• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Merhaba sevgili anneler. Bizim yatak odası sıcaklığı gece 22-23 derece arasında değişiyor. Siz bebeklerinize gece ne giydirip ne örtüyorsunuz?
Ben odayı genelde gece 21-22 derecede tutuyorum. Müslin örtüyle yarım kundak yapıp üzerine çok kalın olmayan bir battaniye örtüyorum. İçinde atlet üstüne çıt çıtlı zıbın altında pijama altı oluyor.

Ya valla bebeğimizi en iyi biz taniriz canim. Doktora gore cok değişiyor aynen dedigin gibi yavrum genellikle mutlu yani 3 gun iyi 1 gun huzurusuz genelde surekli aglamalari yok algilari gelisiyor kilo az almis diyip kendi kendimi strese soktum taklmamak lazim gercekten bazen anın tadını çıkarmak gerek
Aynen öyle canım bende çok takılmıyorum artık, her bebek kendine özgü. Ben normal düzende emzirdiğim halde geçen aylara göre az almış ama hatırlar mısın benim kayınvalidem de ebe ve o en başından söylemişti. Benim bebeğim ilk 2 ay her ay 2 kiloya yakın aldı bende tedirgin oldum çok kilo alıyor diye o zaman 3. aydan sonra azalıcak kilo alımı korkma demişti. Dediği gibi de oldu. Sağlıklı olsunlar da her şey hallolur 🌸

Aynen öyle canım bende çok takılmıyorum artık, her bebek kendine özgü. Ben normal düzende emzirdiğim halde geçen aylara göre az almış ama hatırlar mısın benim kayınvalidem de ebe ve o en başından söylemişti. Benim bebeğim ilk 2 ay her ay 2 kiloya yakın aldı bende tedirgin oldum çok kilo alıyor diye o zaman 3. aydan sonra azalıcak kilo alımı korkma demişti. Dediği gibi de oldu. Sağlıklı olsunlar da her şey hallolur 🌸
Doktorumuz da oyle soyledı
3.aydan sonra lolo alımı azalacaktır dedım. Bu hız İle gıderse obez olurmuş. .

Evet elini emerken çok tatlı görünüyor ama yüzünü de çok çizmeye başladı, bende alışmasın diye elini çekip emziğini veriyorum ağzına ama onu da eliyle tutup çıkarmayı öğrendi. Ne yapsak kar etmiyor o yüzden 😅 uykusu geldiğinde eliyle oynamaktan uyuyamıyor diye pijamasının içine sıkıştırıyorum artık son çare, o zaman çıkaramıyor elini anca öyle uyuyor 😂
Hayır engel olmayın..gelişim aşamalarından bırı bu ve bu şekilde bedenını ve dunya kesfedecek ..

Merhaba hanımlar normalde Ocak annesiydim yüksek tansiyon sebebiyle 36+5 'te doğum yaptım bebegim 23 aralıkta doğdu. Artık bu grubu da takip ediyorum . Ezgi 70 günlük oldu bile 🎶

Sorum şu son günlerde hırıltısı iyice arttı 3 doktora goturdum herhangi bi sıkıntı yok serum fizyolojik uygula aspiratör ile çek dediler ama 1 doktor aspiratör önermiyorum ödem yapabilir dedi . Şu sıkmalık serumlardan bebeği çevirerek yap yeterli olur dedi. Ama geçmedi Hava kurulduğundan mi acaba diye buhar makinesi almayı düşünüyorum önerebileceğiniz bi marka var mı?
Doktorumuz petege ıslak havlu koyun demosu

Ben odayı genelde gece 21-22 derecede tutuyorum. Müslin örtüyle yarım kundak yapıp üzerine çok kalın olmayan bir battaniye örtüyorum. İçinde atlet üstüne çıt çıtlı zıbın altında pijama altı oluyor.
Ben de benzer şekilde yapıyorum da acaba kalın battaniye de örtsem mi diye de Kafamda deli sorular oluyor. Sonuçta ben kendim yorgan örtüyorum 🙄

Merhaba sevgili anneler. Bizim yatak odası sıcaklığı gece 22-23 derece arasında değişiyor. Siz bebeklerinize gece ne giydirip ne örtüyorsunuz?
Bolum de 21-22 arasında oluyor cok sorularda 23 e ayarlamıstım cok terlemıstı. Yatarken pıjamasının uzerıne uyku tulumu gıydırıyorum ve 1 battaniye ortuyorum

Hayır engel olmayın..gelişim aşamalarından bırı bu ve bu şekilde bedenını ve dunya kesfedecek ..
Bunu elbette biliyorum. Uyumasını engellediği zaman veya gözüne sokup kendine zarar vereceği zaman engelliyorum. Sonuçta gelişimi için uykusu da önemli ve kendi kendine dönme kabiliyeti gelişene kadar elleri uyumasına engel olmasın diye kundakta öneriliyor.

Günlük normal tulum artık içinden zıbın ve bir alt pijama giydiyorum 2 battaniye örtüyorum. Ama bu aralar üstünü açmaya başladı bir çözüm bulmam gerek

12 ye dogru uyuyup 5 te kalkiyordu. Ama simdi 3 te de kalkmam gerek umarim duzenini bozmam 😕
Canım doktoruna sen danışırsın yine ama çocuk aç olsa uyanmaz mı ? Gündüz keyfi nasıl aç çocuk durmaz ki. Ben artık uyandırmıyorum benimki de büyük ihtimal daha az aldı. Ama aç değil bence öyle olsa anlardım diye düşünüyorum. Bazen 6 saat uyuduğu oluyor yeri geliyor 3 saatte uyanıyor. Her çocuğun potansiyel bir kilosu var genlerden geçen düzeni bozmaya değer mi bakmak lazım

Ben de benzer şekilde yapıyorum da acaba kalın battaniye de örtsem mi diye de Kafamda deli sorular oluyor. Sonuçta ben kendim yorgan örtüyorum 🙄
Ben İzmir’deyim. Biz kendimizde tek battaniye kullanıyoruz bu kış çok soğuk olmadı İzmir. Kombi kapalı olduğu halde ev 21-22’de kalıyor çoğu zaman o yüzden kalın örtmüyorum. Gece emmeye uyandığında da kontrol ediyorum elleri sırtı falan sıcacık oluyor. Sende bakıyorsundur vücudu soğuksa ona göre örtebilirsin. Bebeklerin yüzü soğuk oluyor genelde ama vücudundan anlayabilirsin 🌸

Kızlar hangi d vitaminini kullanıyorsunuz bebeğinize

Kızlar çok kötü grip oldum. Burnum silmekten yara oldu. İlaç da içemiyorum. Öneriniz varmıdır. En çabuk nasıl atlatabilirim

İyi akşamlar kızlar bebek arabası alacağım önerilerinizi bekliyorum 😌aslında chicco troloymi beğendim ama kullann varmı chicconun bazı modellerde ön tkerlek sorunu oluyormuş çok kararsız kaldım

Kızlar çok kötü grip oldum. Burnum silmekten yara oldu. İlaç da içemiyorum. Öneriniz varmıdır. En çabuk nasıl atlatabilirim
Bende olmuştum çok korktum koronamıyım diye çok şükür atlattım zencefil tarçın kaynattım bal döküp içtim ve portakal greyfurt suyu çok iyi gelmişti

Back