- 14 Kasım 2017
- 440
- 538
- 53
- 34
Öğlene kadar güzel uyuyor aslında ama ondan sonra azalıyor uykusu. Buna da şükür büyüyorlar artıkevet bizimde gündüz aynen böyle, artık gündüz tavsan uykusuna döndü
Maşallah nasıl anlayabildiniz.Süt ürünleri, hazır ekmek, susam, mısır, patlıcan, kuruyemiş çok gaz ve mukuslu kaka yaptı benim bebegimde. Sizinkine de bunlardan bazıları dokunuyor olabilir.
İsim analizi yapanlar neye göre yapıyor acaba bana yazılan hiç inandırıcı gelmedi. Buna göre Ceren ismi de fena, ceylan yavrusu demek hep av konusu olurlar ya da ismi Nazlı olan nazdan niyazdan hayatı yaşayamaz gibi... Benim küçük kızımın ismi İpek. Ben de analiz yaptırdım bu dediğinizin tersi söylendi bana da... Kemal Haluk Cebe çok başarılı bir kariyeri olur, evlilikte çok ince eleyip sık dokuyacağı için acele etmez dedi. Celalettin İpekbayrak da hep olumlu yorumlar yapmıştı. Bir de Şira Mercan diye biri var bu işin uzmanı olduğunu iddia ediyor, onun kitabında bu ismi analiz örneği olarak koymuştu; soy isimle beraber bir rakam çıkarıyor ona göre iyi ya da kötü diyor. İsimlerin enerjisine inanıyorum ben de soy isimle beraber düşünülmeli bence. Benim evlenmeden önceki soyadımda ö ve ü var, bunların çok zor harfler olduğu kaderi zorlaştırdığı söyleniyor. Evlendikten sonra iki tane a oldu soyadım da ve gerçekten evlilik sonrası hayatım çok daha kolay ve başarılı oldu işimde de çok yükseldim. Büyük kızımın adı çok sulu ve dalgalı bir isim hakikaten karakteri de öyle çok coşkulu sağı solu belli değil. Ufaklığım ise adı gibi zarif, ince düşünceli.Kizlar herkesi alintiladim mi bilemedim.Ben ipek isminden vazgeçtim.Sebebi şu güzel zarif bi isim aslinda ama ipeğin oluşum asamasi cok sancili ve zorlu bir süreçmis ve bu isim böyle bir enerjiyi yüklemesin istedim.siz de bi araştırın ipeğin oluşum aşamalarını.bana bunu isim analizleri yapan biri söyledi sizle de paylaşmak istedim.
Bizim de yarin. Simdiden stresi sardi2. Ay acısından sonra ilk gecemiz uykusuz perperisaniz..atasi yok ama uyuyamıyor..gazini da çıkaramıyorum. Huy değiştirdi sanki..sizin nasıl?
Bizim olalı epey zaman geçti. Biz hicbir şey farketmedik. Belki biraz fazla uyumuş olabilir. Ama geçici cnm her ne etkisi varsa2. Ay acısından sonra ilk gecemiz uykusuz perperisaniz..atasi yok ama uyuyamıyor..gazini da çıkaramıyorum. Huy değiştirdi sanki..sizin nasıl?
Benim tanıdığım ipekler de hep öyle zarif narin akilli.cok begeniyorum ipek ismini ben.Ama kendim bu olumsuz yorumdan etkilendim koysaydım aklimda kalacakti hep.bu sebeple vazgeçtim.etkilenmesem koyardım. aslında öyle olacak diye de bir şey yok.İsim analizi yapanlar neye göre yapıyor acaba bana yazılan hiç inandırıcı gelmedi. Buna göre Ceren ismi de fena, ceylan yavrusu demek hep av konusu olurlar ya da ismi Nazlı olan nazdan niyazdan hayatı yaşayamaz gibi... Benim küçük kızımın ismi İpek. Ben de analiz yaptırdım bu dediğinizin tersi söylendi bana da... Kemal Haluk Cebe çok başarılı bir kariyeri olur, evlilikte çok ince eleyip sık dokuyacağı için acele etmez dedi. Celalettin İpekbayrak da hep olumlu yorumlar yapmıştı. Bir de Şira Mercan diye biri var bu işin uzmanı olduğunu iddia ediyor, onun kitabında bu ismi analiz örneği olarak koymuştu; soy isimle beraber bir rakam çıkarıyor ona göre iyi ya da kötü diyor. İsimlerin enerjisine inanıyorum ben de soy isimle beraber düşünülmeli bence. Benim evlenmeden önceki soyadımda ö ve ü var, bunların çok zor harfler olduğu kaderi zorlaştırdığı söyleniyor. Evlendikten sonra iki tane a oldu soyadım da ve gerçekten evlilik sonrası hayatım çok daha kolay ve başarılı oldu işimde de çok yükseldim. Büyük kızımın adı çok sulu ve dalgalı bir isim hakikaten karakteri de öyle çok coşkulu sağı solu belli değil. Ufaklığım ise adı gibi zarif, ince düşünceli.
Siz ne ismi koydunuz?Benim tanıdığım ipekler de hep öyle zarif narin akilli.cok begeniyorum ipek ismini ben.Ama kendim bu olumsuz yorumdan etkilendim koysaydım aklimda kalacakti hep.bu sebeple vazgeçtim.etkilenmesem koyardım. aslında öyle olacak diye de bir şey yok.
Hangisi 3 doz olanmi yoksa iki olan mi310TL ödedik, eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırdık biz.
Benim ilk çocuğum çok alerjikti, çok uzun süre katı bir diyet yaptım. O yüzden bu bebeğimde bağırsaklarına zarar vermemek için çok temkinli besleniyorum. Doğduğu andan itibaren süt ürünü, kış sebzesi, bakliyat tüketmedim. Her gün sadece bir tane yeni besin denedim ne dokunduğunu anlamak için. Ona rağmen daha bir hafta önce emin olabildim dokunan bütün gıdalara. Bir de bazi besinlerdeki protein tipleri benzerdir. Benzer proteinlerden birine hassasiyet gösteren diğerine de yüksek ihtimal gösterir. Yağlı tohumların hepsi alerjiktir, protein yapıları benzer. Bebeğime badem dokundu, demek ki diger kuruyemişler de riskli, onları da yemedim. Fırında pişen gıdanın alerjik riski azalır. Ona güvenerek dün cevizli fıstıklı baklava yedim, muhtemelen tereyağ da vardı ve oğlum sabaha ladar uyumadı, gazı yeni yeni azaldı ve uyuyor şu an. Mesela susam dokundu, demek ki haşhaş da dokunacak o da yağlı, o yüzden yemiyorum haşhaş. Haşlanmış mısır yedim mukuslu kaka yaptı, demek ki ay çekirdeği, kabak çekirdeği de dokunacak yemiyorum onları. Meyve de çok kontrollü yiyorum, muz, elma, hurma dokunmadı. Sade kahve dokunmadı. Kibrit kutusu kadar kaşar denemiştim mumuslu kaka yaptı. Sabırla perhiz edip, sabırla tek tek deneme yaparak tespit ediyorum yani.Maşallah nasıl anlayabildiniz.
İyi bir gözlem gerek.
Benim bebeğimde de arada mukuslu kaka oluyor.
Yediklerimin hangisinden etkilendi diye ayirt edemiyorum
Başka bir belirti yoksa, bebek hasta değilse ve mukusun bazi yiyeceklerle ilişkili olduğunu düşünüyorsanız alerji bile olsa üzerinde çok durmanıza gerek yok bence. Ama evet hasta olmayan bebekte mukus = alerji. Benim kızım alerjikti, bebekken çok tepki verdiği için alerjik olup olmadığı ikilemi hiç yaşamadım. Ama mesela 3.5 yaşına geldi şu an bile süt içtikten sonra ağzına sürekli acı su geliyor geri yutuyor ve yarım saat sonra karnı ağrıyor dayanilabilir siddette. Yani alerjisi devam ediyor ama hayatımızı etkilemeyecek kadar hafif. Alerji geçmişi olmasa, ben alerji konusunu bilmesem şu anki alerjik belirtileri ne farkederdim ne alerjiyle iliskilendirirdim. Yani bazen alerji çok çok hafif duzeyde de olabilir. Mukus dışında bir belirti yoksa sizinki de öyledir. Ama şöyle bir durum var, mukus bağırsağın iç duvarının soyulması anlamı taşıyor. Mukus varsa bağırsak hastadır. Hasta bağırsakta doğal flora bozulur, zararlı bakteri, parazit için uygun ortam oluşur. Bunlar bağırsağı hasta etmeye devam eder. Hasta bağırsakta besinlerin emildiği gözenekler büyüktür, geçirgen bağırsak deniyor buna. Bağırsak geçirgen olursa sadece ihtiyacı olan besini değil toksini de emer, henüz sindirilmemiş besini de emer. Bu da alerjinin ya ömrünü uzatır ya şiddetini artırır. O yüzden çok katı ve kısıtlı bir diyete sebep olmayacaksa farkettiğiniz şüphelileri mümkün mertebe perhiz edin ki bağırsağı tahriş olmasın. Bagirsak sağlıklı kalirsa var olan alerji bebek buyudukce daha cabuk geçer.gunebakan_ kusura bakma sana cok soru soruyorum mukuslu kakadan baska bi belirti yoksa gene alerjikmidir kakayi yapana kadar sıkıntı yaşıyoruz yaptıktan sonra mutlu ve huzurlu bi bebek benimde dikkatimi kuruyemisler çekti yediğim zaman aşırı mukuslu kaka yapti
Alerjik bebekte illa ki süt alerjisi olur mu ilk başta? Ben diyetle denedim ilk süt ürünlerini kestim ama ona rağmen bir kaç kere mukuslu kaka tekrar etti. Sonra özellikle paketli gıdalarda çoğaldığını farkettim. Onları tamamen kesip peynir yoğurt denemeye başladım bu sefer bir reaksiyon göstermedi. Yalnızca sütü direkt içtiğimde kakada mukusla karşılaşıyorum. Onun haricinde geçenlerde kara lahana sarması yemiştim ve tekrar yeşil ve mukuslu kakayla karşılaştım. Yani süt ürününden çok başka gıdalardan kaynaklaklandığını düşünüyorum bu durumun. Tek şikayetimiz de kaka oluyor mukuslu kakayı yapacağı zaman biraz kıvranıyor çıkarıp rahatlıyor. Gazı olduğunda da rahat çıkarıyor 3 buçuk aylık olduk onun da etkisi vardır belki bundaBaşka bir belirti yoksa, bebek hasta değilse ve mukusun bazi yiyeceklerle ilişkili olduğunu düşünüyorsanız alerji bile olsa üzerinde çok durmanıza gerek yok bence. Ama evet hasta olmayan bebekte mukus = alerji. Benim kızım alerjikti, bebekken çok tepki verdiği için alerjik olup olmadığı ikilemi hiç yaşamadım. Ama mesela 3.5 yaşına geldi şu an bile süt içtikten sonra ağzına sürekli acı su geliyor geri yutuyor ve yarım saat sonra karnı ağrıyor dayanilabilir siddette. Yani alerjisi devam ediyor ama hayatımızı etkilemeyecek kadar hafif. Alerji geçmişi olmasa, ben alerji konusunu bilmesem şu anki alerjik belirtileri ne farkederdim ne alerjiyle iliskilendirirdim. Yani bazen alerji çok çok hafif duzeyde de olabilir. Mukus dışında bir belirti yoksa sizinki de öyledir. Ama şöyle bir durum var, mukus bağırsağın iç duvarının soyulması anlamı taşıyor. Mukus varsa bağırsak hastadır. Hasta bağırsakta doğal flora bozulur, zararlı bakteri, parazit için uygun ortam oluşur. Bunlar bağırsağı hasta etmeye devam eder. Hasta bağırsakta besinlerin emildiği gözenekler büyüktür, geçirgen bağırsak deniyor buna. Bağırsak geçirgen olursa sadece ihtiyacı olan besini değil toksini de emer, henüz sindirilmemiş besini de emer. Bu da alerjinin ya ömrünü uzatır ya şiddetini artırır. O yüzden çok katı ve kısıtlı bir diyete sebep olmayacaksa farkettiğiniz şüphelileri mümkün mertebe perhiz edin ki bağırsağı tahriş olmasın. Bagirsak sağlıklı kalirsa var olan alerji bebek buyudukce daha cabuk geçer.
Benim bebeğimde de hafif alerji var. Dokunan şeyi yediğimde ilk emdiği sütle birlikte az az kusuyor, geviş getirir gibi ağzında sürekli bir şeyler geveliyor, emerken bacaklarını uzatıp kasıyor, 10-12 saat sonra midedeki hassasiyeti geçiyor bagirsaklardaki başlıyor, yine 10-12 saat boyunca durmadan gaz çıkarıyor. Gaz bitince mukuslu kaka yapıyor bir kac kere ve bir gün sonunda tamamen rahatlamış oluyor. Ben ara sıra kaçamak yapıyorum bir gece uykusuz kalma karşılığında ama onun dışında perhize çok dikkat ediyorum ki bağırsak sağlıklı kalsın.
Kusma hariç hemen hemen aynı seyler oluyor sadece geviş getirme olayını yapiyuormu onu bilmiyorum takip etnedim yalnız çok hapsiriyor buda bir belirtimidir bide yeşil kaka buda kafama ytakiliyor on sutden diye fazla onemsimiyorumBaşka bir belirti yoksa, bebek hasta değilse ve mukusun bazi yiyeceklerle ilişkili olduğunu düşünüyorsanız alerji bile olsa üzerinde çok durmanıza gerek yok bence. Ama evet hasta olmayan bebekte mukus = alerji. Benim kızım alerjikti, bebekken çok tepki verdiği için alerjik olup olmadığı ikilemi hiç yaşamadım. Ama mesela 3.5 yaşına geldi şu an bile süt içtikten sonra ağzına sürekli acı su geliyor geri yutuyor ve yarım saat sonra karnı ağrıyor dayanilabilir siddette. Yani alerjisi devam ediyor ama hayatımızı etkilemeyecek kadar hafif. Alerji geçmişi olmasa, ben alerji konusunu bilmesem şu anki alerjik belirtileri ne farkederdim ne alerjiyle iliskilendirirdim. Yani bazen alerji çok çok hafif duzeyde de olabilir. Mukus dışında bir belirti yoksa sizinki de öyledir. Ama şöyle bir durum var, mukus bağırsağın iç duvarının soyulması anlamı taşıyor. Mukus varsa bağırsak hastadır. Hasta bağırsakta doğal flora bozulur, zararlı bakteri, parazit için uygun ortam oluşur. Bunlar bağırsağı hasta etmeye devam eder. Hasta bağırsakta besinlerin emildiği gözenekler büyüktür, geçirgen bağırsak deniyor buna. Bağırsak geçirgen olursa sadece ihtiyacı olan besini değil toksini de emer, henüz sindirilmemiş besini de emer. Bu da alerjinin ya ömrünü uzatır ya şiddetini artırır. O yüzden çok katı ve kısıtlı bir diyete sebep olmayacaksa farkettiğiniz şüphelileri mümkün mertebe perhiz edin ki bağırsağı tahriş olmasın. Bagirsak sağlıklı kalirsa var olan alerji bebek buyudukce daha cabuk geçer.
Benim bebeğimde de hafif alerji var. Dokunan şeyi yediğimde ilk emdiği sütle birlikte az az kusuyor, geviş getirir gibi ağzında sürekli bir şeyler geveliyor, emerken bacaklarını uzatıp kasıyor, 10-12 saat sonra midedeki hassasiyeti geçiyor bagirsaklardaki başlıyor, yine 10-12 saat boyunca durmadan gaz çıkarıyor. Gaz bitince mukuslu kaka yapıyor bir kac kere ve bir gün sonunda tamamen rahatlamış oluyor. Ben ara sıra kaçamak yapıyorum bir gece uykusuz kalma karşılığında ama onun dışında perhize çok dikkat ediyorum ki bağırsak sağlıklı kalsın.
Bundan pek emin değilim açıkçası. Bebeğin süte tepkisi biraz da annesinin süte tepkisiyle paralel diye düşünüyorum. Eğer kan grubunuz A ya da 0 ise bebekte süt alerjisi de olma ihtimali yüksek. Ama çok hafif seyredebilir. Mesela benim bebegim de peynire verdiği tepkiden daha fazlasini patlicana verdi.Alerjik bebekte illa ki süt alerjisi olur mu ilk başta? Ben diyetle denedim ilk süt ürünlerini kestim ama ona rağmen bir kaç kere mukuslu kaka tekrar etti. Sonra özellikle paketli gıdalarda çoğaldığını farkettim. Onları tamamen kesip peynir yoğurt denemeye başladım bu sefer bir reaksiyon göstermedi. Yalnızca sütü direkt içtiğimde kakada mukusla karşılaşıyorum. Onun haricinde geçenlerde kara lahana sarması yemiştim ve tekrar yeşil ve mukuslu kakayla karşılaştım. Yani süt ürününden çok başka gıdalardan kaynaklaklandığını düşünüyorum bu durumun. Tek şikayetimiz de kaka oluyor mukuslu kakayı yapacağı zaman biraz kıvranıyor çıkarıp rahatlıyor. Gazı olduğunda da rahat çıkarıyor 3 buçuk aylık olduk onun da etkisi vardır belki bunda
O kadar karmaşık bir işmiş ki, süt ürünlerini yemeyince kesilecek sanıyordum tekrar karşılaşınca şaşırdım o yüzden. Kan grubumuz bebeğimin de benim de 0 grubu. Neyden kaynaklandığını tespit etmek çok zor ya da alerji değil de soğuk besin kaynaklı mı oluyor onu da anlayamıyorum. Bol bol rezene içiyorum sadece yediklerimin üstüne, bu biraz daha yan etkisini azaltıyor gibi geliyor banaBundan pek emin değilim açıkçası. Bebeğin süte tepkisi biraz da annesinin süte tepkisiyle paralel diye düşünüyorum. Eğer kan grubunuz A ya da 0 ise bebekte süt alerjisi de olma ihtimali yüksek. Ama çok hafif seyredebilir. Mesela benim bebegim de peynire verdiği tepkiden daha fazlasini patlicana verdi.
Sütünüz çoksa önsütten olabilir, değilse besinlerle ilgili olabilir. Çok hapşırma beyin mizacının soğuduğunun göstergesi. Hapşırmak beynin mizacını ısıtır. Enfiye bilir misiniz eskiler bir kutudan burnuna bir toz ceker onunla hapşırırdı. Benim dedem enfiyesiz gezmezdi hatırlıyorum. Bu enfiyeler de beynin mizacını ısıtmak için kullanılırmış. Bebeklerde beyin mizacını ısıtmanın en güvenilir yolu ısıtıcı yağlardir. Bıngıldagina ve şakaklarına kantaron yada çörekotu yağı sürebilirsiniz her gece. Parmağınıza azıcık lavanta yağı sürüp bebeğin burun ucuna sadece kokusunu alacağı kadar azıcık değdirebilirsiniz. Kendiniz de yasemin ya da lavanta koklayın. Mumlu buhurdanlıklar var, haznesine mumu koyuyorsunuz, üst kısmında su koymak için vir alan var, oraya su koyup icine aromatik yag damlatiyorsunuz ve su isindikca koku dağılıyor. Her gün üzerlik tohumu ya da günlük sakızı tutsusu yakabilirsiniz. Bu uygulamalarin hepsi beyin mizacini ısıtır.Kusma hariç hemen hemen aynı seyler oluyor sadece geviş getirme olayını yapiyuormu onu bilmiyorum takip etnedim yalnız çok hapsiriyor buda bir belirtimidir bide yeşil kaka buda kafama ytakiliyor on sutden diye fazla onemsimiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?