2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
kızım gerçekten derin uykuya geçemiyor. 20-30 dk arası uyanıp yeniden uyutmaya çalışmam lazım. Böyle olan var mı yada çözüm bulabilen?
Gündüz uykusu bende de o şekilde oda sürekli sallamaya alıştığı icin diye düşünüyorum ağlama krizleri geciriyo tam uyuyamadigi için

Ben mandalina ve armutu ayni gün yemiştim o gün gazdan kriz geçirdi resmen oğlum. Başka bir günde tavuk yemeğine kabak ve havuç katmistim yine cok gaz yaptı, firinda pisirmistim ama mücver yapıp yediğimde ayni sebzeleri gaz o kadar olmamıştı. Rezene, kimyon tohumu ve anason karışık demleyip içiyorum hergun. Hazır olanlar da cok fayda etmiş yengeme.

Canim bende ilk 2 ay pek dikkat etmedim ama sonra birkaç kere gazdan kriz geçirdi resmen oğlum ondan sonra daha bi korkar oldum. 2 ay 10 günlük oldu bu ay daha cok çekiniyorum. Sürekli gaz sorunu yordugu için sanırım 😶

Canim bende basta kismadim 3. Ayin içindeyim simdi daha çok dikkat ediyorum 😑 birkaç kere mukuslu yeşil kaka yapti mevsim sebze ve meyvelerini yiyince. Bütün yemekleri kimyonlu yapıyorum bende. Hurma cok lifli diye yemiyorum gaz yapabilir diye ama yapmıyorsa deneyeyim.

Etle yapılan yemekler
Tavuk ve balık
Patates
İrmik helvası, bulgurla yapılan yemekler
Pirinç ve tarhana çorbası
Ceviz
Cevizli baklava

Bunlar gaz yapmiyor bizde.
Mandalina gaz yapıyor canım 3 ay dolana kadar dişimizi sıkıcaz artık. Mecburen dikkat ediyorum çünkü etmezsem çok gazı oluyor kuzumun. Bu çayı tesadüfen keşfettim kardeşime aktardan vermişler bende normal rezene ve tane kimyon demliyordum ama bende diğeri daha çok etki etti taş yapıyor memeleri 😅 bilmiyordum o gün 2 kere içtim gece sağmak zorunda kaldım. Bir de kısır tavsiye ederim dereotu da katarsan harika süt yapıyor

Gaz hareketlendikçe azalıyor gibi ama onlar psikolojik yaşıyor galiba 😁😁bizim 1 hafta kaldı 3 ay olmasına. İnşallah 3. Ayda düzene girer.

Canim nasılsın? Bebegin nasil? Sen de mama veriyodun diye hatırlıyorum. Kilo alimi nasil? Benimki biraz fazla kilo aldı. Sana özelden yazacaktım ama mesaj gitmiyor 🤔
Mandalina gaz yapıyor canım 3 ay dolana kadar dişimizi sıkıcaz artık. Mecburen dikkat ediyorum çünkü etmezsem çok gazı oluyor kuzumun. Bu çayı tesadüfen keşfettim kardeşime aktardan vermişler bende normal rezene ve tane kimyon demliyordum ama bende diğeri daha çok etki etti taş yapıyor memeleri 😅 bilmiyordum o gün 2 kere içtim gece sağmak zorunda kaldım. Bir de kısır tavsiye ederim dereotu da katarsan harika süt yapıyor

Ya insallah 3. Ayda gecer. Hep kendimi öyle motive ediyorum az kaldı diyerek ama kimle konuşsam 4. Ayda diyor son zamanlarda 🤨 Bebegim biraz rahatlamışti. Gecen gün doğumdan sonra kontrole gideyim dedim rahimde iltihap varmış antibiyotik kullandım mecburen gazi tekrar zorlamaya başladı. Kontrolleri ihmal etmemek lazım.

Canim nasılsın? Bebegin nasil? Sen de mama veriyodun diye hatırlıyorum. Kilo alimi nasil? Benimki biraz fazla kilo aldı. Sana özelden yazacaktım ama mesaj gitmiyor 🤔

Ya insallah 3. Ayda gecer. Hep kendimi öyle motive ediyorum az kaldı diyerek ama kimle konuşsam 4. Ayda diyor son zamanlarda 🤨 Bebegim biraz rahatlamışti. Gecen gün doğumdan sonra kontrole gideyim dedim rahimde iltihap varmış antibiyotik kullandım mecburen gazi tekrar zorlamaya başladı. Kontrolleri ihmal etmemek lazım.
Yaa iltihap nasıl anlaşıldı peki ? Benim de akıntım farklı kokuyor şüpheleniyorum ama daha kontrole gidemedim

Evet mamayla besleniyor. Kilosu normal çok almadı. Ben sindirim olayından dolayı sık sık vermedim mamayı. Çünkü gaz ve kaka sorunumuz var. 3 saatten önce vermiyorum. Zaten de çok obur bir bebek de değil 😆😁😁 doktor 4 saatte bile verebilirsin gece dedi. 3 ay kontrolümüz var haftaya orada ortaya çıkar artık yeterli mi. En son gayet iyi demişti. Burda kızlar yazıyor 1 kilo aldı falan diye o kadar almadık biz ilk aylarda ama normal kilosu demişti

Yaa iltihap nasıl anlaşıldı peki ? Benim de akıntım farklı kokuyor şüpheleniyorum ama daha kontrole gidemedim

Bende akinti yoktu ama yanma vardi smear de vereyim diyince iyiki bakmışız dedi doktor bayağı bi iltihap attım fitil ve antibiyotikle. Iyiki gitmişim. İhmal etmemek lazım 2 ay sonra ancak gidebildim ben.
Evet mamayla besleniyor. Kilosu normal çok almadı. Ben sindirim olayından dolayı sık sık vermedim mamayı. Çünkü gaz ve kaka sorunumuz var. 3 saatten önce vermiyorum. Zaten de çok obur bir bebek de değil 😆😁😁 doktor 4 saatte bile verebilirsin gece dedi. 3 ay kontrolümüz var haftaya orada ortaya çıkar artık yeterli mi. En son gayet iyi demişti. Burda kızlar yazıyor 1 kilo aldı falan diye o kadar almadık biz ilk aylarda ama normal kilosu demişti

Anladım canım benim oğlum biraz obur ama normal aralıkta gidiyor yinede 😇 gece ağlayınca veriyorum bende bazen 3 saat oluyor. Mama da gaz yapiyor sen hangisini kullanıyorsun?

Bende akinti yoktu ama yanma vardi smear de vereyim diyince iyiki bakmışız dedi doktor bayağı bi iltihap attım fitil ve antibiyotikle. Iyiki gitmişim. İhmal etmemek lazım 2 ay sonra ancak gidebildim ben.

Anladım canım benim oğlum biraz obur ama normal aralıkta gidiyor yinede 😇 gece ağlayınca veriyorum bende bazen 3 saat oluyor. Mama da gaz yapiyor sen hangisini kullanıyorsun?
Sma kullanıyoruz. Bizim gaz hep vardı evet. Sindirim mamadan dolayı zorluyor zaten büyük ihtimal. Keşke anne sütü verebilseydim de işte. Aç kalmıyor en azından nasip değilmiş. Siz ne kullanıyorsunuz mama

kızım gerçekten derin uykuya geçemiyor. 20-30 dk arası uyanıp yeniden uyutmaya çalışmam lazım. Böyle olan var mı yada çözüm bulabilen?
Benim de çok derin uyumuyor gunduzelri. Çözüm bulamadım. Ama üstüne de girmedim. Çok ağlamıyorsa kendi haline birak diycem ama eminim denemissindir

Senin için buldum canım
Yaaa çok teşekkür ederim canım 😍
Unla da güzel ama biraz yapışık oluyor ben bu tarifin hastasıyım bi deneyin isterseniz begeneceksiniz 🙂 Ben bir iki kasik da tereyagi koyuyorum.
Bende geçen böyle yaptım bunu da çok seviyorum da böyle hafif yapışkan da hoşuma gidiyor 🤩
1 bardak irmik
1/2 bardak un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

irmikle unu güzelce kavurup diğer malzemeleri (soğuk şerbet olarak şekeri eriterek) yavaş yavaş ekleyip koyulaşınca altını kapatıp 10 dk demlendiriyorum sonra karışrırıp servis yapabilirsin canım.
Afiyet olsun 😋
Çok teşekkür ediyorum canım 😍 bugün geç oldu da yarın kahvaltıya bile yapabilirim 🤩

Hangi karisim iyi geldi canim sana benim de bu ara sut icin takviyeye ihtiyacim var azaldi sanki ben de alaym

Eklentiler

• 3311D260-9AD5-4D95-8C27-1E27D37821A5.jpeg
    3311D260-9AD5-4D95-8C27-1E27D37821A5.jpeg
    207,2 KB · Görüntüleme: 36
Kızlar oğlum 2.5 aylık kendi düzenini oluşturdu sanırsam sabah 8 9 kalkıyo emiyo sonra 1.1.5 saat uyanık kalıp tekrar emip uyuyo 2 3 saate bir uyanıp emiyo 1 saat kadar uyanık kalıp tekrar uyuyo. Gece de 10 en geç 11 de emip uyuyo gece 1 2 en fazla 3 kere uyanıp emip tekrar uyuyo.
Maşallah bebişe.
Peki yerine yatırdığınızda uyanmıyor mu?

Sma kullanıyoruz. Bizim gaz hep vardı evet. Sindirim mamadan dolayı zorluyor zaten büyük ihtimal. Keşke anne sütü verebilseydim de işte. Aç kalmıyor en azından nasip değilmiş. Siz ne kullanıyorsunuz mama

Bende ilk basta sma almıştım ama doktorumuz gaz yapar dedi. Hipp organic combiotic kullanıyorum günde bikere de evolvia ac kolik mama veriyorum. Sağlıklı olsunlar da canim önemli olan o. Bende hem mama hem anne sütü veriyorum doymuyor tek sütümle.

Hayırlı kandiller kızlar Rabbim evlatlarımıza sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin.

Bebekleriniz gece en fazla kaç saat uyuyor. Meselâ 4 saat aralıksız uyumasına izin veriyor musunuz yoksa belirli saatlerde uyandırıp emziriyor musunuz?

Back