2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Hayırlı kandiller kızlar Rabbim evlatlarımıza sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin.
Bebekleriniz gece en fazla kaç saat uyuyor. Meselâ 4 saat aralıksız uyumasına izin veriyor musunuz yoksa belirli saatlerde uyandırıp emziriyor musunuz?
Hayırlı kandiller ..
65 gunluguz henüz bı duzeni yok ama degisiyo emzirdikten sonra hemen uyutuyorum genelde 3 saatte uyaniyo degisiyo gazlı olursa deliksiz uyuyamiyor mirildaniyo saate bakip emzikle idare ediyorum yoksa uykusu tam bölündüğünde bu sefer uyuyamiyo agliyo bütün düzen gidiyo altınada bir kere bakıyorum çok nadir 4 saati buldu onda da öncesinde deliksiz uyumamisti. Ben yinede de 3 saatte alarm kuruyorum çoğunlukla o alarm çalmadan uyanıyoruz .

Hayırlı kandiller ..
65 gunluguz henüz bı duzeni yok ama degisiyo emzirdikten sonra hemen uyutuyorum genelde 3 saatte uyaniyo degisiyo gazlı olursa deliksiz uyuyamiyor mirildaniyo saate bakip emzikle idare ediyorum yoksa uykusu tam bölündüğünde bu sefer uyuyamiyo agliyo bütün düzen gidiyo altınada bir kere bakıyorum çok nadir 4 saati buldu onda da öncesinde deliksiz uyumamisti. Ben yinede de 3 saatte alarm kuruyorum çoğunlukla o alarm çalmadan uyanıyoruz .
Bende 2 saatte bir uyandiriyorum ama belki uyandirmasam uyuyacak. Bu şekilde çok yorucu oluyor. 52 günlüğüz bizde 😊
Altını da gece degişiyordum ama degisince uykusu iyice açılıyor annem değişme hatta gece konuşma emzir yatır dedi gerçekten de öyle daha iyi uykuya geçti.

Bende 2 saatte bir uyandiriyorum ama belki uyandirmasam uyuyacak. Bu şekilde çok yorucu oluyor. 52 günlüğüz bizde 😊
Altını da gece degişiyordum ama degisince uykusu iyice açılıyor annem değişme hatta gece konuşma emzir yatır dedi gerçekten de öyle daha iyi uykuya geçti.
Bana ikinci ay kontrolunde doktor uyandirma gece, uyuyabildigi kadar uyusun dedi. 5-6 saat uyursada mi diye sordum evet dedi. Artik buyudukleri icin kan sekeri dusmezmis pek ac kalinca
Benim kiz bugun 6 saat uyudu masallah ama gunduz uyumuyor bizimki hic

Bana ikinci ay kontrolunde doktor uyandirma gece, uyuyabildigi kadar uyusun dedi. 5-6 saat uyursada mi diye sordum evet dedi. Artik buyudukleri icin kan sekeri dusmezmis pek ac kalinca
Benim kiz bugun 6 saat uyudu masallah ama gunduz uyumuyor bizimki hic
Acıksalar uyanırlar kendileri diye düşünüyorum 😊
Gece uyusalar bizim için çok iyi olur daha verimli oluruz her konuda

Arkadaşlar merhaba öncelikle Kandiliniz kutlu olsun size bir şey sormak istiyorum bebeğim 2 ay 2 günlük. ve buaralar elini ağzına götürmeye başladı eskiden de bazen elini emiyordu aç olduğunda ama şimdi tokken de ağzında Sizde var mı böyle bir durum?
Ayrıca bazen sulu yeşil kaka yapması nedendir?
Gün içinde bazen altın sarısı bazen de sulu yesil🤔🤔🤔 neden olabilir?
Dr. Gitmeli miyim

Ben mandalina ve armutu ayni gün yemiştim o gün gazdan kriz geçirdi resmen oğlum. Başka bir günde tavuk yemeğine kabak ve havuç katmistim yine cok gaz yaptı, firinda pisirmistim ama mücver yapıp yediğimde ayni sebzeleri gaz o kadar olmamıştı. Rezene, kimyon tohumu ve anason karışık demleyip içiyorum hergun. Hazır olanlar da cok fayda etmiş yengeme.

Canim bende ilk 2 ay pek dikkat etmedim ama sonra birkaç kere gazdan kriz geçirdi resmen oğlum ondan sonra daha bi korkar oldum. 2 ay 10 günlük oldu bu ay daha cok çekiniyorum. Sürekli gaz sorunu yordugu için sanırım 😶

Canim bende basta kismadim 3. Ayin içindeyim simdi daha çok dikkat ediyorum 😑 birkaç kere mukuslu yeşil kaka yapti mevsim sebze ve meyvelerini yiyince. Bütün yemekleri kimyonlu yapıyorum bende. Hurma cok lifli diye yemiyorum gaz yapabilir diye ama yapmıyorsa deneyeyim.

Etle yapılan yemekler
Tavuk ve balık
Patates
İrmik helvası, bulgurla yapılan yemekler
Pirinç ve tarhana çorbası
Ceviz
Cevizli baklava

Bunlar gaz yapmiyor bizde.
Canım bu saydıkların da dahil her şey gaz yapınca ben kısmayı bıraktım. Şuan daha iyi şükür. Ben süt ürünlerini çok aşırı kaçırınca mukuslu yeşil kaka yapıyor onun dışında normal. İnşallah 3 aylık olunca geçer sizinki de. Benimki azaldı en azından. 😘
Aynen normal olan budur heralde etrafında burda o kadar çok huzursuz bebek gördüm ki benim böyle olmayınca bu sefer de diyorum ki niye böyle eşim de diyo bizim ki şimdi mı sarılık oldu uyuyo surekli😊
Yok canım normal bir bebeğin var şükürler olsun 💜 benim ki daha yeni yeni normale dönüyor ama hala gaz Sıkıntılarımız tam bitmiş değil. Öyle olunca da uykular yarım yamalak oluyor tabi. 😍😘
Ayy inşallah 3. Aydan sonra azalır yoksa gerçekten artık çıldırmak üzereyim yorgunluğu ayrı onun çektiği acı ayrı sürekli meme de kucakta wücudumda da derman kalmadı nse az kaldı 67 günlük olduk daha ama 3 e ne kaldı dimi 😁🙃

Walla gaza çözüm yok sanırım açlık sınırında yaşıyorum 88 den 64 e düştüm ilk 1 ayda çünkü her yediğim gaz yaptı ilaç veremiyorum çünkü ilacı içtiği gibi öğürüp kusuyo o yüzden sadece baklava ve et tawuk yiyerek yaşamaya çalışıyorum 😞 3 aydan sonra düzeliyomuş inşallah bizimkilerde normale döner 🤲🏻🌸
Aynen canım ben de baştan beri neler çektim ama şükür 3 aylık olunca biraz azaldı ya. Merak etme seninki de azalır inşallah elbet geçecek bu günler 😍😘
Hayırlı kandiller kızlar Rabbim evlatlarımıza sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin.

Bebekleriniz gece en fazla kaç saat uyuyor. Meselâ 4 saat aralıksız uyumasına izin veriyor musunuz yoksa belirli saatlerde uyandırıp emziriyor musunuz?
Canım 5 saat 5 bucuk saat falan uyuduğu da oluyor 2 saatte bir uyandığı da gazına bağlı. 😘 ama ben 21-22 günlük olduktan sonra kaldırmayı bıraktım. Kendi istediği zaman kalkıyor böyle daha verimli oluyor uykusu da 😍😘

Arkadaşlar merhaba öncelikle Kandiliniz kutlu olsun size bir şey sormak istiyorum bebeğim 2 ay 2 günlük. ve buaralar elini ağzına götürmeye başladı eskiden de bazen elini emiyordu aç olduğunda ama şimdi tokken de ağzında Sizde var mı böyle bir durum?
Dr. Gitmeli miyim
İki ay itibari ile elini agzina goturmesi normal ac degilken de, ellerini kesfetmeye basliyor, gelisiminin normal oldugunun gostergesi aslinda 🤗

İnanirmisin iki hafta öncesine bende öyle yapiyodum her uyanista değiştiridun bu sefer alıştığıdan bezi çok az islansa dahi uyukuyordu baktım ki olacak gibi değil uykusu iyice aciliyo değiştirmemeye başladım yani 3 kez uyaniyosa 2 uyanista degisiyorum dediğin gibi konuşmayi da bıraktım odanın ışığı bile etkiliyomus onuda halledince cöyle kendi direk daliyor çok şükür . Bence 3 saatte bir uyandır zaten aciktiginda illaki uyanıyor bagira çağıra 🤭

İnanirmisin iki hafta öncesine bende öyle yapiyodum her uyanista değiştiridun bu sefer alıştığıdan bezi çok az islansa dahi uyukuyordu baktım ki olacak gibi değil uykusu iyice aciliyo değiştirmemeye başladım yani 3 kez uyaniyosa 2 uyanista degisiyorum dediğin gibi konuşmayi da bıraktım odanın ışığı bile etkiliyomus onuda halledince cöyle kendi direk daliyor çok şükür . Bence 3 saatte bir uyandır zaten aciktiginda illaki uyanıyor bagira çağıra 🤭
Bende gözünü açınca annesi kurban olsun diye diye çocuğun iyice uykusunu açardım sonra salla dur uyusun😁
Ilk annelik acemilik zamanla öğrenecez inşallah 😊
Hiç ellemeyecem 2 aylık olduk nerdeyse kendi uyansın 😁

Geceleri uyanmiyor canım. Gündüz de çok nadir uyaniyo
Canım maşallah bebeğine hangi çayları içiyorsun ne yiyorsun yada uykusu için neler yapıyorsun benim bebeğim gündüz hiç denecek kadar az uyuyor 😑 tükendim artık sürekli bana yapışık olmak istiyor

Merhaba kızlar, herkesin bebegi hayırlı olsun iyi kandiller. Ben hem 2019 Ekim annesiyim hemde 2020 Aralık. 🙃 Plansız supriz bebegim ile bir erkek bir kız. 2 senede tamamlandı 🤭 Kızım 67 günlük ama 2. Aya girince gunduz uykuları neredeyse yok. Devamlı uyanıyor yerine koyunca. Hep memede uyumak istiyor, böyle olan var mi . Oglumda 16 aylık. Bu şekilde elim kolum bağlanıyor. Doymuyor desem kilosu guzel ve ağlamıyor. Oglum uyurdu gündüzleri bunda kaldim oyle 😑

Merhaba kızlar, herkesin bebegi hayırlı olsun iyi kandiller. Ben hem 2019 Ekim annesiyim hemde 2020 Aralık. 🙃 Plansız supriz bebegim ile bir erkek bir kız. 2 senede tamamlandı 🤭 Kızım 67 günlük ama 2. Aya girince gunduz uykuları neredeyse yok. Devamlı uyanıyor yerine koyunca. Hep memede uyumak istiyor, böyle olan var mi . Oglumda 16 aylık. Bu şekilde elim kolum bağlanıyor. Doymuyor desem kilosu guzel ve ağlamıyor. Oglum uyurdu gündüzleri bunda kaldim oyle 😑
Gunduzleri benim kizim da aynen oyle, gece uyuyor ama gunduz sadece memede uyuyor yerine koyunca 5 dk icinde uyaniyor maalesef. Cozum.bulamadim ben de gunduzlere.

Canım maşallah bebeğine hangi çayları içiyorsun ne yiyorsun yada uykusu için neler yapıyorsun benim bebeğim gündüz hiç denecek kadar az uyuyor 😑 tükendim artık sürekli bana yapışık olmak istiyor
Emzik canım beni emzik kurtariyodu ama meme reddi yaşamaya başlayınca emziği azalttım ¹bizimkininde arada da delileri geliyo şimdi uykuya dalmasini beyaz seslerle sağlıyorum. Çok gaz problemimiz yok cok şükür. Ben hiç çay filan içmiyorum bu ara

Dr. Gitmeli miyim
Benim bebeğim 75 günlük oldu 2 aydan sonra başladı elini yumruk gibi yapıp ağzına sokuyor . 8. Hafta atağında ve sonrasında bu olurmuş nornslmiş öyle okudum ben . Şapur şupur sesler çıkarıyor birde 😂 aç olduğundan değil yani . Kakaya gelecek olursak bazen benimki de yeşil kaka yapıyor . Normalmiş olabilirmiş özellikle ön sütü fazla aldığında yeşil olurmuş kaka. Bence sürekli olmuyorsa hiç kafana bile takma.

Back