2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Benimki emiyor sadece ilk oğlumda olmamıştı o hep mama içiyordu.ilk defa karşılaştım acisida oluyormuş sanırım.
Eğer çok ağlıyor emmeyi reddediyor falansa doktora sor mutlaka. O zama acıtıyor ola olur. Bizimkinde acıtmadı herhalde.. Bize doktor karbonat inerdi ama bizde ise yaramadı o. Ben kendi imkânlarınla geçirdim. Meme ucunda da süt şeklinde şeyler vard i. Oraya da o damladan sürdüm.

Eğer çok ağlıyor emmeyi reddediyor falansa doktora sor mutlaka. O zama acıtıyor ola olur. Bizimkinde acıtmadı herhalde.. Bize doktor karbonat inerdi ama bizde ise yaramadı o. Ben kendi imkânlarınla geçirdim. Meme ucunda da süt şeklinde şeyler vard i. Oraya da o damladan sürdüm.
Benimde göğüs ucum öyle,süt kabarcığı var.Dr a sordum o da göğüs ucu ve ağzını karbonatla temizle dedi.Bazen ağlıyor sinirleniyor birde değişik ses çıkartıyor acaba dili acıyor düzgün ememiyirmu diyorum.İlaci veriyorum zorla.onuda tam dililne denk geliyor mu bilmem sıkıyorum ama

Selam kızlar nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir inşallah alışma evreleri bittimi gaz sorunları nasıl
İyiyim canım sen nasılsın? Şükür iyiyiz bir problem yok bebiş nasıl? Alıştım ben de çok şükür. Yarın 3 aylık oluyoruz inşallah. Gaz problemimiz baya azaldı çok şükür. 3 aylık olunca biter diyorlardı baya azaldı çok şükür. Hele şu son 3 gündür bariz şekilde iyiyiz bakalım gece uykuları da maşallah düzelmeye başladı inşallah böyle gider. Darısı tüm annelerimizin başına inşallah. 😍😊

Canım bu saydıklarına ek olarak tatlı ye yemeğe düş sürekli bi şeyler iç halinde olunca kilo gitmediği gibi birde yenileri geliyor 😀 ben nerdeyse hiç veremedim bebeğin kendi kilosu gitti sadece 😂 enteresan şekilde iştahım açık sürekli tatlı istiyor canım 🙈 6.ayı bekliyorum artık ek gıdaya geçince hayırlısıyla kendimi diyete alırım, bel ağrımdan sporda yapamıyorum 😑
Ek gida doneminden sona verirsin canim tadini cikar bosver 😁

O emzirmek bünyeden bünyeye değişiyor bence emziriyorum ve bebegim surekli mizirdak kanguru ile dolaşıyoruz spor yapıyoruz birlikte evde 🤣hareketli bir hayatım var
Olabilir canim her bunyede farkli oluyo ben de surekli evi tavaf ediyorum hicbi sekilde durmuyo sirtim belim error vermeye basladi 🙄

Sipralinde garantisi yok ki kaysa hamilesin öyle çok kişi biliyorum . Hatta bı tanidigimizin bağırsaklarını etkilemişti dediğin gibi iltihaplanir filan bı kısmı alındı. İğne benimde aklımda eşim pek korunmak istemiyo 😶
Benimde eşim korunuyor tiroidim de var spiral taktırmamı veya hap kullanmamı istemiyor vücuduna zarar verme diyor.😑 Kontrol ediyoruz dikkat ediyoruz ama korkuyorum yinede tekrar hamile kalmak istemiyorum Allah'ım isteyenlere nasip etsin inşallah.

Benim de eşim özel şirket çalışanı. Kendisi aile sosyal politikalar il müdürlüğüne gitti başvurmak için ama ben ogretmen olduğum için bir forma vermisler ve doldurup kurumuma yani okuluma vermem gerektigini soylemisler. Bu şekilde yaptik basvuruyu
Anladım ben henüz yapmadım. Bilmiyordum.

Bebegi gazlı olan anneler ne yiyorsunuz? Sebze ve meyveler cok gaz yapıyor ayrıca bakliyat da yemiyorum. Yiyecek araligim bayağ daraldi. Hem gasicon kullanıyorum hemde bebeğime damla veriyorum ama yine de çok gazi var 🙇‍♀️ yemedikçe sut de az oluyor tam bir kısır dongudeyim. Herkes paylasirsa fikir olur en azından. İrmik helvası hem gaz yapmadı hem cok iyi sut yaptı bana gecen gün.

Merhabaa ben 20 aralıkta sezeryan ile doğum yaptım kanamam 45 46 gün falan sürdü doktorum kırkbaşı olduğunu söyledi sonrasında bitti tamamen fakat bugün yine kanama oldu az da olsa birliktelik sonrası özellikle.Sezeryan sonrası böyle ara ara kanamalar olması normal mi bu durumu yaşayanlar var mı?
Merhaba benimde ayni sizinki gibi oldu 1hafta geciyo yine kanama oluyo ama az miktar ...doktora gittinizmi acaba

Ben normal doğum yaptım kanamam uzun sürdü benimde ilişkide kanama oldu buraya da yazmıştım normal mi bilmiyorum henüz regli olmadım tam oldum sanıyorum ama devamı gelmiyo kahveli sarımsı akıntı oluyo bı duzelmedi
Aynen benimde boyle oluyo bekliyorum bakalim normaldir diye bu 3. Sezeryan ondandir diye düşünüyorum rahim inceldigi icin falan ne bileyim

Bebegi gazlı olan anneler ne yiyorsunuz? Sebze ve meyveler cok gaz yapıyor ayrıca bakliyat da yemiyorum. Yiyecek araligim bayağ daraldi. Hem gasicon kullanıyorum hemde bebeğime damla veriyorum ama yine de çok gazi var 🙇‍♀️ yemedikçe sut de az oluyor tam bir kısır dongudeyim. Herkes paylasirsa fikir olur en azından. İrmik helvası hem gaz yapmadı hem cok iyi sut yaptı bana gecen gün.
Kısır
Pilav
Tavuklu pilav
Şehriyeli pilsv
Etli pilav
Bulgur pilavı
Sebzeli bulgur pilavı
Şehriye çorbası
Patates yemeği
Et yemekleri

Ve hergün helva ye canım. Süte katkısı var
Hıı bir de rezene çayı öneririm.
Ben 2 gün kullandım.
O kadar sütüm oldu ki mastit yaptı beni bıraktım.

Ben bi de hergün mutlaka hurma yiyorum.
Hem İslami olarak hem de fiziksel olarak bebeğe inanılmaz faydalı

Dün ilk defa portakal yedim bu sabah bebeğim gazdan çıldırdı 😞 armut bize gaz yapmıyor onu yiyorum ben meyve olarak. Sebze ıspanak ve yeşil kabak, bakliyat hiç yemiyorum 😏 kış sebzeleri zaten fena gaz yapıyor. Yani yenecek patates ve et kalıyor. Bu akşam için yeşil mercimek ıslatmıştım ama bu sabahki gaz faciasından sonra yememeye karar verdim. Ben mecitefendi rezeneli emziren anne çayı içiyorum çok süt yapıyor tavsiye ederim

Cnm ben onla başa çıkamadım. Her şeyi yiyorum artık. Bebekte gaz olursa da damlasını veriyorum ,alttan gaz çıkarması için ters falan ceviriyorum. klozete tutar gibi tutuyorum ıkınırken rahatlıyor... rezene çayı içiyorum. Ama yiyecek ayrımı beni daha çok geriyor.

Kızlar oğlum 2.5 aylık kendi düzenini oluşturdu sanırsam sabah 8 9 kalkıyo emiyo sonra 1.1.5 saat uyanık kalıp tekrar emip uyuyo 2 3 saate bir uyanıp emiyo 1 saat kadar uyanık kalıp tekrar uyuyo. Gece de 10 en geç 11 de emip uyuyo gece 1 2 en fazla 3 kere uyanıp emip tekrar uyuyo.

Canım ben en başta çok kısmıştım kendimi onu yeme bunu yeme gaz oluyor diye nerdeyse zeytin ekmekten başka yiyecek bir şeyim kalmamıştı. Ekmek de dahil herşey gaz yapıyor çünkü. Ama pna rağmen sabah 5 leri bulunca gaz sancısından dedim tamam artık her şeyi yiyeceğim. Bakliyat da yiyiyorum kimyon katarak tabağıma. Mevsim sebze meyvelerinden de yiyiyorum. Ve inanır mısın eskisinden daha iyiyiz. 3 aylık olduk bugün tam belki de ondan dolayı daha az gazı bilmiyorum. Dün gece gene zor uyudu 3 bucukta falan ama tuvaleti olduğu için. Zaten annenin bebeğe gaz yapma oranı %30 muş. Geri kalan %70 ini bebeğin kendi bağırsakları oluşturuyormuş. Yani yesen de olacak yemesen de. Kimyon kullanıyorum yemeklerime ve her akşam 1 bardak rezene içiyorum hem süt yapıyor hem de gazı baya gideriyor bence. 😘 hurma helva falan yiyebilirsin ayrıca süt için. 😘

Kızlar oğlum 2.5 aylık kendi düzenini oluşturdu sanırsam sabah 8 9 kalkıyo emiyo sonra 1.1.5 saat uyanık kalıp tekrar emip uyuyo 2 3 saate bir uyanıp emiyo 1 saat kadar uyanık kalıp tekrar uyuyo. Gece de 10 en geç 11 de emip uyuyo gece 1 2 en fazla 3 kere uyanıp emip tekrar uyuyo.
Ay ne güzel canım ya benim kız 3 aylık ama düzen diye bir şey yok halen. Eskiye oranla daha iyi ama böyle bir düzenimiz yok halen. Maşallah oğluşuna annesini yormuyor uyumayıp da. 😍😊

Back