Ben mandalina ve armutu ayni gün yemiştim o gün gazdan kriz geçirdi resmen oğlum. Başka bir günde tavuk yemeğine kabak ve havuç katmistim yine cok gaz yaptı, firinda pisirmistim ama mücver yapıp yediğimde ayni sebzeleri gaz o kadar olmamıştı. Rezene, kimyon tohumu ve anason karışık demleyip içiyorum hergun. Hazır olanlar da cok fayda etmiş yengeme.Dün ilk defa portakal yedim bu sabah bebeğim gazdan çıldırdıarmut bize gaz yapmıyor onu yiyorum ben meyve olarak. Sebze ıspanak ve yeşil kabak, bakliyat hiç yemiyorum kış sebzeleri zaten fena gaz yapıyor. Yani yenecek patates ve et kalıyor. Bu akşam için yeşil mercimek ıslatmıştım ama bu sabahki gaz faciasından sonra yememeye karar verdim. Ben mecitefendi rezeneli emziren anne çayı içiyorum çok süt yapıyor tavsiye ederim
Canim bende ilk 2 ay pek dikkat etmedim ama sonra birkaç kere gazdan kriz geçirdi resmen oğlum ondan sonra daha bi korkar oldum. 2 ay 10 günlük oldu bu ay daha cok çekiniyorum. Sürekli gaz sorunu yordugu için sanırımCnm ben onla başa çıkamadım. Her şeyi yiyorum artık. Bebekte gaz olursa da damlasını veriyorum ,alttan gaz çıkarması için ters falan ceviriyorum. klozete tutar gibi tutuyorum ıkınırken rahatlıyor... rezene çayı içiyorum. Ama yiyecek ayrımı beni daha çok geriyor.
Canim bende basta kismadim 3. Ayin içindeyim simdi daha çok dikkat ediyorumCanım ben en başta çok kısmıştım kendimi onu yeme bunu yeme gaz oluyor diye nerdeyse zeytin ekmekten başka yiyecek bir şeyim kalmamıştı. Ekmek de dahil herşey gaz yapıyor çünkü. Ama pna rağmen sabah 5 leri bulunca gaz sancısından dedim tamam artık her şeyi yiyeceğim. Bakliyat da yiyiyorum kimyon katarak tabağıma. Mevsim sebze meyvelerinden de yiyiyorum. Ve inanır mısın eskisinden daha iyiyiz. 3 aylık olduk bugün tam belki de ondan dolayı daha az gazı bilmiyorum. Dün gece gene zor uyudu 3 bucukta falan ama tuvaleti olduğu için. Zaten annenin bebeğe gaz yapma oranı %30 muş. Geri kalan %70 ini bebeğin kendi bağırsakları oluşturuyormuş. Yani yesen de olacak yemesen de. Kimyon kullanıyorum yemeklerime ve her akşam 1 bardak rezene içiyorum hem süt yapıyor hem de gazı baya gideriyor bence.hurma helva falan yiyebilirsin ayrıca süt için.
Aynen normal olan budur heralde etrafında burda o kadar çok huzursuz bebek gördüm ki benim böyle olmayınca bu sefer de diyorum ki niye böyle eşim de diyo bizim ki şimdi mı sarılık oldu uyuyo surekliAy ne güzel canım ya benim kız 3 aylık ama düzen diye bir şey yok halen. Eskiye oranla daha iyi ama böyle bir düzenimiz yok halen. Maşallah oğluşuna annesini yormuyor uyumayıp da.
Aynı benimde. Gündüz resmen geçiştiriyor uykuyu tam dalmıyor uyumuyor. Hemen uyuyup uyanıyor. 2 gündür sabaha karşı da uyanmaya başladı. Bu uyku düzeni için erken diyorlar.ne yapacağım nasıl olcak her kafadan bir ses şaşırdım ben degündüz benim kız hep kısa uykular yapıyor gece evet uyuyor ama neden acaba?
Canım benimde öyle gündüz uyutuyorum 20 dk geçmeden ağlamaya başlıyor. Ama gece derin uyuyor 2 saati buluyor uykusu.gündüz benim kız hep kısa uykular yapıyor gece evet uyuyor ama neden acaba?
Ayy inşallah 3. Aydan sonra azalır yoksa gerçekten artık çıldırmak üzereyim yorgunluğu ayrı onun çektiği acı ayrı sürekli meme de kucakta wücudumda da derman kalmadı nse az kaldı 67 günlük olduk daha ama 3 e ne kaldı dimiİyiyim canım sen nasılsın? Şükür iyiyiz bir problem yok bebiş nasıl? Alıştım ben de çok şükür. Yarın 3 aylık oluyoruz inşallah. Gaz problemimiz baya azaldı çok şükür. 3 aylık olunca biter diyorlardı baya azaldı çok şükür. Hele şu son 3 gündür bariz şekilde iyiyiz bakalım gece uykuları da maşallah düzelmeye başladı inşallah böyle gider. Darısı tüm annelerimizin başına inşallah.
Walla gaza çözüm yok sanırım açlık sınırında yaşıyorum 88 den 64 e düştüm ilk 1 ayda çünkü her yediğim gaz yaptı ilaç veremiyorum çünkü ilacı içtiği gibi öğürüp kusuyo o yüzden sadece baklava ve et tawuk yiyerek yaşamaya çalışıyorumBebegi gazlı olan anneler ne yiyorsunuz? Sebze ve meyveler cok gaz yapıyor ayrıca bakliyat da yemiyorum. Yiyecek araligim bayağ daraldi. Hem gasicon kullanıyorum hemde bebeğime damla veriyorum ama yine de çok gazi varyemedikçe sut de az oluyor tam bir kısır dongudeyim. Herkes paylasirsa fikir olur en azından. İrmik helvası hem gaz yapmadı hem cok iyi sut yaptı bana gecen gün.
Evet aynı sorun bizde de mevcut sabaha karşı uyanmalar. Gaza bağlıyorum ama sabahki düzensizliğe çarede bulamadım sebepteAynı benimde. Gündüz resmen geçiştiriyor uykuyu tam dalmıyor uyumuyor. Hemen uyuyup uyanıyor. 2 gündür sabaha karşı da uyanmaya başladı. Bu uyku düzeni için erken diyorlar.ne yapacağım nasıl olcak her kafadan bir ses şaşırdım ben de
Neden gündüzleri öyle acaba? Gaz olsa sorunumuz gece de böyle olması lazımCanım benimde öyle gündüz uyutuyorum 20 dk geçmeden ağlamaya başlıyor. Ama gece derin uyuyor 2 saati buluyor uykusu.
Bu uykusunda tam 4 defa uyandı 5.defa yerine koydum uyutup tekrar. Birkaç dakikaya yine uyanacak biliyorum!
Yatırıyorum bismillah salona geliyorum bakıyorum gözler açılmışresmen uykuya direniyorlar ne gece ne gündüz uyku uyumuyorlar
Gaz hareketlendikçe azalıyor gibi ama onlar psikolojik yaşıyor galibaEvet aynı sorun bizde de mevcut sabaha karşı uyanmalar. Gaza bağlıyorum ama sabahki düzensizliğe çarede bulamadım sebepte
Aynen onlarda bize zarar yiyecek ekmeği olanı ne yapsak engelleyemeyiz hani hemen olmadı olmaz nasılsa düşüncesinde ama bu iş belli olmuyoBenimde eşim korunuyor tiroidim de var spiral taktırmamı veya hap kullanmamı istemiyor vücuduna zarar verme diyor.Kontrol ediyoruz dikkat ediyoruz ama korkuyorum yinede tekrar hamile kalmak istemiyorum Allah'ım isteyenlere nasip etsin inşallah.
1 bardak irmik
Olabilir kişiden kişiye de değişiyor benim ilk dogumumduAynen benimde boyle oluyo bekliyorum bakalim normaldir diye bu 3. Sezeryan ondandir diye düşünüyorum rahim inceldigi icin falan ne bileyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?