2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Medicalpark da olan doktorumu bıngıldak kapanmamıs demişti, az kg almıs demıstı, kalbınde 1/6 ufurum var, testislerden birinde sıvı birikmiş demişti bir ton tahlil vermişti ben yaptırmadım orada..
devlet hastanesine gittim çocuk doktoru kontrol etti 1200 kg almış gayet iyi kgsu dedi bıngıldak kapanırsa sıkıntı kapanmaması lazım zaten dedi üfürüm için kalp doktoruna yonlendırdı kalp doktoru 1/6 bile değil çok çok hafif bu da her bebekte olur zamanla kalpleri gelişir geçer dedi biz bunu ailelere söylemeyiz bile dedi.. testis için doktor neresı sıvı toplamıs acaba dedı ıcınız rahat etsın ultrasona gıdın gelın dedı hıc bısı cıkmadı cocukta..
Neden para için özel hastaneler böyle yapıyor anlamıyorum gerçekten 🤷🏻‍♀️
Canim ya cok merak ettim hangi medicalpark bu ?

Meme reddi 4. ayında başlıyor diye biliyordum o kadar erken de oluyor muymuş 😣 14. haftanın içindeyiz 10 gündür aç olduğu halde emerken sebepsiz çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor, bir derdi var sanmıştım bende meme reddi aklıma gelmemişti meğer ondanmış
Benim de ondanmış canım 1 hafta on gündür ne cektigimi bir ben bir Allah bilir.

Nette baktım da klitorise kadar bile yapışık olan var bizimki sadece delik kısmı kolay açılır diye düşünüyorum. Benim de arkadaşımın kızında oluştu kremle masaj önermişlerdi açılmıştı bizim de kolay açılır inşallah
Sen kendin sonradan farkettigine göre kolayca açılacaktır insallah canim

Benimki de ablası bağırınca korkuyor dudak büküyor kıyamam 😢 inşallah kolay atlatırsınız
Oyy kuzular hem en çok onların seslerine tepki gülümseme hemde onların sesinden korkuyorlar 🥰 birer ablaları olduğu için çok şanslı bu minikler 💕
Olduk sukur canim az ağladı tabi ates olabilir dedi insallah olmaz simdilik normal hersey

Meme reddi 4. ayında başlıyor diye biliyordum o kadar erken de oluyor muymuş 😣 14. haftanın içindeyiz 10 gündür aç olduğu halde emerken sebepsiz çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor, bir derdi var sanmıştım bende meme reddi aklıma gelmemişti meğer ondanmış
Bir sürü sebep olabilir. Benim de var. Ben yürüyerek emziriyorum ya da yatarak bu şekilde toparladım biraz.

Süt diyeti yapan anneler, nasıl besleniyorsunuz? Bebeğim bu aralar sık mukuslu kaka yapmaya başladı, bende diyete başlayayım diyorum ama ne yiyeceğim bilmiyorum. Kahvaltıda peynir tereyağı olmadan yiyecek bişey bulamıyorum. Kış mevsimi zaten salatalık domates vs de alıp yemiyoruz. Bir zeytin bir yumurta kaldı geriye. Uykusuzluk zaten var bir de aç kalınca hepten elden ayaktan düşüyorum
Canım ben patatesli börek falan yapıyorum yumurta da yasak bize. Reçel ,badem hıyar , avokado muz ,yeşillik yiyorum.

Benim kızkardeşimde vardı, hicbir müdahale yapılmadı kendiliginde açıldı. Doktor müdahalesi için bence acele etmeyin, doktora actirdiktan sonra surekli yeniden yapışan bebekler oldugunu okumustum yine forumda. Annesi doktorda açtırıyor evde kremliyordu ama 3 ayda bir süreç başa sarıyordu. Annesi artık bebegin doktor gorur gormez aglamaya başladığını korkudan krem surdurmedigini yazmıştı. Bence birkac doktor dolaşın, kendiliginden açılma ihtimalini öğrenin. Belki doğal yağlarla hafif basınçlı masaj işe yarayabilir, doktor onay verirse bunu bir deneyebilirsiniz.
Evet araştıracağım o bölge için kantaron uygun olur değil mi ? Hemen müdehale ettirmeyi düşünmüyorum

Arkadaslar bugun bende ptt ye gittim odeme asamasinda yaziyordu ama yatmamis 144 ü aradim onaylanmis şubat ayinin son haftasi gidip cekebilirsiniz dedi. Ben yanlis biliyormusum kusura bakmayin sizde aramadan gitmeyin isterseniz boşu boşuna gitkis oldum bende.

Evet araştıracağım o bölge için kantaron uygun olur değil mi ? Hemen müdehale ettirmeyi düşünmüyorum
Evet kantaron uygun, ben dr bekir tok ve doktor ahmet çelikin önerisiyle epizyo dikisine de oglumun sunnetinde de sadece kantaron kullandım. Genital kullanim icin bir sınır bildigim kadaeiyla yok. Çok guvenilir bir yerden temin edin ama. Kantaron yağı kantaron çiçeğinin zeytinyaginda bekletilmesi yontemiyle üretiliyor. Zeytinyağı usulsüz urerildiyse küf ya da asit dengesizliği sorunlari olabiliyor, bebege zarar vermesin.

Evet kantaron uygun, ben dr bekir tok ve doktor ahmet çelikin önerisiyle epizyo dikisine de oglumun sunnetinde de sadece kantaron kullandım. Genital kullanim icin bir sınır bildigim kadaeiyla yok. Çok guvenilir bir yerden temin edin ama. Kantaron yağı kantaron çiçeğinin zeytinyaginda bekletilmesi yontemiyle üretiliyor. Zeytinyağı usulsüz urerildiyse küf ya da asit dengesizliği sorunlari olabiliyor, bebege zarar vermesin.
Teşekkür ederim 🌸

kızlar bugün 2.ay aşılarımızı olduk deli gibi ağladı sonrasında ağrıdan. Calpol ve fitl verdim. Bu huzursuzluğu ve acısını almak için başka yol var mıdır

Peki doğum yardımına nasıl başvuru yapıyoruz Eşim işyerine verdi evrakları. Ben öğretmenim..benim de başvuru yapmam gerekli mi
Doğum yardımı evet. Ama bunu aile ve sosyal politikalar bakanlığı aracılığıyla devlet veriyor. Hani ilk çocuğa 300 ikinciye 400 olan. Süresi hakkında bilgim yok maalesef.
Ilksandan da aldım ayrıca. O da farklı. Ona mebbise giriş yapınca çıkan ilksan bölümü var. Oradan başvur

Evet ben aldım 😁😁 belge gerekmiyor. Online bebegin tc bilgisiyle oluyo. Onaylanınca hesabıma eft yaptılar benim.
İlksan sayfasına girdim canım doğum yardımı gibi bir şey çıkmıyor sekme olarak . Arama butonu da yok bulamadım ben 🙃 sayfa eklediğim şekilde görünüyor .

Eklentiler

• 4615B751-F609-416D-B7F6-BD54BCFE8FBC.png
    4615B751-F609-416D-B7F6-BD54BCFE8FBC.png
    143,2 KB · Görüntüleme: 25
Böyle bi şey olamaz cidden şaka gibi kizimda kolikti ama bu 2.vaka kolik değil kopkolik sanirim tövbe estağfurullah ya her dk mi huzursuz her dk mi ağlamaya hazir programlanmis modda olur bi bebek ne gündüzüm ne gecem var 7/24 bebek susturmaya calisma modundayim robotlar bile benden daha fonksiyonludur🤦‍♀️ Hayata derbeder olarak gelmis sanki yanlislikla gülerken bile aglamaya calisiyo bebe😑

Back