2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Ayy biz 3. istemiyoruz birisi 29 aylik birisi 2 aylik Rabbim onlara saglik sihhat versin isteyenlere nasip etsin artik bebiş diyorum. Aile planlama merkezlerinde ve devlet hastanelerinde ucretsiz takiyorlar ama adet görunce adetin 3 gunu mu ne takiyorlarmis sanirim bu soruma bi turlu cevap bulamadim. Adet de olmadim takarlar mi bilemedim.
Aynen bende oyle biliyorum 3.gun takiliyor diye emziriyorsan takmiyolarmis.benim digerleri buyuk neyseki yoksa bende cok zorlanirdim biri 14 digeri 9 yasinda:)

Medicalpark da olan doktorumu bıngıldak kapanmamıs demişti, az kg almıs demıstı, kalbınde 1/6 ufurum var, testislerden birinde sıvı birikmiş demişti bir ton tahlil vermişti ben yaptırmadım orada..
devlet hastanesine gittim çocuk doktoru kontrol etti 1200 kg almış gayet iyi kgsu dedi bıngıldak kapanırsa sıkıntı kapanmaması lazım zaten dedi üfürüm için kalp doktoruna yonlendırdı kalp doktoru 1/6 bile değil çok çok hafif bu da her bebekte olur zamanla kalpleri gelişir geçer dedi biz bunu ailelere söylemeyiz bile dedi.. testis için doktor neresı sıvı toplamıs acaba dedı ıcınız rahat etsın ultrasona gıdın gelın dedı hıc bısı cıkmadı cocukta..
Neden para için özel hastaneler böyle yapıyor anlamıyorum gerçekten 🤷🏻‍♀️
Cidden mi ya nasil insan bunlar ellerinden alinmasi lazim diplomalarinin.resmen gozlerini para hirsi burumus pes

Benimkide öyle ve artık çıldıracagım eşim sürekli ilaç verelim diyor onunla mücadele etmek ayrı yoruyor artık dayanamayıp ayrı odada bebegi uyutuyorum el kadar bebegi her gece fitil vererek uyutmak bana zalimlik geliyor çok mutsuzum bu saat oldu hala uyumadı
Ben ağrı kesici veriyorum arada o da fayda etmiyo artık stres etmiyorum uyursa uyur uyumazsa uyumaz diyorum napim 🤷🏻‍♀️
Karnına masaj yaptığımda ayaklarını dümdüz kasıyor bırakınca ayakları normale dönüyor ama ellerimi ittirmedi canım öyle bir ağlıyor ki ne yapsak susturamadık sadece başı aşağı gelecek şekilde koluma yatırıp ayakta gezdirdiğim de susuyor. Biraz daha ağlasaydı acile gidecektik o derece panik yaptırdı bizi

Bugün çok uykusuz kalmadı aslında normal bir şekilde uyudu ama araçta çok vakit geçirdi o mu rahatsız etti acaba zaten arabada gitmeyi hiç sevmiyor. Normalde bebekler arabada sakinler uyur bizimki tam tersi. Annem arkada onu susturmaya çalıştı ben araç sürerken çok gerildim o yüzden tövbe ettim daha da çıkmam uzun bir süre. Arabada ağlaması evde de devam etti, rahatlasın diye banyo yaptırdım ama fayda etmedi geceden beri davlumbaz açık uyuyor kapattığım an uyanıyor bu saat oldu hala aynı. Senin her gün mü böyle? Eğer böyleyse Allah sabır ve dayanma gücü versin canım ben bugün çok zorlandım. Daha önce de olmuştu bizim ama bu kadar uzun süre ağlamamıştı. Biraz büyüselerde rahatlasak..
Arabada gezdiyse kulağı ağrımışta olabilir. Aman nebilim ya ağlıyolar işte

Karnına masaj yaptığımda ayaklarını dümdüz kasıyor bırakınca ayakları normale dönüyor ama ellerimi ittirmedi canım öyle bir ağlıyor ki ne yapsak susturamadık sadece başı aşağı gelecek şekilde koluma yatırıp ayakta gezdirdiğim de susuyor. Biraz daha ağlasaydı acile gidecektik o derece panik yaptırdı bizi

Bugün çok uykusuz kalmadı aslında normal bir şekilde uyudu ama araçta çok vakit geçirdi o mu rahatsız etti acaba zaten arabada gitmeyi hiç sevmiyor. Normalde bebekler arabada sakinler uyur bizimki tam tersi. Annem arkada onu susturmaya çalıştı ben araç sürerken çok gerildim o yüzden tövbe ettim daha da çıkmam uzun bir süre. Arabada ağlaması evde de devam etti, rahatlasın diye banyo yaptırdım ama fayda etmedi geceden beri davlumbaz açık uyuyor kapattığım an uyanıyor bu saat oldu hala aynı. Senin her gün mü böyle? Eğer böyleyse Allah sabır ve dayanma gücü versin canım ben bugün çok zorlandım. Daha önce de olmuştu bizim ama bu kadar uzun süre ağlamamıştı. Biraz büyüselerde rahatlasak..
Dün bende bütün gün evdeydim ve kıyamet koptu artık boğazı parçalandı dedim yaklaşık 3 saat aralıksız bağırarak ağladı denemediğim hiç bir yöntem kalmadı kesinlikle susmadı, son 1 haftadır memeyide zorla tutuyor ve gündüzleri uyumuyor benimle birlikte uyanık resmen, memeye yaklaştıkça daha çok bağırıyor aç olmasına rağmen, müzik, ninni, fön makinesi, tüm beyaz gürültüler, sallama gezdirme, kucak, mama, meme hiçbiri işe yaramadı, dün artık kafayı yememe ramak kalmıştı bugün daha iyi çok şükür aşılarını yaptırıp geldik onun huysuzluğu var ilaç verdim normal diyorum ama dünkü tamamen sebepsizdi. Yani arabadan kaynaklı değil canım, Allah yardımcımız olsun 9.5 haftaya kadar devam eden atak dönemi huysuzluğu bunlar sanırım.

Dün bende bütün gün evdeydim ve kıyamet koptu artık boğazı parçalandı dedim yaklaşık 3 saat aralıksız bağırarak ağladı denemediğim hiç bir yöntem kalmadı kesinlikle susmadı, son 1 haftadır memeyide zorla tutuyor ve gündüzleri uyumuyor benimle birlikte uyanık resmen, memeye yaklaştıkça daha çok bağırıyor aç olmasına rağmen, müzik, ninni, fön makinesi, tüm beyaz gürültüler, sallama gezdirme, kucak, mama, meme hiçbiri işe yaramadı, dün artık kafayı yememe ramak kalmıştı bugün daha iyi çok şükür aşılarını yaptırıp geldik onun huysuzluğu var ilaç verdim normal diyorum ama dünkü tamamen sebepsizdi. Yani arabadan kaynaklı değil canım, Allah yardımcımız olsun 9.5 haftaya kadar devam eden atak dönemi huysuzluğu bunlar sanırım.
Bunları ben yazmış olabilir miyim? Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz canım Allah sabır versin ne diyim. Eşimin eczacı arkadaşını arayacağım kadın uzunu uzadıya nedenlerini sonuçlarını falan anlatacakmış bana, bu konuda uzmanlığı varmış, daha önce 4 arkadaşının çocuğuda bizimkiler gibiymiş dediklerini yaparsam hemen düzelirmiş öyle demiş eşime bende merak ediyorum ne konuşacak diye ama Demir uyumuyor o yüzden arayamıyorum kadını. Akşam eşim geldiğinde Demir’le ilgilenirken arayacağım buraya da yazarım hepimize faydası olur inşallah 🙏

Öyle ama hamılelıgımde hep boyle gectı sımdı de bır dogru doktoru bulamadım ona yanıyorum
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım böylelerini de ne yapmak lazım bilmiyorum , bende 3 hastane gezdim o süreçte biliyorum ama şans işi biraz, kimisi beni panikletti kimisi gereksiz söylememesi gerekrn bilgileri söyleyip ağlattı, çok karamsar negatif doktorlar var insanın enerjisini çeken 😑 neyse Allah sağlık sıhhat versin de hepimize inşallah çok şükür bebeklerimiz kucağımızda 😊

Bunları ben yazmış olabilir miyim? Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz canım Allah sabır versin ne diyim. Eşimin eczacı arkadaşını arayacağım kadın uzunu uzadıya nedenlerini sonuçlarını falan anlatacakmış bana, bu konuda uzmanlığı varmış, daha önce 4 arkadaşının çocuğuda bizimkiler gibiymiş dediklerini yaparsam hemen düzelirmiş öyle demiş eşime bende merak ediyorum ne konuşacak diye ama Demir uyumuyor o yüzden arayamıyorum kadını. Akşam eşim geldiğinde Demir’le ilgilenirken arayacağım buraya da yazarım hepimize faydası olur inşallah 🙏
İnşallah canım amin gelip geçicidir diye düşünelim iyi olsun inşallah, bekliyorum sabırsızlıkla 😊 birde bugün aile hekimimede söyledim yüzüstü yatır kontrollü şekilde yanında dur ağlarken doğal masaj oluyor o şekilde dursun sakinleşir, ağlarken sırtüstü yatırma dedi bilgin olsun. Aşıda ağlarken doktor öyle yapınca sakinleşti ama ben evde yapsam eminim etki etmez yine 😀

İnşallah canım amin gelip geçicidir diye düşünelim iyi olsun inşallah, bekliyorum sabırsızlıkla 😊 birde bugün aile hekimimede söyledim yüzüstü yatır kontrollü şekilde yanında dur ağlarken doğal masaj oluyor o şekilde dursun sakinleşir, ağlarken sırtüstü yatırma dedi bilgin olsun. Aşıda ağlarken doktor öyle yapınca sakinleşti ama ben evde yapsam eminim etki etmez yine 😀
Yüzüstü yatırınca karaya çıkmış balık gibi çırpınıyor benimki nasıl masaj öyle😁

Ayy biz 3. istemiyoruz birisi 29 aylik birisi 2 aylik Rabbim onlara saglik sihhat versin isteyenlere nasip etsin artik bebiş diyorum. Aile planlama merkezlerinde ve devlet hastanelerinde ucretsiz takiyorlar ama adet görunce adetin 3 gunu mu ne takiyorlarmis sanirim bu soruma bi turlu cevap bulamadim. Adet de olmadim takarlar mi bilemedim.
Ay canım benim de büyük 30 aylık..tepkisi nasıl.benim oğlum bana küsmüş gibi.çok üzülüyom kafayavakıyom
Doğum yardımı evet. Ama bunu aile ve sosyal politikalar bakanlığı aracılığıyla devlet veriyor. Hani ilk çocuğa 300 ikinciye 400 olan. Süresi hakkında bilgim yok maalesef.
Ilksandan da aldım ayrıca. O da farklı. Ona mebbise giriş yapınca çıkan ilksan bölümü var. Oradan başvuru yaptım.
Sen öğretmendin dimi canım

Benim bebeğim dokunan bir sey yedigimde gazını çıkaracağı zaman ayaklarini kaskatı uzatıyor. Karnına masaj yapsam ayaklarını yine uzatip ağlıyor. O sira karnından cok gaz sesi gelmiyor cunku gaz hala cok yukarda olmuş oluyor, zaten gazin en rahatsız edici olduğu zaman kalin bağırsağa ulaşmamış oldugu zaman. Ne zaman bagirsak seslerini duymaya baslasam gazını ayaklarini germeden cikarabilmeye basliyor ve huysuzlugu da buna paralel azaliyor. Sevgiliplath Sevgiliplath

Bende çok dikkatli bakınca fark ettim. Aslında arasını çok detaylı silmiyordum ama bakalım canım ne diyecek.
Benim kızkardeşimde vardı, hicbir müdahale yapılmadı kendiliginde açıldı. Doktor müdahalesi için bence acele etmeyin, doktora actirdiktan sonra surekli yeniden yapışan bebekler oldugunu okumustum yine forumda. Annesi doktorda açtırıyor evde kremliyordu ama 3 ayda bir süreç başa sarıyordu. Annesi artık bebegin doktor gorur gormez aglamaya başladığını korkudan krem surdurmedigini yazmıştı. Bence birkac doktor dolaşın, kendiliginden açılma ihtimalini öğrenin. Belki doğal yağlarla hafif basınçlı masaj işe yarayabilir, doktor onay verirse bunu bir deneyebilirsiniz.

Ay canım benim de büyük 30 aylık..tepkisi nasıl.benim oğlum bana küsmüş gibi.çok üzülüyom kafayavakıyom

Sen öğretmendin dimi canım
Başlarda kücükle daha cok ilgilenmek zorunda kaliyordum birde dikis yerimden dolayi kucaklayamiyordum pek cizgi film filan aciyordum o zamanlar bende cok uzulmustum.Simdi biraz daha alistik surekli opmek istiyor kardesini ustunu aciyor filan oyuncak filan aldik daha cok ilgilenmeye calisiyoruz buyuguyle daha iyi oluyor. Yasinin getirdigi seyler de oluyor sinirlenince kapi vuruyor kiskanclikta vardir illaki idare etmeye calisiyoruz canim ya. Sizde daha cok buyugunuzle ilgilenin emin olun hersey daha guzel olacak. Kusmus derken sizinki neler yapiyor canim?

Yüzüstü yatırınca karaya çıkmış balık gibi çırpınıyor benimki nasıl masaj öyle😁
Davranış öyle aynen 😊 o şekilde ağlasın gittikçe şiddeti azalır karna baskı olunca kabızlık ve gaz sıkıntıları için çözüm seçeneği bakalım deneyelim her yolu deneme yanılmayla gidiyoruz zaten.

Kızlar bebeğim yaklaşık 3 saat durmadan ağladı, karnı aç emmedi sağdığım sütü verdim onu başta içmedi bi 15 dk. sonra içti sonra ağlamaktan yoruldu uyudu sanırım. Yarım saat sonra tekrar uyandı ağlayarak yine kucağımda sakinleştirdim uyuttum şimdi. Gaz sancısı diye düşünüyorum ama ayaklarını çekmiyor hiç aksine dümdüz kasıyor. Ne olabilir yaşayan var mı?
Ben yaşadım 1 hafta 10 gün önce ne emdi nie bir şey susmadı deli gibi ağladı dayanamadım doktora gittik idrar yollarında enfeksiyon çıktı 3 gün yattık. Meme reddi başladı. Hâlâ uğraşıyorum

Back