• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Evet kizlar yatmış odeme aşamasında demek yattgini gösteriyormuş ocak ayında yatmış ben hesaba gelecek diye bekliyordum meğersem PTT den alınacakmış ilk cocugumda ben almamıştım eşimde unutmuş nasil oldugunu ☺☺☺
Başvuruyu nasıl yaptınız bende hala alamadın

Kızlar bir şey soracam sizlere bu güneşli havalarda çocuğunu dışarı çıkaran var mı 2 aylik oğlum com çıkarmak istiyorum temiz hava alsın diye. Ama üşütür diye de korkuyorum
Ben çıkarıyorum cunku onunda benimde buyuk kiziminda ihtiyacı oluyor zaten kis yok bu sene

Arkadaşlar yardım lütfen.. tecrübeli annelere bir sorum olacaktı. Bebek arabasi arayışına girdik. Ve aklımızda deli sorular..
Oto koltuğu mu alsak 0-36 ve tek bebek aranası mı yoksa puset +Bebek aranası alıp oto koltuğunu sonra mı alsak ?? Hangi marka alsak??
Piyasadaki bebek arabaları hakkinda bilgim yok bizimki 5 yıl önce abiden kalanı kullanıyoruz hala taş gibi duruyo.
Istersen pusetli bebek arabası alıp puseti kemerle bağlayarak oto koltuğu olarak da kullanabilirsin. Bizim puset bebek arabasına takılıyor aynı zamanda oto koltuğu olarak da kullanılıyor kemerle bağlayarak. Ya da 0-36 oto koltuğu olabilir.

Ama tavsiyem bebeği araç içinde kucakta tutmayın lütfen. Muhakkak oto koltuğu ya da bu şekilde kullanılan bir puset olsun güvenliği için. Çünkü ne zaman neyle karsilasacagimiz belli olmuyor

Allah allah ne tuhaf rahatsizliklar var ya benim de bugün bi seye canim sıkıldı benim oğlanin iki kaşinin ortasinda cok hafif bi kirmizilik vardi ben de dogum lekesi geçer gider önemsemiyodum daha yeni takip ettigim bi doktor tesadüf onu ele almis gül hastaligi diye😒
O doktorun paylaşımını gördüm ben de. Şöyle ki benim ensemde abimin de kaş ortasında var ağlayınca belirginleşiyo. Kızımın da yine ensesinde, göz kapağında ve iki burun deliginin ortasında var. Genetiktir diye önemsemedim de dpktorun paylaşımını görünce kurt düştü açıkçası. Kontrolde soracağım artık

Kızlar bir şey soracam sizlere bu güneşli havalarda çocuğunu dışarı çıkaran var mı 2 aylik oğlum com çıkarmak istiyorum temiz hava alsın diye. Ama üşütür diye de korkuyorum
Biz çıktık baştan beri de fırsat buldukça çıkıyoruz ya bebek arabasında yahut slingde oluyo bebek. Bebek arabamız rüzgar almıyo önden arkadan brandaları var o yüzden sadece ayak tarafını örtüyorum. bebek arabaları için yagmurluklar oluyor onlar da ruzgar gecirmiyo sanirim
Siz de korunaklı bisekilde çıkın bence açık hava iyi geliyor hem bana hem çocuklara. Biz kar yağdığı gün de çıkmıştık hatta 🙈
20210115_110249.jpg

Kizlar sizinkiler emzik emiyor mu bugun kaucuk emzikte aldim hicbisekilde emmek istwmiyo ama beni de emzik niyetine kullaniyo:) surekli saat dolmadan emmek istiyo karni tok halbuki surdan anliyorum gaz cikarmak icin kaldirdigimda sutler yukari dogru geliyo farkeediliyo vermezsemdw cok agliyo
Kesinlikle kabul etmiyo ya. 3 çeşit denedim hatta hastanede 2. Gun vermiştim yine almadı. Ben de uykuya geçiş için tutsun istiyorum işe başlayınca zorlanmaması için ama maalesef

Odeme asamasinda yazdiginda yatmis oluyor canim
Bende yazdı ödeme aşamasında diye ama yatmamıştı.
Ben daha başvuru yapamadım bile ya ilcedeyim ildeki yere başvuru yapmam gerekiyormus onuda yapamadım daha
ilcede otururken orda yaptık bzi basvuruyu. Kaymakamlik binasinda aile ve sosyal politikalar ilçe müdürlüğüne yapmıştık.
Gerçekten mi bende gidip alayim ordan takip ediyodum ne zamandır ödeme asamasi yazıyor hatta burayada yazmistim🤭
Canım benimkinde de ilk başvuru yapıldı yazdı bir süre sonra ödeme aşamasında yazdı. Gittim alayım diye yatmamıştı. Sonra e devlette ptt üzerinden yapılan ödemeler var. Orayı kontrol ettim bir süre sonra orada göründü gidip çektim öylelikle. Orayı takip et bence.
Ilkokul öğretmeni arkadaşlara bir sorum olacaktı 15 şubatta bizim için canlı dersler basliyormu
Evet başlıyor canım. Md yardımcım mesaj attı bana. Hatta pazartesi günü seminer başlıyor 1 haftalık. Online toplantı ve etkinlikler olacakmış 😑

Başvuruyu nasıl yaptınız bende hala alamadın
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il-ilçe müdürlüklerine yapılıyor başvuru. Cocugun kimliği ile gitmek lazım. Aynı zamanda babası da yapabiliyor bizim ilkini babası yapmıştı. Şimdi devlet memuru olunca okuluma form doldurup verdik onlar yaptı başvuruyu

O doktorun paylaşımını gördüm ben de. Şöyle ki benim ensemde abimin de kaş ortasında var ağlayınca belirginleşiyo. Kızımın da yine ensesinde, göz kapağında ve iki burun deliginin ortasında var. Genetiktir diye önemsemedim de dpktorun paylaşımını görünce kurt düştü açıkçası. Kontrolde soracağım artık
Yakin zamanda doktora gidecek olanlar sorup bize de soyleyin canim benimkinin kontrolune daha var

Kızlar merhaba sezeryan Doğum sonrası nasıl korseli aldınız markası nedir

Kızlar bu atak haftalarına inancınız nedir? Bizim bu hafta atak haftamız olarak görünüyor. Zaten bebek de hiç uyumuyor dün gece 2 ydi hala uyumamıştı. Gece belki uyur dedim ama doğru düzgün uyumadı sürekli uyandı. Uyuyor beş dk sonra geri uyanıyor. Bu haftayla mı alakalı yoksa hep böyle mi devam edecek çok yorgunum 😞

Muayene parası ile birlikte yoksa tek aşı fiyatimi bu
Tek aşı fiyatı bu canım 2-3 ay içinde yapılması gerekiyor dedi 2 ay kontrolünde yaptırdım aradan cıksın dıye

Benimkinin de kafasında yağ bezesi var. Yani hareket ettiği için doktor yağ bezesidir hareket etmesiydi Allah korusun tümör falan olabilirmiş. Bi de göbeği karardı bence içerden kanama olup durdu ama çocuk doktoru önemli değil rengi öyle olmuş derisinin dedi. Çok tuhaf tuhaf rahatsızlıklar var cidden Allah beterinden korusun.
Evet, canım tuhaf adını bılmedıgımız bır ton sey duyuyorum bende..
Yenidoğanların bır cogunda en az 1 rahatsızlık gozlemlenıyormus ama cogu gecıcıymıs doktorun tutumu da cok onemlı bu surecte.. bana doktor hepsı kucuk ıhtımal buyuk ıhtımalle bısı cıkmıcaktır dedı ama benım dunden berı sutum o kadar azaldı kı cocuga mama vermek zorunda kaldım takmayayım desem de takıyorum. Hastane fobim de oluştu zaten..

Hmm sağol canım. E nabızda da 2. Ayın sonunda yazıyor da sanki sağlık ocağı 2 ye girdiğinde çağırdı diye hatırlıyorum ondan sordum
2-3 ay içinde yapılabılıyormus sorun olmuyormus

Bende yazdı ödeme aşamasında diye ama yatmamıştı.

ilcede otururken orda yaptık bzi basvuruyu. Kaymakamlik binasinda aile ve sosyal politikalar ilçe müdürlüğüne yapmıştık.

Canım benimkinde de ilk başvuru yapıldı yazdı bir süre sonra ödeme aşamasında yazdı. Gittim alayım diye yatmamıştı. Sonra e devlette ptt üzerinden yapılan ödemeler var. Orayı kontrol ettim bir süre sonra orada göründü gidip çektim öylelikle. Orayı takip et bence.

Evet başlıyor canım. Md yardımcım mesaj attı bana. Hatta pazartesi günü seminer başlıyor 1 haftalık. Online toplantı ve etkinlikler olacakmış 😑
Bende gittim canim Kabul etmediler

Back