2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Bu arada anne, gel, aç, ver baba, dede vb kelimeleri kullanıyor. Ama sürekli bütün gün "ıııııııı" modundayız.Bugün annecim dişin acıyo mu dedim, acıyo dedi. Bu şekilde taklit ederek çok kelime söylüyor ama 1 kerede kalıyor şimdilik, devam gelmiyor.
 
Bizim dişler de öyle ama demir ilacından o. Biz fırçalıyoruz günde iki kere, ama beni fırçalarken hep seyrettiği için çok severek yapıyoruz. O kararmalar çıkmıyor bu arada, biraz büyüsünler diş hekiminin temizlemesi gerekiyormuş. Diş macunu jack N jill aldım ben muzlu onu çok sevdi.Yutulduğunda zararsız. Zaten leblebinin çeyreği kadar yetiyor. Bizim ilk dişimiz 4 aylık çıktı. Şimdi 8 adet önler, 4 azı var. Baktım köpek dişleri kabarmış, bugün yarın çıkar.

Gündüz 2 kere uyuyor Deniz, gece 4-5 kere kalkıyoruz emip uyuyoruz. Sürekli itiraz sürekli bir şey isteme modundayız. Yemeklere de itiraz ediyor ama değişik şeyler yapınca hayır diyemiyor. Bu yüzden hep yeni bişeyuyduruyorum. Ben hala bizim yemeklerimizden sadece arada veriyorum. Gittiği yere kadar tuzsuz şekersiz gitsin istiyorum. 12 ay kontrolünde 9,5 kilo 73 cm di, bir anda fark etti, 11,1 kilo 79 cm olmuşuz.

Merhaba diş fırçanız hangisi acaba
 
Böyle olmuş kızlar A214593B-AE57-41C5-9ED6-015B34175C6D.jpeg
 
off geçmiş olsun, ne canı yanmıştır kuzunun
fotoğrafta net değil, sallanan diş değilse sorun yok diş eti hızlıca toparlanır. keşke bir diş hekimine gidebilseniz, böyle et parçalarını kesiveriyorlar, acı da olmuyor, başımıza gelmediği için bilmiyorum. çocuk doktorunuz sizi yönlendirir, biz daha gitmeden doktorumuz üzerinden diş hekimiyle yazışmaya başladık, muayenehanesi açıldığı anda ilk hasta olarak bizi alacaklar
bu vesileyle senin ve buradaki tüm annelerin anneler günü kutlu olsun
 
Melek anneler hepinizin anneler günü kutlu olsun ❤

Yine size bir şey danışacağım. Sabah bi kalktık azı dişi kanamış ve üstünde deri ayrılmış sallanıyor. Normal bi durum mu acaba başka yaşayan oldu mu bunu🧐
Canım bizim azı dişimiz morarmıştı balon gibi şişmişti. Sonra elma yerken patladı kanadı. Azıcık böyle et vardı ama daha küçüktü birşey olmadı.
 
Melek anneler hepinizin anneler günü kutlu olsun ❤

Yine size bir şey danışacağım. Sabah bi kalktık azı dişi kanamış ve üstünde deri ayrılmış sallanıyor. Normal bi durum mu acaba başka yaşayan oldu mu bunu🧐
tarif ettiğin aynı şeyi bizde yaşadık ama oğlum düşmüştü o yüzden olmuştu bizimki.
 
kızlar ben de bir şey sormak istiyorum. Bebeğim son 1 2 haftadır yemeklere karşı aşırı ilgisiz.o kadar az yiyor ki yemek istemiyor. normalde yiyen bir bebekti. boyle bir durum yaşayanınız var mı. sonradan normale dönüyor mu?
 
Kızlar bebegınızı kac gunde bır yıkıyorsunuz? Ve nasıl yıkıyorsunuz kuvvette mi? Ayakta mı kucagınızda mı? Benımkı hala banyo yaparken aglıyor elim ayagıma karısıyo bir sevemedi banyoyu bebekken severdı. Nasıl sevdirebilirim acaba?

Selam canım yazıcam türlü fırsat olmadı. Ben hasan efeyi bazen kendi küvetine su dolduruyorum onda hem oynuyor hem yıkıyorum. Bazen mama sandalyesinde yıkıyorum bazende kucağımda. Kaka yapınca da ayakta dururken yıkıyorum.


Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Uzun zamandır oek giremiyorum yazılanları okudum maşallah ne güzel gelişmiş bebeklerimiz. Allah hepsine sağlıklı uzun ömür versin.
biz diş konusunda çok yavaşız 8.5 aylıkken ilk dişimiz çıktı. 10.5 aylık olana kadar 4 dişimiz oldu. Şuan 15 aylığız hala 4 dişimiz var. Korkmalı mıyım bilmiyorum ama virüs telaşı olmasa çoktan doktora götürmüştüm ona eminim:) 12 aylıkken tüm vitaminlerine bakılmıştı hepsi normaldi. D vitaminini hala kesmedim ilk günden ber günde5 damla şeklinde veryorum. Umarım bir sorun değildir bu.
Bunun dışında 81 cm ve 11.5 kg olduk.
oyun kurma yetisi henüz yok ama kendi başına oyuncaklarıyla konuşmaya çalışıyoe o da en fazla 5 dk :) en sevdiği şey ona kitap okumamız veya bir şeyler anlatmamız.Onun dışında oyuncaklarla çok işi yok hemen sıkılıyo genelde. Kelimeleri genelde biz söyledikten sonra tekrar etmeye çalışıyo bazen anlamlı sesler çıkarabiliyo bazen olmuyo deniyoruz sürekli :) her sabah babamız işe giderken ağlıyoruz hatta babası eşofmanlarını çıkarıp dışarı kıyafetlerini giydiğinde bile hemen anlayıp ağlamaya başlıyor.
uykularımız hala çok iyi değil güne çok erken başlıyoruz uykuya zor dalıyoruz uykuyu sevemiyoruz :)
bizde durumlar böyle işte.

Selam canım maşallah prensese.
Bizde 8 dişte kaldık aylardır devamı gelmedi Bi sorun olmaz sanırım. Bizim kontrol bu ayın sonunda gidicez bakalım ne diyecek doktorumuz.
D vitamini de 18 aylık olana kadar vericez demişti doktor bizim. Hasan efe bilinçli olarak sadece mama diyor. Mama sandalyesini altına sofra bezi seriyorum. Onu görünce hemen mama diyor başka da bilinçli olarak konuşmuyor. Baba dede diyor ama bilerek değil sanırım. Uyku sorunu hala devam tam gaz :) gçbir gün düzenli Bi gün düzensiz çözemedim artık malesef. Bizde babamızın arkasından deli gibi ağlıyoruz :))))

kızlar ben de bir şey sormak istiyorum. Bebeğim son 1 2 haftadır yemeklere karşı aşırı ilgisiz.o kadar az yiyor ki yemek istemiyor. normalde yiyen bir bebekti. boyle bir durum yaşayanınız var mı. sonradan normale dönüyor mu?

Bildiğim kadarıyla 13-15 ay arassı iştahsızlık olabilirmiş azı dişleri çıkıyormuş normal canım.
 
Arkadaşlar hasan efe 1 haftadır sabah kuru bezle uyanıyor beş on dk içinde bezi taşıp dışına çıkarıyor. Kaka yaparken de çömeliyor. Annem dedi sabah kalkınca tuvalete oturt zamanı gelmiş gece işemiyorsa dedi denemelere başlamayı düşünüyorum
Asya’da uzun zamandır öyle hatta 3-4 aylıkken bile böyle olduğu zamanlar oluyordu annem diyordu erken başlıcak çiş demeye diye. Hakikaten 3 aydır falan kakasını yaptıktan sonra çişş diye yanıma geliyo.
 
Eğitime başlamayı düşünüyor musun canım

şuan tam anlamıyla hazır değil . Henüz bez çekiştirmeler başlamadı biraz daha zamanı var canım. Birde önce emmeyi bırakması daha doğru diye okumuştum. Ay olarak baktığımızda da hemen hemen o zamanlara denk düşüyor zaten eğitime hazır olması. Ben biraz daha bekleme taraftarıyım kısacası:)
 
X