senin mesajından sonra bursadaki diş hekimi ablamla görüştüm. ondan sonra bir de kendi çocuk doktorumuza yazdım. o da bir çocuk diş hekimi önerdi, onunla da görüştük. bursaya gidemeyeceğimiz için izmirdeki doktora gitmeye karar verdik ama karantinadan dolayı şu sıralar gidemeyiz. konuştuğumuz çocuk diş hekimi çocuğunuzu görmem lazım diyor, ablam da öyle, çünkü bizimkinde 22 diş saydık ve iki hekim de imkansız diyor, süt dişleri 20 taneymiş, 20 den sonrası 4,5-5 yaşında çıkarmış. iyice canımız sıkıldı. azılar çıkınca fırçalanmaya başlanması gerekiyor, her akşam yanında diş fırçalıyoruz ama ağzını açmıyor. ablam burnunu sıkıp fırçalayın dedi. ben de eşim de yapamayız bunu.
bu ilacın türkiyede muadili var, onu da öğrendik. sizin kullandığınız ilaç 2 yaşına kadar kullanılıyor, ondan sonra d vitamini içermeyen başka bir ilaca geçiliyor. yalnız görüştüğümüz iki diş hekimi de çok erken dönemde florürün fazlasının zararlı olabileceğini, bunun tartışmalı olduğunu da söylediler. ablam yiğenlerime kullanmış, bence kullanın ama siz bilirsiniz dedi. amerikada içme sularına florür eklendiği için kullanılmıyor, almanyada yaygın kullanılıyor, türkiyede çocuk diş hekimleri yarıya bölünmüş gibi duruyor. bir kısmı türkiyede şebeke suyunda florür yok kullanılmalı derken bir kısmı da kullanmayın diyor.
ilacı nasıl kullanacağın ile ilgili detaylı bir türkçe broşür okudum, istersen okuyabilirsin. insan onu okuyunca kullanmaya hemen karar verir:
Ebeveynler için Bilgiler. Tavsiye ederiz: Doktorun damgası. Sanofi -Aventis Deutschland GmbH nın bir hizmetidir - PDF Ücretsiz indirin biz ilacın muadini alıp gün aşırı vermeyi planlıyoruz. sen de araştırabilirsin. karşıt görüşler de ciddi sayıda. kendi doktoruna bir kere daha sormanı tavsiye ederim. bütün akşam diş hekimleri doktorlar,, baya bir konuştuk. her gün vermeyeceğim ben. ama vereceğim.