hiç susmuyor, her söylediğimiz kelimeyi çıkarmaya çalışıyor. kelimelerin çok azı net, arabaya hala aba diyor, anne baba dede (dedesi olmadığı halde) nenne memme hav çişşş babbabab sesleri bol. 1 haftadır işaret parmağıyla göstermeye başladı, su diyemiyor ağzıyla ses çıkartıyor su istediğini anlıyoruz (suyu ağzımızla üfleriz ya onu çıkartınca su istediğini anlıyoruz, gıcık bir durum, su demiyor). Bir de gözümüzün içine baka baka söyleniyor bazen, sanki azarlıyor bizi, biz de ona bön bön bakıyoruz
benimki malum televizyon çocuğu, o da ilgilenmiyor televizyonla, oyuncaktan ziyade koşma derdinde, elinde birşeylerle yürüme koşma derdinde, düşecekmiş gibi koşuyor ve her defasında yüreğim ağzıma geliyor, dengesiz bir postürle nasıl düşmüyor ben de anlamıyorum. bir de site içinde parka götürüyoruz, salıncağa kaydırağa binmek istemiyor, ayakkabılarını çıkarıyor, giymek istemiyor
ağzına bütün alma bir ara vardı, bizim üst damak artık tamamen doldu, dişleri tamamlamak üzereyiz, bu nedenle bu konuda fikir yürütemeyeceğim ama dişlerin durumuna göre bu tip alışkanlıkları sık sık değişiyor, mesela benimki şu sıralar küçük lokmalarla yiyor. 4 ay iştahsızlığın dibindeydik, onun öncesinde büyük lokmalar halinde yerdi.
alerji gibi duruyor, fotografını doktora gönderme şansın var mı?
3 şeyden şüpheleniyorsan işin kolay aslında, 2 gün çilek verme diğer ikisini bolca yesin. çilek alerjisi ise 3. günde döküntüler geçecektir. geçmiyorsa 4. gün çilek + domates ver, 7. gün döküntüler geçmiyorsa muhtemelen kiviye alerjisi vardır. ben diyeti böyle açmıştım, bir de odasında yatağında böcek olabiliyor, olmaz demeyin, biz dedik ama temizlikçi yatağında ve kaloriferin altında ufak iki böcek buldu, kalorifer böceği gibi ama çok ufak. herseyi sil baştan değiştirdik, artık her hafta odasındaki tüm örtüleri yıkıyoruz, yorgan çarşaf battaniye hepsi. odasını havalandırmak için pencereyi açtığımızda tele rağmen giren küçük sinekler olduğunu da fark ettik. iki büyük sivilce vardı, büyüteçle baktım, minnacık ısırıkları gördüm, ondan yazayım dedim