2019 okuma günlüğü :)) hedef 72

Durdum birden; kim bilir hangi sokağın yanlızlığına sapacakken durdum...

Gölgesizler =) Hasan Ali Toptaş

Deniz çölün düşüymüş belki ;ya da çöl denizin...

Gölgesizle=)Hasan Ali Toptaş

Okuduğum en ilginç kitaplardan biriydi .Yazarın okuduğum ilk kitabı.Gölgesizler gerçekten okunmaya değer bir eser ;gerek anlatım şekli gerek olay örgüsü ile okucuya iyi bir deneyim elde etmesini sağlıyor..

''kaar neden yağaar kaar ..''

Kitabı merakla ,keyifle biraz gergin ve biraz da kafa karışıklığıyla okudum.Kitabı okumamış da olabilirim.:)))

yeni kitabım

Gazap Üzümleri /John STEİNBECK

''İnsana, parayı verip düdüğü çalacak kadar hürsünüz diyorlar.''

Gazap Üzümleri =) John STEİNBECK

"Yolcu almaz yazısını görmedin mi? "
-Gördüm tabii. Ama bazen zengin domuzun biri zorla böyle yazılar koydurtsa bile, iyi insan yine de yapar iyiliğini.

Gazap Üzümleri =) John STEİNBECK (syf 12)

Bir herif vardı ,onu da böyle şartlı salıvermişlerdi," dedi. Bir ay sonra bela çıkardı diye alıp geri getirdiler. Biri ona neden kurallara uymadığını sordu.
Allah kahretsin ,dedi herif. Babamın evinde hiç rahat yok. Ne elektrik var, ne duş, ne de banyo. Kitap yok, yemekler boktan. Bizim oraya daha konforlu diye dönmüş..

Gazap Üzümleri =) John STEİNBECK (syf 33)

İnsanın ne kadar çok şey anımsayabildiğine şaşarsın.

"Herkes kolayca çöker, önemli olan direnebilmektir."

İnsan bir yere alıştı mı, ayrılması zordur. Bir düşünce tarzına da alışınca kopamaz insan zaten.

Aslında sen kendine ne söylersen ,ondan ibarettir yaptığın.

"Umutlarının öyle fazla coşmasına iźin vermezsen ,hayal kırıklığına uğramazsın

İnsana , parayı verip düdüğü çalacak kadar hürsünüz diyorlar.

Gazap Üzümleri / John Steinbeck

Babamın bir sözü var .Yıkılmasına herkes yıkılır , derdi .Ama erkek olan dayanır.
Gazap Üzümleri =) John Steinbeck

Yola çıkacağın zaman, hiçbir şey düşünme. Sonra aklını kaçırırsın. Bugün, bugünü; yarın, yarını düşün...

İnsanların canlarını dişlerine takmak zorunda kalmadan yaşayabilecekleri bir yere gidebilecek miyiz acaba?

"...Yalnız bir şeyden eminim ki, hiç kimse kimsenin yaşantısına karışmamalıdır. Herkes yolunu kendisi seçmelidir. Bu tüm yaşam boyu böyle olmalıdır. İnsan, insana belki yardım edebilir ama ne yapması gerektiğini söyleyemez. "

Aynı dili konuşuyorlar .Ama aynı değiller yine de .

Gazap Üzümleri =) John Steinbeck (syf 290)

Açlığı, yalnız kendi büzülmüş midesinde değil, çocuklarının da büzülmüş karınlarında duyan bir adamı nasıl korkuta bilirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…