2019 okuma günlüğü :)) hedef 72

''Kitabın iyiliği okunmasındandır... Onu okuyan gözler olmazsa , bir kitap kavramlar üretmeyen imler taşır ; bu nedenle de
dilsizdir .''
Gülün Adı / UMBERTO ECO

''Kısaca her kitap onun için bilinmeyen bir ülkede rastladığı bir masal hayvanı gibiydi.''
Gülün Adı / UMBERTO ECO

''Kitaplar her zaman başka kitaplardan söz ederler ve her öykü daha önce anlatılmış bir öyküyü anlatır.''
Gülün Adı / UMBERTO ECO

" Yararlı olan biricik gerçekler , kandırılıp atılması gereken araçlardır."
Gülün Adı /UMBERTO ECO (syf 674):nazar:

"Erdemin dereceleri olduğu gibi,alçalmanında dereceleri vardır "
Gülün Adı / UMBERTO Eco

ocak ayı okuma listesine eklediklerim( önceliği bu kitaplara verdim):nazar:
Gölgesizler / Hasan Ali TOPTAŞ
Heba / Hasan Ali TOPTAŞ
Yıldız Gezgini /Jack LONDON
Gazap Üzümleri / John STEINBECK

Umberto Eco 'yu anlamak için ortaçağ avrupasını,incili hristiyanlık ve bu dine ait tarikatları bilmekten geçer .Ortaçağ konusunda fazla bilgisi olmayan için sıkıcıdır. Bazı sayfalar bitmek bilmez Ortaçağ'da bir manastırda rahibin öldürülmesi ile başlar .Yorucu ve uzun bir maceraya atılırsın :)))
Akılda kalanlar
''Kitap kolayca incinebilen bir yaratıktır ; zamanın geçişi acı verir ona ; kemirgenlerden , kötü havalardan , beceriksiz ellerden korkar.''
''Her gerçek her kulağa göre değildir .'' vb

Yeni kitabım

Gölgesizler / Hasan Ali TOPTAŞ

''..her kadının gözünde bir erkeğin kaybolup gideceği boşluk bulunduğuna inanmıştı.''
Gölgesizler / Hasan Ali TOPTAŞ (syf 17)

...Gene de bunu pek düşünen yoktu; öteki ayrıntılar o denli çoktu ve öylesine büyük bir mercek altındaydı ki, herkes herşeyi görmekten körleşmişti.
Gölgesizler / Hasan Ali TOPTAŞ (syf 37)

O her şeyin mutlaka bir iz bırakacağına inanıyordu, izsiz şey olamazdı; kuşların bile izi vardı gökyüzünde, sözcüklerin dişte, bakışların yüzde.
Gölgesizler / Hasan Ali TOPTAŞ (syf 44)

...sevme demiyorum ,demiyorum ama âdabıyla yapın şu işi !
Gölgesizler / Hasan Ali Toptaş (syf 88)

İşte böyle, insanlar burnumuzun dibinde doğuyor, burnumuzun dibinde yaşıyor, sonra birdenbire yoklara karışıyor da biz fark edemiyoruz.

Gölgesizler =) Hasan Ali Toptaş

"Bulunmak istiyorsa kendisi çıkar gelirdi, istemiyorsa ne yapılsa boşunaydı artık, bulunamazdı. Üstelik, onu yeniden aramaya çıkmak kayboluşunu büsbütün derinleştirirdi."

Sevmek insanın erişebileceği en yüksek mertebedir, dedi...ne mutlu sana ki oraya ulaşabilmişsin...

Aynı yolda yürümekten başka çaresi olmayan tuhaf birer yaratıktı insanlar; tekrarın tekrarlananın örtüsü olduğunu anlayamadan, aynı el sallayışların, aynı gülüşlerin, aynı yürüyüşlerin ya da aynı oturuşların içinden geçe geçe damaklarına bulaşan uzak bir serüven tadıyla dönüp dolaşıp aynı noktada yaşıyorlardı.

Gölgesizler =) Hasan Ali Toptaş ( syf 174 )

Hem öyle bir bunalıyorum ki,çekip gitmek geliyor içimden;çekip gitmek ve bir daha hiç mi hiç dönmemek...

X