2019 okuma günlüğü :)) hedef 72

Merhaba,
Ben de 2019 yılı okuma hedefimi 50 kitap olarak belirledim. Stefan Zweig, "Olağanüstü Bir Gece" ile başlıyorum 2019'a. Bir de yarım kalan birkaç astroloji kitabım var. Ocak ayında onları okuyup bitirmeyi planlıyorum.

"Solucandan insana dek yol aldınız.Ve hâlâ pek çok solucandık var içinizde.Bir zamanlar mayomundunuz ve şimdi bile insan daha fazla maymunduŕ herhangi bir maymundan "
"Sahiden,kirli bir ırmaktır insan.Kirli bir ırmağı içine alıp da bozulmadan kalmak için,zaten bir deniz olmak gerekir "
Böyle Söyledi Zerdüşt / Nietzsche

"Bir korkuluğum ben ırmak kenarında ,tutunabilen tutunsun bana! Sizin koltuk değneğiniz değilim ama "
Böyle Söyledi Zerdüşt /Nietzsche

Nietzsche bu kitabında kendine Zerdüşt ' ü sözcü olarak seçmiş, anlatacaklarını onun buyruklarıyla kaleme almıştır. Zerdüşt bundan yaklaşık 3.500 yıl önce kesin olmamakla birlikte İran' da ortaya çıkan ve kendini peygamber ilan eden Zerdüştlük inancının kurucusudur.

" Yalnız insan, bir derin göl gibidir. İçine bir taş atmak kolaydır; fakat taş dibine kadar çökerse, söyleyin, kim onu çıkarabilir? Yalnıza hakaret etmekten çekinin. Fakat bunu yaparsanız artık onu öldürün."

''İnsan önce kendini sevmeli diye buyuruyor Zerdüşt. Çünkü her an beraber olduğunuz kişi o dur. ''

Böyle Söyledi Zerdüşt, Nietzsche'nin zekice yazılmış olduğu felsefi eseridir. Yazar bu kitabında oldukça anlaşılır sade bir dil kullanmış. Zerdüşt kitapta bizlere hikayeler anlatir, vaaz verir, şiirler okur. Nietzsche'nin temel felsefesindeki üstinsanı oluşturmayı amaçlar.

''Bu soru sadece sana, kardeşim: bu soruyu bir iskandil gibi atıyorum ruhuna, ne kadar derin
olduğunu öğreneyim diye.
Gençsin ve çocuk sahibi olmak, evlenmek istiyorsun. Ben de soruyorum sana: Bir çocuk
istemeye layık bir insan mısın?
Muzaffer misin, kendi kendine boyun eğdirenmisin, duyularına hükmeden misin, erdemlerinin
efendisi misin? Bunu da soruyorum sana.Yoksa arzularında dile gelen, hayvan ve
ihtiyaç mı? Yoksa yalnızlaşma mı? Yoksa kendinle barışık olmaman mı?
İsterim ki, zaferin ve özgürlüğün olsun bir çocuğu özleyen. Canlı anıtlar inşa etmelisin
zaferine ve özgürleşmene.''

''benden size nasihat , doslarım :cezalandırma dürtüsü güçlü olan hiç kimseye güvenmeyin!''

Şermin merhaba ,

1000kitapa üye olsana,alıntıları ve paylaşımları oradan yapmak hem daha keyifli hem de edebiyat sitesi baştan başa.

''Yaşam bir haz pınarıdır:ama ayaktakımı da aynı pınardan içtiğinde tüm kuyular zehirlenir.''
Temiz olan herkese karşı iyiyimdir;ama sırıtan ağızları ve temiz olmayanların susuzluğunu görmeye tahammülüm yoktur''

"Bir çoban yanılgıya düşerse öteki çobanlardan aynı tutulmalıdır ;ama eğer koyunlar çobanlara güvensizlik duymaya başlarlarsa vay halimize "
Gülün Adı /UMBERTO ECO

''Kitap kolayca incinebilen bir yaratıktır ; zamanın geçişi acı verir ona ; kemirgenlerden , kötü havalardan , beceriksiz ellerden korkar.''
Gülün Adı /UMBERTO ECO

''Kent bugün sizin, bizim çobanı olduğumuz, Tanrı'nın kullarının yaşadığı yerdir. Zengin din adamlarının yoksul ve aç insanlara erdem üstüne vaaz verdikleri bir rezillik yeridir.''
Gülün Adı /UMBERTO ECO

"Bir şey yapıyorsunuz ve niçin yaptığınız biliyorsunuz , ama ne yaptığınız , niçin bildiğinizi bilmiyorsunuz."
Gülün Adı/ UMBERTO ECO

"Kitaplar inanmak için değil,araştırmak için yazılır."
Gülün Adı/ UMBERTO ECO

"Hiç kimse katil değildir ; ilk suçu işleyinceye kadar "
Gülün Adı / UMBERTO ECO (syf 505)

"Bazen basit insanlar olayları okumuşlardan daha iyi anlar."
Gülün Adı/ UMBERTO Eco

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…