2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Irmik falan konusmuşsunuz kızlar. Bir sorum var. Muhallebiye normal helva vs yaptığımız irmikten koymuyor muyuz bebeklere özel mi var çok bilgisizim bu konuda yaa
aynı irmik canım azcık yetiyor zaten biraz şişiyor ya

Gündüz kaç saatte içiyor cnm o kadarı benimki 3 saatte falan 120 içiyor daha erkense 90da bırakıyor:) 180i zaten yaşına yakın içecek galiba:))

Cnm sen alıyor musun nerden bulabiliriz en doğal halini nette falan nereler güvenilirdir acaba..

Irmik falan konusmuşsunuz kızlar. Bir sorum var. Muhallebiye normal helva vs yaptığımız irmikten koymuyor muyuz bebeklere özel mi var çok bilgisizim bu konuda yaa
Cnm özel de var normal de oluyor da bende muhallebiyi neden verdiğimizi anlamadım tok tutması için mi kilo alımı için mi yoksa öylesine bir öğün olarak mı sebze meyveleri tek yada karıştırıp versek sadece.. o irmiktir pirinç unudur falan bana bebişi şişirecek gibi geliyor.. bu kafa karışıklığımı gidermede yardımcı olacak birileri var mıı yardım lütfen

Kızlar blwnin 2.gününden bildiriyorum avuç içi kadar patatesi haşlayıp parmak kadar kesip önüne koydum bol bol mıncıklayarak ağzına sokabildiklerini yuttu 15 dakika uğraştı sıkılınca ağladı aldım saç diplerine kadar patates olmuş ehü ehü seviyorum blw bebeklerini

Ohh afiyetle yesin kuzucuk. Ben hic anlamıyorum bu işlerden, sayenizde çok sey ögreneceğim yine. Not aldim sağol canim ❤

Al benden de o kadar. Niye veriyoruz ben de bilmiyorum tok tutsun diye galiba

Benim de kafamda aynı soru var ya çocuğu niye şişirmeye çalışıyoruz önemli olan sağlıklı olması değil mi

Çocuklarımız hareketlendi artık anne sutu veya mamalar sanırım yeterli enerjiyi sağlayamıyor bu donemde ondan muhallebi tarzı şeyler veriyoruz yani tabiki tek meyveyi de ezip yedirebiliriz ara öğün açısından, mesela ben hiç pirinç unu vermedim, sebzeleri haşlayıp çorba mantığında ya da biraz daha koyu kıvamlı bırakıp yemek mantığında yapıyorum 2 sebze ama içine kıvam tutucu olarak ya bir parça patates ya bir kaşık pirinç ya da tam buğday unu atıyorum yoksa hoş gözükmüyor sanki gözüme

Ay yok artık ya bu nasıl bir anlayış nasıl bir durum pes gerçekten pes bu insanların rahatlığıau ay çok sinir oldum su an ya valla iyi atlattin kuxum benim ya nasıl su an alisti mi iyi mi
Sağol canım mamaya alıştı kızım çok şükür Ben de emzirdiğim için diyete deva ediyorum. Haftaya kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek.

Italyanca ata sozu "samimiyet saygisizligi besler " , maalesef samimi olmaktan insanlarsan hep korkuyorum bana zarar verecekler gibi geliyor.
Bunu bu sefer ben de düşündüm canım. Acaba fazla mı iyi davranıyoruz insanlara hak ettiğinden çok değer veriyoruz sanırım ki böyle suistimal ediyorlar

Canım doğal köyde yapanlar bile fazla yakmış oluyor belli standartları var. Yüksek ısıya maruz kalmayacak. Ben herşeyin özünü alicam pekmezden daha pahalı özler. Keçi boynuzu özü dut özü vs. Nereler güvenli pekmez olarak bilmiyorum araştırmak lazım.

Benim de kafamda aynı soru var ya çocuğu niye şişirmeye çalışıyoruz önemli olan sağlıklı olması değil mi
Aynen işte o tür şeylerle sağlıksız kilo alacak diye korkuyorum bende.. 10 günde geçsinde bakalım ne yerlerse artık sebzeleri falan tek yemezse alternatif deneriz artık bir şeyler..
Ama cnm zaten yaşına kadar anne sütü yada mama ana öğün değil mi bunlar doyumluk gelmiyor o yüzden bana tadına baksın yutmaya falan alışsın yeter diye düşünüyorum ben.. bebek kilo az alıyordur doktor önermiştir o ayrı da normal durumda bana onlar ağır geliyor..belki yanlış düşünüyorumdur. Bilemiyorum işte:)

Kizlar ozellikle princ ve princ unu icin cogu doktor ve bazi payasimlarda gordugum kadari ile yarar saglayan hicbi icerigiyok aksine zarari var , uzun bi kac yazi var ama simdi paylasip burayi doldurmayim google yazip bulabilirsiniz. Princ unu yerine kivam vermek isterseniz bence kesinlikle yulaf cok daha saglikli oda sisen bisey kalori va olarak ve besleyeci ozelligi cok daha fazla irmikte tabi kullanilabilir prince gore cok cok masum ve kullanilabilir bence ama ben muhallebi tarzi yapcak olsam yulaf alir robottan gecer onu kullanirdim muhallebi olmasi da sanirim birseyleri karistirmak icin toparlayi tek sey klasikte klasiktir yani muhallebi tarifleri cunku bebegimiz puruzsuz sekilde beslendigi icin en uygun tarif bu oluyor.ve ogun oluyor bi yerde. Princ princ unu sisirmekten baska bisey degil onun midesine gore midesini yarisi kadar pilav yediğini dusun bi iki ogunde , siz yeseniz hergun 2 ogub vi tabak pilav kilo yapar yag biriktirr vucita sisersin

İşte bende tam böyle düşünüyorum.. ek gıda diyince de akla ilk muhallebi geliyor ya acaba bir kerameti mi var dedim

S Sss33301 Z zeLina kızlar aynı fikirdeyim ben yulaf ezmesi almıştım pirinç yerine katmak için bide eczaneden keçiboynuzu özü almıştım onları kullanmıştım hiç muhallebi yapmadım meyveli yoğurt değil sadece yoğurt meyve saatinde sadece meyve herşeyin tadına vardı çok severek yedi yavrum

Katı gıdaya dair kızımın bir yazısı vardı onu buldum %70 anne sütü %30 katı gıda 6 ile 8 ay arası yavaş yavaş artıp %30unu kapsayacak 7. Aya kadar tek öğün meyve veya sebze 7. Aydan sonra sabah sebze öğleden sonra meyve olarak 2 öğüne çıkarılacak

Ben gece yatmadan önce vermeye başladım. Tok tutsun diye aslında Bir de içine pekmez, keçiboynuzu özü, meyve falan koyuyorum böylece vitaminli de oluyor bence. Sadece pekmezi vermeyi denedim tükürdü. Muhallebi candır bence Bir de irmik biraz pütülü gibi tanecikli olduğu için de irmikle yapıyorum ben. Pirinç ununa iyi değil diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…