-
- Konu Sahibi Papatyamaviss
Teşekkür ederim cnm.. bende özellikle sebzelere tepkisini merak ediyorum. Heyecanla bekliyorum bakalım:)) denemişsindir belki ama sebze köftesi yapsan yemez mi kabaktan mücver falan benim yeğenlerim çok seviyor o şekilde.. gerçi hepsi bir olmuyor.. inşallah o da küçükten görüp başlar yemeye..merhaba canim. 1 hafta sonra 6 ayini dolduracak kizim. 3 gun kurali ile verdim,pediatr bu sekilde onerdi.
ben blw yi 8.ayindan sonra baslayacagim. suan cok iyi pure yapip vermenin daha iyi olacagini dusundum.
yeme konusunu simdiden siki tutmak lazim, oglum sebzeleri pek sevmedi bende israrci olmadim. suan hala hic sebze yemiyor, corbalarin icerisine katarak vermeye calisiyorum.
Teşekkür ederim cnm.. bende özellikle sebzelere tepkisini merak ediyorum. Heyecanla bekliyorum bakalım:)) denemişsindir belki ama sebze köftesi yapsan yemez mi kabaktan mücver falan benim yeğenlerim çok seviyor o şekilde.. gerçi hepsi bir olmuyor.. inşallah o da küçükten görüp başlar yemeye..
7 olmadan ben cok gecmem diye dusunuyorum galiba canim simdilik bi sikinti cikmazsa yogurt meyve az az o sekil gitsin istiyorum oglusada bagli tabiCorbalara ne zaman gececeksiniz hanımlar
Canım sen başladın mı ek gıdalara kacirmisim ben , benim kızla senin oğlan arasında iki gün vardı herhalde 9 Ocak benimkisi, ben dün başladım artık ,on dk da bir emmek istiyor sütümde var ama yetmiyor mu acaba dedim beş gün erken basladimKizlar biz 2 gun peynir yedik henuz bisey olmadi gibu yogurda gecis yapicaz bundan insallah birsey olmaz ondada 6 ay lar dolmadi mi hala haydi
Kuzum ogurme refleksi oluyormu :)Buraya da yazayım =) 2 gündür patates yiyor minnak avuç içi kadar patatesi haşlayıp parmak kadar kesip önüne koydum bol bol mıncıklayarak ağzına sokabildiklerini yuttu sonra 3 gün kabak vereceğim
Evet kuzum ya basladim dedim zaten tadacsk sadece bugünekdr 1 cay bardagi ek gida anca yemistirCanım sen başladın mı ek gıdalara kacirmisim ben , benim kızla senin oğlan arasında iki gün vardı herhalde 9 Ocak benimkisi, ben dün başladım artık ,on dk da bir emmek istiyor sütümde var ama yetmiyor mu acaba dedim beş gün erken basladim
Bn karpuz haric 3 gun denedim herseyi 6 da baslamis olsaydim belki tezcanlilik yapardim uymazdim ama suana kdr kabak havuc patates seftali kayisi karpuz peynir bugunde yogurtla basladik alerji durumuda oldugu icin ilkgun az yedorttim biraksam yalaniyor hala da yuklenmk istemedeimHerkes üç gün kuralına uyuyor mu acaba . Benim yakinlarimda uymayanlarvar. Arkadaşım alerjik bünyesi var ama çocuğunda alerji çıkmadı kendisi bu kuralla gitmediği halde . Ben yine de riske atmak istemiyorum .ertesi gün sebzeden sonra ki gün yoğurt vericem azar azar alerjisi olmasın diye.
Yok iyiydi patates yumuşak olduğu için gitti herhalde takılmadan =) ilerde olur belkiKuzum ogurme refleksi oluyormu :)
Taze fasulye 6 ay yazıyordu canım bezelyeyi farklı ay yazıyorlar onda kararsızımKizlar tattirmayi düşündüğünüz seuleri yazarmisinz benik sanki kalmadi bisey , yumurta sarisi yesil biber taze sogan var suan sırada murdu erigi meyve olarakta sebzelerdem baska ne tattirabilirim taze fasulye olurmu sizce
Bnde ya bide icinde tanecikleri varya ondan karasiz kaldim taneli ya ana suan fasulye cok guzel vermek istiyorumTaze fasulye 6 ay yazıyordu canım bezelyeyi farklı ay yazıyorlar onda kararsızım
Taze olursa taneleri de minnak olur onu tutmaları da kolay oluyorBnde ya bide icinde tanecikleri varya ondan karasiz kaldim taneli ya ana suan fasulye cok guzel vermek istiyorum
Taze fasulyeyi benimki çok sevdi. Çalı fasulye cinsiydi, ince upuzun tanesi de hiç yok gibi bir şey. Eliyle de çok güzel kavrayıp yiyebiliyor. Bence deneyebilirsin tam da mevsimiyken. Ben aynı kendimize pisirdigim gibi zeytinyagli yaptım sadece domates koymadım. Yemek gibi pisirince daha çok seviyor benimki. Haşlama veya buharda sevmiyor çok fazla. Enginar, semizotu , kapya biber, pazı da deneyebilirsin. Yeşil biberi ben su ve zeytinyağı ile yumusayana kadar suyunu çektirerek kaynattim sonra içine yumurta sarısı kırıp da verdim. Taze soğanı da çiğ olarak küçük küçük yumurtasına kıymıstım.Kizlar tattirmayi düşündüğünüz seuleri yazarmisinz benik sanki kalmadi bisey , yumurta sarisi yesil biber taze sogan var suan sırada murdu erigi meyve olarakta sebzelerdem baska ne tattirabilirim taze fasulye olurmu sizce
Denicem onuda eve gittifmde alicam pazardan olmadi taneleri ayiklarim yarıdan keser cok heyecanliTaze olursa taneleri de minnak olur onu tutmaları da kolay oluyor
Kuzum daha yumurta tatmadik bakalim taze fasikye eve gdince alicam denicem mutlaka kapya da tatli oluyor onuda deneybilrm enginarin damarlari cok bi arkadas zorlandim demistivazgectim ondan semiz otunu masil verebilirimTaze fasulyeyi benimki çok sevdi. Çalı fasulye cinsiydi, ince upuzun tanesi de hiç yok gibi bir şey. Eliyle de çok güzel kavrayıp yiyebiliyor. Bence deneyebilirsin tam da mevsimiyken. Ben aynı kendimize pisirdigim gibi zeytinyagli yaptım sadece domates koymadım. Yemek gibi pisirince daha çok seviyor benimki. Haşlama veya buharda sevmiyor çok fazla. Enginar, semizotu , kapya biber, pazı da deneyebilirsin. Yeşil biberi ben su ve zeytinyağı ile yumusayana kadar suyunu çektirerek kaynattim sonra içine yumurta sarısı kırıp da verdim. Taze soğanı da çiğ olarak küçük küçük yumurtasına kıymıstım.