Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Kızlar ya ben de başlıyorum yarın kabak tattiracagim oğluma. Yeni beş aylık olduk ama ben azar azar vermeyi düşünüyorum. Kendimce ilk gün bir çay kaşığı kadar vereyim diyorum. Siz bu tadımlarda miktar olarak nasıl başladınız ne kadar çoğalttınız?

Kızlar benim oğlanda 6 ayı doldurmak üzere kabakla başladım püre yaptım. Çok hevesliydi yemeye ağzında getirip götürüyor ama yutamıyor. Meme emerkenki o dil hareketini yapıyor ne zaman yutmaya baslıycak sizde böyle bir durum oldu mu ?

Z zeLina bu ek gida olayi benim de kafami corba yapti ya. Doktor seker yasak dedi ben muhallebi, puding versem tok tutar dedim. Onlar da seker var dedi. Dondum adama balla tatlandirayim o zaman dedim siz hic muhallebi isine girismeyin dedi :KK70: hangimiz atakta degiliz ki :KK70:
😂😂puding nerden aklına geldi😂 pekmezle bari diyeydin balı duyunca dehşete düşmüştür😂

Hımmmm bende metal olayı olarak düşündüm pütürlü kalsın diye blender yapmamışsın:)) benim kafa uçmuş bende ataklardayım galiba😂

Buharda mı 15 dk.. ya sorun değil süresi koyarım pişince veririm önemli olan hangisinin daha iyi olduğu..
Buharda tabiki en guzeli suyum icinde suya karışarak vit ve tadi kayboluyorkuzm

Kizlar ben kendime erken başladım diyordum
Beş buçuk aylığa yakındı ilk havuç denediğimde masallah siz benden aceleci çıkmışsınız :)

Kızlar benim oğlanda 6 ayı doldurmak üzere kabakla başladım püre yaptım. Çok hevesliydi yemeye ağzında getirip götürüyor ama yutamıyor. Meme emerkenki o dil hareketini yapıyor ne zaman yutmaya baslıycak sizde böyle bir durum oldu mu ?
Coko normal bu zamama kdr memeden baska birsey gormemisler tek bildikleri emme refleksi ne zaman gelisir bilmiyorum ama elbet gelisecek biraz puturlu yapman

Kızlar ya ben de başlıyorum yarın kabak tattiracagim oğluma. Yeni beş aylık olduk ama ben azar azar vermeyi düşünüyorum. Kendimce ilk gün bir çay kaşığı kadar vereyim diyorum. Siz bu tadımlarda miktar olarak nasıl başladınız ne kadar çoğalttınız?
Canım 5 aylik basliyorsan 1 cay kasigyka bslayip artirmaman 6 aylik olsaydi 3 5 artrir derdim ama maksat sebzeleri tanisin alerji durumunu gozlemleyelimse cok vermeden gecir bu bi ayi biz blw olarak tadim yapiyoruz cogu zamn sadeve bi parca yutmus oluyordu

Z zeLina bu ek gida olayi benim de kafami corba yapti ya. Doktor seker yasak dedi ben muhallebi, puding versem tok tutar dedim. Onlar da seker var dedi. Dondum adama balla tatlandirayim o zaman dedim siz hic muhallebi isine girismeyin dedi :KK70: hangimiz atakta degiliz ki :KK70:
Amaninn ball mi kesinlikle yasak 1 yasina kdr 🤣 karadut ozu pekmezi kullanabilirsin tatlandirma islerinde yada hurma

Yogurt denicez biz kuzum alerji olasiligi var ya bakalim insalan bi reaksiyon gostermez siralamada kayisi var sonrasinda karpuz yogurt peynir yumurta sarisi yoğurtta sikinti cikaraa peynir dusecek direk tabi
İnşallah reaksiyon göstermez de rahat rahat yer içer Kuzular.
Ya ama ben nasıl anlayacağımı bilemiyorum canım çıkamadım bu işin içinden inan. Yani zaten kakası mukuslu bazen kanlı oluyor. Cilt tepkili olmazsa yine anlayamam ki. Yıldım şu alerji işinden 😕

İnşallah reaksiyon göstermez de rahat rahat yer içer Kuzular.
Ya ama ben nasıl anlayacağımı bilemiyorum canım çıkamadım bu işin içinden inan. Yani zaten kakası mukuslu bazen kanlı oluyor. Cilt tepkili olmazsa yine anlayamam ki. Yıldım şu alerji işinden 😕
Makatina bakildimi kan nasil geliyor boyle damarimsi azcikmi yoksa baya bariz parca seklindemi bizim yeşil sari tonlarıhep bazen normal bazen sivimsi bazen mukus bunlar normal hizli sindirildigi icinde olur , direk kendi yediginde oksurme ciltte reaksiyon olabiliyor ve asiri huzursuzluk onu anlariz bnce diye dusunuyorum ya bnmde aklim fikrim hep alerji mevzusunda

Makatina bakildimi kan nasil geliyor boyle damarimsi azcikmi yoksa baya bariz parca seklindemi bizim yeşil sari tonlarıhep bazen normal bazen sivimsi bazen mukus bunlar normal hizli sindirildigi icinde olur , direk kendi yediginde oksurme ciltte reaksiyon olabiliyor ve asiri huzursuzluk onu anlariz bnce diye dusunuyorum ya bnmde aklim fikrim hep alerji mevzusunda
canım makatina bakıldı çatlak var ondan da olabilir dendi. Damarımsı oluyor canim belli bile olmuyor dikkatli bakmazsan ama ben o kadar uzun zamandır kaka inceliyorum ki:işsiz::işsiz: krem kullandık belli bir süre. Artık kullanmıyorum.
bugün kabak verdim oğlum çok güzel yedi maşallah.Ama ağzından baya gaz çıkardı sonrasında.Normaldir herhalde.

canım makatina bakıldı çatlak var ondan da olabilir dendi. Damarımsı oluyor canim belli bile olmuyor dikkatli bakmazsan ama ben o kadar uzun zamandır kaka inceliyorum ki:işsiz::işsiz: krem kullandık belli bir süre. Artık kullanmıyorum.
bugün kabak verdim oğlum çok güzel yedi maşallah.Ama ağzından baya gaz çıkardı sonrasında.Normaldir herhalde.
Bnmkide canim yutuyo havucta yapti 1 dk sonra gegirdi cok komikti normal yani kuzum 😊

Canım bıngıldak kapandı demiştin sanırım korkma baş çevresi büyüklüğü önemli imiş seni görünce yazmadan edemedim
Sağol Canım ya doktorumuzda öyle söyledi ben her saglik ocağına gittiğimde bu aile hekimi beni panikletiyo daha öncede bingildak küçük diye panikletmisti. Neyse 6 ay görmeyeceğim kendisini😀

hanimlar merhaba :)

ben kizima 5.aydan itibaren ek gida vermeye basladim.
sabahlari sadece anne sutu, ogle sebze puresi, aksam meyve puresi veriyorum. purelerin ardindan su veriyorum ve sonra emziriyorum.
simdiye kadar patates,havuc,kabak, tatli patates ve avakado sebzelerini verdim.
meyve olarak muz,nektari, elma,armut verdim.
tabi ki suda vermeye basladim gun icerisinde.
cok sukur herhangi bir alerjik durumla karsilasmadim. kizim verdigim her seyi severek yedi.
mevsim meyve sebzelerini vermeye gayret ediyorum. ayina uygun olmak sartiyla tabi ki.

hanimlar merhaba :)

ben kizima 5.aydan itibaren ek gida vermeye basladim.
sabahlari sadece anne sutu, ogle sebze puresi, aksam meyve puresi veriyorum. purelerin ardindan su veriyorum ve sonra emziriyorum.
simdiye kadar patates,havuc,kabak, tatli patates ve avakado sebzelerini verdim.
meyve olarak muz,nektari, elma,armut verdim.
tabi ki suda vermeye basladim gun icerisinde.
cok sukur herhangi bir alerjik durumla karsilasmadim. kizim verdigim her seyi severek yedi.
mevsim meyve sebzelerini vermeye gayret ediyorum. ayina uygun olmak sartiyla tabi ki.
Merhaba cnm herkese soruyorum sanada sorayım:)) ne kadarlık oldunuz 3 gün kuralıyla mı veriyorsun birde blw mi yapıyordun sen.. biz 14ünde 6 aylık olacağız daha başlamadık.. maşallah kızına inşallah bizimkiler de severek yer:))

Merhaba cnm herkese soruyorum sanada sorayım:)) ne kadarlık oldunuz 3 gün kuralıyla mı veriyorsun birde blw mi yapıyordun sen.. biz 14ünde 6 aylık olacağız daha başlamadık.. maşallah kızına inşallah bizimkiler de severek yer:))

merhaba canim. 1 hafta sonra 6 ayini dolduracak kizim. 3 gun kurali ile verdim,pediatr bu sekilde onerdi.
ben blw yi 8.ayindan sonra baslayacagim. suan cok iyi pure yapip vermenin daha iyi olacagini dusundum.
yeme konusunu simdiden siki tutmak lazim, oglum sebzeleri pek sevmedi bende israrci olmadim. suan hala hic sebze yemiyor, corbalarin icerisine katarak vermeye calisiyorum.

X