• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Tüp Bebek Anneleri

Kaçıncı denemede hamileliğiniz oluştu?

• Ankete Katılan
    50
Merhaba kızlar , dün memorial büyük bir korku yaşattı bize. Anlatayım da siz de bi akıl verin bana. Dün 13.30 Soner bey de randevum vardı. Kalp sesi için gittik ben 1 hafta önce 126 kalp sesi duymuştum eşim duymamıştı. Soner bey hiç iyi konuşmadı, kalp sesinin çok zayıf olduğunu 2 sn de 1 attığını söyledi. Olumsuz bir tablo dedi, bu durumda ilerde duracaktır dedi. 40/50 şerde atıyor dedi. Boy büyümüş 7+2 çıktı ama 3 gün bekleyelim gunartesi kontrole gelin durmuş olacaktıra getirdi. Tamamen durmadan müdahale etmeyiz ana kürtajla alınması gerekir durursa. Biz şok tabi. Ben daha güçlüydüm ama eşim dağıldı biliorsunuz diğerinde de kalp sesi duyamamıştık. Teselli cümleleri kurdu ayrıldık ordan hemen başka doktora allahtan piyasadaki çok doktoru tanıyorum işim gereği. 2. Doktor kalp atımı 154 gördü defalarca baktı 7+3 ölçtü. Çok şaşırdı, Soner beyin dediklerine yorum yapmadı. Bunarada Soner bey ultrason kağıdı da vermemişti. Neyse ben 3. Bi doktora da görünmek istedim. Bu kez ünlü bi perinatolog saolsun aradım hemen o da randevusuz baktı 159 ölçtü hem de karından diğerleri vajinel bakmıştı. Sonunda rahatladım ama ömrümüzden ömür gitti. Kul yapımı tabi bu aletler ama bilemiyorum güvenimiz sarsıldı. Alışkanlıktan gitmiştik memoriala sonuçta bizi oraya bağlayan birşey yok kendiliğinden gelmişti mucizem. Semra hoca ile konuşup durumu anlatsam mı bilemiyorum
Perinatolog da genel durum değerlendirmesi yaptı hibor, ve ecoraspin verdi her ihtimale karşı kardiyovasküler risk paneli istedi. 21 aralık da histereskopiden 2 gün sonra ona muayene olmuştum farklı göz görsün diye. Bana sağdan yumurtlarsan aslında normal yolla gebe kalırsın demişti. Pek ihtimal vermemiştim ama o ay Regl olmadan gebe kaldım biliorsunuz.
Miniklerimiz rabbime emanet , O ne derse o olur bilirim. Ama bu kulları... ne diyeyimki şükretmekten başka. Sizlerle de paylaşmak istedim. Kalın sağlıcakla. Öperim hepinizi
Yüreğim ağzımda okudum canım Allah korusun sonunu güzel yazmışsın çok şükür Soner beyi hiç görmedim bilmiyorum belki cihazında bir problem vardır tekrardan gidecek misin? Semra hanımla ya da Yücel beyle görüş istersen iyi bi takip doktoru bulman lazım Rabbim denk getirsin canım. ❤️

Yüreğim ağzımda okudum canım Allah korusun sonunu güzel yazmışsın çok şükür Soner beyi hiç görmedim bilmiyorum belki cihazında bir problem vardır tekrardan gidecek misin? Semra hanımla ya da Yücel beyle görüş istersen iyi bi takip doktoru bulman lazım Rabbim denk getirsin canım. ❤️

Amin Cnm amin gerçekten. Neler cekiouz bu yolda, bari doktorlarımız iyi olsun. Semra hoca ile görüşme gibi bir niyetim yoktu. Eşim görüşelim dese de. Soner bey Cumartesi’ye randevu vermişti ancak eşin gitmek istemiyordu güveni sarsıldı bir kere... Bugün cesaretimi toplayıp yücel hocaya gittim öyle ya cihaz da hata varsa başkalarının canı yanmasın yoksa da bileyim bebek kaynaklı ise. Neyse yücel hoca ameliyattaydı. Günseli hocayı rica ettim onu beklerken şans bu ya Semra hanım gördü beni önce selamlaştık hastaya girdi. Çıkınca da direkt yanıma gelip nasılsın dedi. Tanıdı sanırım ben kadar dikkatli bir hekim. Hayırdır deyince bende durumu koşa öZetledim çok şaşırdı ameliyata girecekti. Aynı gün diğer yerlerde yaptırdığım ölçümlerimi gösterdim hemen bir odayı boşalttırdı ve cihaz da hata yoktur Soner iyi değerlendirmemiştir dedi. Çok detaylı muayene etti Soner beyi de çağırdı allah biliyor ya içini bir yanlışlık varsa düzeltilsin die gitmiştim. Severim soner beyi dedim lütfen Benin yüzümden bir şey olmasın sevmek başka bu başka dedi yanımda epey bozdu Soner beyi. Çünkü bana 3 gün bekleyelim ancak bu tabloda durur bu kalp, almak durumunda kalırız demişti neyse herşeyin yolunda olduğunu söyledi Semra hanım kurumumuzda böyle hekim değerlendirmesi yapılamaz dedi. Ne diyeyim ki çok şükür bin şükür. Rabbim iyilerle karşılaştırsın hepimizi

Amin Cnm amin gerçekten. Neler cekiouz bu yolda, bari doktorlarımız iyi olsun. Semra hoca ile görüşme gibi bir niyetim yoktu. Eşim görüşelim dese de. Soner bey Cumartesi’ye randevu vermişti ancak eşin gitmek istemiyordu güveni sarsıldı bir kere... Bugün cesaretimi toplayıp yücel hocaya gittim öyle ya cihaz da hata varsa başkalarının canı yanmasın yoksa da bileyim bebek kaynaklı ise. Neyse yücel hoca ameliyattaydı. Günseli hocayı rica ettim onu beklerken şans bu ya Semra hanım gördü beni önce selamlaştık hastaya girdi. Çıkınca da direkt yanıma gelip nasılsın dedi. Tanıdı sanırım ben kadar dikkatli bir hekim. Hayırdır deyince bende durumu koşa öZetledim çok şaşırdı ameliyata girecekti. Aynı gün diğer yerlerde yaptırdığım ölçümlerimi gösterdim hemen bir odayı boşalttırdı ve cihaz da hata yoktur Soner iyi değerlendirmemiştir dedi. Çok detaylı muayene etti Soner beyi de çağırdı allah biliyor ya içini bir yanlışlık varsa düzeltilsin die gitmiştim. Severim soner beyi dedim lütfen Benin yüzümden bir şey olmasın sevmek başka bu başka dedi yanımda epey bozdu Soner beyi. Çünkü bana 3 gün bekleyelim ancak bu tabloda durur bu kalp, almak durumunda kalırız demişti neyse herşeyin yolunda olduğunu söyledi Semra hanım kurumumuzda böyle hekim değerlendirmesi yapılamaz dedi. Ne diyeyim ki çok şükür bin şükür. Rabbim iyilerle karşılaştırsın hepimizi
amin canım.
Öncelikle şunu belirteyim gerçekten kalbin çok temizmiş Rabbim gönlüne göre versin herşeyi Rabbim bu yolda hiçbirimize sıkıntı vermesin engeller kalksın önümüzden. Sağlıkla kavuşalım evlatlarımıza ❤️
Beşer şaşar demişler hepimiz aciz kullarız ama doktorluk hata kaldırılamayacak telafisi olmayan bir meslek Rabbim onlarında yardımcısı olsun Rabbim şaşırtmasın art niyetle gitmemişsin zaten iyi de denk gelmiş işte gözünaydın ❤️

Canım yaşadığın şey çok kötü, doktorlar çok acımasız bir de hemen pat diye söylüyorlar ve bazıları kendine çok güvendiği için ekstra rahat oluyor. Teyit etme ihtiyacı bile duymuyorlar.
İlk kürtajımdan önce bebeğin kalbi durmuş dedi doktor ama farklı bir hekimin görüşünü almak her zaman en uygunudur dedi, diğer doktoru çağırdı o da bakmıştı falan. İkisi karar vermişti. Bir hasta olarak daha kolay ikna olmuştum böyle bir habere öyle olunca. Allah bir daha kimseyr yaşatmasın, bir de her şey yolundayken saçma sapan üzüyolar ya simir oluyorum iyice

Canım yaşadığın şey çok kötü, doktorlar çok acımasız bir de hemen pat diye söylüyorlar ve bazıları kendine çok güvendiği için ekstra rahat oluyor. Teyit etme ihtiyacı bile duymuyorlar.
İlk kürtajımdan önce bebeğin kalbi durmuş dedi doktor ama farklı bir hekimin görüşünü almak her zaman en uygunudur dedi, diğer doktoru çağırdı o da bakmıştı falan. İkisi karar vermişti. Bir hasta olarak daha kolay ikna olmuştum böyle bir habere öyle olunca. Allah bir daha kimseyr yaşatmasın, bir de her şey yolundayken saçma sapan üzüyolar ya simir oluyorum iyice
Aynen canım benimde doktorum kürtaj öncesi detaylı ultrasona gitmemi söyledi alt kata inip detaylıya girmiştim emin olmak adına sağ Salim kucağımıza alalım hepimiz İnşâAllah

Kızlar selam, nasılsınız? Ben randevu günümü bekliyorum salı bi ugradım semt polikliniğine gördüm bebeğimi sabredemedim :) doktorum bana ayrıntılı ultrasonu ben yaparım ücret de amam extra perinatologa gitmene gerek yok dedi. Aslında cengizhan kolata ya gidiyorum güvenilir bir doktor ama istiyorum ki detaylıda yine recep has baksın. Smdi kendi doktoruma bunu söyleyip kırmak istemiyorum. Acaba 2 kere detaylıya girsem bebeğe bir zararı olur mu?[/QUOTE
2çocuğumda da Cengizhan beye gittim.başka detaylı ultrasonda baktırmadım.zaten kullandığı cihaz 4boyutlu ve her seferinde detaylı bakıyor.hiç sorun yaşamadım.hem hasta psikolojisinden çok iyi anlar hem de işinde gerçekten çok iyi.başka birine gitmenize gerek yok bence

Kızlar clexane kullanıyorum hala göbekten vuruyorum acaba bebeğe değer mi? Yani biyerine iğne teması olur mu

Kızlar clexane kullanıyorum hala göbekten vuruyorum acaba bebeğe değer mi? Yani biyerine iğne teması olur mu
Geçen hafta Dr bana da verdi her ihtimale karşı. İlkini hemşire yaptı. Yaparken karnı burnunda hamilelerden de örnek vermişti korkuyorlar bebeğe zararı olur mu diye ama olmaz yatarak vuruyorlar bebeğe değmez demişti. Bi

Geçen hafta Dr bana da verdi her ihtimale karşı. İlkini hemşire yaptı. Yaparken karnı burnunda hamilelerden de örnek vermişti korkuyorlar bebeğe zararı olur mu diye ama olmaz yatarak vuruyorlar bebeğe değmez demişti. Bi
Sağol canım, ben oturarak vuruyorum karnımı sıkıp

Ben bacağıma geçtim canım çünkü karnımda yer kalmadı artım hep beze halinde. Bacaklarımda aynı ama daha az acıyo doktor farketmez dedi kol bacak göbek benimde işime geldi valla:)

Kızlar bugün detaylımız vardı. Cerrahpaşa'da yaptırdım. Prof Dr. Ali Benian...
Yaklaşık 20-25 dk inceledi. Kalpte parklaklık var,başka bi sıkıntı yok dedi. Fetal eko çekilecek 2 hafta sonra. Onun sonucuna göre değerlendirme yaparız dedi. Yine Cerrahpaşa'da çekilecek ben daha önce başka bi yerde yaptıralım dedim ama en iyisi burası her yerde de yok zaten dedi.bizde aldık randevumuzu. Bu parlaklık normal bebeklerde görülebildiği gibi kromozom bozukluğu olan bebeklerde görülme olasılığı biraz daha yüksek oluyormuş İnşâAllah bi sıkıntı yoktur :(

Ben bacağıma geçtim canım çünkü karnımda yer kalmadı artım hep beze halinde. Bacaklarımda aynı ama daha az acıyo doktor farketmez dedi kol bacak göbek benimde işime geldi valla:)
Sağol canım bugün gittim kontrole zeynep kamile, doğum izni konusu icin de. Öyle bir ortam vardı ki 3 3 alıyolar hastaları. Zaten 1 saat gecikmeli alıyolar. Soramadım bile. Doğum iznini sorabildim karnım morardı baya. Gördü bisi demedi

Yaklaşık 20-25 dk inceledi. Kalpte parklaklık var,başka bi sıkıntı yok dedi. Fetal eko çekilecek 2 hafta sonra. Onun sonucuna göre değerlendirme yaparız dedi. Yine Cerrahpaşa'da çekilecek ben daha önce başka bi yerde yaptıralım dedim ama en iyisi burası her yerde de yok zaten dedi.bizde aldık randevumuzu. Bu parlaklık normal bebeklerde görülebildiği gibi kromozom bozukluğu olan bebeklerde görülme olasılığı biraz daha yüksek oluyormuş İnşâAllah bi sıkıntı yoktur :KK43:
Bu parlaklık kendi kendine de gecebiliyomus hic uzulme. Bizimkinin de kafası büyük 1 hafta kadar. Ama ayrıntılı, ikili hepsinde kafa büyük cıkıyodu. Doktor genetik olabilir diyor. Diğer ihtimalleri aklıma getirmiyorum.

Bu parlaklık kendi kendine de gecebiliyomus hic uzulme. Bizimkinin de kafası büyük 1 hafta kadar. Ama ayrıntılı, ikili hepsinde kafa büyük cıkıyodu. Doktor genetik olabilir diyor. Diğer ihtimalleri aklıma getirmiyorum.
1 hafta önemli değil canım genetik olabilir kuzenimede öyle demişlerdi büyükte değildi öyle normal bebek. KIz kardeşime bebek 3,5 kilo hemen Doğuma almamız lazım dediler sezaryen gününden bi hafta önce aldılar bebek 42 cm 2.800 doğdu nasıl minnak ölçümler hatalı olabiliyor

Ben de daha kolay geldiği için göbekten vurdum uzun süre ,doktor istersen doğuma kadar vur, bebeğe uzak kalıyor iğne zaten kısa dedi.
Ama birkaç haftadır karnım daha da sert öyle tutup sıkıştırma şansım olmuyor, o yüzden bacağa geçtim:) koldansa bacak daha iyi, ben kolu önermiyorum demişti doktorum.
Vurduktan sonra üzerine pamukla bastırıyorum ben, ovalamak gibi değil de sadece bastırıyorum kan aldırdığımızda yaptıgımız gibi. Çok nadir morarma oldu. Cildimle de alakalı olabilir tabi ki bu ama hiç basmıyorsanız morarma ihtimali daha yüksek.

Yaklaşık 20-25 dk inceledi. Kalpte parklaklık var,başka bi sıkıntı yok dedi. Fetal eko çekilecek 2 hafta sonra. Onun sonucuna göre değerlendirme yaparız dedi. Yine Cerrahpaşa'da çekilecek ben daha önce başka bi yerde yaptıralım dedim ama en iyisi burası her yerde de yok zaten dedi.bizde aldık randevumuzu. Bu parlaklık normal bebeklerde görülebildiği gibi kromozom bozukluğu olan bebeklerde görülme olasılığı biraz daha yüksek oluyormuş İnşâAllah bi sıkıntı yoktur :KK43:
Canım içini ferah tut, bir şey yoktur inşallah. Bir arkadaşım da aynı şeyi yaşamıştı. Bazen detaylıya girilen zamanla da alakalı olabilir demişti ona perinatalog. Bir hafta sonra tekrar bakalım demişti. Ama o dayanamayıp senin dediğin gibi bir şey yaptırmıştı hemen ertesi günü. O doktor da olabilir geçebilir iki hafta bekleyelim demişti. İki hafta sonra gittiğinde her şey normaldi. Ama o süreçte çok üzdü kendini. Tabi üzülmemek elde değil, bir şey diyemiyorum:(
Hareketlerini hissedebildiğin haftadasın çok şükür. Zayıftın da öyle hatırlıyorum,kilosu az olanlarda daha fazla hissediliyor diye diyorum. 22-23 lerdeki hareketlerin bolluğu hiçbi haftada olmadı. Karnımı açıp izlerdim akşamları, konuşurdum onunla. Sen de öyle yap, inşallah temiz de çıkacak bir sonraki ultrasonda her şey.. Kendini ve bebeğini strese sokmamaya çalış, mutlu uyan sabahları geceleri mutlu uyu. O sana kendini hatırlattığı her an yüzün gülsün, şükret ve iyi şeyler düşün. Güzel haberlerini bekliyoruz..

Canım içini ferah tut, bir şey yoktur inşallah. Bir arkadaşım da aynı şeyi yaşamıştı. Bazen detaylıya girilen zamanla da alakalı olabilir demişti ona perinatalog. Bir hafta sonra tekrar bakalım demişti. Ama o dayanamayıp senin dediğin gibi bir şey yaptırmıştı hemen ertesi günü. O doktor da olabilir geçebilir iki hafta bekleyelim demişti. İki hafta sonra gittiğinde her şey normaldi. Ama o süreçte çok üzdü kendini. Tabi üzülmemek elde değil, bir şey diyemiyorum:KK43:
Hareketlerini hissedebildiğin haftadasın çok şükür. Zayıftın da öyle hatırlıyorum,kilosu az olanlarda daha fazla hissediliyor diye diyorum. 22-23 lerdeki hareketlerin bolluğu hiçbi haftada olmadı. Karnımı açıp izlerdim akşamları, konuşurdum onunla. Sen de öyle yap, inşallah temiz de çıkacak bir sonraki ultrasonda her şey.. Kendini ve bebeğini strese sokmamaya çalış, mutlu uyan sabahları geceleri mutlu uyu. O sana kendini hatırlattığı her an yüzün gülsün, şükret ve iyi şeyler düşün. Güzel haberlerini bekliyoruz..
Canım benim pozitif yorumların için çok teşekkür ederim❤️Çok bağlanıyoruz o yüzden de korkularımız çok oluyor. İkili testimde 1:50 risk çıktığı için doktorum herşeye kendini hazırla demişti ki demek zorundaymışlar ileride dava açmamamız adına. Aslında ben hep pozitif düşündüm düşünmeyede devam ediyorum. Dediğin gibi hareketlerini çok erken hissettim 15. Haftada falan. Şimdi de MâşâAllah artık seyrediyorum konuşuyorum onunla:) karnım son bi haftada birden büyüdü şimdiye kadar eski kıyafetlerimi giyiyordum artık sıkmaya başladı ki çok çok kilo verdim aşırı zayıf değildim o yüzden de kıyafetlerim hep boldu sadece pantolon sıkıntısı yaşıyorum

Rabbim ne derse o olur dualarınızda unutmayın herşey duayla ❤️

Ben de daha kolay geldiği için göbekten vurdum uzun süre ,doktor istersen doğuma kadar vur, bebeğe uzak kalıyor iğne zaten kısa dedi.
Ama birkaç haftadır karnım daha da sert öyle tutup sıkıştırma şansım olmuyor, o yüzden bacağa geçtim:) koldansa bacak daha iyi, ben kolu önermiyorum demişti doktorum.
Vurduktan sonra üzerine pamukla bastırıyorum ben, ovalamak gibi değil de sadece bastırıyorum kan aldırdığımızda yaptıgımız gibi. Çok nadir morarma oldu. Cildimle de alakalı olabilir tabi ki bu ama hiç basmıyorsanız morarma ihtimali daha yüksek.
Her doktor başka bişey söylüyor zavallı kardeşim hibor kullanıyordu oda ağır bi iğne hep koldan yapacaksın dedi doktoru sağ koluna yapamıyordu kendisi yaptığı için ve çok acıdığı için sol kolu artık çürüdü iki gebelikte hem beze oluşmuş hemde mosmor. Ondaki pıhtılaşma çok yoğundu üç düşüğü olmuştu o yüzden çok korkuyordu doktorun dediğini yaptı o yüzden

Kızlar nasılsınız? Dün bi arkadasımın hamilelik haberini aldım, aslında şöyle yakın bir arkadasım ve hep benim ailemde ceketini atsa herkes hamile o yüzden ben de direk kalırım korunmayı bıraktıgım an diyordu. Gercekten de denedikleri ay kaldı. Fazla sevinmedi bile. Hayat diyorum kiminin burun kıvırdıgı kiminin imtihanı...

Canım benim pozitif yorumların için çok teşekkür ederim❤️Çok bağlanıyoruz o yüzden de korkularımız çok oluyor. İkili testimde 1:50 risk çıktığı için doktorum herşeye kendini hazırla demişti ki demek zorundaymışlar ileride dava açmamamız adına. Aslında ben hep pozitif düşündüm düşünmeyede devam ediyorum. Dediğin gibi hareketlerini çok erken hissettim 15. Haftada falan. Şimdi de MâşâAllah artık seyrediyorum konuşuyorum onunla:) karnım son bi haftada birden büyüdü şimdiye kadar eski kıyafetlerimi giyiyordum artık sıkmaya başladı ki çok çok kilo verdim aşırı zayıf değildim o yüzden de kıyafetlerim hep boldu sadece pantolon sıkıntısı yaşıyorum

Rabbim ne derse o olur dualarınızda unutmayın herşey duayla ❤️

Canını sıkma . Benim kardeşimin oğluna otizimli dediler detaylı ultrasyonda. Çok üzüldük . Hamileliği hep stresle geçti. Ve bebeği su an 5 aylık turp gibi :) hem çok akıllı . Her söylenen gerçek değil . Rabbim sığın. O ne derse o olur.

Back