• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Tüp Bebek Anneleri

Kaçıncı denemede hamileliğiniz oluştu?

• Ankete Katılan
    50
U umuttvarr canım söz verdiğim üzere dentiste Plusı araştırdım. Türkçe içerik bulamadım hiç satış yapan sitelerde. Yabancı sitelerde de bir iki yerde içinde sls var diyor, bazı yerlerde yok diyor. Eğer sls de yoksa diğer içindekiler açısından hiç fena değil bence bu macun. Sls varsa düşünülmeli. Sls macunu, şampıanı, detarjanı köpüren ne varsa bilinki içinde büyük ihtimalle sls var ve sls sağlığa gerçekten zararlı.
Eğer watsonsda bs bir yerde görürsen içeriğine bak. Ben görürsem ben de bakarım, Merak ettim.

Doğrudur canım vesvesenin dibi benimki eşim de sağolsun normalde çok daha rahat ve sakin sabırlıdur ama o da kayışı kopardı galiba, yani ailem ben hepimiz topluca paranoyaklaştık yaşadıklarımızdan sonra :)
Çok normal canım doktorum dedi ki bebek hareketlerini hissedene kadar bu korkuları yaşaman çok normal herkes yaşarmış bu endişleri ama biz biraz abartarak yaşıyoruz :) cıvığı çıkıyo artık :)
Bende iki gündür aşırı bulantım olmasına rağmen çıkaramadım bende şimdi endişeliyim eşim suratın neden asık moralin bozuk sanki diyor bende kızdım midem bulanıyor sus diye :) Rabbim ne derse o bişey olmamıştır inşâAllah olduysa da yapacak bişeyim yok :(

Minnoskafa Minnoskafa canım sanada çok geçmiş olsun pek giremiyorum siteye yeni gördüm, ama maşallah şükrüne sabrına Rabbim mükafatını versin inşallah, ve beni dualarınızda unutmayın nolur sürekli kanama tekrarlıyor daha öncede vardı bi kaybım bu da gitmez işallah :KK43:
Allah razı olsun canım. Rabbim kimseye yaşatmasın.

Bugün kontrol için tekrar gittik. Pataloji sonucum çıkmış. Doktor "büyük gebelik sonlandırılması" olarak adlandırdı durumumu. 14.haftaya kadar gelmişti bebeğim. Kürtaj günü yapılan testlerde her şeyim normal çıktığı için bebek sağlıksız olabilir diye yorumlamıştık. Sonraki denememizde embriyoları pgt ye gönderelim diye düşünüyorduk. Yumurta kalitesini artırmak için neler yapabilirim diye düşünüyordum.
Bugün çok farklı bir şey öğrendim. Coraspin kullanıyor olmama rağmen kan pıhtılaşması olmuş. Plasenta erken yaşlanmış dedi doktor. Yani bebeğime kan gitmemiş, beslenememiş.. Neden 14.haftaya kadar böyle bir sorun çıkmadı diye sordum. Soba borusunun içinin kurumla kaplanması gibi gittikçe tıkanmış dedi.. Böyle bir şey önceden fark edilemezmiş..
Şu an daha çok üzgünüm. Çünkü bebeğim sağlıklıymış. İçerde büyüyebildiği kadar büyümüş.. Sonra pıhtılaşma olunca beslenememiş. Kalbi durmuş. Kim bilir nasıl acı çekti orada.. :(
Ne olur dua edin. Çok kötüyüm.. Çok.. :KK42:

Bugün kontrol için tekrar gittik. Pataloji sonucum çıkmış. Doktor "büyük gebelik sonlandırılması" olarak adlandırdı durumumu. 14.haftaya kadar gelmişti bebeğim. Kürtaj günü yapılan testlerde her şeyim normal çıktığı için bebek sağlıksız olabilir diye yorumlamıştık. Sonraki denememizde embriyoları pgt ye gönderelim diye düşünüyorduk. Yumurta kalitesini artırmak için neler yapabilirim diye düşünüyordum.
Bugün çok farklı bir şey öğrendim. Coraspin kullanıyor olmama rağmen kan pıhtılaşması olmuş. Plasenta erken yaşlanmış dedi doktor. Yani bebeğime kan gitmemiş, beslenememiş.. Neden 14.haftaya kadar böyle bir sorun çıkmadı diye sordum. Soba borusunun içinin kurumla kaplanması gibi gittikçe tıkanmış dedi.. Böyle bir şey önceden fark edilemezmiş..
Şu an daha çok üzgünüm. Çünkü bebeğim sağlıklıymış. İçerde büyüyebildiği kadar büyümüş.. Sonra pıhtılaşma olunca beslenememiş. Kalbi durmuş. Kim bilir nasıl acı çekti orada.. :KK43:
Yaa kuzum :( pıhtılaşma testi yapmamışlar mıydı daha önce sana ben şu an clexane kullanıyorum.
Nolur kendini yıpratma üzme nolur biliyorum çok zor ama sabır ❤️Her şerde vardır bi hayır

U umuttvarr canım söz verdiğim üzere dentiste Plusı araştırdım. Türkçe içerik bulamadım hiç satış yapan sitelerde. Yabancı sitelerde de bir iki yerde içinde sls var diyor, bazı yerlerde yok diyor. Eğer sls de yoksa diğer içindekiler açısından hiç fena değil bence bu macun. Sls varsa düşünülmeli. Sls macunu, şampıanı, detarjanı köpüren ne varsa bilinki içinde büyük ihtimalle sls var ve sls sağlığa gerçekten zararlı.
Eğer watsonsda bs bir yerde görürsen içeriğine bak. Ben görürsem ben de bakarım, Merak ettim.
Çok teşekkür ederim cnm ben biryerde denk gelirsem mutlaka bakacağım içeriğine anne bebek sitesinde kullanılabilecek macunlar arasında vardı bende öyle denk geldim

Yaa kuzum :KK43: pıhtılaşma testi yapmamışlar mıydı daha önce sana ben şu an clexane kullanıyorum.
Nolur kendini yıpratma üzme nolur biliyorum çok zor ama sabır ❤️Her şerde vardır bi hayır
Aslında yapılmıştı tedaviden önce.. Hiç anlamadım.. Kafam karmakarışık.. Rabbim bir yol gösterir inşallah... :(

Çok normal canım doktorum dedi ki bebek hareketlerini hissedene kadar bu korkuları yaşaman çok normal herkes yaşarmış bu endişleri ama biz biraz abartarak yaşıyoruz :) cıvığı çıkıyo artık :)
Bende iki gündür aşırı bulantım olmasına rağmen çıkaramadım bende şimdi endişeliyim eşim suratın neden asık moralin bozuk sanki diyor bende kızdım midem bulanıyor sus diye :) Rabbim ne derse o bişey olmamıştır inşâAllah olduysa da yapacak bişeyim yok :KK43:
Canım dediğim gibi bulantı bile her gün olmayabilir ama ben de aynı senin gibi bulantım yok diye stres oluyorum bazen. İstifra her gün olmuyordu bende de bazen beş, bazen 1 bazen hiç.. takılma o kadar. Bulantın da olmazsa iyice strese gireceksin. Biliyorum insan söylüyor ama uygulaması zor, biraz akışına bırakmak lazım.
Hakkımızda hayırlısı her zaman

Şu an daha çok üzgünüm. Çünkü bebeğim sağlıklıymış. İçerde büyüyebildiği kadar büyümüş.. Sonra pıhtılaşma olunca beslenememiş. Kalbi durmuş. Kim bilir nasıl acı çekti orada.. :KK43:
Canım Allahım yar ve yardımcınız olsun. Sabır güç versin. Tez zamanda acını unuttursun inşallah. Pıhtılaşma vardı yani sende öyle mi? Clexana iğne kullanıyor muydun?

Canım dediğim gibi bulantı bile her gün olmayabilir ama ben de aynı senin gibi bulantım yok diye stres oluyorum bazen. İstifra her gün olmuyordu bende de bazen beş, bazen 1 bazen hiç.. takılma o kadar. Bulantın da olmazsa iyice strese gireceksin. Biliyorum insan söylüyor ama uygulaması zor, biraz akışına bırakmak lazım.
Hakkımızda hayırlısı her zaman
Yok canım çıkardım sonunda:) arkadaşlar kızacak kusmuklu topik diye herkesten özür diliyorum:) bizde böyle napalım
Bende ki problem birşey yiyemediğim için mide boş iştah yok 3 haftada 3,5 kilo vermişim

Yok canım çıkardım sonunda:) arkadaşlar kızacak kusmuklu topik diye herkesten özür diliyorum:) bizde böyle napalım
Bende ki problem birşey yiyemediğim için mide boş iştah yok 3 haftada 3,5 kilo vermişim
Evet ikimiz hallettik seninle bu topiği :)
Biraz iğrenç ama bizim gerçeğimiz bu, ben de arkadaşlardan özür diliyorum bu pis muhabbet için.

Canım Allahım yar ve yardımcınız olsun. Sabır güç versin. Tez zamanda acını unuttursun inşallah. Pıhtılaşma vardı yani sende öyle mi? Clexana iğne kullanıyor muydun?
Kuzum haberim yoktu ki bu durumdan. Bilmiyorum tüp bebek tedavisi öncesi pıhtılaşma testi yapılıyor mu? Yoksa benim gibi bir kayıp yaşayınca mı anlaşılıyor? Tedavi öncesi bir sürü test yapıldı sorun görülmemişti. Önlem amaçlı Coraspin kullanıyordum. Doktor ona rağmen pıhtılaşma olmuş dedi. Hem Coraspin hem de iğneyi bir arada kullanırsam bu sorunun aşılacağını söyledi.. Pataloji sonucumu tüp bebek doktoruma da gönderdim. Ondan cevap bekliyorum bakalım.

Kuzum haberim yoktu ki bu durumdan. Bilmiyorum tüp bebek tedavisi öncesi pıhtılaşma testi yapılıyor mu? Yoksa benim gibi bir kayıp yaşayınca mı anlaşılıyor? Tedavi öncesi bir sürü test yapıldı sorun görülmemişti. Önlem amaçlı Coraspin kullanıyordum. Doktor ona rağmen pıhtılaşma olmuş dedi. Hem Coraspin hem de iğneyi bir arada kullanırsam bu sorunun aşılacağını söyledi.. Pataloji sonucumu tüp bebek doktoruma da gönderdim. Ondan cevap bekliyorum bakalım.
Tatlım testlerinin içine bi bak bakalım trombofili paneli ve trombofili biyokimya testleri yapılmış mı panel dediğimiz genetik yani kalıtsal bi pıhtılaşma faktörü var mı diye yapılıyor. Biyokimyada da o an ki kandaki pıhtılaşmaya bakılıyor. Ben hiçhamile kalmadığım halde ısrarla bu testleri doktorumdan istemiştim ve sonuçta çok yoğun bi sorun çıkmamasına rağmen ailesel kalp krizi ve düşükler olduğu için önlem amaçlı iğneye başladık benim sonuçlara göre sadece kalp krizine yatkınlık var demişlerdi bebeğe zarar vermez ama memorialdeki semra hoca önlem amaçlı kullanmalı yazmıştı kullanıyorum nasip kuzum öbür gebeliğimde de kromozom bozukluğu çıktı ömür olmayınca bişey sebep oluyor işte sen inançlı bi kızsın çok derin düşünme Rabbime sığın tevekkül et önlemini al bu sefer bütün testleri eksikse eğer yaptır bundan sonra herşey daha güzel olacak inşâAllah ❤️Yeter ki pes etmeyelim Rabbim güç kuvvet sabır versin canım

“...Bir işe azmettiğinde artık Allah’a güven!...”

(Âl-i İmrân, 3 / 159)

Açıklama: Tereddüt, güvensizlik işareti ve sonucudur. Oysa mü’min, nasıl imanında tereddütsüz olmak zorunda ise, ön araştırmasını usûlüne uygun olarak yaptığı bir konuda belli bir şekilde harekete karar verdi mi, ötesini Allah’a bırakmalıdır. Kararsızlık göstermemelidir. Sonuç, görünürde olumsuz da olsa, hareket kurala uygun yapılmış olur ve bu başlı başına bir başarıdır. Çünkü mü’mine yakışan, tedbiri alıp takdire rıza göstermektir. Nitekim bir başka âyette Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: “Allah’a güvenene, Allah kâfidir!” (Talak, 65 / 3) Allah Teâlâ, kendisine güveneni başkasına muhtaç etmez. Yardım tevekküle bağlıdır. Özellikle bir işe karar verdikten sonra gösterilecek teslimiyet ve tevekküle... “Allah bize yeter, o ne güzel vekildir” âyetinde ifade edilen tevekküle...

(Riyazü's Salihin - İmam Nevevi Tercüme ve Şerh: Prof. Dr. M. Yaşar Kandemir, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Yrd. Doç. Dr. Raşit Küçük)

Pıhtılaşma her zaman herkese yapılmıyor olabilir tedavide. Ama genelde istiyorlar sanki. Ben ilk tüo bebek tedavimde hiç pıhtılaşma vs bakmadan direkt coraspin ve clexanı dayamıştı doktor. Tabii ben ne bileyim. Bu tedavimde Şişli Memorial'de doktorum çok şaşırdı pıhtılaşma olmadan nasıl verirler diye. Çünkü gerçekten pıhtılaşma yoksa kanama riskini çok arttırıyormuş. Gerçi o zaman tedavide hiö zaten pozitif alamadım da neyse.. şimdi yaptır istersen canım devlette ücretsiz yapılıyor.
Tekrar çok geçmiş olsun. Üzme kendini, takılma geçmişe. Toparlan önüne nak inşallah. Dondurulmuş embriyon var mıydı?

Pıhtılaşma her zaman herkese yapılmıyor olabilir tedavide. Ama genelde istiyorlar sanki. Ben ilk tüo bebek tedavimde hiç pıhtılaşma vs bakmadan direkt coraspin ve clexanı dayamıştı doktor. Tabii ben ne bileyim. Bu tedavimde Şişli Memorial'de doktorum çok şaşırdı pıhtılaşma olmadan nasıl verirler diye. Çünkü gerçekten pıhtılaşma yoksa kanama riskini çok arttırıyormuş. Gerçi o zaman tedavide hiö zaten pozitif alamadım da neyse.. şimdi yaptır istersen canım devlette ücretsiz yapılıyor.
Tekrar çok geçmiş olsun. Üzme kendini, takılma geçmişe. Toparlan önüne nak inşallah. Dondurulmuş embriyon var mıydı?
Anladım canım. Tabiki aşırı kan sulandırmanın da zararı vardır. Şu an tam olarak sebep bu mu emin değilim. Sonuç o şekilde çıktı ama. Plasenta nın erken yaşlanması ve fibrin birikimi diyor.
Malesef embriyomuz yok. 5 yumurta toplandı, 2 tanesi döllenmişti. Onlar da transfer edildi. Kilodan dolayı yumurtamın az olduğunu düşünüyorum o yüzden kilo vermeye çalışıcam. Bu arada eşim azospermi. Dondurulmuş spermlerimiz var, onlarla deneyeceğiz Allah nasip ederse.

Back