• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Tüp Bebek Anneleri

Kaçıncı denemede hamileliğiniz oluştu?

• Ankete Katılan
    50
Evet canım bizde mesela bende translokasyon var. Eşimden kaynaklı hiç birşey yok ama bi an hissettirmedi Allah razı olsun ondan.
Günseli Hnm bana muayenede dosyama bakıp "eveeet sorun sizdeymiş" demişti daha ilk dakikada. Çok bozulmuştum.
O yüzden bu soru hele de doktor vs neyse alakasız insanların sorması bana hep fazla iddialı gelmiştir.
Dediğin gibi Allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin, önce bir ömür sağlık sıhhat huzur versin inşallah. He bir de yuvamız yavrularla şenlense binlerce daha şükür.
Amin canım amin İnşâAllah ❤️
Bizde de problem bende biliyosun ilk 4-5 sene hiç bi problem yok dendi bize eşime varikosel teşhisi kondu hani bende bi sorun yok ya o yüzden adamcağızı yıprattılar çok oda çok üzülüp ağlamıştı aldığım bütün negatif sonuçlarda. Sonra yolumuz memorial ile kesişti bi u dönüşü oldu bizim için %100 problem bendeydi yani tüplerim normal olsaymış eşimin sperm değerleri ile gebelik şansım varmış eşimin çektiği sıkıntıların hesabını kim verecek bazen düşünüyorum acaba bana doğal yolla gebe kalabilir raporu veren hastane ve doktora tazminat davası açsam mı diye ama İnan ki artık öyle yorulmuşum ki evden çıkmaya dermanım yok yine de hamdolsun bu günümüze

Kızlar bnm dün geceden beri inanılmaz midem yanıyor erken degil mi bu belirti mi yani. Ne yapsam bilemedim boğazıma kadar yanıyor midemden :KK43:
Reflü olmuşsun sanırım.. sabah beyaz peynir ekmek ve günün geri kalanında pirinç baklagiller patates armut gibi mideni tutacak şeyler yemelisin. Yemekle su içme. Geç saatte yemek yeme. Domates ve diğer çiğ sebzeler, çikolata, turunçgiller reflüyü tetikler. Bunları bi süre hiç yeme. Öğünlerde yemek çeşitlerin 1-2 taneyi geçmesin. Genel olarak sade yemekler ye. Yoğurtta iyi gelir. Yani benim reflüde bunlar hafifletti..

Ne zor şeyler yaşamışsın.. Günahlarına kefaret olsun inşallah canım. O dört meleğin seni Cennette el ele bekliyor olacak inşallah. Rabbim bu çektiğin sıkıntıların mükafatını versin. İnşallah bu bebeğinin vücudundan ayrılma anı günü geldiğinde sağlıklı bir doğumla olsun ❤
Allah razı olsun ne güzel dualar canım. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah

Amin canım amin İnşâAllah ❤️
Bizde de problem bende biliyosun ilk 4-5 sene hiç bi problem yok dendi bize eşime varikosel teşhisi kondu hani bende bi sorun yok ya o yüzden adamcağızı yıprattılar çok oda çok üzülüp ağlamıştı aldığım bütün negatif sonuçlarda. Sonra yolumuz memorial ile kesişti bi u dönüşü oldu bizim için %100 problem bendeydi yani tüplerim normal olsaymış eşimin sperm değerleri ile gebelik şansım varmış eşimin çektiği sıkıntıların hesabını kim verecek bazen düşünüyorum acaba bana doğal yolla gebe kalabilir raporu veren hastane ve doktora tazminat davası açsam mı diye ama İnan ki artık öyle yorulmuşum ki evden çıkmaya dermanım yok yine de hamdolsun bu günümüze
Evet eşine yazık üzülmüş. Bu durumda erkekler daha çok yıpranıyor, biz kadınlar bizden kaynaklı olsa da biraz daha güçlü olabiliyoruz. Ama insanız tabii, ben de hiç bir zaman neden ben demedim bunun bana bir imtihan olduğunu biliyorum, çok şükür Yaradana bunu farkedebilmek bile ne büyük nimet..
ama ya bu kadar beni seven kollayan, bu konuda destek olan eşime bir yavrucuk doğuramazsam diye üzülüyorum. Ama tabii verirse de Allahım bir, vermezse de..
Bu akşam biraz duygusalım galiba..

Ben de ilk tedavi gördüğüm hastaneye pgt konusunda dava açmak isterdim ama dediğin gibi halim mecalim yok. Allah'a havale edelim biz onları. Geç de olsa daha düzgün doktor, hastaneye denk gelmişiz çok şükür.
Bu arada az önce eşimle konuşuyorduk, Recep Has'ın tecrübesine diyecek yok, biraz soğuk olduğunu az konuştuğunu da biliyorduk da bugün hiç memnun kalmadık, çok pot kırdı, insani yaklaşamadı hiç. Eşimle aklımıza Yücel Bey geldi. Adamcağız ne kadar naif, kibardı ya maşallah diye kulaklarını çınlattık. Allah razı olsun ondan tekrar.

Reflü olmuşsun sanırım.. sabah beyaz peynir ekmek ve günün geri kalanında pirinç baklagiller patates armut gibi mideni tutacak şeyler yemelisin. Yemekle su içme. Geç saatte yemek yeme. Domates ve diğer çiğ sebzeler, çikolata, turunçgiller reflüyü tetikler. Bunları bi süre hiç yeme. Öğünlerde yemek çeşitlerin 1-2 taneyi geçmesin. Genel olarak sade yemekler ye. Yoğurtta iyi gelir. Yani benim reflüde bunlar hafifletti..
Ay bende bu akşam reflüden fenadayım. Sen yazınca aklıma geldi galiba domates ve marul yemiştim onlar beni fena yaptı. Tabii bunlar çok masum belki de normalde ağzına sürmediğim bugün anlamsız şekilde eve gelen zararlı ötesi burger king tavuk bir menüyü oturdum yedim arasına marul domates ekleyip. Sanırım onun cezasını çekiyorum.
Bi de turunçgiller demişsin o da doğru aslında ben sürekli bulantı için en ekşilerini bulup mandalina yiyorum. Ama bugünün sorumlusu o zararlı şey ve domates marul olmalı. Sen yazınca jetonum düştü.
Şimdi kıvranıyorum bir an önce uyuyabilsem en karlısı.

Kızlar bnm dün geceden beri inanılmaz midem yanıyor erken degil mi bu belirti mi yani. Ne yapsam bilemedim boğazıma kadar yanıyor midemden :KK43:
Herkesin farklı sanırım, normal yolla gebe olanlar var çevremde bulantıda ziyade belli aya kadar midesi yandı yiyemedi bişi

Yarın bi daha kan versem mi acaba birde düşüşe geçtiyse aklımda bi sürü senaryo var :bicak: benim doktorum da doçent senelerdir gidiyorum ameliyatlarımı falan yaptı fazlasıyla güven veren birisi o yüzden gittim. Geçen sefer bebeğimi kaybettiğimde iki hafta olmuş kalbi duralı ama beni 3 hafta sonra çağırmıştı bi 7. Haftada gittim birde 10+5 te gitmiştim bebek 8+5 te kalmış bu sefer her hafta görcem seni dedi İnşâAllah nasip olur
İçin rahat eder bence ver cnm kimdi doktorun. Her gebelik benzemez birbirine rahat ol konuş onunla

Strongmom_ Strongmom_ Minnoskafa Minnoskafa
Ben gittim görüntüde vs hiç bir sıkıntı yok bin şükür. Ama bir yanlış anlama bişey oldu önce cvs yapalım hatta şimdi yapabiliriz dedi, sonra ben dedim pgt li olmasına rağmen cvs mi öneriyorsunuz dedim, o an dank mı etti pgt'li olduğunu unuttu da , yoksa çevirdi mi he pgt'li ise çok gerek yok, normal doktora gidin 22. Haftada detaylıya gelin dedi. ay bilmiyorum bi can sıkıntısı bıraktı bize çıktık. Yarın yine arasam mı içim rahat etmedi. Eşim de sinirlendi dikkatsizliğine vs. Ne bileyim onlar için çok sıradan şeyler ama yani 4 gebelik kaybı yaşamışım, pgt ile zorla embriyo bulınmuş, Allahım pozitifi vermiş tabii ki çok tedirginiz böyle yarım yamalak işler bir sürü de muayene parası veriyoruz. Yarım saat sürdü, parayı verdik can sıkıntımızla eve döndük :KK43:
Hemen cvs öneriyorlar buna çok kızıyorum . Bence sakin ol , ve noninvaziv testlerden güvenilir olanı yaptır tatlım . Ki İnan’ bile gerek Yok, seninki pgt li bence yine yücel hocaya sor . Böyle bir ihtimal var mı diye pgt li embriyoda. Sorun olmamasına ayrıca çok sevindim rahatlayalım artık gerçekten

Canım bugün ikili üçin gittik aslında. Ultrasonla ayrıntılı baktı. Kan ben istedim de verdim, pgt'li olunca kan istemiyor aslında.
Ya garanticilik değil de çok kayıp yaşadım, çok üzüntü çektim o yüzden havadan nem kapıyor olabilirim. Kocaman 26 haftalık gebelikte bebeğimi kaybettim hala rüyalarıma giriyor..
neyse bilmiyorum biraz düşüneceğiz, eşim normalde daha sakindir bu akşam o asıl çok tedirgin beni de tedirgin etti. Ona da üzüldüm şimdi. Allahım O'na sağlıklı bir evlat doğurabilmemi nasip etsin inşallah. Kendimden çok onun için istiyorum gerçekten. Çocukları çok seviyor.
Allahım bizlere hepimize sağlık hayırla anne baba duygusu nimetini tattırsın inşallah
Amin ya, içim gitti şimdi. Rabbim öyle çocuk seveni boş bırakmaz tatlım. Hem senin için hem onun için hayırlı evlat olsun inşallah. Sen onu rahatlat bari erkekler biraz daha çabuk demorize olabiliyor bence

Hemen cvs öneriyorlar buna çok kızıyorum . Bence sakin ol , ve noninvaziv testlerden güvenilir olanı yaptır tatlım . Ki İnan’ bile gerek Yok, seninki pgt li bence yine yücel hocaya sor . Böyle bir ihtimal var mı diye pgt li embriyoda. Sorun olmamasına ayrıca çok sevindim rahatlayalım artık gerçekten
Canım haklısın artık bazen koca
Koca proflaR acaba para için mi söylüyorlar hemen diye aklıma
Gelmiyor değil. Allah bilir.
BaNa o noninvaziv testler yani fetal dna diyorsun onlar translokasyon olduğu için uymuyor maalesef. Bilemiyorum şu an küçücük minnoş zaten zır tutunuyorlar cvs istemiyorum brlki biraz büyüyünce amniyosentez yaptırırız. Şimdilik belirlediğim perinatoloğa gitmeye başlayacağım zaten rutin kontrole inşallah bakalım o ne diyecek. Yücel hoca cvs yaptırma, amniyosenteze de
Gerek yok ama illaki istiyorum dersen amniyosentez yaptır demişti. Bizim Genetikçi Murat Hoca da çok şükür hiç pgt'li gebelik oluşup da sorun çıkan olmadı, sadece bilimsel olarak %2 yanılma payı olduğu için cvs/ amniyosentez öneriyoruz raporda dedi.
Şimdilik böyle canım.
Sağolasın içimi rahatlattın sen de.
Senin nasıl gidiyor? Herşey yolunda mı?

Amin ya, içim gitti şimdi. Rabbim öyle çocuk seveni boş bırakmaz tatlım. Hem senin için hem onun için hayırlı evlat olsun inşallah. Sen onu rahatlat bari erkekler biraz daha çabuk demorize olabiliyor bence
Amin canım cümlemizin kucakları dolsun inşallah..
bu sabah ikimiz de daha iyiydik çok şükür. Adam dün bizi salladı ya neyse takılmayacağım.

Canım benim reflüm var doktor rahatlıkla talcid tablet kullanabilirsin dedi
Mide yanması ekşimesi için bana da öncekilerde gaviscon şurup vermişti doktor. Zaten talcid, gaviscon bunlar aktif ilaç maddesi içermiyor gibi, içlerinde sodyum türevi maDdeler var, minoset vermidonun içindeki parasetamolden bile daha az zararlı. Ama tabii çok kaçırmamak lazım yine de.

Ayy reflü mü :( daha önce hiç böyle şikayetim yoktu benim. dün öglen bakliyat yedim aslında ondan sonra tekrar yanmaya başladı. Birkaç gün dediğin gibi yapıp takip edeyim cnm allah razı olsun.

Mide yanması ekşimesi için bana da öncekilerde gaviscon şurup vermişti doktor. Zaten talcid, gaviscon bunlar aktif ilaç maddesi içermiyor gibi, içlerinde sodyum türevi maDdeler var, minoset vermidonun içindeki parasetamolden bile daha az zararlı. Ama tabii çok kaçırmamak lazım yine de.
Dayanılamıyacak seviyeye gelene kadar birşey kullanma taraftarı değilim ama gaviskonu çok duydum. Aklım o tabii. Daha çok doğal yollarla halletmye çalışacağım bakalım teşekkür ederim kuzum.

Ayy reflü mü :KK43: daha önce hiç böyle şikayetim yoktu benim. dün öglen bakliyat yedim aslında ondan sonra tekrar yanmaya başladı. Birkaç gün dediğin gibi yapıp takip edeyim cnm allah razı olsun.
Bazı gıdalar bazı midelere iyi ya da kötü gelebiliyor. Onları deneyerek bulacaksın. Geçmiş olsun..

Back