2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kızım kan ilacını içtiğinde ertesi gün mutlaka kabız oluyo ne yapacağımı bilmez haldeyim onu bırakıp pekmez vermem sizce ne kadar doğru kendiside nefret ediyo çok zorlanarak veriyorum ama sürekli kabızlık çektiği için ek gıdada sorun yaşıyorum kabız olmasın diye muzu patatesi korkarak veriyorum

Kızlar kızım kan ilacını içtiğinde ertesi gün mutlaka kabız oluyo ne yapacağımı bilmez haldeyim onu bırakıp pekmez vermem sizce ne kadar doğru kendiside nefret ediyo çok zorlanarak veriyorum ama sürekli kabızlık çektiği için ek gıdada sorun yaşıyorum kabız olmasın diye muzu patatesi korkarak veriyorum
Kan ilacını ne zamandır kullanıyorsunuz. Biz sanirim 4. Ayda başlamıştık. Hiç kabızlık yaşamadı siz yeni mi başladınız?

Kızlar, bebeğine ilk defa 6. Ayda ekgıdayla su vermeye başlayan annelere sorum olacak..

Bebeğinize sadece her öğün sonrası veya öğünü verirken mi su veriyorsunuz? Yoksa gün içinde de veriyor musunuz? Kaç kere ve hangi zaman dilimlerinde veriyorsunuz?

Günlük toplam kaç ml içiyor?

Su içmeyi seven red etmeyen annelerin bebeklerine ekstra bir sorum daha olacak,

Su vermek için hangi ürünü kullanıyorsunuz?

Kızlar, bebeğine ilk defa 6. Ayda ekgıdayla su vermeye başlayan annelere sorum olacak..

Bebeğinize sadece her öğün sonrası veya öğünü verirken mi su veriyorsunuz? Yoksa gün içinde de veriyor musunuz? Kaç kere ve hangi zaman dilimlerinde veriyorsunuz?

Ben yemeklerden sonra veriyorum. Onun harici emzirdigim icin gun icinde baska su vermiyorum. Benim kız zaten biberon falan da tutmuyor. Yemek yedirdigim mama kasigiyla en fazla 3-4 kaşık içiyor sonrasında dudaklarını puflatip suyu puskurtmeye başlıyor. Bugün deneme amaçlı alistirma bardagindan aldım. Normal biberon ucunu isiriyor cekmiyor çünkü.. yarin denicem umarim ondan su içer. Ondan içerse dolapta sagdigim sütleri de veririm diye düşünüyorum:/

Ben su vermeye cok erken başladım.4.5 aylik varsir ve bizim kullandığımız bardaklarla veriyorum.alisti baya ve suyu seviyor.gorunce bardaklara saldiriyor.anne sutu de aliyor ama ben veriyorum.suyu ayirt ediyor.ve ben su falan kaynatmadim normal bizim ictigimiz sulardan veriyorum

Kan ilacını ne zamandır kullanıyorsunuz. Biz sanirim 4. Ayda başlamıştık. Hiç kabızlık yaşamadı siz yeni mi başladınız?
5.ayına yakın o zaman sadece anne sütü olduğu için çok yaşamadım ama ek gıdaya bağlamamızla birlikte bunu da verince sürekli ni kabızlık söz konusu kabız yapacak bişey vermediğim takdirde bile kabız oluyo

5.ayına yakın başladım ben o zamanlar 1 tatlı kaşığı felan dı ama şuan kana kana içiyo kızım ki araştırmalarıma göre de 100cc kadar içmesi normalmiş biberonla veriyorum ama yemeklerden sonra kaşıkla da verdiğim oluyor

doktorumuz çişinde turunculuk olursa şu ver demişti ilk 6 ay o zaman aşırı susuzluktan idrarina yansıyormuş bu şekilde bu yüzden tatile gittiğimizde verdim denizde malum aşırı sıcak onun dışında evde de birkaç kez turunculuk farkedince bezinde verdim.. sonra vermedim 6.ay ek gıdayla birlikte bolca veriyorum yoksa kabız olur yemek yiyorsa su vermek gerekir diye düşünüyorum

kızlar ilk dişi çıkaranlar nasıl geçti süreç yaklaşık 20 gündür bebeğim huzursuzdu huy değiştirmişti uyumuyor diye buraya da yazmıştım şimdi sol alt dişte bir yariklik fark ettim ama diş daha gelmemiş dün gece de yarim saatte bir uyandı ama bağıra çağıra belki 20 kez uyandık zor bir geceydi tüm bunlar dişten mi öyle olduğunu düşünüyorum ateşi hiç çıkmadı salya da pek yok 2ay önce cok salya vardı hatta diş çıkarıyor sanmistim ama şu an salya yok sadece parmağı hep disinde

5.ayına yakın başladım ben o zamanlar 1 tatlı kaşığı felan dı ama şuan kana kana içiyo kızım ki araştırmalarıma göre de 100cc kadar içmesi normalmiş biberonla veriyorum ama yemeklerden sonra kaşıkla da verdiğim oluyor
Ben hergun icirmeye calisiyorum. 2 gün vermemistim hemen kakasi sert sert oldu. Verdiğim zamanlar cok rahat yapıyor. Kefirdanem markasının veriyorum. Kefir ve probiyotik yoğurt mayasi da mevcut. Yogurtduda o markanin mayasiyla mayaliyorum. Markayı instagram ve nette arastirip bakabilirsiniz.

Bebegine hic mama kullanmayan annelere birsey sormak istiyorum. Ek gida sonrasi devam sütü falan kullaniyor musunuz. Ben kizima hic mama kullanmadim. Ek gidaya gecince de vermedim. Bazilari eşime sürekli devam sütü de verin diyormus. Her aksam evde devam sutu muhabbeti geciyor. Ben kizimi zaten emziriyorum ek gida da aliyor devam sütü neden vereyim anlamadim. Doktorumuz da böyle birsey demedi :S

Bebegine hic mama kullanmayan annelere birsey sormak istiyorum. Ek gida sonrasi devam sütü falan kullaniyor musunuz. Ben kizima hic mama kullanmadim. Ek gidaya gecince de vermedim. Bazilari eşime sürekli devam sütü de verin diyormus. Her aksam evde devam sutu muhabbeti geciyor. Ben kizimi zaten emziriyorum ek gida da aliyor devam sütü neden vereyim anlamadim. Doktorumuz da böyle birsey demedi :S
Amannn ne karisiyor bu millet ya...zaaten bugun sinir oldum.benim oglsn minik biliyorum.anne sutu aldigi halde minik ek gidada gunde 3 ogun veriyorum.
Aman bu minicik hic gelismemis mama versene.ya sanane dicen simdi.yaradan boyle uygun gormus saglikli olsunda.vermicem devam sutu mama hayir inadim inat vermicem

Amannn ne karisiyor bu millet ya...zaaten bugun sinir oldum.benim oglsn minik biliyorum.anne sutu aldigi halde minik ek gidada gunde 3 ogun veriyorum.
Aman bu minicik hic gelismemis mama versene.ya sanane dicen simdi.yaradan boyle uygun gormus saglikli olsunda.vermicem devam sutu mama hayir inadim inat vermicem
Katiliyorum sana yaaa..benim kizimda minik, zaten cok kilolu uzun boylu dogmamisti. Gittigim ilk doktorda surekli küçük bu su kadar kilo da olmasi lazim. vs. Deyip moral bozuyordu. Doktoru degistirdim. Iyiki de degistirmisim. Suanki doktorum sana bu bebek küçük minik diyenler olur sen hiç duyma onları diyor. Bebegin gayet saglikli hareketli kilosu da hic almasa belki sikinti deriz ama aliyorda dedi. Bana da bazen emmiyor mu yemiyor mu diyenler oluyor ama eşimi de etkilemisler artik anladığım o yuzden acaba dedim ben mi birşeyleri atliyorum.

Kızlar çok acil bebeğinde öksürük olan geçiren var mı? dün bi dışarı çıktık ağız burun kapalı sıkı da giydirdim bide kangruyla çıkarıyorum bana bitişik her yanından hava almasın diye de dikkat ediyorum ama yine de aldı sanırım. çok feci öksürüyor. doktorumuz prospan diye bir şurup vermişti onu kullanıyoruz daha önce kullanan oldu mu? ve ya başka önerisi olan var mı?

Ben hergun icirmeye calisiyorum. 2 gün vermemistim hemen kakasi sert sert oldu. Verdiğim zamanlar cok rahat yapıyor. Kefirdanem markasının veriyorum. Kefir ve probiyotik yoğurt mayasi da mevcut. Yogurtduda o markanin mayasiyla mayaliyorum. Markayı instagram ve nette arastirip bakabilirsiniz.
Yoğurdu kendim yapıyorum ben herhangi bi maya kullanmadan bi önceki yoğurtla teşekkürler araştıracağım kefiri

Ben de hiç vermedim mama gerek de yok bence şuan kızım cumagünü tam 7 aylık olacak ve 7.100 gr 64 cm çok üzülüyorum bazen çok minik diye ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ister istemez karşılaştırmalar oluyor aldırış etmemek gerek sen onun karnının tok olduğundan emin ol ek gıda olarak 3 öğün vermeye çalış suyunu mutlaka içir günde bir kez de kakasını yapıyorsa artık kafanı takacak bişey yok demektir bizim ki emerken bile bacağını sürekli aşağı yukarı sallıyor emeklemiyor ama hareketli bi çocuk ona bağlıyorum :)

Emziriyorsan gerek yok.kizum

Su ile ilgili cevap yazan annelere teşekkür ederim. Benim bebeğim su sevmiyor minik biberonlar var su için, hızlı akan ama biberon uçlu weebaby nin onubla veriyorum asla istemiyor, zorla agzına goturunce damlası hızlı diye akıyor bi kaç damla da ancak içiyor. Zaten tadım ayı dediği ve az yediği için suyu dert etmedim bu zamana kadar ama acaba suyu bol içen bebeklere neyle su veriyorsunuz onu merak ediyorum ben de onunla deneyeyim bir de.

X