- 16 Temmuz 2018
- 227
- 162
Gecmis olsun bu arada. Hemencik geçsin inşallah. :)Kizlar sizin miniklerde sabah 6 gibi kalkip eh eh diye diye tatlintatli cagirislarla sizleride uyandiriyor mu? Butun uykum kacip kucagima aliyorum.ev geziyoruz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gecmis olsun bu arada. Hemencik geçsin inşallah. :)Kizlar sizin miniklerde sabah 6 gibi kalkip eh eh diye diye tatlintatli cagirislarla sizleride uyandiriyor mu? Butun uykum kacip kucagima aliyorum.ev geziyoruz.
Canim bu zamana kadar emdi ise seni memeyi birakacagini zannetmiyorum.benim oglanda bugun tam 5 aylikoldu. Yavastan tattirmaya basladim iki gundur seftali rendeliyorum 5 tatli kasigi kadar yediriyorum.ustune de guzelce emiyor.meme ayri onlar icin.benim oglumun kilosu dusuk boyu iyi.Bizim 7 de basliyor o fasıl :) 9a kadar sürüyor. 9 da tekrar emip uyuyor ama 2 saat boyunca gezinip oyun oynuyoruz. Bu arada bugun 5. Ay kontrolümüz vardi. Gecen ay nerdeyse 1 kiloya yakin almisti oglum bu ay sadece 300 gr almış. 7500gr 72 cm oglum. Boyu uzun da oldugundan hic bogum bogum durmuyor. Doktor da kilosu az değil aslinda ama demek ki artık yetmiyor emmek, yavas yavas ek gidaya baslayalim dedi. Gunde 2 defa mama veriyordum. Biberondan uzaklastirip mamanin yerini ek gidayla dolduralım. Onun dışında hep anne sütü alsın meme reddini de engelleriz dedi. Sizleri doktorlarınız nasıl yonlendiriyor acaba? Yeni bir sehre taşındık da ilk defa gittik bu dr.a . Cok ilgiliydi ama sizlere de sormak istedim.
Biz genel olarak mama+meme gittik 5.aya kadar canim. Ondan ara ara memeyi reddetigi oluyor. Ek gidaya gecersek anne sutu yeter biberondan uzaklaşır dedi dr. Insallah oyle olur. Tamamen memeye döner.Canim bu zamana kadar emdi ise seni memeyi birakacagini zannetmiyorum.benim oglanda bugun tam 5 aylikoldu. Yavastan tattirmaya basladim iki gundur seftali rendeliyorum 5 tatli kasigi kadar yediriyorum.ustune de guzelce emiyor.meme ayri onlar icin.benim oglumun kilosu dusuk boyu iyi.
Ne kadar ince düşünüyormuş doktorunuz. Ne güzel. Teşekkür ederim yazdıklarınız icin. :) Benim oglum da 3600 dogdu aslinda 2 ye katladı ama formül süt yerine ek gida yapalım dedi doktorum 1 ayda 300 gr alınca. Bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor.Benım doktorum asla mama verme kılo ıcın dedı alttan gıdıyor kılo da boy da. hıc gerek yok mamaya 5. Ayda dogum kılosunun ıkı katıysa sorun yok dedı. Tam ıkı katı oldu daha yeni. Ek gıdaya başlayalım mı dedım hayır dedi.
Ben zayıf ve kısa boylu olmasını bıreaz kafaya takıyordum ama 5. Ayda dogum kılosunu ıkıye katladıysa kaç Kilo oldugunun hıc onemı yokmus. 1 ay var surda 1 ay sonra ek gıda, suanlık sadece meme devam 10 günde 1 tartıya cıkacak az alımı kontrol etmek için duruma gore artık ek gıda veya formül süt. Şuan bunu bıle konusmak ıstemedı ayda 400 gram alıyor bunlerı konusmaya suan gerek yok dıyor memeye devam dıyor sürekli
Ne kadar ince düşünüyormuş doktorunuz. Ne güzel. Teşekkür ederim yazdıklarınız icin. :) Benim oglum da 3600 dogdu aslinda 2 ye katladı ama formül süt yerine ek gida yapalım dedi doktorum 1 ayda 300 gr alınca. Bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor.
Bu ayda 7.500 kg ve az olduğunu söylemiş bence kilosu ve boyu orantılı ve gayet iyi benimde kızım bugün tam 5 aylık oldu ama 6710kg ve 63 cm o zaman biz napalimBizim 7 de basliyor o fasıl :) 9a kadar sürüyor. 9 da tekrar emip uyuyor ama 2 saat boyunca gezinip oyun oynuyoruz. Bu arada bugun 5. Ay kontrolümüz vardi. Gecen ay nerdeyse 1 kiloya yakin almisti oglum bu ay sadece 300 gr almış. 7500gr 72 cm oglum. Boyu uzun da oldugundan hic bogum bogum durmuyor. Doktor da kilosu az değil aslinda ama demek ki artık yetmiyor emmek, yavas yavas ek gidaya baslayalim dedi. Gunde 2 defa mama veriyordum. Biberondan uzaklastirip mamanin yerini ek gidayla dolduralım. Onun dışında hep anne sütü alsın meme reddini de engelleriz dedi. Sizleri doktorlarınız nasıl yonlendiriyor acaba? Yeni bir sehre taşındık da ilk defa gittik bu dr.a . Cok ilgiliydi ama sizlere de sormak istedim.
Bu ayda 7.500 kg ve az olduğunu söylemiş bence kilosu ve boyu orantılı ve gayet iyi benimde kızım bugün tam 5 aylık oldu ama 6710kg ve 63 cm o zaman biz napalim
Bu ayda 7.500 kg ve az olduğunu söylemiş bence kilosu ve boyu orantılı ve gayet iyi benimde kızım bugün tam 5 aylık oldu ama 6710kg ve 63 cm o zaman biz napalim
3.100 gr 2 katı olmuşsa tamam diyeceksiniz ama ilk anne olunca herşeyde yetersizmiş gibi hissediyorsunuz aslında tek istediğimiz sağlıklı büyümesiBu arada kaç kilo doğmuştu bebeğiniz?
3.100 gr 2 katı olmuşsa tamam diyeceksiniz ama ilk anne olunca herşeyde yetersizmiş gibi hissediyorsunuz aslında tek istediğimiz sağlıklı büyümesi
Sabah 8de kalkmıştı yeni uyudu düşün artık pek uykuyu sevmiyorYok hiç bir şey demeyeceğim çünkü herkes bebeğinin kilolu olmasını isteyebilir, kiloyu sağlık sanıyoruz ve bunu çok önemsiyoruz, kilolu sağlıksız veya gelişim geriliği hareket algı geriliği yaşamak da mümkün olur, illa tombul bebek zihinzel ve fizyolojik olarak iyi bebek demek değil ama algımız burdan başladığından aşamıyoruz kendi adıma bunların farkında olaam bile bunu aşabilmiş değilim annelik iç güdüsü çünkü.
Gündüz uykuları nasıl bebeğin?
Aynı kaderi paylaşıyoruz bizim ki de 8 de kalktı şimdi uyudu aynı senin gibi meme de sızıyor yatağına koyunca dalar gibi oluyo sonra başlıyo ağlamaya biraz öncbgun wc ye gitmem gerekliydi artık yere çarşaf serip gittim giderken ağlıyordu sonra bi ara sesi kesildi iyi dedim sevdi ya da tv ye takıldı sonra bi geldim ki çarşafı kafasına geçirmiş zor nefes alıyor ayağım titredi bişey oldu diye ama her zaman böyle deil uyku düzeni sürekli değişiyo bazen güzel uyuyo bazen 10 dk uyuyup kalkıyoSaat 13:40
8 de uyanan bebeğim bu saate kadar uyumadı, sürekli memede sızar gibi oluyor koyuyorum uyanıyor döngüye aldık her meme istediğinde veriyorum yine tık yok,ve asla yalnız kalmak istemiyor. Emmediğinde de yanımda dur diyor wcye bile bagırtıları arasında gidiyorum.
Doktor en son alerjiler için olan uyku yapabilen bi ilac verdi bugun umutla onu verdim yine tık yok.
Kıpırdayamıyorum hiç bişey yapamıyorum. Bu yazıyı da balkona ana kucağına koydum orda biraz iler geri yaparken yazıyorum varın gerisini düşünün.
şuan yarım saat uyuması için dua ediyorum bırakın ev işi yapmayı ev zaten çöktü o uyusun da uyuyabileyim ki kaslarım dinlensin diye bakıyorum artık. Bu postu da bebeğim gündüz az uyuyor destekli uyuyor vs diyenlere ibret için attım. şükredin ki az veya çok uyuyor.
Benim ilk bebegim ama bende çok sağım yaptim ondan mi acaba sarkma cok ileri derecede benimki.ilk oğlumdan tecrübeliyim. az bişey toparlanma oluyor ama eskisi gibi bekleme canım. hele 2. çocukta benimkiler sağmaktan mahvoldu hep hayatta toparlanmaz estetiksiz.
Evet ben de o zamanlarimi burada paylasamadigima uzuldumOho masallah bir kac gun buralara ugramadik kimler gelmis kimler. Hosgeldiniz kizlar. Vallahi cok cok uzulmustum gitmenize. Hazir en güzel zamanlarimizi kacirdik.
Meyve once verilirse sebzeleri reddeder diyorlar amaEk gidaya gecisten bahsetmissiniz benim oglan 5 aylık oldu sutum yetiyor.ben oyle diyorum ama.biz ne zaman yemekte olsak bana da verin diye ciglik atiyor birde tatli tatli yiyor ki. Sanirim ben yavastan baslayacagim.meyvelerden.
Asıl sen kimsin bacımSiz kimsiniz ben sizi tanımıyorum merhaba herkese