2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Uyku eğitimi dediğinizde uyku penceresi, uyanık kalma süresine göre zorla yatırmak, 1 veya 2 saat uykuda tutmak, yarım saate uyanırsa geri uyutmak, çok uyursa uyandırmak, ilk uykusunu erken yatırmak, vs dışında ekstra bir şey var mı? Ciddi soruyorum.
Aslinda cok ekstra birsey yok ama Her bebegin kendine ait bir duzeni vardir diye dusunuyorum kesin hatlarla zorla uyutma erken yatirma vs kaldirma ben yapmiyorum. 1 bucuk hafta kadar uyudugu uyandigi saatleri not aldim ve sonraki rutinleri de o uyku düzenine gore ayarladim.daha cok kendi basina uykuya dalmasini uyaninca aglamadan yeniden uykuya gecmesini sağlamaya çalışıyorum. Her zaman aynisi olmayabiliyor tabi atak haftalarinda uyumakta istemeyebiliyor. Genel olarak Sabaha 8 de basliyoruz bazen 1 bazen iki gunduz uykusu oluyor. En az 1 bucuk en cok 3-4 saat kesintisiz uyuyor. Uykusu geldiginde nerede olursak olsun hemen uyutuyorum. Sallama kucakta vs uyutma yapmiyorum. Uyutmaya calisan annemi kayinvalidemi de engelliyorum. Gece uykusu da en gec 9 bucuk 10 da uyuyor. Kendi odasinda besiginde uyuyor. Düzen olusturmaya başladıkça uykularindan ağlayarak degil agulayip gülerek uyaniyor. Gece uyansa dahi ağlama yok gun içinde cok sakin ve huzurlu oluyor.

Ilk baslar uykuya direndi. Uyuturken yarim saat 45 dk sürüyordu. Suan besigine koyduktan sonra en fazla 15 dk icinde uykuya geciyor.

Benimki dogum kilosunun ikiye katlamadı 3740 doğduk galiba şu an 7 kilo 2gun sonra doktorda tartılacağız süt çok emmiyor genelde meme reddediyor

Benim Bebek düşük kilolu doğdu. 2670kg. biz kilomuzu 3.ayda katladık çok şükür şimdi 7lerdeyiz boyunu hiç bilmiyorum giyimlerine bakılırsa zamanında gidiyor gibi. Hepsi sağlıklı olsun da boy kilo önemli değil

En zayif bebek benimki galiba.sedece anne sutu.dogum kilosu 3500 tam 5 aylik guncel kilo 6 ama hareketler cok iyi masallah.
Benım de 6100 dü çok da fark yok, benımkı hareketli diyemem hareketlilere ayıp olur. Keşke 1 yaşında doğsaydım der gibi her şeyden sıkılıyor sırt üstü yüz üstü kucak her şeyden ya, sürekli inceleyeyim gezeyim dolaşayım. Keşke yürüse de kurtulsa çilesinden ya.

Benim ki hastaneden çıkışı 2700 grdı. Şuan 6 kilo oldu. ama yine de herkes küçük kaldı sanki deyip duruyor :KK70: çok hareketli salonun ortasına bırakıp 5 dk mutfağa gitsem geldiğimde ya koltuğun altında ya masanın. emeklemek yerine döne döne bütün evi geziyor. onun o hareketli halini görende e kilo almaz tabi diyorlar ve çok aşırı terlıyor günde 4-5 kez üst değiştiriyorum kafası hep su gibi boncuk boncuk ter akıyor. emerken hele kollar bacaklar bile su içinde kalıyor. evimizde serin aslında ama bu kadar terlemesi normal mi anlamadım.

Benim ki hastaneden çıkışı 2700 grdı. Şuan 6 kilo oldu. ama yine de herkes küçük kaldı sanki deyip duruyor :KK70: çok hareketli salonun ortasına bırakıp 5 dk mutfağa gitsem geldiğimde ya koltuğun altında ya masanın. emeklemek yerine döne döne bütün evi geziyor. onun o hareketli halini görende e kilo almaz tabi diyorlar ve çok aşırı terlıyor günde 4-5 kez üst değiştiriyorum kafası hep su gibi boncuk boncuk ter akıyor. emerken hele kollar bacaklar bile su içinde kalıyor. evimizde serin aslında ama bu kadar terlemesi normal mi anlamadım.

Bizün bebiş de de aynı 😃 emeklemeden dönüp kendini öne doğru atarak geziyo😃 bizimki de aşırı terler özellikle kafası. Normal galiba. Bezi cok dolmuyor terlediğinden heralde

Hastane çıkış ve güncel kilomuz aynı sizinle. Bari uyku düzenimizde sizinki gibi olsaydı. Not alıyorum uyudugu saatleri demişsiniz ne güzel not aldıgınız bir uyku oluyormuş 🤷🏻‍♀️
Benim ne zaman yatacağı yatıp yatmayacagı yatarsa ne kadar uyuyacağı kendi içinde bile tutarlı değil ki yazılacak bir şeyi olsun. Ayeıca desteksiz uyku demişsiniz kendim için düşündükçe gülüyorum, ben benim kızı koyacam ve uyuyacak öyle mi imkanı ihtimali yok, meme de uykuya dalıyor sadece o da şanslıysam dalarsa eger uyuduysa da uyanınca yanındaysam aglamaz ama yanında degılsem aglayarak uyanır ve dalma şansı için yine meme denemesi. Desteksiz uyku benim için dev bir hayal destekle uyusun yeter ki uyusun modundayım daha ben çünkü uyumadıkça daha çok sıkılıyor durdurmak eylemek mümkün değil illa kucak illa gezme 🥺

Hastane çıkış ve güncel kilomuz aynı sizinle. Bari uyku düzenimizde sizinki gibi olsaydı. Not alıyorum uyudugu saatleri demişsiniz ne güzel not aldıgınız bir uyku oluyormuş 🤷🏻‍♀️
Benim ne zaman yatacağı yatıp yatmayacagı yatarsa ne kadar uyuyacağı kendi içinde bile tutarlı değil ki yazılacak bir şeyi olsun. Ayeıca desteksiz uyku demişsiniz kendim için düşündükçe gülüyorum, ben benim kızı koyacam ve uyuyacak öyle mi imkanı ihtimali yok, meme de uykuya dalıyor sadece o da şanslıysam dalarsa eger uyuduysa da uyanınca yanındaysam aglamaz ama yanında degılsem aglayarak uyanır ve dalma şansı için yine meme denemesi. Desteksiz uyku benim için dev bir hayal destekle uyusun yeter ki uyusun modundayım daha ben çünkü uyumadıkça daha çok sıkılıyor durdurmak eylemek mümkün değil illa kucak illa gezme 🥺
Insallah sizinde uykular duzene girer. Takip ettigim eğitmenler ve okudugum kitapta aslinda tamda sizin bebeginize uyku egitiminj kararli olunursa ise yarayacagini soyluyorlar. Farkli metodlar var uyku duzeni için onlara bakip belki deneyebilirsiniz

Kızlar ben dayanamayip kızıma armut rendeleyip verdim cam rende de ayrıca şeftali ve elmada biraz da yoğurt çok güzel bi duygu onun yemesini görmek :KK49:

Bizün bebiş de de aynı 😃 emeklemeden dönüp kendini öne doğru atarak geziyo😃 bizimki de aşırı terler özellikle kafası. Normal galiba. Bezi cok dolmuyor terlediğinden heralde

Benim bebeğin emerken özellikle kollarında damla damla oluyor, doktor d vit eksikliğinden olabilir biraz daha ileride ölçeriz duruma göre arttırırız dedi. Aklınızda olsun.

Kızlar ben dayanamayip kızıma armut rendeleyip verdim cam rende de ayrıca şeftali ve elmada biraz da yoğurt çok güzel bi duygu onun yemesini görmek :KK49:
Meyve yerine sebzelerle başlamayı daha çok öneriyorlar. Ben yedirmedim ama dilini değdirip tattırıyordum sadece, sonra meyvelerin şekerli tadına alışıp sebzeleri yemesini güçlendirir demişlerdi doktorum da önce sebze ver deyince meyveyi bir iki hafta daha geç vericem

Meyve yerine sebzelerle başlamayı daha çok öneriyorlar. Ben yedirmedim ama dilini değdirip tattırıyordum sadece, sonra meyvelerin şekerli tadına alışıp sebzeleri yemesini güçlendirir demişlerdi doktorum da önce sebze ver deyince meyveyi bir iki hafta daha geç vericem
[/QUOTEbende okuduğum kadarıyla bunlarla başlayın dio 3 gün kuralı ile veriyom pazar günü kabak haşlayıp yoğurtla verecem bakalim napacak yoğurtta tatlı bişey deil sonuçta ayrıca demir ilacı d vitamini de öyle onları da kaşıkla veriyorum çünkü

E Electus06 . Ozellikle takip ettigim doktor ve ek gida sayfalarinda sebzeler daha oncelikli meyveleri sadece ara atistirmalik tarzi soyluyorlar. O da az bir şekilde. Yoksa tuz ve seker sebzede olmadigi icin bebeginiz yemek istemeyebilir reddedebilir diye uyariyorlardi.. Alistiktan sonra ise zaten hepsinden rahatca verilebilir.. 3 gun kuralı bütün sebze ve meyveler icin geçerli evet. Yogurt hemen baslanabiliyor. Laktoz alerjisine dikkat etmek gerekir.

Benim bebeğin emerken özellikle kollarında damla damla oluyor, doktor d vit eksikliğinden olabilir biraz daha ileride ölçeriz duruma göre arttırırız dedi. Aklınızda olsun.

Aynen ben de öyle düşündüm ama hava soğursa ya da klima olursa terlemiyor diye rahatım artık. Ama önceden doktora sürekli söylüyordum o da normal diyordu

Merhaba kızlar.
Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Normalde Doğum tarihim 2 Nisan civarı ama sezeryan olacağı icin 16 Mart gibi bebeği alacaklar. Beni de aranıza alır misiniz?

X