2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

👉Iyi aksamlar kizlar durumum acil oldugu icin konu acmak yerine burdan aratinca denk geldi yardimci olursaniz sevinirim. 23 aylik kizimda vajina yapisikligi var doktor daha once ostrojen krem vermisti icime sinmeye sinmeye kullandim ama herhangi bir degisiklik farkedemedim tekrar kontrole goturdugumde doktor vajina yapisikligi ileri duzeyde oldugunu cerrahi mudale yapilmasi gerekir dedi. Kafam allak bullak istanbulda oturuyorum ve buraya yabanciyim. Gaziosmanpasada oturuyorum. En fazla burdaki cevre hastaneleri biliyorum idrar kultur tahlili yaptirdik sonuclar pazartesi cikacak buarada gaziosmanpasa safak hastanesindeki cocuk cerrahina yonlendirdi doktor iyimi ilgilimi bi bilgim yok 😕 netten arastirdim kimisi cerahi mudale yaprirmayin kendi haline birakin diyor.kimiside sakinca gormuyor😕 kizimi gozlemliyorum evet idrarini yaparken cani yaniyor ozellikle gece uyurken zorlaniyor sinirleniyor ve huysuz uykusuz kaliyor cok budurumu goruncede uzuluyorum.caresizimm 😥 ayrica doktor kizin cok hareketli cerahi mudale yapilirsa mutlaka uyutulsun dedi dahaa kucucuk bir bebek uyutulursa aklima kotu kotu dusunceler geliyor ya uyanamazsa beynine oksijen gitmezse cok korkuyorumn tvde goruyoruz insanlarin bebeklerin basina neler geliyor. Birde kulaklarinda iltihap baslamis 😥 Moralim cok bozuk 😥😥😥 rabbim hasta olan butun bebeklere çocuk lara sifa saglik versin.🤲🙏
Bu sıkıntı baska arkadaslarda vardi onlar mudahale ettirmeden vajina yapisikliginin kendiliğinden açılacağını söylüyorlardı. Ben ama gerekirse müdahele edilmesinden yanayım. Bende gaziosmanpaşa da oturuyorum. Bezmialeme götürüyorum ben kızımı vatan caddesindeki büyük hastaneye. Orada doçent aysel hanım var çocuk hastalıkları ve sağlığı doktoru. Onu tavsiye edebilirim isterseniz ona da goturebilirsiniz. Biraz dominant sert bir doktor gibi ama bilgisi ve tecrübesini birçok kişiden duymuslugum var. Kontrollerimizi ona oluyoruz

Bende yemek yerken 1 cay kaşığı seklinde degil ama kaşığın ucuyla ağzına diline dokunduruyorum sadece tepkisini merak etmek icin hemde alışsın yavaştan diye, yogurdu pek sevmedi diliyle itti hep. Ama muz ve kayısı emdirdim biraz baya hoşuna gitti tatlı olunca sevdi tabi 😊
bebeğin tam olarak kaç günlük peki canım.. gaz oluştumu hiç.. bizimki baya bildiğin kokulu gaz yapıyor eskiden böyle değildi..

bebeğin tam olarak kaç günlük peki canım.. gaz oluştumu hiç.. bizimki baya bildiğin kokulu gaz yapıyor eskiden böyle değildi..
3 ay 22 günlük canim, benim kızım doğduğu günden beri alttan cok gaz çıkarıyor. Tattirmalardan sonra fark edilir bir gazi veya değişik bir koku olmadi. Rota aşısı sonrası 3 gün boyunca her 20 dk da bir neredeyse yuksek sesle beraber gazini çıkarmısti. Ben o zaman endiselenmistim ama sonrasında azaldı. Şuan da normal.

3 ay 22 günlük canim, benim kızım doğduğu günden beri alttan cok gaz çıkarıyor. Tattirmalardan sonra fark edilir bir gazi veya değişik bir koku olmadi. Rota aşısı sonrası 3 gün boyunca her 20 dk da bir neredeyse yuksek sesle beraber gazini çıkarmısti. Ben o zaman endiselenmistim ama sonrasında azaldı. Şuan da normal.
cevabın için teşekkürler canım.. 1 çay kaşığı yoğurttan mı oldu başka bişeyden mi önümüzdeki günlerde öğreneceğiz artık.. ağzına hiçbirşey sürmeyeceğim.. geçmezse doktora götüreyim bi..

kızlar bebeğinize tattırma yapıyor musınuz artık.. ben dün 1 çay kaşığı yoğurt verdim oğluma ve bugün inanılmaz gaz çıkartıyor gecede baya kıvrandı sabahtan beride baya gaz çıkartır oldu. hazır olmadığı burdan belli oldu.. ama bu kadar gaz normalmi acaba korktum açıkçası bir süre hiç birşey denemeyeceğim.

Bende ufak ufak tattırıyorum 2.aydan beri tepkisini merak ettiğim için
Kuzum elmayı çok sevdi ağzından çekince resmen bekliyor devamını
Annemde geçen kayısı tattırmış çok sevmiş onuda
Merakla ek gıdaya geçişini bekliyorum bakalım ne yiyecek nasıl tepki verecek kuzular

Bende ufak ufak tattırıyorum 2.aydan beri tepkisini merak ettiğim için
Kuzum elmayı çok sevdi ağzından çekince resmen bekliyor devamını
Annemde geçen kayısı tattırmış çok sevmiş onuda
Merakla ek gıdaya geçişini bekliyorum bakalım ne yiyecek nasıl tepki verecek kuzular
canım 2. ayda çok erken olmadı mı.. biz 1 çay kaşığı yoğurttan bile tereddüt ettik vermeyeceğiz artık çok gazı oldu dün.. meyveler tatlı severler tabiki..

Tatlı meyvelerden tattırırsanız ileride çok yemek seçer her şeyi öyle tatlı olmasını ister, genelde tatsız sebzelerden başlatın diyorlar muz gibi tatlı meyveler zaten ileriki aylarda diyor çok acele ediyorsunuz sütünüzü emiyorsa gereksiz bence 5 ayda tattırıcam ben

canım 2. ayda çok erken olmadı mı.. biz 1 çay kaşığı yoğurttan bile tereddüt ettik vermeyeceğiz artık çok gazı oldu dün.. meyveler tatlı severler tabiki..

Çok vermemiştik birde elma daha az şekerli diye vermiştim tepkisini merak ettiğim için videoyaya falan ççekmiştim :)
Sürekli vermiyorum tabiki sadece anne sütüyle besleniyor, 6.ay sonrasında bakacağız küçük hanım neyi sevecek :)

biz daha başlamadık ek gıdaya kızlar aranızda emzirme destek sistemi kullanan var mı merak ediyorum çok işe yaradığı yazıyor birçok yerde

Merhaba arkadaşlar bi sorum olacaktı. Ben sezeryanls doğum yaptım 17 mayısta. 5 günde iyileşti. 40 ım çıktı sorunsuz. Ama 3 gündür sol yanımda çok fazla ağrı var dikiş değil de altında gibi. Ve kabızlık yaşamaya başladım. 2 gündür de makatım kanıyor sanki yırtık oldu gibi. Çok ağrı kaşıntı ve acıma var. Bu yaşadığım ağrı ile bi alakası var mı bilmiyorum ama bu kanama nasıl geçicek acaba bepanten iyi gelir mi?

Merhaba arkadaşlar bi sorum olacaktı. Ben sezeryanls doğum yaptım 17 mayısta. 5 günde iyileşti. 40 ım çıktı sorunsuz. Ama 3 gündür sol yanımda çok fazla ağrı var dikiş değil de altında gibi. Ve kabızlık yaşamaya başladım. 2 gündür de makatım kanıyor sanki yırtık oldu gibi. Çok ağrı kaşıntı ve acıma var. Bu yaşadığım ağrı ile bi alakası var mı bilmiyorum ama bu kanama nasıl geçicek acaba bepanten iyi gelir mi?
Çok geçmiş olsun basur olmuşsunuz galiba kanama seviyesine geldiyse bence doktora gidin bende de olmuştu ama kanama olmadı sıcak suya oturdum bol bol iyi geldi bir de kabız olmamaya çalışın bol sıvı alın

geçmiş olsun basur olmuşsun malesef.. aynısını bende yasadım kanamalıydı doktora gitmedim sadece sıcak suya oturuyordum zeytinyağı sürmüştüm ve bol kayısı kompostosu içmiştim geçmişti. bi dene inşalah geçer

Sanirim bu konuda benim kadar ceken olmamistir. Bende sezeryan dogum yaptim. Ic tarafta agrilarim sizlamalar oluyordu. Doktoruk bakti iyilesme sureicnde normal dedi. Kabizlik, hemoroid ve fissür(anal yirtik) hepsi berbat birsey 2 ay cektim o aciyi. Yarimsaatte tuvaletten anca çıkıyordum ve yogun kanamali acili bir sekilde. Elime eldiven takip tuvaletimi disari ittiriyordum o derece kötüydüm. 3 doktora gittim 2 si hemen ufak bir islemle o bölgeyi rahatlicaz dedi ama sonrasinda tekrarlamaz demedi ve yaptiklari sey botoks diye birsey. 2 tane yirtik vardi. Toplamda 4 bin tl hesap cikardilar. Eşim parasinda degildi ama cerrahi bir müdahaleyi hemen istemedi. Iyi ki de istememis. Bakirkoyde bir doktora gittim en son bakti buna dedi cerrahi birseye gerek yok. Bir krem verdi fito krem tuvaletten 5 dk önce sicak suya otur ve vazelin sur. Tuvaletin bitince de bu kremi surekli sur dedi. Ve bir beslenme programi yaptik lifli gıdalar ve bol su. Kuru meyveler, yulaf,kefir bunlari bol bol kullandim. 1 hafta sonra ne yirtik kaldi ne kabızlık. Bir aksam ağlayarak tuvaletten ciktigimi biliyorum. Esimde başımda agladi neredeyse benideki yirtiklar baya ilerlemisti bayilacak duruma geliyordum. Gunduz esim isteyken tuvalete giremiyordum bayilicam hissediyordum. Emzirdigimiz icin vucutta su bitiyor ve o yuzden kabizlik ve sert dışkı oluşuyor. O da zorlama sonucu yittiklara sebep oluyor. Allah dusmanima vermesin. Allah razi olsun o doktor hanımdan. Birisini tuvaletten cikarken dua edeceksin deseler inanamazdim. Hala daha surekli dua ediyorum.Beni dinledi notlar aldi ve bütün herseyi guzelce anlatti. Diger doktorlarda hemen mudahale ve fiyat bilgisi verdiler.

Son düzenleme:
bugün beslenme kateteri aldım canım. intirnetten vidyoları izlemiştim ama başaramadım şimdilik. dönem dönem bizimkide reddediyor memeyi. sürekli teklif etmek lazım.
Neden olmadı tutamadı mı bebek .Bende bugün alayım Birtane denemekte fayda var dediğin gibi teklif etmek lazım dün bir denedim emmeyen bebek emdi şaşırdım

Neden olmadı tutamadı mı bebek .Bende bugün alayım Birtane denemekte fayda var dediğin gibi teklif etmek lazım dün bir denedim emmeyen bebek emdi şaşırdım
benim oğlumda emmiyor malesef sağarak veriyorum sütü bugünlerde sütte azaldı mamada içiyor.. uyurken emiyordu onuda bıraktı bırakıyor. işe yararsa yazarmısınız kızlar.. birde mamamı koyulacak içine yoksa sütü mü sağıp vereceksiniz.

benim oğlumda emmiyor malesef sağarak veriyorum sütü bugünlerde sütte azaldı mamada içiyor.. uyurken emiyordu onuda bıraktı bırakıyor. işe yararsa yazarmısınız kızlar.. birde mamamı koyulacak içine yoksa sütü mü sağıp vereceksiniz.
Aynen uyurken emiyordu bıraktı . Sağıp verecek kadar süt kalmadığı için mama koyucam . Ama şuan az az emmeye başladı o işi biraz erteledim bu bebişlerin sağı solu belli olmuyor

X