• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba herkese, göbek bakim icin hiçbir şey almaniza gerek yok .zaten 4.veya 5.günü çoçuk doktoru kontrol ediyor gereken şeyleri o yapiyor .genelde ilaca fln gerek kalmiyor bir haftada düşüyor.

benimde ilk gebelik cnm bende tecrubesizim ama bebek dogdugunda gobeginin sargi bezi felan degisiliyor bazilari batikonla bakiyolarmis yada bazilarida gobek bakim setleri oluyor ondan kullaniyorlar ne yapmam lazm diye bende blmyorum gobek bakim seti alirim bende heralde
Canım göbek bakım seti kullanmak gerekli alkol içerikli olması lazım. Yağlarla olmaz çünkü amaç bir an önce kurumasını ve göbek bağının düşmesini sağlamak. Batticon solüsyonlar alkol kadar etkili değil

Canım göbek bakım seti kullanmak gerekli alkol içerikli olması lazım. Yağlarla olmaz çünkü amaç bir an önce kurumasını ve göbek bağının düşmesini sağlamak. Batticon solüsyonlar alkol kadar etkili değil

valla cnm ne yapcagmi sasirdim ikiye bolunduk resmen bi gerekli bi gereksiz diyiliyor en son care doktora danisirim ne derse onu ederim artik

Benim iki cocugumda da eve ebe gelde sadece temiz ve kuru kalmasina özen gösterdik. İkisi de 11. Gun gibi dustu. İlk bebekte insan cok inceliyor ve belli bir zaman sonra yoruluyor zaten korku endise vs de oluyor ama ikinci de daha cok seyirine birakildigi icin daha rahat oluyor insan büyütmesi de lohusalik da cok daha kolay geliyor insana. İnsan ister istemez cocugu icin en guzelini istiyor ama ne kadar incelersen o kadar fikir, tavsiye vs geliyor etraftan. Hele boyle direttenler oluyor ya illa bunu yapmalisin, almalisin diye onlara tam sinir oluyorum. Ondan en guzei biraz rahat olup her konuyu incelememek. Drlar zaten gerekenleri diyor ins hepimizin de anneligi en guze sekilde gecer❤️

valla ne guzel tecrubelisiniz en azndan ben nasl bakciagmi blmyorum hic nasil dogacak diye korkuyorum da cok tecrubesizim ins hayirlisiyla dogururuzda geriside bir sekikde hallolur ins
Merak etme canim annelik bizim genlerimize kodlanmis.dogduktan sonra göreceksin nasil guzel bakacaksin bebegine.bende ilkinde tecrubesizdim ama hersey kendiliginden gelisiyor.hic korkma tadini cikar bebeginle her dakikanin
Sonucta internet var doktorlar var herseyi ögreniyorsun sorarak arastirarak.birde içinden geleni yap fazla kimsenim sözune bakma mantigina uyan seyleri yap.ben hep öyle yaptim.

Merak etme canim annelik bizim genlerimize kodlanmis.dogduktan sonra göreceksin nasil guzel bakacaksin bebegine.bende ilkinde tecrubesizdim ama hersey kendiliginden gelisiyor.hic korkma tadini cikar bebeginle her dakikanin
Sonucta internet var doktorlar var herseyi ögreniyorsun sorarak arastirarak.birde içinden geleni yap fazla kimsenim sözune bakma mantigina uyan seyleri yap.ben hep öyle yaptim.

hayirlisiyla dogsun yeterki bir sekilde buyuyecekler illaki biyerlerden bisiler duyarak akravalar vs bisiler ogreniliyor tabki yeterlk dogsunlarda en iyi sekilde bakariz bir sekilde

İyi günler kizlar. Okulda biraz zor oluyor ama.izinler bebise kalsın. Az kaldı dayanacağı z.
Eve gittiğimde benim de ayaklarım ve bacakların düşmüş oluyor. Lastiği bol çorap giyiyorum ama arkadaslar sık sık kendinizi kontrol edin resmen çorap lastiği ayağımı kesiyor acı da duymuyorsunuz 'taki eve gidene kadar.

Valla bana onerdiler.koca bi set aldik sgk da karsilamio hicbi ise yaramadi kullanmayanlarin daha cabuk düştü. Ben de.hic arastirmamistim esime dogunca r3cete yapmislar daha dogrusu brosurlerini vermisler oda.almis haliyle. Hala duruyorlar ama ikinci de kullanmayacagim. Zaten bazi dr oneriyor guya ama bence reklam amacli cogu dr gerek gormuyor. Ustelik 11 gun de dustu annem bile bisiler sikip duruyosun kurumaz oyle dusmez.tabi diye cok soylendi:)

Valla bana onerdiler.koca bi set aldik sgk da karsilamio hicbi ise yaramadi kullanmayanlarin daha cabuk düştü. Ben de.hic arastirmamistim esime dogunca r3cete yapmislar daha dogrusu brosurlerini vermisler oda.almis haliyle. Hala duruyorlar ama ikinci de kullanmayacagim. Zaten bazi dr oneriyor guya ama bence reklam amacli cogu dr gerek gormuyor. Ustelik 11 gun de dustu annem bile bisiler sikip duruyosun kurumaz oyle dusmez.tabi diye cok soylendi:)
Bebekten bebeğe fark ediyor demekki

Katıldığım gebe eğitimlerinde yenidoğan ve çocuk doktorları önermediklerini söylediler bu tarz göbek bakımlarını. Hatta göbeği düşene kadar yıkamayın dediler. Doğduğunda üzerinde olan o beyaz tabakanın kendiliğinden eriyip emilmesi bebek için önemliymiş. Gerekirse ıslak pamuklarla silersiniz dediler. Hatta erkek bebeklerde bez bağlarken idrarın yukarı çıkıp göbeği ıslatmaması için penisin bez içine yerleştirilme şekli önemliymiş. Bazen bezden taşabiliyormuş bebek yattığı için. Bunu doktorunuza sorabilirsiniz.
Yani önemli olan göbeğin kuru kalması. Alkol de olsa ıslatıp dokuyu yumuşatacaksınız. En iyisi doktorunuza sormadan kendi kafanıza göre kullanmamanız.

Bu arada 37. haftadan selamlar :KK54:
Beni en çok zorlayan sırt ve bel ağrısı. Bu ikisi hiç geçmiyor. Mide yanması arada oluyor ama olunca ejderha gibi alev çıkarıyorum ağzımdan.
Meme ucu için krem kullanmaya başladım. Doktorunuza sorarak uygun kreme başlayabilirsiniz. Doğumdan bir iki hafta önce başlamak yaraları daha iyi önlüyormuş.
Merdiven inip çıkıyorum. Yürüyüşler sıklaştı. Hastane çantası kapının yanına koyuldu. Bebeğimin kıyafetleri hazırlandı askılanıp asıldı. Hem heyecanlı hem yorucu bir süreçmiş.
İki saat deliksiz uyursam seviniyorum. Her sabah ağrıyla uyanmak psikolojik olarak o kadar yıpratıcı ki. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah. :anne:

Arkadaşlar selam, bazı geceler sancı hissediyorum, Doğuma yakın sancı hissetmek normal midir geçiyor hemen çok şiddetli değil.

qpp
Arkadaşlar selam, bazı geceler sancı hissediyorum, Doğuma yakın sancı hissetmek normal midir geçiyor hemen çok şiddetli değil.
normal canim
Sen endiselenme vucud kendini doguma hazirliyor.
Onemli olan belli aralikla olmamasi.

Bugun ben de hastaneye dogum planlamasi icin gittim. Doktor gitmisken yavruma da bakti. Hersey yolunda gorunuyor simdilik. Persembe de kendi doktorumuzda kontrolum var. Bu hafta ikinci kez gormus olacagim ins❤️Bir iki haftam kaldi sonra ins disari cikmaya baslayacagim
Ben de

Kızlar da nasılsınız :emir_bebek:

Nasıl gidiyor :anne:

Ben 34 haftayim da 2000 kilo olmuş oğlun doktor biraz zayıf kalmış kilo.kontoru yapalım dedi 35 de yani haftaya çati muhanesi yapacağını söyledi

Sizler ne durumdasınız:anneadayı:

Kızlar da nasılsınız :emir_bebek:

Nasıl gidiyor :anne:

Ben 34 haftayim da 2000 kilo olmuş oğlun doktor biraz zayıf kalmış kilo.kontoru yapalım dedi 35 de yani haftaya çati muhanesi yapacağını söyledi

Sizler ne durumdasınız:anneadayı:
Bizlerde ufak tefek agrilarimiz oluyor ama dayaniyoruz. Benim ataklarda ve bacaklarda ödemim olmaya başladı.

Back
X