• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2019 Bekle Bizi :D

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Stresin gebeliğe etkisi şöyleymiş kızlar:
Dr. Orhan Karaca, hamile kalamamapsikolojisinin çiftler üzerinde depresyon riskini artırdığını ve yaşanılan stres sonucu üreme fonksiyonlarının bozulmasıyla hem erkek hem de kadın açısından bir kısır döngü oluştuğunu söyledi.

Karaca,“ Çiftlerin bir yıllık süre içerisinde çocuk istemeleri ve korunmamalarına rağmen gebeliğin olmamasına infertilite denir. İnfertil çift hem üreme fonksiyonlarının yeterli olup olmayışı hem de toplumun beklentileri ve yineleyen soruları doğrultusunda endişe, üzüntü, suçluluk, değersizlik, başarısızlık, hayal kırıklığı ve kimi zaman da utanç yaşar. Bu kişilerde depresyon riski artar. Stresin artışı ile yumurtlama fonksiyonu (anovülasyon) bozulur ve yumurtanın rahime ulaşmasını sağlayan tüplerde kasılma ortaya çıkar. Erkekte iste stresin artışı ile sperm sayısı ve kalitesinde azalma ortaya çıkar. Artık hem erkek hem de kadın açısından bir kısır döngü oluşmuştur. Yani stres üreme fonksiyonlarını bozmaya başlamış, üreme fonksiyonlarının bozukluğu da stresi artırmaya başlamıştır.” diye konuştu.

Gel kız kaynaşalım :dondurma:
hihihi hoşbulduk kaynaşalım valla =) sen ne durumdasın?
Anam bilerek gelmiyosun sandıydım ben:halay:Yeni mi haberin oldu kuzum ya
yaa böyle aktif bir topic olduğunu yeni algıladım, inşallah güzel haberlerimizi paylaşmak nasip olur. sen nasılsın bakalım =)

Çook teşekkür ederim balım :) hoşgeldin aramıza topiğimiz sana da uğur getirsin inşaallah :)
hoşbulduk canım, umuyorum hepimize uğurlu gelsin :dua:

Hoşgeldin canısı burda baya hamiş oldu bizde katılırız onlara inşaallah :KK8:
ayy valla kız bu ne böle hemencik sayılar artmaya başlamış, maşallah :nazar: kervana biz de dahil oluruz umuyorum

Ve şu an cift cizgiyi gördüğümü hic kimse bilmiyor. Eşim ailem dahil :)) sadece siz:)
ayy ne güzel bir haber :nazar: eşine sürpriz mi yapacaksın, ne planladın? testi paylaşşş biz fotolarla avunup mutlu oluyoruz :)

hihihi hoşbulduk kaynaşalım valla =) sen ne durumdasın?

yaa böyle aktif bir topic olduğunu yeni algıladım, inşallah güzel haberlerimizi paylaşmak nasip olur. sen nasılsın bakalım =)

hoşbulduk canım, umuyorum hepimize uğurlu gelsin :dua:

ayy valla kız bu ne böle hemencik sayılar artmaya başlamış, maşallah :nazar: kervana biz de dahil oluruz umuyorum

ayy ne güzel bir haber :nazar: eşine sürpriz mi yapacaksın, ne planladın? testi paylaşşş biz fotolarla avunup mutlu oluyoruz :)
Dun bat günümdü. Bu dun sabahki canm. Yarın sabah tekrar yapicam. Birsey planmadim henuz :)

Eklentiler

• 20180814_221841.jpg
    20180814_221841.jpg
    14,8 KB · Görüntüleme: 62
Evet sabah kalktığımda regl olmuşumdur zannettim artık. Birebir aynı hissiyat

Ay aşırı sevindim, umut oldun valla ben de heyecanlandim. Kac yasindaydin canim sen?

Sagol canm dun adet günümdü silik cikti. Ama gözüküyordu tabi yine. Yarın sabah tekrar yapicam bakalm biraz koyulascak mi :)
Tebrikler, olmus bence cok belli :)

Arkadaşlar test yaptım negatif çıktı ama hala adet olmadım . Sabah ilk idrarlada yapmadım bol bol su içtim öyle yaptım. Negatifi görünce yine yıkıldım. Olsam kurtulcam fena kasıklarım ve göğsüm ağrıyor :(

Arkadaşlar test yaptım negatif çıktı ama hala adet olmadım . Sabah ilk idrarlada yapmadım bol bol su içtim öyle yaptım. Negatifi görünce yine yıkıldım. Olsam kurtulcam fena kasıklarım ve göğsüm ağrıyor :KK43:
Kan verseydin keşke canm

Yarına kadar bekleyim eğer olmazsam cuma gecesi gider acilden veririm . Birde olmadım olmadım cumartesi olursam kötü olur cumartesi tatile çıkıyoruz çünkü hiç bilemedim . Olcaksam artık olayım diyorum bir yandan da inşallah biraz daha gecikir diyorum:KK43:
İnşallah istediğin gibi olur stres yaptığın içinde gecikmiş olabilir dışarıda yürü istersen reglsa hemen gelir

Ve şu an cift cizgiyi gördüğümü hic kimse bilmiyor. Eşim ailem dahil :)) sadece siz:)
gözünüz aydın canım rabbim isteyen herkese o çift çiZgiyi görmeyi nasip etsin çok sevindim senin adına Bn de öyle bi sürpriz hayal ediyorum ki rabbim nasip ederse tabi tutabildigin kadar tut kendini ve yap suprizini

Back