Merhaba, bizim hikayemiz biraz uzun.ben 39 , eşim 42 yaşında. Çocuk istediğimiz ve muayene için gittiğimizde ben yaşımdan dolayı sorun yaşayacağımı düşünürken eşimin semen analizi kötü geldi. Morfoloji 0 olarak tespit edildi ve globozoosperm teşhisi konuldu. Akabınde sperm DNA hasarı için bir takım testler yapıldı neticemiz 2 ay sonra geldi ve tamamen vitamınlerden oluşan bir reçete yazıldı. Globozosperm doğuştan gelen ve tedavısı mümkün olmayan bir durum olduğu, vitamınlerle daha sağlıklı sperm bulmaya çalıştıkları söylendi. Spermde akrozom bulunmadığından döllenme şansımızın çok düşük olduğu bunun donasyona kadar gidebıleceği telaffuz edildi. Yaşadığımız sıkıntıyı kelimeler anlatamam İnan’ın yetersiz kalıyor. 3 aylık vitamin takviyesi sonrası sperm sayısı %100 arttı ve bu sefer spermlerde baş ve kuyruktan yapışma meydana geldi. 2 aya yakın onun tedavısı sürdü. Yapışmaya ilişkin tedavı bırınce Son olarak 90 günlük bir ilaç tedavısı uygulandı. Sürecimiz tam bir Çin işkencesi gibi... Dr bu ay ilk denememizi yapabılırız dediğinde sevinçten ağladım..Ocak ayında ilk tedavı ile 1 embrıyo elde edildi ve 3 gün donduruldu. Dr havuz işlemi yapacağız dedi ve şubatta ikinci tedavıdede 1 embrıyo elde edildi. Dr havuza devam dedi ama ben durumumuzu görebilmek için transfer istedim. Spermden kaynaklı sıkıntılar 3 günden sonra çıkacağı için 5 güne gidişlerinin izlenmesi gerekti . 5 güne giderken 1 kayıp verdik ve tek embrıyo ile 5 güne geldik. Genetik test için parça alındı ve donduruldu. Şuan İspanya’dan test neticemizin gelmesini bekliyorum. Bu forumda olan yada olmayıp
tüp bebek tedavısı yaptıran herkesin Allah yardımcısı olsun. Manevi ve maddi olarak zor bir süreç. Bu mübarek günde sizlerdende dua bekliyorum. Umarım güzel bir sonuç gelir. Düşündükçe tedavıye Baştan başlamak çok zor geliyor. Grs üzere iyi günler