2018'de Tüp Bebek Yaptıranlar, Yaptıracaklar buraya

Merhaba, bizim hikayemiz biraz uzun.ben 39 , eşim 42 yaşında. Çocuk istediğimiz ve muayene için gittiğimizde ben yaşımdan dolayı sorun yaşayacağımı düşünürken eşimin semen analizi kötü geldi. Morfoloji 0 olarak tespit edildi ve globozoosperm teşhisi konuldu. Akabınde sperm DNA hasarı için bir takım testler yapıldı neticemiz 2 ay sonra geldi ve tamamen vitamınlerden oluşan bir reçete yazıldı. Globozosperm doğuştan gelen ve tedavısı mümkün olmayan bir durum olduğu, vitamınlerle daha sağlıklı sperm bulmaya çalıştıkları söylendi. Spermde akrozom bulunmadığından döllenme şansımızın çok düşük olduğu bunun donasyona kadar gidebıleceği telaffuz edildi. Yaşadığımız sıkıntıyı kelimeler anlatamam İnan’ın yetersiz kalıyor. 3 aylık vitamin takviyesi sonrası sperm sayısı %100 arttı ve bu sefer spermlerde baş ve kuyruktan yapışma meydana geldi. 2 aya yakın onun tedavısı sürdü. Yapışmaya ilişkin tedavı bırınce Son olarak 90 günlük bir ilaç tedavısı uygulandı. Sürecimiz tam bir Çin işkencesi gibi... Dr bu ay ilk denememizi yapabılırız dediğinde sevinçten ağladım..Ocak ayında ilk tedavı ile 1 embrıyo elde edildi ve 3 gün donduruldu. Dr havuz işlemi yapacağız dedi ve şubatta ikinci tedavıdede 1 embrıyo elde edildi. Dr havuza devam dedi ama ben durumumuzu görebilmek için transfer istedim. Spermden kaynaklı sıkıntılar 3 günden sonra çıkacağı için 5 güne gidişlerinin izlenmesi gerekti . 5 güne giderken 1 kayıp verdik ve tek embrıyo ile 5 güne geldik. Genetik test için parça alındı ve donduruldu. Şuan İspanya’dan test neticemizin gelmesini bekliyorum. Bu forumda olan yada olmayıp tüp bebek tedavısı yaptıran herkesin Allah yardımcısı olsun. Manevi ve maddi olarak zor bir süreç. Bu mübarek günde sizlerdende dua bekliyorum. Umarım güzel bir sonuç gelir. Düşündükçe tedavıye Baştan başlamak çok zor geliyor. Grs üzere iyi günler
merhaba cnm benim eşim 32 yaşında ve nerdeyse spermi yok morfoloji 0 baş ve kuyruk kısmında da anomalisi var ileri hareketliliği %1 söyle söyliyim bende 10 yumurta toplanmıştı esımde 10 tane sperm bulamadılar.4 tane bulundu anca.Benim de muallakta su adan hamıle mıyım degıl kıyım belı degıl burdakı arkadaslarım konuya vakıf burnumdan geldı tedavı surecı.Olacağı varsa 1 tane sperm yeterlı hiç canını sıkma ınan degmıyor o kdr hormon alıyoruz ben kilo alacağıma 3 kilo verdim üstüne sıkıntıdan.Rabbim yardımcın olsun en azından bilinçlisınız ısın pesıne dusmussunuz ugrasıyorsunuz elbet sonucunu alacaksın emin ol önce kendıne sonra Rabbimize güven.Hayırlı kandıller cnm:KK200:

Merhaba, bizim hikayemiz biraz uzun.ben 39 , eşim 42 yaşında. Çocuk istediğimiz ve muayene için gittiğimizde ben yaşımdan dolayı sorun yaşayacağımı düşünürken eşimin semen analizi kötü geldi. Morfoloji 0 olarak tespit edildi ve globozoosperm teşhisi konuldu. Akabınde sperm DNA hasarı için bir takım testler yapıldı neticemiz 2 ay sonra geldi ve tamamen vitamınlerden oluşan bir reçete yazıldı. Globozosperm doğuştan gelen ve tedavısı mümkün olmayan bir durum olduğu, vitamınlerle daha sağlıklı sperm bulmaya çalıştıkları söylendi. Spermde akrozom bulunmadığından döllenme şansımızın çok düşük olduğu bunun donasyona kadar gidebıleceği telaffuz edildi. Yaşadığımız sıkıntıyı kelimeler anlatamam İnan’ın yetersiz kalıyor. 3 aylık vitamin takviyesi sonrası sperm sayısı %100 arttı ve bu sefer spermlerde baş ve kuyruktan yapışma meydana geldi. 2 aya yakın onun tedavısı sürdü. Yapışmaya ilişkin tedavı bırınce Son olarak 90 günlük bir ilaç tedavısı uygulandı. Sürecimiz tam bir Çin işkencesi gibi... Dr bu ay ilk denememizi yapabılırız dediğinde sevinçten ağladım..Ocak ayında ilk tedavı ile 1 embrıyo elde edildi ve 3 gün donduruldu. Dr havuz işlemi yapacağız dedi ve şubatta ikinci tedavıdede 1 embrıyo elde edildi. Dr havuza devam dedi ama ben durumumuzu görebilmek için transfer istedim. Spermden kaynaklı sıkıntılar 3 günden sonra çıkacağı için 5 güne gidişlerinin izlenmesi gerekti . 5 güne giderken 1 kayıp verdik ve tek embrıyo ile 5 güne geldik. Genetik test için parça alındı ve donduruldu. Şuan İspanya’dan test neticemizin gelmesini bekliyorum. Bu forumda olan yada olmayıp tüp bebek tedavısı yaptıran herkesin Allah yardımcısı olsun. Manevi ve maddi olarak zor bir süreç. Bu mübarek günde sizlerdende dua bekliyorum. Umarım güzel bir sonuç gelir. Düşündükçe tedavıye Baştan başlamak çok zor geliyor. Grs üzere iyi günler

Ne desem ne yazsam bilemedim ben en ufak yaşadığım birşeye günlerce üzülürken sizin yaşadıklarınız kim bilir nasıldır. Rabbim yardımcınız olsun inşallah sonuçlarınız güzel gelir ve sımsıkı tutunur size yavrunuz bu mübarek günün hürmetine Allahım sizede yaşatsın o mutluluğu en kısa zamanda inşallah Allahım büyük bol bol dua etmekten başka birşey gelmiyor elden ve bekleyip görmekten. Hakkınıda hayırlısı olsun inşallah.

İşallah gerek kalmaz arkadaşım.rabbim kucağını çifter çifter güzel bebişlerle hayyırlısı ile doldursun.2 sene önceki fiyatıda baya tuzlu.bilmiyorum şimdi belki daha pahalıdır.önerdiğin için teşekkür ederim.bu hastanelerle tek tek gjrüşmeyi düşünüyorum açıkçası.allah razı olsun.hayırlı kandiller
Evet resmen para basıyorlar ve sanki devlet hastanesinin acili gibi yoğun çalışıyorlar. Bu süreçte insanın kafasının da rahat olması lazım merkezi seçtiğinde bi git gez dolaş içine sinmezse gitme oraya. Ben ilk yaptirdigimda kocaman bi deftere not almıştım bütün telefon görüşmelerini. Bazılarını telefonda elemistim. Mesela çok meşgulse orası olmaz istediğim zaman ulasamam diyip ciziyirdum üstünü. Sonra hepsinden tek tek aynı güne randevu aldım sırayla gidecektim ki anatolia da mehtap hocayla görüştük içime çok sindi başka yere gitmeyelim dedik başladık. Çok şükür ilk denemeden bi kızım var şimdi kardeş için dondurulmuslarla devam ediyoruz

Allah razı olsun canım benim aminn inşallah. Hiç sıkma kendini üzülme kafana takma izin alabiliyorsan erken çıkmaya çalış canım senin için daha iyi olur
keşke cıkabılsem cnm ya 15 dk da bır wc deyım ztn durdu kanama bakalım takıpteyım su anda.Bacaklarım belım kasıklarım agrımaya basladı dınlenmem sart oldu sanırım.

keşke cıkabılsem cnm ya 15 dk da bır wc deyım ztn durdu kanama bakalım takıpteyım su anda.Bacaklarım belım kasıklarım agrımaya basladı dınlenmem sart oldu sanırım.

Kesinlikle dinlenmelisin canım çok şükür durmuş tekrar olursa bi doktorunu ara sor yinede canım benim ve kafana taktığından kendine stres yaptığından da olabilir ağrıların rahat ve sakin olmaya çalış canım bebeğini düşün herşey çok güzel olacak inşallah sıkma kendini :KK200:

Yaaa tugken tugken canımmm benimmm Rabbim şimdiii ne güzel mükafatlandırmış seniii. İnşaAllahh doğumunuda göreceğizzz hep birlikte...

@sinemis25 kuzummm yaa hiç dert etmee sennn inşaAllah Rabbim yerleştiriyorduurr senin paşayıı veya prensesiii :KK54:
ay yerlessın ya valla agzıma ettı yanı esekogluessek:anne::KK24: sinirlerim bozuldu ya kusur bakma:rolleyes:

Yaaa tugken tugken canımmm benimmm Rabbim şimdiii ne güzel mükafatlandırmış seniii. İnşaAllahh doğumunuda göreceğizzz hep birlikte...

@sinemis25 kuzummm yaa hiç dert etmee sennn inşaAllah Rabbim yerleştiriyorduurr senin paşayıı veya prensesiii :KK54:
Amin canım:))))

Kesinlikle dinlenmelisin canım çok şükür durmuş tekrar olursa bi doktorunu ara sor yinede canım benim ve kafana taktığından kendine stres yaptığından da olabilir ağrıların rahat ve sakin olmaya çalış canım bebeğini düşün herşey çok güzel olacak inşallah sıkma kendini :KK200:
aradım cnm hemsırelerle konustum kanama devam ederse progesteron ıgneye gecıcem corpaspını de brakıcam.Eger devam etmezse sürekli takip et dedi vajinadan jele devam kanama durursa inşallah.Onlar da dedıler zaten cok gergınsın kesın o yuzden kanaman oldu dıye:KK42:

aradım cnm hemsırelerle konustum kanama devam ederse progesteron ıgneye gecıcem corpaspını de brakıcam.Eger devam etmezse sürekli takip et dedi vajinadan jele devam kanama durursa inşallah.Onlar da dedıler zaten cok gergınsın kesın o yuzden kanaman oldu dıye:KK42:

Anladım canım evet bana da lekelelenmem başlayınca coraspini bırakmamı söylemişti hemşire. İnşallah iğneye falan gerek kalmadan kesilir hemen canım benim. Doğru demişler valla stresten gerginlikten oluyor hepsi sakin ol canım benim rahat olmaya çalış kendini dinleme başak şeyler düşün bebeğini düşün :emir_bebek::KK200:

Kızlar ikinci gün testim sonucu cıktı 279 allaha şükür ilki 121.9
:KK3::KK3: şaka gibi öğün verince bizi sabaha kadar beklettiler şimdide hemen cıktı :KK70:
Darısı herbirinizin basinaaaa amin amin

Aaa enterasan nasıl çıktı :KK70: Çok şükür canım benim inşallah hep böyle güzel güzel artar :KK68:

Anladım canım evet bana da lekelelenmem başlayınca coraspini bırakmamı söylemişti hemşire. İnşallah iğneye falan gerek kalmadan kesilir hemen canım benim. Doğru demişler valla stresten gerginlikten oluyor hepsi sakin ol canım benim rahat olmaya çalış kendini dinleme başak şeyler düşün bebeğini düşün :emir_bebek::KK200:
Aynen kafam dağıtmam lazım biraz inşallah bir sıkıntı yaşamayacağım.Çok sağol cnm desteğin için allah razı olsun:KK200:

:))) o gün tam kan sayımı istemiştik oyuzden galiba bu sadece hig idi :KK66:)) amin canım darısı başına

Ondandır o zaman kesin canım neyse geç de olsa çıktı ve çok şükür güzelde ilerliyor hep böyle mutlu bir şekilde sıkınıtısıx dertsiz geçirirsin 9 ayını canım benim Allah razı olsun amin inşallah :KK200:

Kızlar ikinci gün testim sonucu cıktı 279 allaha şükür ilki 121.9
:KK3::KK3: şaka gibi öğün verince bizi sabaha kadar beklettiler şimdide hemen cıktı :KK70:
Darısı herbirinizin basinaaaa amin amin
:halay::halay:hayırlı olsun cnmm çok şükür artmış darısı başımıza inşallah:KK200:senin bebiş seni beklemeye aldı ilk gün iyice heyecanladırdı bizi:anne:

X