- 17 Eylül 2014
- 8.274
- 12.959
- Konu Sahibi kinalikadin
- #40.001
Maşallah canım DenizeOy maşallah canım kızına, ayaklanınca koşturacak demek ki peşinden prenses Ek gıda için 3 gün kuralı mutlaka uygula canım. Bizim Dr a kalsa ilk günden tarhana çorbasını dayatacaktı, tabi ben yapmadım. Denizin armuta allerjisi çıktı, zona gibi kabardı kolları bacakları. Tavsiyem bir liste yap, ben yapıp buzdolabına astım, neleri denedik, ne çorbası yapayım, ne deneteyim bir süre sonra çok karışıyor. Çatalla ez pütürlü olsun. İlk sebzeleri, sonra yoğurt, sonra meyveleri verdim. Ben sabahları meyve, irmik, prinç unu, pekmez ile muhallebi yapıyorum. Ya ara öğün meyve püresi veriyorum ya da yeni bir şey denetiyorum. Öğlen sebze püresi ve yoğurt, akşam sebze püresi veriyorum. Sebze püresini mesela kabak, brokoli, soğan, sarımsak bazen tahıl koyarak zengin yapıyorum. Bizimle aynı anda yediriyorum.
Bizim Dr allerjileri daha kolay bertaraf eder diyerek 4,5 ayda başlattı, emzirme odasında konuşuyoruz,yan odadaki Dr 6. aydan önce asla diyormuş. Doğrusu nedir hiç belli değil canım her Dr farklı şey yaptırıyor. Ek gıdadan önce 400 gr almıştı, ek gıdaya geçince 1 ay 10 günde 800 gr aldı canım. Çok aşırı bir artış olmuyor. Zaten tattırmak çok uzun sürüyor, çorbamsı şeyler yapana kadar en az 5-6 sebze tattırman lazım ki o da zaten 18 gün eder. Yapacağın çorbaları düşünerek sebzeleri tattır, böylece kısa sürede 1 öğün yeni tadım yaparken 1 öğün doyurucu çorba içer. Ben erken başladığım için, 7. ayda et vereyim diyorum, gene de erken mi acaba bilemedim.
İşi kapmış gözün aydın bu tadımlar baya uzun sürüyor anladığım kadarıyla demi canım
Liste işini çok güzel akıl verdin sağolasın
Rica etsem bir ara bana listeni atarmısın
Yoğurttan sonra verilecek sebzelerin sırasına bakmak istiyorum