Kızlar merhaba nasılsınız? Uzun zamandır yazamadım, pek iyi değilim. Hatırlarsanız rahimde parça vardı ve histeroskopi olmuştum. O parça polip çıktı. Benim 4. polipim sürekli çıkıyor, bu seferki hamileyken çıkmış. Bunun çıkmaması için mirena diye hormonlu spiral varmış, onu önerdi Dr ama, daha önemli konular yüzünden erteledik.
40 kontrolünde aynı zamanda smear alınmıştı. Histeroskopiden sonra sonucu çıktı. Bende HPV 16 çıktı, cinsel yolla bulaşan bir virüs. HPV virüsü şu anda toplumda %85 oranında varmış. Bu insanların çoğu taşıyıcı ve kimsenin haberi yokmuş. Erkeklerde genelde bir şey yapmıyor, en kötü siğil çıkıyor, veya çok çok az bir ihtimalle penis kanseri tehlikesi var. 10 sene 20 sene önce bu virüsü kapıp, aktif hale gelmediği için, testte negatif sonuç alınması da yaygın. Bu yüzden kimden ne zaman kime bulaştığını hiç çözemiyorsunuz. (Benim de eşimin de ikinci evliliğimiz) Ve lütfen her sene smear aldırırken bu testi de mutlaka talep edin. Bunu test ettirebilmeniz için, smear verdiğinizde HPV ye baktırmak istediğinizi söylemeniz gerekiyor, veya Dr un bunu teklif etmesi gerekiyor. Bunun fiyatı bile farklı. Smear da bozulmuş hücre var mı diye bakıyorlar. Bozulmuş hücre varsa HPV testi yapıyorlar, halbuki hücreyi bozan HPV virüsünün hastalığa sebep olması. Bu virüsün 200 çeşidi var, kimisi genital bölgede siğil yapıyor, kimisi hiçbirşey yapmıyor, kimisi kanser yapıyor. Bende çıkan 16 maalesef en tehlikelisi ve kanser yapıyor. Yarın kolposkopi yapılacak. Yani boyar madde ile rahim ağzımın yüzeyinde hücre farklılaşması var mı diye bakacaklar. Varsa biopsi ile alınacak. İşin kötüsü, illaki yüzeyde değil, iç bölgelerde de kanser hücresi oluşabiliyor. Bunun için ise LEEP denilen rahim ağzının bir kısmının alınması ve geri kalan yerlerin traşlanmasını yapacaklar. Bunların hepsi patalojiye gidecek. Temiz çıkarsa 6 ayda bir kolposkopi ve smear. İlacı yok, tek çaresi bağışıklık sisteminizin bunu yenebilmesi. Bağışıklık güçlendirici şeylere başladık eşimle. Lütfen bana dua edin kanser çıkmayayım. Kızıma bakıp bakıp ağlıyorum. Hiçbirşeyden, olası yaşayabileceğim kötü süreçlerden, ölümden bile korkmuyorum, ama kızımdan ayrılmaktan çok korkuyorum.