Gebeliğe Hazırlık 2018 YILINDA GEBE KALMAK İSTEYENLER BUYURSUN GELSİN :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Şimdi anlq
merhabalar oncelikle cok gecmis olsun allah bidaha yasatmasin. Kurtaj olan biri olarak bildigim her konuda yardimci olabilirim. İlk gelen kan genellikle 1 hafta suruyor o kadar surmeyedebiliyor kisiden kisiye degisiyor o kan kurtaj sonrasi icinde biriken kan adet kani degil yani. Kurtaj oldugun gunu ilk adet gunun sayiyosun eger duzenli adet goren biriysen kurtajdan 28 gun sonra adet olursun dedi.bana doktorum
Şimdi anladım canım çok sağol dr sorarım tabiki bende ama bunu birebir yaşayan hanımlardan öğrenmek benim çok dah önemli kürtajdan sonra hamile kalanlar olmuş acaba bende denesemmi bilemiyorum çok sabırsızım anne olmak en büyüm arzum şu hayatta

Şimdi anlq

Şimdi anladım canım çok sağol dr sorarım tabiki bende ama bunu birebir yaşayan hanımlardan öğrenmek benim çok dah önemli kürtajdan sonra hamile kalanlar olmuş acaba bende denesemmi bilemiyorum çok sabırsızım anne olmak en büyüm arzum şu hayatta
Bana doktorum hic bekleme dedi ben kurtajdan 10 gun sonra basladim calismalara ama kanamalarim tamamen bitmisti. ilk iliski denememde kan geldi kostur kostur doktora gittim hic bi sorun yok devam edin dedi. Bidaha gelmedi kan cok sukur biz hala devam ediyoruz. Kurtajdan sonra ilk 3 ay daha kolayms hamile kalmak oyle dedi doktorum. İnsallah kisa zamanda bizimde once karnmz sonra kucagimz dolar

Geç yumurtlama geç döllenme olabilir mi acaba? Yumurtlama tarihini biliyor musun?

Çok haklısın bu otlar herkeste faklı etkiler yapabilir, yolunda giden bir şeyi bozabilir.

Canım öncelikle geçmiş olsun umarım en kısa sürede sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Tam bir mucize, boşuna demiyorlar çocuklar devrimcidir değiştirir dönüştürür diye, size tam olarak bunu yapmış bebeğin..

canım 3 aralık gibi yumurtlamam olacaktı
17 sinde de adet olacaktım
yaklaşık on gündür lekelenmem var
on gün önce 0,94 çıktı beta

Ben bir sene ama farkı bir sorunum varmış. 1,5 sene önce miyom ameliyatı oldum ve açık ameliyata bağlı yapışıklıklar ve enfeksiyon gelişmiş sol tüpüm 5 cm genişlemiş ve o sorunlu tüp hamile kalmamı engellemiş. ameliyat oldum 2 hafta önce sol tüpüm alındı şimdi 6 ay deneyeceğiz çünkü hormon testlerimiz sağ tüp yumurtalık ve rahim içi sorunsuz. olmazsa aşılama sanırım. Ama doktor olmaması için hiçbir neden yok herşey yolunda diyor. Bakalım göreceğiz :)
Geçmiş olsun canım inşallah bundan sonra sorunsuz bir şekilde ilerler ve en kısa zamanda gebe kalırsın

Kızlar devlet hastanesinde hormon testi yapıyorlar mı? Ve adetin 3. günü mü yapılıyor sadece? Adetim biteli 3 gün oldu. Şimdi yaptıramaz mıyım?

selam bugün muayeneye gittim.
yumurtlama haftammış.
14. günümdü

doktor bana ultrasondan folikül mü ne onu gösterdi
yumurta içinde oluyormuş
henüz çatlamamış.
bu hafta korunmasız ilişki önerdi (ama ben bu ay bebek istemiyorum henüz)
cumartesi günü gidicem bi daha bakıcakmış yumurtanın gelişimine mi anlamadım

bi kan tahlili verdim.

sonuçlardan anlayan var mı?

Lüteinleştiren hormon (LH) 10,15

Progesteron 0,83

Estradiol E2 202

folik asit önerdi.
ben de solgar folacin aldım

Bende bebek istiyorum eğer nasip olursa ilk olacak ilk yumurtlama dönemini bekliyorum heyecanla. Doktora da gideceğim bu hafta bakalım inş hayırlısıyla hepimizin olur :)

Bebek konusunda karar alamıyorum, biraz daha zaman geçsin istiyorum daha evleneli iki sene bile olmadı. Bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz? Geçen yıl doktora gitmiştim bir problem yoktu, gebelik düşünürsem kaç ay öncesinde doktora gitmeliyim buradaki tecrübeli arkadaşlar ne önerir? Bazen diyorum ki sen böyle böyle düşünürken belki de çocuğun olmayacak, bodoslama gir bakalım ondan sonra düşünürsün. Yaşım 31, ya sağlıklı bir gebelik geçirmezsem, ya çocuğa bir şey olursa, ya enerjim yetmezse, ya bana bişey olur da eşimle başbaşa kalırlarsa gibi gibi şeylerle kendimi yiyorum. Sahi anne olma kararı nasıl kolayca alınır?

Bebek konusunda karar alamıyorum, biraz daha zaman geçsin istiyorum daha evleneli iki sene bile olmadı. Bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz? Geçen yıl doktora gitmiştim bir problem yoktu, gebelik düşünürsem kaç ay öncesinde doktora gitmeliyim buradaki tecrübeli arkadaşlar ne önerir? Bazen diyorum ki sen böyle böyle düşünürken belki de çocuğun olmayacak, bodoslama gir bakalım ondan sonra düşünürsün. Yaşım 31, ya sağlıklı bir gebelik geçirmezsem, ya çocuğa bir şey olursa, ya enerjim yetmezse, ya bana bişey olur da eşimle başbaşa kalırlarsa gibi gibi şeylerle kendimi yiyorum. Sahi anne olma kararı nasıl kolayca alınır?

bence akıl karı bir iş değil
güpgüzel hayatımın altını üstüne getireceğim diye düşünüyorum
içimde öyle aman aman heyecanlar da yok olsun diye, istek de yok.
sanırım kafam yerinde değilken bu işe kalkışacağım :)

ilk kez bebek sahibi olma fikri annem öldüğünde geldi aklıma geçen sene.
sanırım içgüdüsel olarak bi gidenin yerine biri gelsin istedim.
başka da mantıklı açıklama getiremiyorum.

aile olmak vs. bunlar değil biz zaten eşimle aileyiz.
bi eksiklik hissetmiyorum ki.
olsa da sevsem de demiyorum.
sanırım iyi bir insan yetiştirme isteğim var sadece.

bilemiyorum... siz ne düşünüyorsunuz?

Bence daha fazla beklemene gerek yok, 2 yila yakin olmus dogana kadar da zaman gecer ee yasinda var viraz bence hemen yap derim

Ben de 2 seneden sonra yapalım mı yapmayalım mı diye düşünürken eşimin birden testisleri ağrıdı doktora gitti ve sonuç değerler biraz düşük çocuk sahibi hemen olamazsınız demesiyle o ay denedik şıp diye tutu minnakım

bence akıl karı bir iş değil
güpgüzel hayatımın altını üstüne getireceğim diye düşünüyorum
içimde öyle aman aman heyecanlar da yok olsun diye, istek de yok.
sanırım kafam yerinde değilken bu işe kalkışacağım :)

ilk kez bebek sahibi olma fikri annem öldüğünde geldi aklıma geçen sene.
sanırım içgüdüsel olarak bi gidenin yerine biri gelsin istedim.
başka da mantıklı açıklama getiremiyorum.

aile olmak vs. bunlar değil biz zaten eşimle aileyiz.
bi eksiklik hissetmiyorum ki.
olsa da sevsem de demiyorum.
sanırım iyi bir insan yetiştirme isteğim var sadece.

bilemiyorum... siz ne düşünüyorsunuz?
Ailemi seviyorum aileme bir birey daha geldiğinde ona yetebilir miyim bakabilir miyim Doğum sıkıntılarını falan nasıl atlatırım bilmiyorum onu yetiştirmek de ayrı bir macera. Ailelerimiz hayattayken olsun hepsi onu o hepsini tanısın istiyorum. Daha vakit var diyorum bi taraftan bi taraftan da olursa olur olmazsa olmaz napalım diyorum kafam karışık anlayacağınız. Simülasyonu olsa keşke böyle şeylerin

Back