2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Valla bnde gec fark ettim ama zararin neresinden donersen kardir
Annem hep derdi altin al diye hic dinlemezdim
Sizleri okudukca aim basima geldi
nerden rastladim bu konulara bilmiyorum ama çok iyi oldu. bugün saglikliyiz ama hayat bu parasız bir şey olmuyor mümkün olduğunca kenara koymali:KK54::KK66:

Dayanamadım çeyrek aldım geçerken aklımda da yoktu kuyumcunun önünden geçiorum sanırım forumun heyecanıyla:))

Yani diyelim ki hedefim olan 18 gram bileziği oldu da alamadım o zaman bu aldığım çeyrek gözününde bulundurularak hedefimden düşecek mi :deli:

bugunden itibaren 100 tl alti kart kullanmamaya karar verdim gecen ay ufak ufak alistirdm kendimi ama sonlara dgru yine kullandm mecburen. ivir zivira bile kart kullaniyorum.cok sukur cok borcum yok ama karta gidiyo hep maas.bugun 15 tl lik market alisverisi yaptim nakit.
1.gun tamam insAllah:halay:
Ben de haftada üç kez markete gidip her gidişimde 40-30-50 yapıorum alışveriş ortada ne var bilmiyorum ama Boğaz'ımı kesemem açıkçası çok iştahlıyım

Hangi bankadan alıyorsan alış satış fiyatları yazıyor. Ona göre oluyor. Kuyumcuyla pek tutmaz. Bide mesai saatlerinde bakmalısın
Yok öyle diil diyelim ki artık satmak istiyorum satarken bana kuyumcudaki fiyatımı sunuyolar
İlla ordan birine mi satmam lazım sistemden yoksa banka mı bana bunu sağlıyo

Altın hesabı bozduğunda nasıl oluyo yani kuyumcuda altın ne kadarsa ona göre mi bozuyorlar hep merak etmişsindir
internet bankacılığında altın hesabının alış ve satış fiyatı var. diyelim 10 gr aldın sonra bikac ay sonra bozdurmak istedin altın satış fiyatında belirtilen fiyattan bozuluyor. kuyumcularda nerdeyse gramda 5 tl farkla bozarken int bankacılığında 1.5 tl maksimum farkla bozuyor.
Bu yatırım tavsiyesi degil sen araştır cnm karar ver

Bu paraları abur cubura veriyorsan pek iyi değil. Sebze meyve vs gereklileri alıyorsan çokta fazla değil
Peynir hamur işi malzemeleri süt alıyorum günlük yoğurt yumurta Abur cubur pek sevmem bisküvi kek falan Şevmem ama sadece çikolata severim cips bazen
Kuruyemiş alıyorum başka dur bakım

X