• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 tüp bebek yaptıranlar (SIRALI)

Merhaba, 35 Yaşndayım.
Daha önce 2 başarısız denemem oldu.
Kalan embriyolarım PGT yapıldı ve bir tanesi sağlıklı döndü.
Kalan tek embriyo ile nasipse Şubat ayı transferim olacak.
Son tedavim için Cem Demirel ile başlayacağım.
Hepimiz buradan müjdeli haberi verir ve sağlıkla Anne oluruz inşallah...
pgt yapılan embriyonuz 5. gün müydü 3. günmüydü hayırlısını olmasını dilerim inş transfer sonrası gebe kalırsınız

pgt yapılan embriyonuz 5. gün müydü 3. günmüydü hayırlısını olmasını dilerim inş transfer sonrası gebe kalırsınız
Çok teşekkür ederim, inşallahhh...
Kalan embriyom 5.gün embriyosu
Kalitesi daha iyi olanlar elendi.
Nasipse bu bize evlat olur inşallah...
Allah isteyen herkese nasip etsin, emeklerimiz ve dualarımız karşılığını bulur dilerim

Allah isteyen herkese nasip etsin, emeklerimiz ve dualarımız karşılığını bulur dilerim
ay inşallah olur bu dondurulmuşunuz.
inşallah bnmde 5. gün pgtli embriyom olur en çok istediğim şey bu (:

Dondurulmus embrioya mı yapıldı pgt dondurulmadan mo yapılıyor ?

Merhaba, dondurulmuş embriyoya yaptırdım ben.
2 Tane negatif denemem olunca, PGT yapılmasını istedik
Ancak tedavi sonrası dondurulmadan da PGT ye gönderilebiliyor
Son bi soru :) ilk 2 denemede yapılmısmıydı yada negatiften sonra bi araştırma oldu mu neden olmadıgına dair ? Birde gebelik aşısı yapılacak mı ?

Doktor muayenesinden çıktım ihtimalleri daha net konuştuk Yani durum sadece progesteron değilmiş
Muayenede gördüğü rahimdeki canlılığın kan hareketi gibi diyeyim yavaş hatta bloke gibi bi duruma gelmiş yumurtalıklar durmuş vaziyette transfer öncesi sıkıntı olmamasına rağmen sonradan oluşan bir durum
Yani benim vücuduma embriyo konulduktan sonra rahimde anneden de beklenen bi tepki oluyormuş katkı yapmamış yani embriyo ile iletişimi olmamış
daha detayıyla pıhtılaşmadan ve hormonların birbiri arasında kurması gereken denge tutunma ya da tutunma esnasında tam olarak gerçekleşmemiş
Rahimde tutunmanın olduğu bölgede alttaki kan damarları yumurtalıklara mesaj iletimi gerçekleştirememiş ya da yumurtalıklardan embriyoya iletim gerçekleşemediği bir durumdan da şüpheleniyor bu da pıhtılaşma sebebiyle olabiliyormuş .. bu durumda da ya yumurtalıklar mesajı alamadığı için hormonal dengeyi kuramıyor ya da kurmak istese bile embriyoya iletemiyormuş..
Pıhtılaşma vb durumlar için genetik testler önerdi ama maliyetli olduğu için yapmak istemezseniz de bunu öngörerek en başından önlem alıcaz bu sefer dedi.
bu tepkimeyi önceki denemede varsayıp dışardan destek vermek de riskli oluyor ama şimdi yol haritamız, vücudun yansıttığı tahlil ve muayene sonrasında daha netleşti dedi..
Genetik testleri büyük ihtimal yaptıramayız özel yerlerde 1500 ü bulabiliyormuş bi eğitim araştırma hastanesine sorucam yapılıyorsa belki öyle yaptırabilicez ..
sonuç olarak yaptırmasak da şimdi ilk adetimin ikinci günü hormon tahlili ve muayene sonrası uygunluk varsa ve dengelersek hormonal durumu dondurulmuş transfer yapıcaz ..
kısaca bendeki durum erken düşük riski ..
Transfer sonrası da kan testini beklemeden 2-3. günden itibaren hormon testleri ve muayeneleri sıklaştırıp kan sulandırıcı iğne ve hormon takviyeleriyle tutunma başlamadan kan akışını daha hızlandırıp, hormon desteği sağlayıp inşallah düşüğü engellemek için daha sıkı takiple devam edeceğiz ..
artı olarak dondurulmuş embriyonun da duruma artı katkı yapması bekleniyor ..

Son bi soru :) ilk 2 denemede yapılmısmıydı yada negatiften sonra bi araştırma oldu mu neden olmadıgına dair ? Birde gebelik aşısı yapılacak mı ?
ilk iki denemem de yapılmamıştı
Tedavi gördüğüm merkez doktorları gerek görmedi.
Net bir sebep söylenmedi ancak PGT sonrası tek embriyonun geri dönmesi sebebiyle biz genetik olabilir diye düşündük
Ve son transfer için merkez ve doktor değişikliği yaptık.
Ben de çikolata kisti de var bu da tutunmaya engel mi bilemiyorum.
Gebelik aşısı dediğiniz ne o konuda bir bilgim yok.

Doktor muayenesinden çıktım ihtimalleri daha net konuştuk Yani durum sadece progesteron değilmiş
Muayenede gördüğü rahimdeki canlılığın kan hareketi gibi diyeyim yavaş hatta bloke gibi bi duruma gelmiş yumurtalıklar durmuş vaziyette transfer öncesi sıkıntı olmamasına rağmen sonradan oluşan bir durum
Yani benim vücuduma embriyo konulduktan sonra rahimde anneden de beklenen bi tepki oluyormuş katkı yapmamış yani embriyo ile iletişimi olmamış
daha detayıyla pıhtılaşmadan ve hormonların birbiri arasında kurması gereken denge tutunma ya da tutunma esnasında tam olarak gerçekleşmemiş
Rahimde tutunmanın olduğu bölgede alttaki kan damarları yumurtalıklara mesaj iletimi gerçekleştirememiş ya da yumurtalıklardan embriyoya iletim gerçekleşemediği bir durumdan da şüpheleniyor bu da pıhtılaşma sebebiyle olabiliyormuş .. bu durumda da ya yumurtalıklar mesajı alamadığı için hormonal dengeyi kuramıyor ya da kurmak istese bile embriyoya iletemiyormuş..
Pıhtılaşma vb durumlar için genetik testler önerdi ama maliyetli olduğu için yapmak istemezseniz de bunu öngörerek en başından önlem alıcaz bu sefer dedi.
bu tepkimeyi önceki denemede varsayıp dışardan destek vermek de riskli oluyor ama şimdi yol haritamız, vücudun yansıttığı tahlil ve muayene sonrasında daha netleşti dedi..
Genetik testleri büyük ihtimal yaptıramayız özel yerlerde 1500 ü bulabiliyormuş bi eğitim araştırma hastanesine sorucam yapılıyorsa belki öyle yaptırabilicez ..
sonuç olarak yaptırmasak da şimdi ilk adetimin ikinci günü hormon tahlili ve muayene sonrası uygunluk varsa ve dengelersek hormonal durumu dondurulmuş transfer yapıcaz ..
Transfer sonrası da kan testini beklemeden 2-3. günden itibaren hormon testleri ve muayeneleri sıklaştırıp kan sulandırıcı iğne ve hormon takviyeleriyle tutunma başlamadan kan akışını daha hızlandırıp, hormon desteği sağlayıp inşallah düşüğü engellemek için daha sıkı takiple devam edeceğiz ..
Merhaba, konuyu bilmiyorum ama tutunma sorununuz mu vardı?
Geçmiş olsun...
Nerede tedavi görüyordunuz?
Genetik testlerden bahsetmişsiniz, bazı testleri devlet hastaneleri de yapıyor.
Bir araştırın dilerseniz.

Kan sulandırıcı iğne her transfeerden sonra veriliyor sanıyordım bizlere veriliyordu. Sen kullanmamışydın canım

Merhaba, konuyu bilmiyorum ama tutunma sorununuz mu vardı?
Geçmiş olsun...
Nerede tedavi görüyordunuz?
Genetik testlerden bahsetmişsiniz, bazı testleri devlet hastaneleri de yapıyor.
Bir araştırın dilerseniz.
Tutunma oluyor ama rahim destek vermiyor embriyo gelişmesi için testleri bi araştırayım bakalım
yapılıyorsa buraya yazarım

Tutunma oluyor ama rahim destek vermiyor embriyo gelişmesi için testleri bi araştırayım bakalım
yapılıyorsa buraya yazarım
Önceki denemen de mi böyle olmuştu canım Allah Allah ne tuhaf ya inşallah bu son olumsuzun olur canım üzülüyorum böyle olunca :(

Kan sulandırıcı iğne her transfeerden sonra veriliyor sanıyordım bizlere veriliyordu. Sen kullanmamışydın canım
İlaç kullandım ilk transfer öncesinden başlayıp iğneyi daha sonra kullandım
testleri yaptırabilirsem çok iyi olucak
elimizdeki veriler şuan tutunmadan sonra iletişim oluşmadığını gösteriyor ztn benim 5. gün olduğuiçin tutunma evresine çok beklemiyoruz ama bu sefer transfer öncesinden başlayabiliriz hergün ya da iki günde bir kan vermem gerekicek gece gündüz değişebilme ihtimaline karşı

Önceki denemen de mi böyle olmuştu canım Allah Allah ne tuhaf ya inşallah bu son olumsuzun olur canım üzülüyorum böyle olunca :KK43:
İlk deneme hiç tutmamıştı cnm o 3. gün embriyosuydu hem bu kadar sağlıklı değildi
O yüzden yeni karşılaştığımız bi durum oldu çünkü ilkinde hcg hiç yükselmemişti
Kan testi günü de doktor ortadan kaybolunca hastanede büyük şanssızlık oldu muayene bile hemen olamamıştım

@glmserser başından bunu yaşamamda da vardır bi hayır şimdi daha sağlam ilerlicez inşallah belki hemen toparlanırsa adet sonrası şubatta transferimi olabilirim
Başka bir sürpriz yaşamamayı umuyorum çünkü olmazsa bi süre çalışıp tekrar deneyebilicem
Ailem destek oluruz diyo sağolsunlar ama kimseden bu konuda bi yardım da almak istemiyorum şimdilik

@glmserser başından bunu yaşamamda da vardır bi hayır şimdi daha sağlam ilerlicez inşallah belki hemen toparlanırsa adet sonrası şubatta transferimi olabilirim
Başka bir sürpriz yaşamamayı umuyorum çünkü olmazsa bi süre çalışıp tekrar deneyebilicem
Ailem destek oluruz diyo sağolsunlar ama kimseden bu konuda bi yardım da almak istemiyorum şimdilik
Haklısın canım inşallah her şey güzel olur seni tanıdığım kadarıyla çok güçlü bir kadınsın maşallah o kadar takdir ediyorum ki seni inşallah bu çabalarının karşılığını alacaksın inşallah aklıma geldikçe dua ediyorum sana da senin emeğin var bende beni cesaretlendiren sendin

Önceki denemen de mi böyle olmuştu canım Allah Allah ne tuhaf ya inşallah bu son olumsuzun olur canım üzülüyorum böyle olunca :KK43:
Vardır bi hayır kuzum üzülmek de bi yerden sonra isyana giriyor diye düşünüyorum
Bugün birini duydum normal hamileymiş 6. ayda Doğum yapmak zorunda kalmış kalbi durmuş bebeğin öyle bişeydi sanırım
O kadar büyütüp elini kolunu görüp kaybetmiş kızcağız
bayağı doğum yapmış o boyutta kürtaj fln yapılamıyor ya
bu sıkıntılarımız kefareti olur inşallah daha büyüklerine sadakamız olur

Back