• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 tüp bebek yaptıranlar (SIRALI)

Bende transferin 3. Günündeyim 3. Gün embriyosu 2 tane kondu hiçbir belirtim Yok maalesef bekliyoruz artık 30 Ocak’ı
Normal tüp bebekle mikroeenjeksiyon arasındaki fark nedir bize hangisi yapılıyor

Bende transferin 3. Günündeyim 3. Gün embriyosu 2 tane kondu hiçbir belirtim Yok maalesef bekliyoruz artık 30 Ocak’ı
Normal tüp bebekle mikroeenjeksiyon arasındaki fark nedir bize hangisi yapılıyor
Mikroenjeksiyonda her yumurta içine secilmiş sperm konuluyor
Normal tüp bebekte yumurta hücresi üzerine belirli bir adette sperm konularak spermlerden bi tanesinin yumurtayı döllenmesi bekleniyor
Benim hastanemde ekstra bir ücretle tercih ediliyor

Bize genelde normal tüp bebek yapılıyor

Normal tüp bebekte yumurtanın yanına Sperm mi koyuyorlar kendisi birleşip emriyo olması bekleniyor

Microenjeksyonda ise

Yumurtanin içine çok ince bi iğneyle girilip spermi koyuyorlar
Öyle emriyo oluşuyor

Hangisini yapicagina doktor karar veriyor

Bazı spermler yumurtayi delip içine girmediği iÇin Microenjeksiyon tercih ediliyor

Bize genelde normal tüp bebek yapılıyor

Normal tüp bebekte yumurtanın yanına Sperm mi koyuyorlar kendisi birleşip emriyo olması bekleniyor

Microenjeksyonda ise

Yumurtanin içine çok ince bi iğneyle girilip spermi koyuyorlar
Öyle emriyo oluşuyor

Hangisini yapicagina doktor karar veriyor

Bazı spermler yumurtayi delip içine girmediği iÇin Microenjeksiyon tercih ediliyor
Biz mikroenjeksiyon yaptırdık doktor tavsiyesiyle zaten çok yumurta yoktu hepsi döllensin die
Yumurta az olunca da yapılıyor

Mikroenjeksiyon spermin çok az olduğu, hareketsiz olduğu ya da ameliyatla alınan atıyorum bir iki sperm varsa uygulanıyor genelde
Yumurtaya direk o kullandıkları özel bi şırıngayla spermi enjekte ediyorlar
Yani döllenme olayını bizzat embriyolog yapıyor
Normal tüp bebekte yumurtaların yanına sağlıklı hareketli spermleri koyuyorlar döllenme kendiliğinden oluyor sperm hareketiyle

Kağıtta yöntem yazmıyordu da ondan sordum eşime cumartesi kendi boşalsın dendi pazartesi transfer oldu sayı 35 milyondu

Kağıtta yöntem yazmıyordu da ondan sordum eşime cumartesi kendi boşalsın dendi pazartesi transfer oldu sayı 35 milyondu
Büyük bi ihtimal normal tüp bebek yapılmıştır

Bizimde sayımız aynı
35,40 milyon şuan

2milyondan yükseldi bizimki

Eşinizin hareketliliği nasıl
Morfoloji felan var mı

Negatiften sonra 3.reglimle başladım ben

Bazıları Negatiften sonra hemen ilk regliylede başliyormuş

ama ben beklemek ,dinlenmek istedim
İyi yapmışsın canım keşke ben de taze transfer istemediğimi söyleseydim doktoruma hiç istemiyordum ama vardır bi bildiği diye sustum ben de en az iki adet geçmesini beklicem dondurulmuşlar için

İyi yapmışsın canım keşke ben de taze transfer istemediğimi söyleseydim doktoruma hiç istemiyordum ama vardır bi bildiği diye sustum ben de en az iki adet geçmesini beklicem dondurulmuşlar için
Aynen canım hayırlısı olur inşallah hakkında

Kaçıncı gün
kaçtane dondurulmuşun var

Aynen canim kaderde ne varsa o :) sadece aklim karisiyor.2 tanede israr etsem belki koyar doktor bilemiyorum tabi ama ikiz ihtimali olunca nasil yaparim diye dusunuyorum.Allah nasil yazdiysa o.muhtemelen doktor tek koyacak zaten.ne guzel hamilesin:) Allah kucagina almayi da nasip etsin canim benim
HAkkinda en hayırlısı neyse o olsun canim. Aminn Allah sana da nasip etsin burdan güzel haberlerini alalım insallah :)

Back