- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #79.621
Ayakları dışarı çıkıyor ama hala ana kucağı kullanıyor kemerini bağlıyorum çünkü çok hareketli ne okur ne olmaz diyeKızlar bebek arabasında hala ana kucağı mı kullanıyorsunuz yoksa port bebeğe geçtiniz mi
Evet ek gıda 1 yaşına kadar ek olarak kalmalı diye okumuştum ben de ama bizimki içmiyor kigece uykusunda 5 ölçek verdim bı daha sabah 6 saat sonra denedm 1 içti tüküre tüküre. Aç durmaya başladı. Mecburen kahvltisiyla doyurdum
anlıyorum canım ,diş iştahsızlık yapıyor acaba ondan mı ki? Benim oğlum da aç olduğunu düşünüyorum 4 saat geçmiş mesela içmiyor mamayı yarım saat sonra bir daha istiyor. Çok tutarsız içiyor. Evet dediğin gibi benimki de gece nispeten iyi, gündüz cebelleşiyorum içirmek için. Dişlerin iki tanesi geldi daha da gelecek herhalde çok kaşınıyor huzursuz. Senin kuzunun geldi mi dişler?
Kızlar bebek arabasında hala ana kucağı mı kullanıyorsunuz yoksa port bebeğe geçtiniz mi
Ayakları dışarı çıkıyor ama hala ana kucağı kullanıyor kemerini bağlıyorum çünkü çok hareketli ne okur ne olmaz diye
Şimdilik güzel gidiyor :) arada korkutuyor ama öyle öyle alışıyor. Zaten yerken hep yanında olduğum için kopardığı parçayı gözlemliyorum aşırı büyükse bazen müdahale ediyorum bazen kendi hallediyor. Balkabağı, havuç, pancar, patates ve günkurusu tadımı yaptık şimdiye kadar. Bi patates ve havucu yedi diyebilirim diğerlerinin tadına baktı yaladı falan o kadar :) bir kaç kez kaşıkla vermeyi denedim ama kabul etmiyor ben de zorlamıyorum kendi kendine takılıyorBlw yapıyorsun anladığım kadarıyla. Ben cesaret edemiyorum. Büyük parça koparıp boğazında kalırsa diye bayağı korkuyorum. Nasıl gidiyor sizde blw?
Canım sebzeleri 10 dakika buharda pişirip kapağını açıp çatal batırıyorum kolayca giriyorsa alıyorum hemen. Ama pancarı bir türlü ayarlayamadım ilk defa da aldığım için acaba böyle mi oluyor dedim o hep sert kaldı yaklaşık 40 dk pişirdim. Ağzında bir patates veya havuç gibi ezemedi ama çatalla kolayca eziliyordu. Hatta kendimize rendeleyerek salata yaptım kolayca rendeleniyor ama parmağımla ezince ezilmiyordu o karambole geldiMervikkkk canım blw yapıyorsan 1-2 şey sormak istiyorum. Sebzeleri ne kadar haşlıyorsun? Ben eline verince parçalanıyor sanırım çok haşlıyorum ama diğer türlüsüde sert gibi geliyor. Bide meyveleri nasıl veriyorsun ben armut verdim bugün biraz sertti sıcak suda beklettim 2-3 dk bu sefer elinden kayıyor
1. Soru bence bebeğin öğürme refleksinden dolayı boğulur diye korkma yedikle aşıyor onu.Günaydın kızlar Pazar için erken bir günaydın gerçi. Sizlere 2 soru soracağım tuhaf gelebilir ama başka soracak kimsem yok şu an tek danışabileceğim sizlersiniz
1. Elmayı cam rendeden geçirirken bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba ne zaman bebeğime versem böğüresecek gibi oluyor cam rendeden geçen parçalar büyük mü kalıyor acaba siz nasıl yapıyorsunuz
2. Diyelim ki bebekle tek başımıza havalimanına veya otogara gittik tuvalete gitmemiz gerekiyor bebek aranasında duruyor ne yapacağız ? Onu tuvalete sokamayız hem araba sığmaz diye tahmin ediyorum hem hijyenik olmaz. E ortaya da koyamayız? Ne oluyor bu gibi durumlarda ? Tanımadık birine de emanet edilmez
Hahah bir de beni duysa kadın7. Ay doluyor bugun en son 6600 gr di suan ne kadar bilmiyorum. Arkadasimin 10 aylik bebegi var suan 11 kg cok fazla degil mi dedim 4. Aydan beri corba fln vermeye baslamis. Az salca katarak veriyorum dedi gayette yiyormus. Sende oyle yap dedi ne oyle irmik fln filan dedi bana. Ama tabi ben yapamiyorum.
Yani insanlar korkmadan yediriyor herseyi biz mi abartiyoruz diyorum acaba. Ama yok yani normali bizim yaptigimiz degil mi ? Hatta dr goturmus dr demis ki havuc patates kabak corba yapip veriyor musun diye o ne oyke demis kendi yaptigim corbalardan yediriyorum demis. Dr en iyisini yapiyorsun demis. SasirdimHahah bir de beni duysa kadın
Amin inşallah.Rabbim kolaylık versin. Kuzuda kısa zamanda kurtulur gazdan inşallah.
Ağzım açık kaldı desem yeridir benimkiler tam 7.5 aylık daha yeni irmik katıyorum yani yulaf unu ve çavdar unuyla geçirdim bu süreyi. Geçen ay 8 kilo cıvarıydılar (unuttum7. Ay doluyor bugun en son 6600 gr di suan ne kadar bilmiyorum. Arkadasimin 10 aylik bebegi var suan 11 kg cok fazla degil mi dedim 4. Aydan beri corba fln vermeye baslamis. Az salca katarak veriyorum dedi gayette yiyormus. Sende oyle yap dedi ne oyle irmik fln filan dedi bana. Ama tabi ben yapamiyorum.
Diger mamalar kabız yapıyor maalesef. Doktora sormadim sorsam ne dicek ki bilemiyorumAy tam da tarif isterken yazmışsın. Sağol canım. Ben de deniyeceğim bunu ama önce muzu tattırmam lazım.
hıı o zaman dediğin gibi mamadan bıkmış.. ama napıcaksın doktora sordun mu canım mama değişikliği işe yaramaz mı?
Cnm kilo alımı nasıl peki seninkinin, ben kafayı yemek üzereyim. 200/300gr arası alıyor benmki ayda, son 3aydr.foemül sütlerin üzerinde yazıyor 6/9ay arası 500ml anne sütü veya yoksa formül mama+en fazla 2çay bardağı katı gıda diye.
Ben mama paketinde 6/9ay arası 500ml anne sütü yoksa formül mama +2çay bardağı katı gıda diye okudum cnm. Benmki 500ml anne sütünü içse öpüp başımın üstüne koyucam. Ek gıda da da 5/6tatlı kaşığını geçemiyoruz o da zorla. Allah kimseyi iştahsız çocukla sınamasın çok zor
Cnm ben yapıyorum muhallebi. Pirinç unu veya bebek irmik kullanıyorum. Bebeğinin sevdiği meyvalarla veya pekmezle tadlandır bilirsin de
Tereyağı nereden aldın?sağol canım tarif için, ıhlamuru bende her sabah bisküvisini açmak için kullanıyorum 1.5 bisküvi yiyiyor . bizim kahvaltı labne bisküvii pekmez tereyağ. Yumurta sarısı alerji yapmıştı ama emin değiliz o yüzden bir daha başladım bugün 2.gün deniycem 1/8.
Değişik tariflere açığım ekleyebildikçe eklerseniz sevinirim :))
Biz yapamiyoruz ama yapanlar yapiyor. Hayretle dinliyorum. Birde corbasina minik ekmek dogra yedir dedi. Git isine ben yapamam dedim daha cok erken onlar icin.Ağzım açık kaldı desem yeridir benimkiler tam 7.5 aylık daha yeni irmik katıyorum yani yulaf unu ve çavdar unuyla geçirdim bu süreyi. Geçen ay 8 kilo cıvarıydılar (unuttum) boyları biri 70 diğeri 72cm idi yanlış hatırlamıyorsam.
Ekmegi evde kendi yapiyorsa ne alâ. Gereksiz yere çocuğa niye katki maddeli neydigi belirsiz ekmek vereceksin ki .Kilo alsin diye miBiz yapamiyoruz ama yapanlar yapiyor. Hayretle dinliyorum. Birde corbasina minik ekmek dogra yedir dedi. Git isine ben yapamam dedim daha cok erken onlar icin.
Geçmiş olsun canım ben elimizde bebek varken su bile içirmiyorumKızlar verilmiş sadakamız varmış. Dün oğlum annemin kucağındayken çay döküldü. Annemin üzerinden oğlanın bacağına. Hafif kızarıklık vardı ama çok şükür birşey olmadı geçti. Nasıl ağladı anlatamam. Bir de ortam kalabalıktı herkes birşeyler sürmek istedi falan. O panikle haşlamışım milletineyse ki birşey olmadı. Aman birşey olmaz diye elinizde çay kucağınızda bebe olmasın. Kaza oldu mu oluyor ne kadar dikkatli olsak da.
Canım bizim buralarda yeni moda antin kuntin fırınlar var. Dün %100 siyez unlu ekşi mayalı ekmeğin içinden alıp kahvaltılarına ekledim, en fazla bir kaşık kadar. Deneme amaçlı ama onu bile korkarak verdim. Bebe bisküvilerini haftalık yapıyorum ama pazar günü yetişmedi diye bende ekmek denemiş oldum.Ekmegi evde kendi yapiyorsa ne alâ. Gereksiz yere çocuğa niye katki maddeli neydigi belirsiz ekmek vereceksin ki .Kilo alsin diye mi
Bu yemek isi kültüre gore değişiyor .Onceden herkes ne yerse ondan yedirirmis .Cunku bebek icin yeni bir sey yapmaya ne vakit varmis ne de bilgi .O zamanlar cok ziyani yokmuş gibi .Çünkü gdo ymus,hormonmus ,tarım ilaciymis zaten yok her sey doğal. Tek yanlışları belki de bebek yemeklerine salca ve tuz koymalari .
Ama su şartlarda biz ne kadar dogal besleniyoruz da cocugumuzla ayni yemekleri paylascaz
Evet cnm cok haklisin, yani o konusmalari duyman lazimdi gercekten. Birde diyor ki onceden annelerimiz bizi irmikle onla bunlami beslemis emzirememislerse inek sagar onun sutune ekmek dograr yedirirlermis dedi. O donem oyleymis dedim ama suan o sekilde degil. Sonra dediki ben kendime corba yapamiyorum cocuga ayri corbami yapacagim dedi.Ekmegi evde kendi yapiyorsa ne alâ. Gereksiz yere çocuğa niye katki maddeli neydigi belirsiz ekmek vereceksin ki .Kilo alsin diye mi
Bu yemek isi kültüre gore değişiyor .Onceden herkes ne yerse ondan yedirirmis .Cunku bebek icin yeni bir sey yapmaya ne vakit varmis ne de bilgi .O zamanlar cok ziyani yokmuş gibi .Çünkü gdo ymus,hormonmus ,tarım ilaciymis zaten yok her sey doğal. Tek yanlışları belki de bebek yemeklerine salca ve tuz koymalari .
Ama su şartlarda biz ne kadar dogal besleniyoruz da cocugumuzla ayni yemekleri paylascaz
Eskiden öyleymiş. Kendi yediğinden tattır diyor bana da annem de, dedim sonra çocuk ağlarken canı yanarken olan ona ve bana oluyor. Tuzlu tuzlu yedirip, gazını çıkarırken zorlanan çocuğun bir de böbreklerini yoramam ben dedim.Evet cnm cok haklisin, yani o konusmalari duyman lazimdi gercekten. Birde diyor ki onceden annelerimiz bizi irmikle onla bunlami beslemis emzirememislerse inek sagar onun sutune ekmek dograr yedirirlermis dedi. O donem oyleymis dedim ama suan o sekilde degil. Sonra dediki ben kendime corba yapamiyorum cocuga ayri corbami yapacagim dedi.Ben ne icersem iciyor oda dedi. Boyle seylerle ugrasiyosun dedi ondan sonra daha kizim 7 kg bile olmadi diyorsun dedi bana. :))
Canım senin oğlusun mizmizligi geçti mi yurutecle? Son durum nedir?Eskiden öyleymiş. Kendi yediğinden tattır diyor bana da annem de, dedim sonra çocuk ağlarken canı yanarken olan ona ve bana oluyor. Tuzlu tuzlu yedirip, gazını çıkarırken zorlanan çocuğun bir de böbreklerini yoramam ben dedim.
Neler yiyor canm ne yedryorsun 3kaseDiger mamalar kabız yapıyor maalesef. Doktora sormadim sorsam ne dicek ki bilemiyorum
Kilo alımı 500 dü gecen ay bu ay 400 almış. Ek gıda ile alıyor artık çay bardağı falan değil bir kase yiyor günde 3 kez
Tereyağı nereden aldın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?