2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bıkmış canım o mamadan belli :) ağzının tadını biliyor :)

Dün aşıdan sonra benimkide öyleydi uzun süre yemedi sonra yemek istedi keyfi olmayınca böyle yapıyorlar galiba .

Kızlar bebek arabasında hala ana kucağı mı kullanıyorsunuz yoksa port bebeğe geçtiniz mi

İkisini de kullanıyorum anakucağının üst minderini cıkartınca genişliyor hava yumuşaksa onunla gidiyorum , soğuksa büyük olanı acıyorum sarıp sarmalıyorum :)

Ayakları dışarı çıkıyor ama hala ana kucağı kullanıyor kemerini bağlıyorum çünkü çok hareketli ne okur ne olmaz diye

Evet bağlamak şart atıyorlar kendilerini aşağı çünkü .

Blw yapıyorsun anladığım kadarıyla. Ben cesaret edemiyorum. Büyük parça koparıp boğazında kalırsa diye bayağı korkuyorum. Nasıl gidiyor sizde blw?
Şimdilik güzel gidiyor :) arada korkutuyor ama öyle öyle alışıyor. Zaten yerken hep yanında olduğum için kopardığı parçayı gözlemliyorum aşırı büyükse bazen müdahale ediyorum bazen kendi hallediyor. Balkabağı, havuç, pancar, patates ve günkurusu tadımı yaptık şimdiye kadar. Bi patates ve havucu yedi diyebilirim diğerlerinin tadına baktı yaladı falan o kadar :) bir kaç kez kaşıkla vermeyi denedim ama kabul etmiyor ben de zorlamıyorum kendi kendine takılıyor

Canım sebzeleri 10 dakika buharda pişirip kapağını açıp çatal batırıyorum kolayca giriyorsa alıyorum hemen. Ama pancarı bir türlü ayarlayamadım ilk defa da aldığım için acaba böyle mi oluyor dedim o hep sert kaldı yaklaşık 40 dk pişirdim. Ağzında bir patates veya havuç gibi ezemedi ama çatalla kolayca eziliyordu. Hatta kendimize rendeleyerek salata yaptım kolayca rendeleniyor ama parmağımla ezince ezilmiyordu o karambole geldi ben şunu farkettim eğer çok pişmişse evet hemen parçalanıyor ama benimki onu daha iştahla yiyor kolayına geliyor herhalde. Henüz meyve vermediğim için bilemiyorum ama sanırım meyvelerin pişmiş hali muz kıvamında olmalı. Elinden kayma konusunda ben havlu peçete ile bazen ıslaklığını alıyorum tutamayınca sinirlenip yemiyor çünkü. Ama ilk başta o ıslaklığı ve kayganlığı hissetmesine de izin veriyorum sonradan tiksinmesin diye. Sinirlenince peçeteyi dokundurarak ıslaklığı biraz alıp önüne koyuyorum tutabiliyor

Kizlar güzel denenmis tariflerinizi bekliyorum .Instagramda cok var .Bir çoğunu kaydettim .Ama temmuz bebeleri neler yiyor farkli seyler varsa denemek istiyorum.

Kızlar verilmiş sadakamız varmış. Dün oğlum annemin kucağındayken çay döküldü. Annemin üzerinden oğlanın bacağına. Hafif kızarıklık vardı ama çok şükür birşey olmadı geçti. Nasıl ağladı anlatamam. Bir de ortam kalabalıktı herkes birşeyler sürmek istedi falan. O panikle haşlamışım milleti neyse ki birşey olmadı. Aman birşey olmaz diye elinizde çay kucağınızda bebe olmasın. Kaza oldu mu oluyor ne kadar dikkatli olsak da.

1. Soru bence bebeğin öğürme refleksinden dolayı boğulur diye korkma yedikle aşıyor onu.
2. Soruda da bence kanguru olsa yanında tuvalete girerken kucağında girsen mesela. Hijyenik değil ama aklıma ilk o geldi. Dışarıda yalnız bırakılmaz dediğin gibi birine de emanet edilmez nasıl güveneceksin

Hahah bir de beni duysa kadın

Hahah bir de beni duysa kadın
Yani insanlar korkmadan yediriyor herseyi biz mi abartiyoruz diyorum acaba. Ama yok yani normali bizim yaptigimiz degil mi ? Hatta dr goturmus dr demis ki havuc patates kabak corba yapip veriyor musun diye o ne oyke demis kendi yaptigim corbalardan yediriyorum demis. Dr en iyisini yapiyorsun demis. Sasirdim

Ağzım açık kaldı desem yeridir benimkiler tam 7.5 aylık daha yeni irmik katıyorum yani yulaf unu ve çavdar unuyla geçirdim bu süreyi. Geçen ay 8 kilo cıvarıydılar (unuttum ) boyları biri 70 diğeri 72cm idi yanlış hatırlamıyorsam.

Diger mamalar kabız yapıyor maalesef. Doktora sormadim sorsam ne dicek ki bilemiyorum

Kilo alımı 500 dü gecen ay bu ay 400 almış. Ek gıda ile alıyor artık çay bardağı falan değil bir kase yiyor günde 3 kez
Tereyağı nereden aldın?

Biz yapamiyoruz ama yapanlar yapiyor. Hayretle dinliyorum. Birde corbasina minik ekmek dogra yedir dedi. Git isine ben yapamam dedim daha cok erken onlar icin.

Biz yapamiyoruz ama yapanlar yapiyor. Hayretle dinliyorum. Birde corbasina minik ekmek dogra yedir dedi. Git isine ben yapamam dedim daha cok erken onlar icin.
Ekmegi evde kendi yapiyorsa ne alâ. Gereksiz yere çocuğa niye katki maddeli neydigi belirsiz ekmek vereceksin ki .Kilo alsin diye mi
Bu yemek isi kültüre gore değişiyor .Onceden herkes ne yerse ondan yedirirmis .Cunku bebek icin yeni bir sey yapmaya ne vakit varmis ne de bilgi .O zamanlar cok ziyani yokmuş gibi .Çünkü gdo ymus,hormonmus ,tarım ilaciymis zaten yok her sey doğal. Tek yanlışları belki de bebek yemeklerine salca ve tuz koymalari .
Ama su şartlarda biz ne kadar dogal besleniyoruz da cocugumuzla ayni yemekleri paylascaz

Geçmiş olsun canım ben elimizde bebek varken su bile içirmiyorum
Canım bizim buralarda yeni moda antin kuntin fırınlar var. Dün %100 siyez unlu ekşi mayalı ekmeğin içinden alıp kahvaltılarına ekledim, en fazla bir kaşık kadar. Deneme amaçlı ama onu bile korkarak verdim. Bebe bisküvilerini haftalık yapıyorum ama pazar günü yetişmedi diye bende ekmek denemiş oldum.
Bu sabah 7 da kalkıp yaptım bisküviyi 8. Aya kadar böyle devam inşallah.

Evet cnm cok haklisin, yani o konusmalari duyman lazimdi gercekten. Birde diyor ki onceden annelerimiz bizi irmikle onla bunlami beslemis emzirememislerse inek sagar onun sutune ekmek dograr yedirirlermis dedi. O donem oyleymis dedim ama suan o sekilde degil. Sonra dediki ben kendime corba yapamiyorum cocuga ayri corbami yapacagim dedi. Ben ne icersem iciyor oda dedi. Boyle seylerle ugrasiyosun dedi ondan sonra daha kizim 7 kg bile olmadi diyorsun dedi bana. :))

Süt alerjisi olan arkadaşlar için bir fikir vermeye geldim :) poğaça, açma gibi şeyleri hep süt ya da yoğurt koyup yapıyorlar ya hani. Süt yerine maden suyu koyup yaptım onu da. Bayağı da güzel oldu :) kronik_unutkan lazım olursa aklında olsun, süt yerine her şeye maden suyu koyup yapıyorum ve çok güzel oluyor geçen hazır puding güvenmediğim için evde un kakao maden suyu vs. ile kendim puding yaptım :)

Eskiden öyleymiş. Kendi yediğinden tattır diyor bana da annem de, dedim sonra çocuk ağlarken canı yanarken olan ona ve bana oluyor. Tuzlu tuzlu yedirip, gazını çıkarırken zorlanan çocuğun bir de böbreklerini yoramam ben dedim.

Canım senin oğlusun mizmizligi geçti mi yurutecle? Son durum nedir?

Neler yiyor canm ne yedryorsun 3kase

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…