- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #79.521
Gece bezi olarak 4 numara prima premium care kullaniyorum. 12 saat dayanan sadece o var
Bizde de reflü var hala devam ediyor. Öyle az uz kusmuyor üstünü başını benim üstümü batıracak kadar kusuyor ve evet bazen 10-15 gün düzelir gibi oluyor sonra hop yeniden geliyor. Doktor ilaç verdi ismini hatırlamıyorum 1 hafta kullandık iyiydi sonra tekrar başladı sürekli ilaç kullanamıyacağımız için tekrar gitmedim doktora zamanla düzelir mide kapakcığıMerhaba temmuz anneleri :) Deneyimli anneler sizlere soru sormaya geldimbenim bebeğim 1 aylık oldu(35 haftalık doğdu) kusma problemimiz başladı bebek reflusu olabilir denildi, bebeğinde reflü olan beni bilgilendirebilir mi acaba, mesela her emmeden sonra mı kusma olur, ya da geceleri daha mı fazla olur, ya da bi kaç gün kusmayıp 1 hafta sonra yeniden bir gece de 3-4 kez kusarsa yine reflü belirtisi midir,
Canım burda bebeği erken doğanlar var yada 5.ayda başlayanlar onlar kafanı karıştırmasın senin bebeğinin ayı senin bildiğin gibidir mesela ben 5.ayda başladım mama ağırlıklı gidiyoruz en azından tadımlar çkksın aradan diye yani senin yaptığın doğru olan aslında :)Mama alma düşüncem yoktu öylesine baktım içinde bir sürü vitamin falan var kararsız kaldım hero baby aldım. :)
Müsait bir zamanında yazarsan canım yaparım.
Ben hata yaptım sanırım ne kadar acemi davranıyorum. Çocuğa ne vereceğimi bilemiyorum. 3 gün kuralıyla tadım yaptırıyordum öğlen bir iki çay kaşığı, onun dışında hiç birşey vermiyordum. Sonra bu sebzeleri karıştırarak vermeye başlarım dedim. Yavaştan öğün olarak veririm dedim. Annem de sürekli çocuk aç kalıyor olabilir, artık şunları şunları ver yaniiii yer falan diyordu. Ben de Yok anne dr verme dedi...
dr. 6. Ay kontrolünde yani 185 gün falan sonra liste verdi listede 6. Ay 7. Ay şunlar verilebilir diye genel şeyler yazıyor. Annem artık et çorba suları pekmez verebiliriz dddi. 7. Aya bakarak. Ben de hayır daha 6. Aydayız bu ay tadım ayı erken dedim. Şimdi burdan okuduklarımdan anlıyorum ki 7. Ay diyor herkes ve baya mama vs veriyorsunuz öğün olarak. Bir ay öncesinden başlanmış tadımlara. Ama Benim doktor 180 günün bir önceki ayında yani 5 ayı dolduğunda sormuştum birşeyler vereyim mi diye anne sütü ver bişeye gerek yok verme demişti. oğluma en güzel şekilde bakmak beslemek isterken ... kendimi beceriksiz hissediyorum
Bende minies kullanıyorum Canım bazen geceleri değştirmek zor geliyor çok nadirde olsa taşıyor ama her seferinde değilGündüz minies kullanıyorum gece yani saat 7 de premium care takıp sabah kadar rahat ediyorum. Gerçi minies şimdiye kadar hiç sizdirmadi ama gece denemedim doğrusu.
Bende düzene oturtamadım bi türlü sabah yumurta sarısı lor pekmez veriyorum öğlen tadım yaptırıyorum yada koyu kıvamlı çorba akşam üstü yoğurt veriyorum akşam yatmadan meyveli muhallebi yada püre tarzı veriyorum ama bazen tek birisini veriyorum bazen 2 öğünü bazen 3 öğünü. Düzensiz gidiyoruz.Kızlar ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz??
Ben az mı veriyorum acaba yaa??
Sabah kahvaltı -1 tane bebe bisküvisi,lor peynir,elma veya patates koyuyorum bazen de.
Yumurta alerjisi olabilir o yüzden henüz vermedim yumurta.
Öğlen tadım veriyorum.
Çorba, mamalar,muhallebi vs vermedim daha. Versem mi acaba sizce? Emmesi azaldı gibi sanki iyice azalırsa diyorum bi desizde durumlar nasıl Kızlar??
6 ayi bitti hala ikinirken kusuyor. Suan yemek borusu cok kisa ve mide kapakciklari tam gelismemis o yuzden kilo aliyorsa kusmayi normal sayiyorlar.Şunu farkettim aslında bebeğim aşırı gazlı bir bebek, ıkınırken öğürüyor çoğu zaman, salı günü sağlık ocağında aşımız var tartılacak da aynı zamanda bakalım, reflü yatağı bizde de sanırım işe yaramadı sadece işte bebek yanımda yatıyor ya yeri belli oluyor reflü yatağında, kustuktan sonra yeniden emzirecek miyim midesi boşalıyor sonuçta bebeğin diye üzülüyorum
Geçmiş olsun cnm, aylardır koşusturma emzirme uykusuzluj derken vucuttan giden gidiyor benim de baktırmam lazım, hamileliğimin başında tsh 0 çıkmıştı, bir süre ilaç kullanmıştım
Kızlar ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz??
Ben az mı veriyorum acaba yaa??
Sabah kahvaltı -1 tane bebe bisküvisi,lor peynir,elma veya patates koyuyorum bazen de.
Yumurta alerjisi olabilir o yüzden henüz vermedim yumurta.
Öğlen tadım veriyorum.
Çorba, mamalar,muhallebi vs vermedim daha. Versem mi acaba sizce? Emmesi azaldı gibi sanki iyice azalırsa diyorum bi desizde durumlar nasıl Kızlar??
Oradaki park yatağı PTT kargo ile sana göndersinler hiç bi şey alma bence onun ödenesi az oluyor park yataklar katlanıyor hemKızlar bana fikir vermenizi istediğim 3. Konu ise yatak. Ben hamileyken yazılanlara inanıp anneyanı beşik almıştım hiç bir zaman anne yanı olarak kullanamadım gerçi ama Bugüne kadar normal beşik olarak kullandık. Artık sığmıyor hem de kg sınırına geldik güvenli olmayacak yakında. Karyola bakıyorum ama bir kaç ay içinde şehirdışına taşınacağız. Şimdi kurdur bir ay sonra söktür taşı yeni evde kurdur da saçma geliyor. Bir tane 2. El park yatak alıp ananesinin evine koydum o da başka bir şehirde şimdi sırf yatak için oraya gidip alıp getirmek de gözümde büyüyor. 2. El park yatakların fiyatları da aşırı yani değmez o paraya çıktıktan sonra 2. El alırım. Sizce ne yapmalıyım ? Bana bir fikir lütfen
Ya çok geçmiş olsunCanım bizimde öyleydi şimdi doktorundan geldik grip olmuşannesi nasıl uyusun sen grip olunca nasıl eklemlerin falan ağrıyorsa o da öyle şuan dedi. Kan tahlili boğaz kültürü istedi. Domuz gribi tahlili istedi.
Bizim arada gaz da çıkardı. Saymıyorum artık ben ama korkunç oluyor öyle geceler. 20 dakikada bir falan kalkıyor olabilir . İşin garibi 2 gece kötü 1 gece iyi sonra 1 gece yine kötü gibi oluyor. Neden anlamadım İnşallah grip değillerdir. Cissenin öyle imişTam 20 kez kalkti .Gozu kapali agliyor uyansa kaldırıp gezdircem .Uykusu dagilmasin diye diye sabah oldu .Bir de ayaklarını kaldirip hizlica vuruyor .Ama gazi da yoktu .
Size de geçmiş olsunYa çok geçmiş olsun
Bize bu sıra gelen giden çok oldu. Çoğu da eğitimci veya okulda çocuğu olan yani hastalık taşıma olasılığı yüksek kişiler . Ben evden çıkmıyorum gripten kaçmak için Sırf bu haftasonu üç posta misafir ağırladık ve bir yere de biz gittik mecburen. İnşallah kapmamıştır bişey yavrum. Bir grip atlattık çok ağır zaten. Bu gece iyi uyudu . Bir gece iyi bir gece kötü gibi oluyor. Sizin öyle miydi?
Çok geçmiş olsunCumartesi günü iki kaşık Yayla çorbası verdim tadımlık birden çocuk kaparmaya başladı dr una mesaj attım hemen hastaneye gidin dedi yolda daha da arttı bi korktum hemen iğne yaptılar yumurtaya sanırım alerjisi varmış 7.aya kadar yasak ve bi daha ki yumurta tadımı hastane ortamında olacakmış aklım çıktı ama vücudu cok fena oldu 10 dak içinde
doktorumuz bize 6.ayda rutin idrar tahlili oneriyorum dedi, kontrole gidince yaptiracagiz. Siz de yaptirabilirsiniz bir sefer bakilmis olur icin rahat eder.Kızlar bizim ki bu aralar çişini az yapıyor ya bazen uzun süre yapmıyor dr gitsem mi beklesem mi acaba biraz ?
yumurtanin beyazi zaten 1 yasina kadar bebeklere yasak ya canim. Gecen kv kek vermeye kalkti, onun icinde yasak olmayan madde bile yok dedim. Bu yasak olan seyleri pimpirik yapiyoruz saniyorlar, halbuki benim cocugumun ayvaya bile alerjisi cikti, 3.gunde reaksiyon gosterdi...Cumartesi günü iki kaşık Yayla çorbası verdim tadımlık birden çocuk kaparmaya başladı dr una mesaj attım hemen hastaneye gidin dedi yolda daha da arttı bi korktum hemen iğne yaptılar yumurtaya sanırım alerjisi varmış 7.aya kadar yasak ve bi daha ki yumurta tadımı hastane ortamında olacakmış aklım çıktı ama vücudu cok fena oldu 10 dak içinde
Canim dis geliyor olabilir, hic gorunurde yokken haftalarca huysuzluk yapti. Simdi alttan 1i patladi, digeri cikmaya calisiyor herhalde yine uyumuyoruz sabaha kadar. Kafayi yicem.Ya çok geçmiş olsun
Bize bu sıra gelen giden çok oldu. Çoğu da eğitimci veya okulda çocuğu olan yani hastalık taşıma olasılığı yüksek kişiler . Ben evden çıkmıyorum gripten kaçmak için Sırf bu haftasonu üç posta misafir ağırladık ve bir yere de biz gittik mecburen. İnşallah kapmamıştır bişey yavrum. Bir grip atlattık çok ağır zaten. Bu gece iyi uyudu . Bir gece iyi bir gece kötü gibi oluyor. Sizin öyle miydi?
ben de dis degildir diyordum ama haftalarca huzursuzlugun ardindan 1 tanesi geldi canim. Omrumu yedi valla gazli gunler daha iyiydi, veriyodun biogaiayi neyse ne ya offffGünaydın kızlar, dün gece hep çığlıklarla çok sık uyandı kızım ve çoğunda mama vermeden sakinleştiremedim. Çok nadirdir böyle yaptığı neden böyle oldu anlamadım. Emzirmeye çalıştım memeyi görünce daha çok ağladı. Ağrısı var sanırım diye gece ağrı kesici verdim ama yok yine devam etti ağlamaya. Bu aralar atak falanda yok ya bende herşeyi dişe yormaya başladım ama gelen gidende yok :)
biz görümcemle aynı gün doğum yaptık. Haftasonu köye gittim. görümcemde geldi. Maşallah çocuğu çok uslu bir bebekti.ağlamayı bile beceremezdi.olduğu yerde kendi kendine oynayıp uyur uyanırdı. o bile bu ay coşmuş. Diş çıkarmaya başladığından beri benim kız gibi ne bir yere gönderiyormus. ne bir iş yaptırıyormus.ağlamayıda öğrenmiş yavrum anası uzaklaşınca hemen ağlıyor. bu aralar uyku düzeni hiç yok 10 dk- 20 dk uyuyor gündüzleri. ben artık tüm huzursuzluklarını dişe bağladımBenimki de öyle, cee ee oynar gibi kandırıp bazen bir su içip geri yanına gelebiliyorum :) artık yürüteç koyup peşimden gelsin diye uğraşıyorum, şimdilik benim peşime gelmeyi tam beceremiyor ama yakında o da olur inşallah :)
Gözü kapalı çığlık atıyor şimdide ağrı kesici veriyorum ama hiç işlemiyor bide bu çılgın halimde memlekete gitmeyi düşünüyorum 6 saat yol otobüsle, yiğenim doğdu gidip bi göreyimben de dis degildir diyordum ama haftalarca huzursuzlugun ardindan 1 tanesi geldi canim. Omrumu yedi valla gazli gunler daha iyiydi, veriyodun biogaiayi neyse ne ya offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?