2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Mama alma düşüncem yoktu öylesine baktım içinde bir sürü vitamin falan var kararsız kaldım hero baby aldım. :)
Müsait bir zamanında yazarsan canım yaparım.

Ben hata yaptım sanırım ne kadar acemi davranıyorum. Çocuğa ne vereceğimi bilemiyorum. 3 gün kuralıyla tadım yaptırıyordum öğlen bir iki çay kaşığı, onun dışında hiç birşey vermiyordum. Sonra bu sebzeleri karıştırarak vermeye başlarım dedim. Yavaştan öğün olarak veririm dedim. Annem de sürekli çocuk aç kalıyor olabilir, artık şunları şunları ver yaniiii yer falan diyordu. Ben de Yok anne dr verme dedi...
dr. 6. Ay kontrolünde yani 185 gün falan sonra liste verdi listede 6. Ay 7. Ay şunlar verilebilir diye genel şeyler yazıyor. Annem artık et çorba suları pekmez verebiliriz dddi. 7. Aya bakarak. Ben de hayır daha 6. Aydayız bu ay tadım ayı erken dedim. Şimdi burdan okuduklarımdan anlıyorum ki 7. Ay diyor herkes ve baya mama vs veriyorsunuz öğün olarak. Bir ay öncesinden başlanmış tadımlara. Ama Benim doktor 180 günün bir önceki ayında yani 5 ayı dolduğunda sormuştum birşeyler vereyim mi diye anne sütü ver bişeye gerek yok verme demişti. oğluma en güzel şekilde bakmak beslemek isterken ... kendimi beceriksiz hissediyorum

Yatak olmadan idare edilemez mi canım. Bir ay çok uzun değil gibi. İki iş olmasın.Ben de yaklaşık 20 gündür annemlerdeyim iki yatağı birleştirip yastıkşarla bariyer yaptım yatırdım benim yerim var tabi bunun için. Eşim gelmediği için yatak alamadık henüz. Bariyerli baya güvenilir bir alan yaptım onun için ortalık da dağıldı ama yapcak bişey yok

Minik minik kusmalari normal tabiki her bebek kusar. Bizimkinin her kusmasi ya benim üstümü ya kendi üstünü degstrcek kadar çok oluyor. İlaç olarak motilium ve zantac reçete etti doktor ama bir faydasını gormedigm için bir hafta sonra bıraktım ikisini de. Kilo alımı iyi geldi bu zamana kadar normal bebek kilosunda. Bir ara refluden dolayı beslnemiyordu yutkunurken daha kusmaya başlıyordu ama uzun sürmedi o.

Canm tarifini yazarmsn muhallebi gibi demissinya. Bide aksammi veriosun onu gun icindemi

1 silme ymk kaşığı bebek irmigini 1 cay bar suyla kisik ateste karistirarak pişiyorum.Soguyunca icine 1 cay kaşığı keciboynuzu pekmezi ve 3 4 dilim muzu catalla ezip karıştıyorum. Ayni tarif elma ,balkabağı ile de yapilabilir .
Bir de pekmeze dikkat edin .Ben üzüm pekmezi kullaninca alerji yapti .Keciboynuzu pekmezi iyi geldi .Genelde dut pekmezi tercih ediliyor .
Asi90 Canim gec kaldim diye düşünme. Herkes kendi durumuna gore hareket ediyor .Mutlaka tadim yaptirmalisin 3 gun .Ilk basta karisim yerine sadece sebze püreleri deneyip alerji kontrolu yapmalisin .Hem de bebegin tatlari tek tek almali .Goreceksin ki tadimlar arttikca yedirecegin secenek cogalacak .Sebzeleri karışım yapabileceksin .Mesela balkabağını denedin çocuğuna alerji yapmadi .Balkabakli corba denersin .Havuc ve patates denedin sorun yoksa ikisiyle karisik pure yaparsin .Sebze tadimlarina 1 2 c kasigi zeytinyagi eklersen sindirimi kolay olur .Sen tadimlara yeni basladigin icin henuz vücudu alismadi bebeginin .Bazen gaz bazen kabizlik olabilir .Bunun icin de 1 tane gun kurusunu suda kaynatip bebegine 5 6 c kasigi icirebilirsin .

Kurulumu kolay mobilya besikler var.Sarjli matkapla her erkegin takip sokebikecegi .Onlara bakabilirsin canim .

Eğimin metod kismini uygulamadim ben. Sallamayi bıraktım emziği agzina koymayi bıraktım yanına yatarak uyutuyorum. Bakıcı ve eşim sallayarak uyutuyor. Bazen bozulsa da iyi uyuyor şükür.
Bi sallayıp bı yanına yatarak kabul etmesıde cok guzel bnce bn ayagımda sallıorum yanına yattım mı oyun sanıor herlde saatlerce denedım gene uyutamadım bnde o sırada dınlenırım dıe ugrasıorum ama olmuor

Ben damlatmaz suluklardan aldım onuda hep damaklarını kasıyor bnde deniyim bari o kucuk bıberonlardan cnm arkadasımda hc ugrasma bardakdan ıcır dıor ama bıberon daha kolayıma gelıor

Saol cnm bakım instagrama şimdi aç bu cocuk aç kıtabını kullanan warmı alsam mı hergun n yapcam dıe dusunmekte sıkıor

Kızlar hangi leke çıkarıcıyı kullanyosnz bzim lekeli lıyafet çoğaldı hangsini önerirsnz

Hangi bebek bezini kullaniyorsunuz, kullandiklarim gece hep çişi dişari taşiriyor
Canbebe kullaniyorum memnunum .Daha once molfix ,sleppy ve goon denedim ayni sorunu yasadim .
Kızlar hangi leke çıkarıcıyı kullanyosnz bzim lekeli lıyafet çoğaldı hangsini önerirsnz
E bebekten aldığım sprey var .Ama cok kullanmıyorum. En guzel leke cikarici beyaz banyo sabunu .lLekeli kismi hemen citileyince leke falan kalmiyor.

Çok sağol canım. Benimki yine uyumuyor ağlıyor gerildim ben de. Hani yoğurttan şüphelenmiştim dün yoğurt yemedi yine aynı ama bir çk kadar üzüm pekmezi yedi içinde. Dediğin gibi onu eleyim bir de.
Demin de bebe bisküvisi yaptım içinde üzüm pekmezi var :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…