- 16 Aralık 2010
- 3.770
- 511
- 123
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #79.041
Bizim de durum aynı meyve istemedi çıkardı yoğurt denedik itti muhallebi istemedi biberon zaten tutmuyor 1 hafta ara vericem sonra tekrar deneyeceğim sinirim bozuldu vallaMerhaba arkadaşlar bu ara biz de bir ek gıda reddetme durumundayız gerçi içtiği mamayı da reddediyor hoplayq zıplaya zir içiriyoruz eli sürekli ağzında ne bulsa ağzına götürüyor ama görünürde bişey yok
Ek gıda paketi nedir ? Bende bakayımGeçmiş olsun canım inşallah gerek kalmaz
ben asudan dan aldım 6+ek gıda paketi içinde gerekli olan çoğu şey var canım bak istersen
al benden de o kadar, sacimin dibi kasiniyor suan gece 2.30 olmus cocuk uyumuyor. Kusup duruyor yine 10 kere ust degistirmeceYani büyük konuşmak istemem ama akıl sağlığım bozulursa anca 2. Çocuk olur benden. Pessss pes pess. Saçlarımın dibi geldi 100 kiloyum kaşkar orman haftada 1 yıkanıyorum. Sabahın köründen gece yarısına kadar ayaktayım
Iyi dayanıyorsun sallamamaya, gerçi ben salladığım halde kaç kez ağlayarak uyandı sayamadımAyyy 2 saattir uyumuyor diğerini de uyandırdı. Ya uyumasın buna da ok ama çığlık çok fena beynim yandı. 5 gecedir her gece böyle. Çarşaf bağımlısı resmen. Ama kesin karalıyım sallamıcam. Ağırlaştılar artık.
canım içinde bebek irmiği yulaf unu pirinç unu sebze çorbası havuç çorbası probiyotik maya gibi şeyler var set yapmışlar yaniEk gıda paketi nedir ? Bende bakayım
Allah kolaylık versin canım çok zor gerçekten
Canım sakin ol... Anneanne de yaşlı eee sende de çocuk var biraz garip olmuş misafirlik olayı mecburi bir misafirlik mi...
İİnaki aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruz bende 3 çocuk var kicam ile beraber 4 erkek iş güc yemek v.s hepsi maalesef bende kesinlikle yetişemiyorum ve inanılmaz takintiliym bu konuda ama elden birşey gelmiyor bazen yetişemediğim şeyler yuzunden çocuklara patladığım bile olabiliyor üstüne ufaklik geçen haftadan beri mızmız kucaktan inmiyor üstelik benden baskasinda sn.durmuyo çok yorgunum kişisel bakım hakgetire aile AP. Yasiyiruz kimseden fayda yok asla ağzımı eğip istemem Allah muhtaç etmesin de inşallahhhhh
Yani demem o ki olduğu kadar diyip kendimi zorda olsa teselli ediyorm az kaldi güzel gunler bahar gelir gelmez bizimle olacak kendini uzersen bebeğine de yansir unutma
Olabilir canım bundan sonra güzel bişey yazarken cümlenin başına maşallah maşallaj maşallah ekliycem sanırım nazar değiyor uyuyor deyince :) hayır instagrama falan o kadar fotoğraf yüklüyorum çok şükür bişey olmuyor ne zaman iyi uyuyor falan diye dillendirsem o gün bitmiyor. Dillendirmemek lazım sanırım.
Ben hala kanguru alamadım kış geldi diye erteledim şimdi ona sıra gelmiyor
Keşke misafir gelmeseydi canım. Bebekli evde yatılı misafir hiç çekilmiyor. Bende tek baktığım için anlayabiliyorum şu an seni. Bak 10da akşam yemeği yedik. Eşime çok yoruldum daha mutfak toplancak çamaşır asılcak diyorum yapma boşver dedi. Sanki sabaha kalsa ne değişecek çamaşırlar kokucak mutfak daha da dağılacak. Yardım etmek yerine yapma deyip anlayışlı gözüküyor. Hepsi aynı yani. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ama geçiyor bu günlerde.
Çok dolmuşsuntutma bence kendini ağla biraz rahatlarsın. Sonra daha sakin kafayla al eşini karşına ciddi ciddi konuş. Bizde haftasonları annem olmuyor eşimle istisnasız birbirimize giriyoruz. Yorgunluk stres uykusuzluk hep tahammüllerimizi azaltıyor. Bu bebek mevzusu evlilikler için ciddi bir sınavmış. 10 senelik evliliğimizde hiç şimdiki kadar didişmemiştik. Ama bir şekilde geçecek ve unutulacak herhalde yoksa evli kalmazdı etrafta :)
Uzun uzun yazmayı isterdim ama kızım önümde kanguruda yarım saattir belim koptu uyumuyor. Şöyleki şu şartlarda misafir gelse ki gelemez :) önüne yemek koyduğuma şükretsin değilse zıkkım yiyebilir kendi akrabam bile olsa farketmez
yapma hiç bir şey , en acil ne varsa bebeğin çamaşırı adılcsksa onu as başka hiçbir şey yapma ve güzelce kendini sakinleştir canım pencereden bak ağla ağla yine bak kimin umurunda. Sen iyi olmazsan çocuğun da etkileniyordu, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz inan bana. Ben eşimle hiç tartışmazdımhadess in dediği gibi ciddi sınav gün aşırı didişiyoruz bizde. Zor, ama geçecek.
" Ne çıkar siz bizi anlamasanız da. Evet, siz bizi anlamasanız da ne çıkar. Eh, yani ne çıkar siz bizi anlamasanız da. Hiçbir şey ! "
diyorum sana / Edip Cansever'den...
Booooşşşşverrrr
Bende bu tar şeyler yaşadığımda hep senin gibi işide bıraktım diye aklıma geliyor , evet çocuğuma bakmam çok güzel ama sanki para kazanmayınca , sürekli evde olunca çevrede çok rahatta boştaymışsın gibi bi algı oluyor
Halbuki işe gidince daha rahattım ben sıcak çayım / öğle molam vardı . Evde öylemiyiz kahvaltıyı bile geçiştiriyoruz çoğu zaman .Bebekle tüm gün geçirmenin yorgunluğu çok ayrı bir durum kendime ait 1 dk yok kibebek uyuyunca ne yapacağını sapıtıyor insan . Sinir olma diyemiyorum sana inan çok haklısın en güzeli ağlayacağın varsa ağla , eşinede söyle hissettiklerini içinde tutma ,işlerde yetişmiyorsa bırak öyle kalsın napalım bizde insanız yoruluyoruz ,yaşlandığımı hissediyorum şu 6 ayda
C cisse0932 canım neden seni anlamıyor kardeşin veya annen?? Hadi kocan anlamıyor da?? Köle misin canım sen yaa?? Bırak evi b.k görürsün. Çamaşırlar taşsın gitsin. İnan benim de öyle oluyor eşim atıyor asıyor yıkıyor. Bana da dediği oluyordu bazen bi sen mi bakıyorsun çocuk diye?? Milletin çocuğu emiyor koyuyor uyuyor 2saat?? Çocuk memeden ayrılmadan ya da kucaktan inmeden ev işi yapılıyor mu hiç?? Bırak 2saat baksın çocuğa eşin?? Gerekirse sağ sütünü yedirsin uyutsun bakalım başa çıkacak mı??
İyi ki bi işe gidil geliyorlar bu kocalar ha? Çocuğa baksın uğraşsın bizim gibi biz gideriz işe ne olacak sanki?? Yorgunluk üstüne yorgunluk,uykusuzluk üstüne uykusuzluk biniyor?! Tükendim ben de. Tek başımayım zaten kimsem yok Burda. Ağlıyorum ben de oturdum. Sabrım kalmadı artık. Camı açıp bağırasım var resmen. Tuvalete banyoya dakikayla girip çıkıyorum ben de. Evinin işini yapıp bi de gezip tozanları görünce bi kendime bakıyorum bi onlara. Çocuğumun doyup doymadığını bile anlayamıyorum ben?! Emiyor bırakıyor mama içiyor bitirmiyor uyutmaya çalışıyorum uyumuyor tekrar emmek istiyor kısır döngü içindeyim?! Günlerdir balkona bile çıkmamışım... ya sabır diyorum ama insan doluyor bi yerde işte.
Walla çok şanslısın böyle bi kp var. Bizimkilerden bir çöp tanesi gelmiş değil. Tek maaş kaldığımızı defalarca belirtmeme rağmen duymamazlıktan geliyorlar
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki öncelikle yalnız olmadığını bil. Ben de kendimi hapis hissediyorum uyku sorunu yüzünden oturup ağlayasım geliyor sana naçizane tavsiyem misafir alma temizlikçi için yardımcı al bir kaç saat de olsun bebişi bırakacak birini bul. Allahtan sorun çıkaran anladığım kadarıyla kendi ailen senin Naz’ın geçer
Kızlar çook teşekkür ederim, iyiki varsınız. Damdan düşeni damdan düşen anlarmış. Gerçekten ben artık eşimi kardeşimi falan bıraktım anlayamayacaklarını düşünüyorum anlatsam da. Çok yoruldum. Birde gece bana mesaj atmış yorulunca hemen bunalıma giriyormuşum evliliğimiz hiç iyiye gitmiyormuş benim yüzümden birde ona destek olmalıymışım hep kendime destek istiyormuşum. Daha ne yapabilirim ki evine geliyor akşam yemeği haızr yatakları temiz işten geliyor yiyor içiyor tv izliyor oğluş uyumazsa yarım saat uyutuyor çekip gidiyor. Yine suçlu ben oldum. Napalım...al benden de o kadar, sacimin dibi kasiniyor suan gece 2.30 olmus cocuk uyumuyor. Kusup duruyor yine 10 kere ust degistirmece
Bzim 4-6 ay aşılarında ateş yapmıştı ne yazıl ki. Hastalıktan olmasında ateş aşı yüzünden olanı bi günde geçiyor en azından.Teşekkür ederim bizim ilk oluyor ondan panikledim düştü biraz ama yine de bekleyeceğim birden çıkar falan daha cok küçükler
Canım o kadar tıkalı ki çekmeden açılmıyor çocuk uykusunda nefes alamıyor mecbur kalıyorum çekmeye. Hani normal bi tıkanklıl olsa bırakıcam öyle ama. Dün büyük şırıngayla 4-5 kere serum sıktık birinden sıkıyoruz diğerinden akıyor ona rağmen boşalmadı.Geçmiş olsun bana dr serum fizyolojik sık sık yapabilirsin dedi ama burun aspiratörü sadece banyo sonrası yap fazla yapmak burunda ödeme neden olup daha cok tıkanma yapıyormuş inş daha iyidir
Bizimde çığlık atıyor atak falanda yok ki geçee diye kendimi teselli edemiyorumAyyy 2 saattir uyumuyor diğerini de uyandırdı. Ya uyumasın buna da ok ama çığlık çok fena beynim yandı. 5 gecedir her gece böyle. Çarşaf bağımlısı resmen. Ama kesin karalıyım sallamıcam. Ağırlaştılar artık.
Sende deseydin evet evliliğimiz hiç iyiye gitmiyor yoruldum beni anlamayan insanla yaşamaktan diye. Böyle söyleyerek üste çıkmaya çalışmış resmen kendi hatasını kabullenmek istememiş. Üzülme canım çoğumuz aynı şeyi yaşıyoruz. Al eşini karşına duygularını düşüncelerni uzun uzun anlat, ağlamak istiyorsan ağla içine atma ama bu insanı daha çok bunaltıyor.Kızlar çook teşekkür ederim, iyiki varsınız. Damdan düşeni damdan düşen anlarmış. Gerçekten ben artık eşimi kardeşimi falan bıraktım anlayamayacaklarını düşünüyorum anlatsam da. Çok yoruldum. Birde gece bana mesaj atmış yorulunca hemen bunalıma giriyormuşum evliliğimiz hiç iyiye gitmiyormuş benim yüzümden birde ona destek olmalıymışım hep kendime destek istiyormuşum. Daha ne yapabilirim ki evine geliyor akşam yemeği haızr yatakları temiz işten geliyor yiyor içiyor tv izliyor oğluş uyumazsa yarım saat uyutuyor çekip gidiyor. Yine suçlu ben oldum. Napalım...
canım bunu nereden almıştın ben kaçırdımcanım içinde bebek irmiği yulaf unu pirinç unu sebze çorbası havuç çorbası probiyotik maya gibi şeyler var set yapmışlar yani
canım sen uyku eğitimi vermiş miydin? daha önce konuşulmuş hatta bizzat ben sormuş da olabilirim eğer öyle ise kusura bakma ama dayanamadım tekrar sorucam nasıl bir süreçten geçtin seninki de memede uyuyan gillerden miydi?Canım geçmiş olsun biZde de ateş yapmıştı aşılar ama düştü hemen. İnşallah çıkmaz sizinde tekrsr.
Canım uyku eğitimi falan düşünmezmisin belki başarılı olursun evet başta zor oluyor ama sonra düzene giriyor
Ben de sebze meyve tadım yaptırıyorum, yoğurt veriyorum. Bazılarını seviyor. Bizimki 5.5 aylık ve Dr 5 aylıkken başlattıBana dr 6 ayda sadece tadım meyve yoğurt muhallebi sana kalmış dedi 7 ayda kahvaltı çorbalar başlarız dedi ben bi kaşık meyve 3 gün sonra yoğurt verdim daha çorba denemedim muhallebi denedim sevmedi belki gece yer daha cok uyur die şuan 6 aylık ek gıda sıfır yemiyor bakalım inş alışır
Ben kardeşi olsun kafasında olanlardanım Kendimi düşünsem yapmak delilik. İki çocuğa iyi imkan sağlamak da çok zorBen de 2 dusunurdum, oglandan sonra zirvede birakmaya karar verdim
Tesekkur ederim canim .Dun bir kez oldu .Bugun iyiyim simdilik .Tekrarlarsa cuma gunu retina bolumune gidecegim .Cok geçmiş olsun inş ciddi bi şey çıkmaz belli oldu mu ?
Insanin sabrinin tükendiği anlar oluyor .Evet sadece bebek baksak prenses gibi oluruz .Mesela oyle bir arkadasim var .Ikizlerinin bakicisi ayri ,eve gelip yemek yapan, temizlik ütü yapan bayani ayri .Kalkiyor .Bugun nereye gezmeye gitsek ,ne yiyip icsek ablaya soyleyim de yapsin modunda. Cocuklari uyanıkken istedigi gihi egleniyor .Uyuyacak uyatamadi mi ver yardimciya git sen yatak odasinda uyu .Masallah gercekten cok gipta ediyorum .Boyle insan depresyona girer mi girmez tabii .Peki biz bebek + yemek ,ütü evin eksiği fazlasi ,temizliği ,kocanin akrabalarini pofpoflama ...Anneannem yıllardır bazı sebeplerden evinden ayrılamadı hastalık falan bu sene rahatladı biraz herkesin evlerini görmek istedi kadın da napsın ama gerçekten anlamıyorlar. Sırtımın ağrısından yatağa bile uzanamıyorum. Şu an kimseyle konuşmak istemiyorum ya herşeyi ben mi düşünmek zorundayım anlamıyorum ki eşime kalsa bi çocuk bakıyormuşum tafram yetmiş bilet alcakmış annemlere gidip yatcakmışım anladığı bu. Kendince yardımcı olduğunu sanıyor ama herhangi biri arasa çağırsa bırakıp gidiyor mesela haftasonu. Berberine lazerine düzenli gidiyor gayette. Ki ben haftasonu gelse de biraz nefes alsam diye iple çekiyorum ama herkes kendi işlerini halledip geliyor çünkü ben köleyim mecburım nasıl olsa bebekle kalmak zorundayım. Ben hiçbirşeyi yapamıyorum ama kendime kapana sıkışmış gibi hissediyorum. Şuan çok kötüyüm ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çarpıntım başladı stresten geldi çocuğu yanıma aldım salonda yatcam dedi diye göre göre bana çocuk yanında mı diyor. Bende cvp vermedim heö görüyor hem konuşursam patlayacağım ağlamamı durduramayacağım. Ama o sadece bana bi ton laf edip çekti gitti başlarım tafraba da bilmem ne de git de bi sen bakıyosun da. Ne diyim ki kimse anlamıyor asla anlamıyorlar. Bunaldım kapalı ceza evinde gibiyim. Birde kız kardeşim restaurant gibi iş çıkışı bana gelip yemek yiyip gidiyor oturuyor içerde ve ona da sinir oluyorum iş hayatımı da bıraktım evde kakılmışa döndüm. Herkes anca yük bana. Haftasonu projesini yazamamış kendş bana geldi yardım et diye sabah 9 da çocuğu verdim 1. 2 saat uyumaya ve kahvaltı yapıp senin yüzünden yapamadım dedi 2 gün yedi içti yattı gitti. Oof of
Evet çalışmıyoruz diye bos saniyorlar .Ben calisirken haftaici evime adin atamazlardi .Simdi aman nasilsa hep evde sabah da gidebiliriz ,gecenin körü de nasil sa boşş...Bende bu tar şeyler yaşadığımda hep senin gibi işide bıraktım diye aklıma geliyor , evet çocuğuma bakmam çok güzel ama sanki para kazanmayınca , sürekli evde olunca çevrede çok rahatta boştaymışsın gibi bi algı oluyor
Halbuki işe gidince daha rahattım ben sıcak çayım / öğle molam vardı . Evde öylemiyiz kahvaltıyı bile geçiştiriyoruz çoğu zaman .Bebekle tüm gün geçirmenin yorgunluğu çok ayrı bir durum kendime ait 1 dk yok kibebek uyuyunca ne yapacağını sapıtıyor insan . Sinir olma diyemiyorum sana inan çok haklısın en güzeli ağlayacağın varsa ağla , eşinede söyle hissettiklerini içinde tutma ,işlerde yetişmiyorsa bırak öyle kalsın napalım bizde insanız yoruluyoruz ,yaşlandığımı hissediyorum şu 6 ayda
Aynı düşünüyorum ben de; yaş oldu 41 e oğlumu biraz büyütmeden de olmaz..olacak mı o da var da...oğlum süpriz bebekti. Ama kreşe gitmeden yapmak çok çok yorucu olur. Ya da belki kazana düşeriz :) umarım senin de her şey gönlünce olur.Ben kardeşi olsun kafasında olanlardanım Kendimi düşünsem yapmak delilik. İki çocuğa iyi imkan sağlamak da çok zor
inşallah geçicidir canım Allah sağlık versinTesekkur ederim canim .Dun bir kez oldu .Bugun iyiyim simdilik .Tekrarlarsa cuma gunu retina bolumune gidecegim .
Ne kusuru canım herşeyi aklımızda tutamayız ki.canım sen uyku eğitimi vermiş miydin? daha önce konuşulmuş hatta bizzat ben sormuş da olabilirim eğer öyle ise kusura bakma ama dayanamadım tekrar sorucam nasıl bir süreçten geçtin seninki de memede uyuyan gillerden miydi?
Valla ben birşeyi bir kere aklıma koydum mu tabi kısmette de varsa kolay kolay o fikirden dönmem. Ama bizimki de öyle hemen olmadı dolayısıyla bundan sonra olur mu bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı :)Aynı düşünüyorum ben de; yaş oldu 41 e oğlumu biraz büyütmeden de olmaz..olacak mı o da var da...oğlum süpriz bebekti. Ama kreşe gitmeden yapmak çok çok yorucu olur. Ya da belki kazana düşeriz :) umarım senin de her şey gönlünce olur.
inşallah geçicidir canım Allah sağlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?