2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim de durum aynı meyve istemedi çıkardı yoğurt denedik itti muhallebi istemedi biberon zaten tutmuyor 1 hafta ara vericem sonra tekrar deneyeceğim sinirim bozuldu valla

al benden de o kadar, sacimin dibi kasiniyor suan gece 2.30 olmus cocuk uyumuyor. Kusup duruyor yine 10 kere ust degistirmece

C cigdemmm26 canim ben dişinin ucunu gordum sonunda. Bizim uyumama sebebi belli oldu yani ama acaba daha ne kadar surecek bu çile onu bilemiyorum. Zaten bayadir huzursuzluk vardi oyyyy oy.

Sabir işi arkadas. Ama oyle bir sabir degil, baya ermişlerin sabri lazim bize bence

Ayyy 2 saattir uyumuyor diğerini de uyandırdı. Ya uyumasın buna da ok ama çığlık çok fena beynim yandı. 5 gecedir her gece böyle. Çarşaf bağımlısı resmen. Ama kesin karalıyım sallamıcam. Ağırlaştılar artık.

Iyi dayanıyorsun sallamamaya, gerçi ben salladığım halde kaç kez ağlayarak uyandı sayamadım

Allah kolaylık versin canım çok zor gerçekten

al benden de o kadar, sacimin dibi kasiniyor suan gece 2.30 olmus cocuk uyumuyor. Kusup duruyor yine 10 kere ust degistirmece
Kızlar çook teşekkür ederim, iyiki varsınız. Damdan düşeni damdan düşen anlarmış. Gerçekten ben artık eşimi kardeşimi falan bıraktım anlayamayacaklarını düşünüyorum anlatsam da. Çok yoruldum. Birde gece bana mesaj atmış yorulunca hemen bunalıma giriyormuşum evliliğimiz hiç iyiye gitmiyormuş benim yüzümden birde ona destek olmalıymışım hep kendime destek istiyormuşum. Daha ne yapabilirim ki evine geliyor akşam yemeği haızr yatakları temiz işten geliyor yiyor içiyor tv izliyor oğluş uyumazsa yarım saat uyutuyor çekip gidiyor. Yine suçlu ben oldum. Napalım...

Teşekkür ederim bizim ilk oluyor ondan panikledim düştü biraz ama yine de bekleyeceğim birden çıkar falan daha cok küçükler
Bzim 4-6 ay aşılarında ateş yapmıştı ne yazıl ki. Hastalıktan olmasında ateş aşı yüzünden olanı bi günde geçiyor en azından.
Geçmiş olsun bana dr serum fizyolojik sık sık yapabilirsin dedi ama burun aspiratörü sadece banyo sonrası yap fazla yapmak burunda ödeme neden olup daha cok tıkanma yapıyormuş inş daha iyidir
Canım o kadar tıkalı ki çekmeden açılmıyor çocuk uykusunda nefes alamıyor mecbur kalıyorum çekmeye. Hani normal bi tıkanklıl olsa bırakıcam öyle ama. Dün büyük şırıngayla 4-5 kere serum sıktık birinden sıkıyoruz diğerinden akıyor ona rağmen boşalmadı.
Bizimde çığlık atıyor atak falanda yok ki geçee diye kendimi teselli edemiyorum
Sende deseydin evet evliliğimiz hiç iyiye gitmiyor yoruldum beni anlamayan insanla yaşamaktan diye. Böyle söyleyerek üste çıkmaya çalışmış resmen kendi hatasını kabullenmek istememiş. Üzülme canım çoğumuz aynı şeyi yaşıyoruz. Al eşini karşına duygularını düşüncelerni uzun uzun anlat, ağlamak istiyorsan ağla içine atma ama bu insanı daha çok bunaltıyor.

canım sen uyku eğitimi vermiş miydin? daha önce konuşulmuş hatta bizzat ben sormuş da olabilirim eğer öyle ise kusura bakma ama dayanamadım tekrar sorucam nasıl bir süreçten geçtin seninki de memede uyuyan gillerden miydi?

Ben de sebze meyve tadım yaptırıyorum, yoğurt veriyorum. Bazılarını seviyor. Bizimki 5.5 aylık ve Dr 5 aylıkken başlattı

Canım senin arkadaşın cybex Pallas önermişti. İki modeli var 2 ve m. Onunki hangisi, kaç liraya almış ve baza dahil mi? Nereden almış sorabilir misin benim için ? demlicaykeyfi

Insanin sabrinin tükendiği anlar oluyor .Evet sadece bebek baksak prenses gibi oluruz .Mesela oyle bir arkadasim var .Ikizlerinin bakicisi ayri ,eve gelip yemek yapan, temizlik ütü yapan bayani ayri .Kalkiyor .Bugun nereye gezmeye gitsek ,ne yiyip icsek ablaya soyleyim de yapsin modunda. Cocuklari uyanıkken istedigi gihi egleniyor .Uyuyacak uyatamadi mi ver yardimciya git sen yatak odasinda uyu .Masallah gercekten cok gipta ediyorum .Boyle insan depresyona girer mi girmez tabii .Peki biz bebek + yemek ,ütü evin eksiği fazlasi ,temizliği ,kocanin akrabalarini pofpoflama ...
Evet çalışmıyoruz diye bos saniyorlar .Ben calisirken haftaici evime adin atamazlardi .Simdi aman nasilsa hep evde sabah da gidebiliriz ,gecenin körü de nasil sa boşş...

C cisse0932 canım sende ona msj at dök içini rahatla ne demek yorulunca destek istiyorsun insan eşinden zaten ne Zaman destek beklemeli ki anlamadım sen duygusal içerikli bir msj döşe.....
Bu erkekler kadar işin icinden siyrilmaya calisan empatisiz varlık yoktur herhalde benimki bile 3.olunca ancak kavradi durumun vehametini ne desem ses etmiyor çocuklara diyorki anneyi kızdırmayalim ne isterse yapalim ben eşimden istiyorum o da büyük oğluma pasliyo çocuk en sonunda iyi ki bi kardeş istedik pişman ettiniz diyecek

Ben kardeşi olsun kafasında olanlardanım Kendimi düşünsem yapmak delilik. İki çocuğa iyi imkan sağlamak da çok zor
Aynı düşünüyorum ben de; yaş oldu 41 e oğlumu biraz büyütmeden de olmaz..olacak mı o da var da...oğlum süpriz bebekti. Ama kreşe gitmeden yapmak çok çok yorucu olur. Ya da belki kazana düşeriz :) umarım senin de her şey gönlünce olur.
Tesekkur ederim canim .Dun bir kez oldu .Bugun iyiyim simdilik .Tekrarlarsa cuma gunu retina bolumune gidecegim .
inşallah geçicidir canım Allah sağlık versin

Ne kusuru canım herşeyi aklımızda tutamayız ki.
Evet canım uyku eğitimi verdim 1.5 ay önce başladım. Hem memede hem kucakta pışpışla uyuyordu. Kucaktan inince uyanıyordu. Kollarım kopuyor diye dizimde sallamaya başladım ama bu sefer durduğum an uyanmaya başladı. Gece sabaha kadar bi uyur bi sallar pozisyonda dolaştım 3-5 gün çarşafta falan sallıyorduk çok ağlarsa sonra bi anda eğitim vermeye karar verdim uykusuzluk onun huysuzluğu karar vermemde etkili oldu zaten bu çocuk uyuyamadığı için ağlıyor 2-3 günde uyumak için ağlasın sonrası ikimiz içinde güzel olur diye düşündüm ama öyle aman aman bi araştırma yapmadım. Burdan okuduklarımı biliyordum bide bi arkadaşım uyku eğitimi vermişti onunla konuştum. Sandalye yöntemini uyguladım 3 gün yanında 4 gün odanın içinde oturdum 8.gün odadan çıktım. Hala ara ara yanında oturmamı istediği oluyor ama bu haftada 1-2 uykusunda oluyor bana ihtiyacı olduğunu düşünüp oturuyorum yanında yada ninni söylüyorum odada yanında olduğumu bilsin diye. İlk gün dışında çok ağlamadı ama bazen uykuya direnip mızırdandığı çok oldu. Şu an maşallah 3 gündüz 1 gece uykusu var. Gündüz uykularında 30 dk döngüsünü kıramamıştım oda 10 gündür düzeldi gibi. Ben eğitimdeki herşeyi birebir uygulayamadım o kadar sert duramadım kendime uyarladım biraz. Mesela arkadaşımın aldığı eğitim dosyasında ağlarsa yanına gitmeyin 1 saat ağlayabilir diyordu ben ağlayınca yanına gidip kucağıma almadan sakinleştirmeyi hatta sakinleşmesi için konuşmak yetmezse 1-2 dk beşiği sallamayı ağlaması kesilince sallamayı bırakıp saçını yüzünü okşamayı ninni söylemeyi vs seçtim.

Senin bebeğinde mi uyumuyor canım?

Valla ben birşeyi bir kere aklıma koydum mu tabi kısmette de varsa kolay kolay o fikirden dönmem. Ama bizimki de öyle hemen olmadı dolayısıyla bundan sonra olur mu bilemiyorum. Hakkımızda hayırlısı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…