2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Fiyatını sormamıştım ama sorup yazayım sana

Yaa emerken uyuyan yatağa koyulduğu an uyanan bebeler ne olacak yaaa???

Benimle aynı durumda olan var mı yoksa yalnız mıyım??

1saat emdi belki yine koyduğum an uyandı. Delircem artık gram uyumuyor?!! Sabah 8den bu saate kadar 1-1.30saatlik uykuyla yaşıyor resmen!? Ve sanki koca şişe enerji içeceği içmiş gibi asla durmuyor 1dk bile..

Kızlar merhaba 6.ay aşısı oldu bugün 37.5 a çıktı ve çıkıyor gibi ilaç vereyim mi ? Kaç ml bi şey demedi hemşire ver dedi ama kaç saat ara ile kaç ml bilemedim
Canım benimkinin de öyle oldu geceye kadar ateşliydi ama en fazla 37.6 oldu. 37.3 ü geçince üzerini incelttim ara ara ellermi kol altına bacak aralarına koydum ( ellerm soğuktu) bazen havalansın diye altını açtım bazen zıbınını açıp kapattım böyle böyle geçti yükselmedi. Bence 38 i geçerse ateş düşürücü verebilirsin veya 38.5 genelde doktorlar öyle tavsiye ediyor ama yine de sen bilirsin geçmiş olsun

Ben öyle olunca kanguru veya slinge koyuyorum dediğin gibi kollar dayanmıyor bir de benimki zayıf olmasına rağmen gücüm kalmıyor

Bennnn

Tesekkur ederim cnm, ins dedigin gibi kisa ve acisiz bir sekilde dislerini cikartsinlar. Gercekten dia cikarmak cok zor.

Unutursun bugünlerini belki
bebek buyutmek neyse de, tekrar sezaryen olmak istemiyorum canim
sag olasin canim. Zeytinyagini hergun veriyorum, balkabagini da daha sık vereyim.
Kizlar ben mama sandalyesi ararken kayinpederim prego nun mama sandalyesini almis gekmis saolsun cok begendim
gule gule kullan canim =) iyi kayinpeder varmis sende, bize 1 bez alan olmadi

pelcel ates 37.8i gecince calpol veriliyor, calpolun prospektusunde yaziyor olcusu

Bugün benimkide aynı canım gündüz 30 40 dak zorla uyudu evde anneannem var misafir yok tavuk sevmem yok şu yok bu ona ayrı yemek yaptım tekrardan. Çocuğu oyalıyor güya 15 dak ama uyku saati kaçtı mı bi anlamı kalmıyor işte. Verdiğim bal kabapı da gaz yaptı sanırım 8den beri aralıksız 40 dak bir falan aplayarak kalkıyor sakinleştirip uyıtuyoruz tekrar. Eşim grip o kadar uyardım salonda yatıyor 2 gündür sabaha kadar 10 takım pijama iç çamaşırı değiştiriyor sabah çocuk hastalanmasın diye hadiii hepsini tekrar yıka. Gece boyu tek başına bak. Sabah kalk misafire kahvaltı güleryüz. Yeminle ağlıyorum şuan tuvalette. Kokmayayım diye 10 dak duş aldım nasıl aldığımı da bilmiyorum. O kadar mutsuzum ki. Annemle babamda güya asker ziyareti diye kubrısa bilet almışlar baharda birde dalga geçer gibi gelmek isteyen katılsın diyor. Tamam yardım ediyorlar ama ben isyan edip laf sokarsam geliyorlar ya da ben gidip mecbur kaldıklarında. Kendileri asla yoruluyor destek olalım demiyorlar gezme derdindeler. Yani büyük konuşmak istemem ama akıl sağlığım bozulursa anca 2. Çocuk olur benden. Pessss pes pess. Saçlarımın dibi geldi 100 kiloyum kaşkar orman haftada 1 yıkanıyorum. Sabahın köründen gece yarısına kadar ayaktayım ve mutfakta bılalık mak boşaltılıp birikenlerin yerleşmesi lazım yemeklerin dolaba kaldırılıp çöplerin atılması lazım ve benim eşim bana sen bir yat diyor. Eee o zaman yaaaappp ortadaki işleri. Renkliler 2 mak oldu yıka o zaman kalmamıl demeeee. Delircem yaaa ben

Kızlar merhaba 6.ay aşısı oldu bugün 37.5 a çıktı ve çıkıyor gibi ilaç vereyim mi ? Kaç ml bi şey demedi hemşire ver dedi ama kaç saat ara ile kaç ml bilemedim
Verme canım az önce bununla ilgili yazı okudum 37.5 ates sayılmaz zaten ayrıca vücut direnc kazaniyor şu anda savaşıyor yani ateş düşürücü ile maalesef bunu engellenis oluyoruz ilik duş ve soğuk kompres öneriliyor

Allah kolaylık versin canım çok zor gerçekten

Canım sakin ol... Anneanne de yaşlı eee sende de çocuk var biraz garip olmuş misafirlik olayı mecburi bir misafirlik mi...
İİnaki aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruz bende 3 çocuk var kicam ile beraber 4 erkek iş güc yemek v.s hepsi maalesef bende kesinlikle yetişemiyorum ve inanılmaz takintiliym bu konuda ama elden birşey gelmiyor bazen yetişemediğim şeyler yuzunden çocuklara patladığım bile olabiliyor üstüne ufaklik geçen haftadan beri mızmız kucaktan inmiyor üstelik benden baskasinda sn.durmuyo çok yorgunum kişisel bakım hakgetire aile AP. Yasiyiruz kimseden fayda yok asla ağzımı eğip istemem Allah muhtaç etmesin de inşallahhhhh
Yani demem o ki olduğu kadar diyip kendimi zorda olsa teselli ediyorm az kaldi güzel gunler bahar gelir gelmez bizimle olacak kendini uzersen bebeğine de yansir unutma

Benim kv ye arada diyorum valla o beni katmadan aldiriyor ucretsiz izindeyim kar kis is yok fazla esiminde bedava sevmek yok

Kizlar instada dolasan bi haber var bilmiyorum gordunuz mu ? Amerikali bi kadin 18 haftalik hamile, dr beyin gelisiminin bi kismi olmadigini dogsa bile yasayamayacagini soyluyor. Kadin diger organlarini soruyor ve bebegi karninda yasatiyor. Sonrasinda dogum yapiyor bebek 1 hafta yasiyor ve organlari 2 bebege can veriyor. Cok duygulandim.

Kizlar cahil.diyebilirsiniz bu sandalyenin 2 kilifi var bunlar makinayami atilmali silmelimiyim yardimci olabilirmisiniz

Anneannem yıllardır bazı sebeplerden evinden ayrılamadı hastalık falan bu sene rahatladı biraz herkesin evlerini görmek istedi kadın da napsın ama gerçekten anlamıyorlar. Sırtımın ağrısından yatağa bile uzanamıyorum. Şu an kimseyle konuşmak istemiyorum ya herşeyi ben mi düşünmek zorundayım anlamıyorum ki eşime kalsa bi çocuk bakıyormuşum tafram yetmiş bilet alcakmış annemlere gidip yatcakmışım anladığı bu. Kendince yardımcı olduğunu sanıyor ama herhangi biri arasa çağırsa bırakıp gidiyor mesela haftasonu. Berberine lazerine düzenli gidiyor gayette. Ki ben haftasonu gelse de biraz nefes alsam diye iple çekiyorum ama herkes kendi işlerini halledip geliyor çünkü ben köleyim mecburım nasıl olsa bebekle kalmak zorundayım. Ben hiçbirşeyi yapamıyorum ama kendime kapana sıkışmış gibi hissediyorum. Şuan çok kötüyüm ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çarpıntım başladı stresten geldi çocuğu yanıma aldım salonda yatcam dedi diye göre göre bana çocuk yanında mı diyor. Bende cvp vermedim heö görüyor hem konuşursam patlayacağım ağlamamı durduramayacağım. Ama o sadece bana bi ton laf edip çekti gitti başlarım tafraba da bilmem ne de git de bi sen bakıyosun da. Ne diyim ki kimse anlamıyor asla anlamıyorlar. Bunaldım kapalı ceza evinde gibiyim. Birde kız kardeşim restaurant gibi iş çıkışı bana gelip yemek yiyip gidiyor oturuyor içerde ve ona da sinir oluyorum iş hayatımı da bıraktım evde kakılmışa döndüm. Herkes anca yük bana. Haftasonu projesini yazamamış kendş bana geldi yardım et diye sabah 9 da çocuğu verdim 1. 2 saat uyumaya ve kahvaltı yapıp senin yüzünden yapamadım dedi 2 gün yedi içti yattı gitti. Oof of

Nazar değdi canım uyku sorununu çözdük dedin bıgün. Valla şaştım kaldım ben büyüklerin dediklerinden en çok bir günü bir gününü tutmaz tuttu o da tutmaz olaydı.
Olabilir canım bundan sonra güzel bişey yazarken cümlenin başına maşallah maşallaj maşallah ekliycem sanırım nazar değiyor uyuyor deyince :) hayır instagrama falan o kadar fotoğraf yüklüyorum çok şükür bişey olmuyor ne zaman iyi uyuyor falan diye dillendirsem o gün bitmiyor. Dillendirmemek lazım sanırım.
Ben öyle olunca kanguru veya slinge koyuyorum dediğin gibi kollar dayanmıyor bir de benimki zayıf olmasına rağmen gücüm kalmıyor
Ben hala kanguru alamadım kış geldi diye erteledim şimdi ona sıra gelmiyor
Keşke misafir gelmeseydi canım. Bebekli evde yatılı misafir hiç çekilmiyor. Bende tek baktığım için anlayabiliyorum şu an seni. Bak 10da akşam yemeği yedik. Eşime çok yoruldum daha mutfak toplancak çamaşır asılcak diyorum yapma boşver dedi. Sanki sabaha kalsa ne değişecek çamaşırlar kokucak mutfak daha da dağılacak. Yardım etmek yerine yapma deyip anlayışlı gözüküyor. Hepsi aynı yani. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ama geçiyor bu günlerde.

Çok dolmuşsun tutma bence kendini ağla biraz rahatlarsın. Sonra daha sakin kafayla al eşini karşına ciddi ciddi konuş. Bizde haftasonları annem olmuyor eşimle istisnasız birbirimize giriyoruz. Yorgunluk stres uykusuzluk hep tahammüllerimizi azaltıyor. Bu bebek mevzusu evlilikler için ciddi bir sınavmış. 10 senelik evliliğimizde hiç şimdiki kadar didişmemiştik. Ama bir şekilde geçecek ve unutulacak herhalde yoksa evli kalmazdı etrafta :)

Uzun uzun yazmayı isterdim ama kızım önümde kanguruda yarım saattir belim koptu uyumuyor. Şöyleki şu şartlarda misafir gelse ki gelemez :) önüne yemek koyduğuma şükretsin değilse zıkkım yiyebilir kendi akrabam bile olsa farketmez

yapma hiç bir şey , en acil ne varsa bebeğin çamaşırı adılcsksa onu as başka hiçbir şey yapma ve güzelce kendini sakinleştir canım pencereden bak ağla ağla yine bak kimin umurunda. Sen iyi olmazsan çocuğun da etkileniyordu, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz inan bana. Ben eşimle hiç tartışmazdım hadess in dediği gibi ciddi sınav gün aşırı didişiyoruz bizde. Zor, ama geçecek.

" Ne çıkar siz bizi anlamasanız da. Evet, siz bizi anlamasanız da ne çıkar. Eh, yani ne çıkar siz bizi anlamasanız da. Hiçbir şey ! "
diyorum sana / Edip Cansever'den...

Booooşşşşverrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…