2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ay kızlar havucu verdim şimdi haşlayıp ezdim zeytinyağı koydum biraz da su ile kıvam verdim ama illa ki pütür oluyor yoğurt gibi olmuyor. Öğürdü iki kere ağzını kocaman açtı gözleri kızardı nefes alamıyor gibi oldu çok korktum yaa??
Siz nasıl verdiniz?

Bugün kızıma öğlen zeytinyağlı pırasa yaptım 1 yk kadar yedi diğerini uyanınca yedirecegim bakalim yiyecek mi çünkü ağzını kapatıp yemek istemiyor. Aksama da yoğurtlu havuç çorbası deneyecegim bugün çorba saati karıştı biraz

5 ay doktor kontrolünde ek gıda için tadımlara başlamayı da konuştuk. vereceğimiz şeyleri önce 2-3 çay kaşığı ile başlayıp günler içinde arttırarak günde en fazla bir çay bardağı olacak şekilde vermeyi tavsiye etti. Buharda sebzeler ve cam rendeden geçmiş meyvelerle başlayacağız. 3 gün kuralıyla gideceğiz. Alerjik olmadığı şeyleri 3 öğün şeklinde ver daha sonra dedi. Mesela sabah sebze, öğleden sonra yoğurt, akşam meyve gibi. Sebze-meyve emziğini önermedi, bir noktadan sonra elinde sürekli birşey yer halde oluyor çocuklar dedi, çocuğun yediğini öğün olarak görmesi için kaşıkla yedirmeyi önerdi. Bir de bir "kutsal mesafe" belirle kasıgı verirken dedi. Yani çocuk istemezse zorla yedirmiyoruz, kaşığı biraz uzakta tutuyoruz, o uzanıp yemek isteyince veriyoruz. Yumurtaya bir ay sonra başlayacak. Bir yaşa kadar tuz, şeker, bal (tabiki), ve konserve yok. Bir yaştan sonra kurutulmuş veya dondurulmuş meyve sebze olur dedi. Henüz tam oturamıyor olsa da mama sandalyesine oturt yedir, akşam yemeği esnasında da sizle otursun masa hizasında dedi.
demlicaykeyfi Bu Sami hocanın kendi websitesiymiş. Kahvaltı yazan kısma kadar olan şeyleri vereceğiz dedi: http://www.doktornobette.com/bebek-beslenmesi-ve-ek-gidalar-uzm-dr-sami-akbuga,2,307#.XCylaFwzZPZ Bu sitedeki porsiyonlar biraz büyük oluyormuş, bebek tamamını yemeyecek.
Başka aklımda kalanlar:
İnek sütü içirmiyoruz ama muhallebiyi inek sütü ile yapabiliriz. Anne sütü ile de muhallebi yapabiliriz.
Organik gıda arayışına gerek yok kendi yediğiniz gibi verin , meyvelerin vs kabuklarını kalın soyun yeter dedi.
Tıpta daha çok çocukların damak tadı yoktur diye düşünülür ve tadımlar o mantıkla ilerler ama aslında bebeklerde de damak tadı var. Bazı gıdaların tadını amniyon sıvısına geçtiği için, bazılarını genetik kodlardan dolayı, bazılarını anne sütünden bilirler. Bu yüzden zamanla katı kuralları takip etmek yerine sizin de damak zevkinize uygun düşen gıdaları vermeye başlarsınız kontrollü olarak dedi.

Allah kolaylık versin canım

bizimde aynı oldu son gün zorlamadım suyunu sıkıp verdim artık

Allah kolaylık versin. Sen memur değilmiydin 3 saat süt iznin bitti mi ki

kronik_unutkan geçmiş olsun canım. Bize doktor iburamin zero, calpol ve prospan vermişti.

Kızlar iki gündür bende yeşilkabak ve havuç veriyrm oğluma gece aşırı gazlanıyor.ve bugün kakasında havuçlar vardı yediği gibi çıkmış. Çatalla ezip veriyordum. Bugün 3. Gün gazdan dolayı verip vermemk arasında kaldım

O kadar yazdığın şey arasında dikkatimi çekip maşallah dedirten şey emekliyor yazman oldu :) benimki yüzüstü dönüyordu bir ara, artık onu da yapmıyor. Bir sağa bir sola dönüyor sadece. Tembel ya, arkadaşları emeklemeye başlamış bile maşallah :)

Allah Allah ya, niye böyle oluyorlar ki? Benimki sadece çatalla ezip zeytinyağı koyuyorum, öyle bir sorun olmadı çok şükür. Benimki de sıvı şeyleri genzine kaçırıyor. Ilaç falan verince.

Kızlar bugün 5 ay kontrolü vardı oğlumun. Doktor girince domuz gribi için mi geldiniz diye sordu direk. Gelen vakaların %50si domuz gribiymiş. Okullar tatil olana kadar avm'ye gitmeyin dedi. Dikkat edin siz de.
ay ne diyorsun Allah korusun yaaa. Okula giden birileriyle de gorusurken dikkat etmek lazim o zaman.
bu havucta herkes sorun yasadi acaba blenderdan gecirsek nasil olur... Baska secenek kalmiyor havuc icin
sag ol canim cok guzel anlatmişsin. Ben de paylasmistim hocanin yazdigi siteyi herkes okusun diye.
Ay benim koalayi koli bandiyla yapistircam kendime ya da japon yapistiricisi kesin cozum bugun hic kucaktan inmek istemiyor

Mama sandesinin altına tek kullanımlık örtüler oluyormuş ben da onlardan bakıcam yoksa hep yer halı silmek zor olur. Kızım hala püre yemiyor alıltıramadım
Nerede var ebebek falan mı? Bana da lazım. Yemek masasının altındaki halıyıda kaldırıcam.

Benimki ne yese olduğu gibi çıkıyor ya. Alışacak herhalde diyorum.

Kızlar yoğurt nasıl veriyorsunuz neyle mayalıyorsunuz dışardan inek sütü alıp babymix yoğurt ile mayalama olur mu?
Ben öyle yaptım başlarda doktor tavsiyesi ile. Babymixle biraz daha fazla sürüyor tutması. Şimdi annemin yoğurduyla yapmaya başladım sanki daha çok sevdiler. Annem urla da bir sütçüden alıyor sütünü ama ben süt olarak tire organik kullanıyorum.

Bizim bebekler daha erken doğdu cnm o yüzden merak etme. Benimkilerde başladı emeklemeye artık bırakamıyorum. Haftaya 7. Ay kontrolüne gidiyoruz.

Uzuuun bir aradan sonra merhaba kızlar...

Bugün itibariyle işe başladım... kızımın kv ye bıraktım küçük oğlumla birlikte ikisine de bakıyor saolsun....
Hosgeldin canim 3 cocuklu hayat nasil ,cok zorlaniyor musun ?
Senin kv topikteki ender insanlardan cok şanslısın.

Bugün bir komsuma bebek görmeye gittim .Benimki kocaman olmus masallah yaa
Cok tatlıydı kuzucuk ama gaz sancilari baslamis .Kendi çektiğim sıkıntılar geldi aklima .O yuzden üzüldüm .Kadinin 2.cocugu ama onceki rahat büyümüş. Simdi ne yapacağını bilemiyor .Gaza dair tum bildiklerimi anlattim .
Ama lohusa morali bozulmasın diye ne yaparsan yap gecmiyor diyemedim .

Hosgeldin canim 3 cocuklu hayat nasil ,cok zorlaniyor musun ?
Senin kv topikteki ender insanlardan cok şanslısın.

canım teşekkür ederim... 3 çocukla hayat gayet eğlenceli geçiyor... kimi zaman stresli, kimi zaman eğlenceli ama bi şekilde geçiyor...

kv yönünden şanslı olanlardanım evet... saolsun gün boyunca hem 4 yaşındaki oğluşa hem de kızıma bakıyor... bugün ilk günleri nasıl geçti bilemiyorum zorlandılar onlarda elbet ama yapacak birşey yok... evde olmayı çok isterdim ama maalesef elden birşey gelmiyor....

En azindan gozun arkada gitmiyorsun ,bebegin güvenli bir yerde .Insallah zamanla alışırsın canim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…