- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #77.461
Herkesin aklında aynı düşünce var galibanoluyomuş babayla bağ kuramazsa
gülme komşuna oldu heralde ayy bütün sıpaları ısırasım varHerkesin aklında aynı düşünce var galibakız ne dicem az önce bende çığlık versiyonu var diyince seninkide gülsünmü dedin aceba. Annem saatlerdir sallıyor bıraktığı an tükürüyor bu sıpa hala uyumadı emiyor
Zifiri karanlıkta gulup konuşan bebeği susturma yontemi var mı? Zamaninda cok dua ettim ağlamasın diye galiba
Geçmiş olsun canım yaa diş ateşi 2-3 gün sürüyor diyorlar ama doktor tahlil vs yaptı mı enfeksiyon falan olmasın bideKızın ateşi yine yükseldi rutine döndü resmen doktoruyla konuştum diş yüzünden olabilir genel huzursuzluğu yoksa calpol ile müdahale ederek izle diyor. Genel huzursuzluktan kasıt ne acaba uyumamak sürekli ağlamak falanmı bunlar hep varmaskesiz yaklaşmıyorum. Yarım saate bir maske değiştiriyorum ellerimi heo yıkıyorum daha ne yapabilirim. Sabahın köründe iş var çocuk yine mızmız Allahım sabır ya
Bizimde öyle cee ee demeden odadan çıkıp tuvalete gidemiorum :)Ya bu 23.atak haftası anneye bağlılıkla ilgiliydi değil mi?
Beşiğinde sürekli uyanıyor yanıma aldığımda da illa sarılıcam dibinde olucam yoksa eliyle habire vuruyor dürtüyor sarılınca duruyor çok tatlı ama uyurkende ayrılamıyorum :)
Yaa bu küçüklükte yaşanılan travmaların geçmesi bilimsel mi acaba bana çok mantıklı gelmedi sanki çok acı çeken insanlar bebek doğurmaya korkar o zamanhem gecede 25 civari ruya goruyorlarmis, hem anneden ayrilik kaygisi yasiyorlarmis hem de bizim kucuklugumuzde yasadigimiz travmalar varsa cocuklarimiza geçiyormus.
Yani baya zor bir donemden geçiyorlar canim, mizmizlik memeye duskunluk, hatta bizimki kalabalikta bana iyice yapismaya basladi kimsede durmuyor tabi icten ice parti yapiyorum
babayla veya onun yoklugunda yerine geçebilecek birisiyle bag kuramazsa ileriki hayatinda insanlarla guven sorunu yasiyormus canim. Dr hatta seyi ornek gosterdi, eskiden cocugunu sevmek ayip sayilirdi ya.noluyomuş babayla bağ kuramazsa
amann dursun canim opelim tatli yanaklarindan ev isi de neymisooo double atak alırım bi daloy kıyamam sarılayım ozaman napalım yatalım ozaman ev ööyyle dursun :):)
Ben ilk gün 10 dk kaynatıp 8de birini verdim canım. Sonra çeyrek verdim. 3.gün yarım yumurta sarısı verdim.Yunurta sarısını nasıl veriyoruz? Yarın artık denicem. dün tarhanayı yediler sonunda böyle bir ümitlendim.
10 dk haşlıyorum. Sarisinin yarısını koyuyorum bir tabağa ufaliyorum. Azıcık soğuyunca da parmagimla tutup ağzına koyuyorum. Kaşıktan alamıyor dökülüyor.
Bazen de labne ile karıştırıp kaşıkla veriyorum.
Ben ilk gün 10 dk kaynatıp 8de birini verdim canım. Sonra çeyrek verdim. 3.gün yarım yumurta sarısı verdim.
bilmiyordur bence cogu insan. Ben de dr.dan yeni ogrendim. Aslinda o hucreydi proteindi açikladi da ben dilciyim, bilimsel açiklamasina tam vakif olamamGeçmiş olsun canım yaa diş ateşi 2-3 gün sürüyor diyorlar ama doktor tahlil vs yaptı mı enfeksiyon falan olmasın bide
Bizimde öyle cee ee demeden odadan çıkıp tuvalete gidemiorum :)
Yaa bu küçüklükte yaşanılan travmaların geçmesi bilimsel mi acaba bana çok mantıklı gelmedi sanki çok acı çeken insanlar bebek doğurmaya korkar o zaman
Benim aldıklarım organik canım gezen tavuk yumurtası köyden bi tanıdığım getirdi 6 tane şimdi bi 5-6 tane daha getirticem. Yeşermedi canım kaynamaya başlayınca 10 dk beklettim. Belki 7-8 dkda da olur ama ben bide pişmezse kayısı kıvamında olmasın die bekledim. İstersen 7 dk dene olmazss kendin yer tekrar kaynatırsın deneme yanılma :)Su kaynamaya başladıktan sonra mı 10 dakika canım? Çok değil mi? Yeşermiyor mu? Birde organik yumurta mı? Bende 3 gün sonra başlayacağım yumurtayada :)
labneyi yogurt gibi mayaliyorlar, suzme peynir kullaniyorlar canim. Ben de yapmak.istiyorum. Muhendis baba içim'in peyniriyle yapiyordu vardi sayfasindaLabneyi nasıl yapıyorsun canım?
Ya birde ben büyüyo maya aldım hem sıvı olanı hem toz olanı. Sen bir kaç aşamalı anlatmıştın o toz olanı değil mi, sıvı olanı normal yoğurt mayalar gibi yapacaüız dimii, yardımmm :)
Yaa iyi ki hatırladığım bi travmam yok olsaydı annem anlatırdı zaten :)bilmiyordur bence cogu insan. Ben de dr.dan yeni ogrendim. Aslinda o hucreydi proteindi açikladi da ben dilciyim, bilimsel açiklamasina tam vakif olamamhatta ornek olarak yine cok kucuk yasta ebeveyn kaybini verdi yani en ufak bir seyde degil.
ben de hemen ablami arayip sordumYaa iyi ki hatırladığım bi travmam yok olsaydı annem anlatırdı zaten :)
Evet canım artık senin ondan farklı bir beden olduğunu odadan çıktığında yok olmadığını onu bırakıp biyere gittiğini anlıyor ve kaybetme korkusu başlıyor:) şapşallar yaa yerim ben bunları:) neyse ki kısa bir atak ve diğer atakla arası baya var dünleniriz umarım azcık.Ya bu 23.atak haftası anneye bağlılıkla ilgiliydi değil mi?
Beşiğinde sürekli uyanıyor yanıma aldığımda da illa sarılıcam dibinde olucam yoksa eliyle habire vuruyor dürtüyor sarılınca duruyor çok tatlı ama uyurkende ayrılamıyorum :)
inşallah canım aslında hoşumada gidiyor ama wcye falanda beraber gidicez bu gidişle sanırım :)Evet canım artık senin ondan farklı bir beden olduğunu odadan çıktığında yok olmadığını onu bırakıp biyere gittiğini anlıyor ve kaybetme korkusu başlıyor:) şapşallar yaa yerim ben bunları:) neyse ki kısa bir atak ve diğer atakla arası baya var dünleniriz umarım azcık.
labneyi yogurt gibi mayaliyorlar, suzme peynir kullaniyorlar canim. Ben de yapmak.istiyorum. Muhendis baba içim'in peyniriyle yapiyordu vardi sayfasinda
yaa buna sevinecegim ama ya disi cikarsa diye de dusunuyorumneyse ki kısa bir atak ve diğer atakla arası baya var
Sağol canım , bugünü çok huzursuz geçirdik defalarca ağladı.Umarım çabucak toparlanır. Birkaç gün önce benimkinin de aşırı huzursuzluğu vardı. Ben de dişler gelecek herhalde dedim. Emerken inliyor kaç gündür. Sabah kalktık ki burnu tıkalı, şu an ateşimiz 37.5 civarlarında. Meğer dişten değilmiş. Umarım yine hasta olmaz.bronşitimiz yeni yeni geçmişti
Benimki de ısırıyor dişleri çıkıyor içmeyi bilmiyor, kıstırmalı olduğu için kazara dökülüyor ve yutkunuyor.Sizinkiler alıştırma bardağından su içebiliyor mu ? Benimki dişliyor
verdim canım ama yapamadı yine de. Sabaha umarım yapar.aah ah insallah canim insallah... Ayri odada takiliyoruz, onun yuzunden yatak odasina tikildik. Gecmisi o dusunse bile gordugu seyler benden cok farkli olur. Ona gore kendisi hep hakli ya, kendi dondu sogukta hasta oldu, suclusu yine dönüp dolasip ben oldum, bagisikligi dusmus iyi beslenememis paşam!
gecmis olsun canim. Zeytinyagi vermişsindir?
ben de kuzum ben de soguyorum. Ve artik arayi duzeltme gibi bir kaygim kalamiyor, beni rahatsiz etmiyor küsmesi. Ota çope küsmeye bahane ariyor, o zaman iş yuku hafifliyor tabi, erkenden uyuyor, cocukla 1 dk ilgilenmiyor. Oh miss isine geliyor tabi.
labneyi yogurt gibi mayaliyorlar, suzme peynir kullaniyorlar canim. Ben de yapmak.istiyorum. Muhendis baba içim'in peyniriyle yapiyordu vardi sayfasinda
ben yaptım labne. Pınar ın tuzu azaltılmış süzme peynirini aldım, su da beklettim bir küp.. Onu kayık bir cam kaseye denk gelecek şekilde yoğurtlarla beraber aynı ısıda sütle mayaladım. Sütü süzme peynire 40 - 45 dereceyken yediriyorsun, sonra fırına yoğurt mayalama derecesinde 5 saat mayaladım ağzı cam kapaklı peynirlikte .. Güzel oldu tuz da kalmadı öyle. Yedi paşam yarın 3. Gün tattırcam sonra yumurta sarısına geçicem bende.Aa lor yapmayı biliyorum da labneyi bilmiyordum, hemen youtube dan izleyim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?