2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım tadimlari bitirdikten sonra mı çorbaya geçti

Havucu çiğden mı verdin canım
Birde evde lor ve labne yapayım diyorum ama şimdilik
Yoğurt ve sebze diye mi gitmek lazım emin değilim.
Havuç çiğ olarak verilmez.. Suyu olabilir ama.. Haşlanıp verilmesi uygun püre şeklinde

Kesinlikle ama bir noktadan sonra toksik insanlara mesafe koymalı kim olursa olsun . Halam öyle biridir benim, hep yutkunup birşey yokmuş gibi davranırdım, bebekligimde benle aynı evdeymiş , o paylaşımların hatrına görmezden gelirdim. Ama birikiyor ve sırtına yük oluyor insanın. Düğünümden beri hayatımdan çıkardım ve ferahladım. Ne yalan söyleyeyim eksikliğini de hissetmiyorum hiç. Tabi söz konusu çekirdek aile olunca durum daha zor ama imkansız değil. Özellikle de aile dediğin insanlar seni enayi olarak görüyorsa afedersin.

Havucu haşlayıp o şekilde verdim, buharda yapmaya aparatım yok benim direkt suda haşlıyorum, ne kadar sağlıklı bilmiyorum haşladım sonra çatalla ezdim öyle verdim ama içine zeytinyağı kattım ezdikten sonra. Eğer süt ürünlerine alerjisi yoksa ilk yoğurtla başlıyorlar genelde. Benimkinin alerji sorunu var o yüzden süt ürünlerinden uzak duruyorum. Alerjisi yoksa yoğurt ile devam edebilirsin bence.

Birkaç kişi tatlı patatesi nasıl yaptığımı sormuştu. Kimler olduğunu hatırlayamadım şuan ama demlicaykeyfi sanki birisi sendin. Neyse sadede geliyorum. Ben hep iyice yıkayıp, kurulayıp fırına atıyorum, iyice ezilen kadar öyle pişiriyorum ve çok güzel oluyor tadı. Bugün bir de haşlayarak deneyeyim dedim de cık olmadı ya, tadı değişti, beğenmedim. Hatta oğlum da beğenmedi gibi yüz ifadesi yaptı. Yani tatlı patates yapmayı düşünenler bence fırında yapın.

Bence bu ara dişleri çıkmasa bile canlarını yakıyor ve memede sakinleştikleri için emmek istiyorlar. Ağrı kesici özelliği var çünkü anne sütünün.

aah ah insallah canim insallah... Ayri odada takiliyoruz, onun yuzunden yatak odasina tikildik. Gecmisi o dusunse bile gordugu seyler benden cok farkli olur. Ona gore kendisi hep hakli ya, kendi dondu sogukta hasta oldu, suclusu yine dönüp dolasip ben oldum, bagisikligi dusmus iyi beslenememis paşam!
gecmis olsun canim. Zeytinyagi vermişsindir?
Allah kolaylık versin canım seni çok iyi anlıyorum dediğin gibi ileride hatırlanacak bu günler. Ben bu durumlar yüzünden çok soğudum açıkçası nasıl toparlanacak bilmiyorum
ben de kuzum ben de soguyorum. Ve artik arayi duzeltme gibi bir kaygim kalamiyor, beni rahatsiz etmiyor küsmesi. Ota çope küsmeye bahane ariyor, o zaman iş yuku hafifliyor tabi, erkenden uyuyor, cocukla 1 dk ilgilenmiyor. Oh miss isine geliyor tabi.

aramiz iyiyken yapar, yapmazsa da soyleyebilirim ama aramiz duzelemeden bozuluyor kac haftadir. Boyle giderse babasini cagirip anlaticam her seyi, o beni tutar

180 gun dolunca evde peynir yapip verebilirsin dedi bana doktorumuz. 180 gune kadar 3er gun tadim seklinde ilerliyoruz. Once yogurt, sonra sebzeler, sonra meyveler. Meyve daha sekerli oldugu icin once sebze yediriyoruz

haklisin canim. Allah akil fikir versin herkese, ne diyeyim...
Yarin da kolay gelsin, tek gitmek biraz daha zor olabiliyor ben hep ctsye aliyorum, dogdugu gun geçse de.

sag ol canim oyle yapayim ben de.

Hayır hepsini bitirmedim zamanı geldikçe tattıririm yeni vereceklerimi. Ama yumurta yoğurt ve ana havuç gibi şeyler bitti.

Kızlar yarın ilk havuç vericem inş.
Yoğurt verdim 1 haftadır yiyor her gün.

Sebzeleri haşlayıp ezip mi verdiniz?

Ben öyle yapayım diyorum annem çocuk yutamaz geçen haberlerde posalı yerken tıkanmış çocuk gösterdiler çorba yapıp ver diyo???

Ya yiyeceği bir kaşık zaten öyle değil mi çorba nedir daha tatmadan etmeden???

Kızlar ben ek gıdaya başlamadım haftaya 180 gün dolunca başlayacağım sebzeyle ama su da veriyorsunuz ya suyu evde içtiğiniz hazır suyu mu veriyorsunuz yoksa e bebekte falan bebek suları var onlardan mı veriyorsunuz?

aramiz iyiyken yapar, yapmazsa da soyleyebilirim ama aramiz duzelemeden bozuluyor kac haftadir. Boyle giderse babasini cagirip anlaticam her seyi, o beni tutar
Ben aradım anlattım geçen hafta 3 yıldır adamla konuşmuyordum. Küs gibi değilde bayramdan bayrama denk gelirsek işte, özellikle aradım herşeye borç yaptığını anlattım. Ah kızım ben sana ne diyeyim suç senin kartlarını elinden alaydın ya dedi zincirde takayımmı, seninki eve giren hırsız için ev sahibine kapıyı kilitlemişsin ama bekçi neden koymadın demeye benziyor dedim. Bende haklıymışım hadi canım bilmiyoduk sanki

Cam şişe suları kaynatıp soğutup içirebilirsin dedi doktoru ama ben hipp doğal kaynak suyu aldım bir süre böyle yaparım

İyice ezmek lazım canım bide zeytinyağı ekle ben eklememiştim tıkandı ve kustu
ben kendi içtiğimiz sudan veriyorum biraz ılıştırarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…