• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kizlar herseyi arastirmaya vakit yok. Demir damlasi olarak saglik ocaginin verdiginimi kullaniyosunuz onda skinti varmi

Evet arkadaslar, 2019un ilk kavgasi benden gelsin.

esim bu sene 3. Defa grip olmayi basardi. Gelme eve dedim ama gelmis. Valla bebege bulasirsa onu camdan atma istegimi zor bastiririm... Zira biliyorsunuz cocuk onun yuzunden bronsit oldu daha once...

Kizdim hasta oldu diye, yine sonucta beni sucladi bu evde iyi beslenemiyormus :deli: begenmiyorsan ne gerekiyorsa sen pisir, bebekle evi 6 aydir bir gun yemeksiz birakmamisim yaziklar olsun. ki neden kizdim, cunku bu gece soz vermisti oglan onunla uyuyacakti ben de aylardir 1 gece uyuyacaktim... O da 12 saat degil belki 5-6 saat maksimum... Cunku acikinca yine bana gelecekti.

Yani bizim aramiz boyle, duzelmeden bozuluyor, jet hiziyla.

Ve hep elalem ugruna hasta oluyor, en cok ona kiziyorum. dun de didisinin didisinin didisinin cenazesine gidip eksi bilmem kac derecede donup yuruyerek gidip geldigi icin bugune hasta oldu. Biktim bu elalemin ölüsünden de dirisinden de, Allah affetsin...
Hasta olma konusunda bebekten uzak durursa bulaştırmaz inşallah.

Uyku konusunda seni çok iyi anlıyorum, 2 saat aralıksız uyuyamıyorum hiç, 2 saat aralıksız uyuyunca kendim uyanıyorum o derece :) neyse uyku konusunda iyileştiği bir haftasonu yapma şansınız yok mu, öyle yapsanız?

Yemek konusuna gelince, bildiğin ö..zlük yapmış. Dua etsin yemek yapabildiğine. Ben bazen yemek yapamıyorum çocuk kucağımda uyuduğu için, ki bu konuda da kv kp bırak yatağına orda uyusun diyip duruyor, sanki ben bırakmıyorum :( bırakıyorum 5 dk sonra ağlıyor :( neyse sonuç olarak bazı günler bir çorba bile yapamıyorum. Eşim geldiği zaman o çocukla ilgileniyor ben makarna falan yapıyorum ya da eşim bize tost tarzı şeyler yapıyor. Bak kendisine değil, ikimize. Yani eşin de azıcık anlayışlı olup bazı haftasonları yemeği iyi besleneceğiniz şekilde yapsa o zaman ikiniz de hasta olmazsınız. Tüm iş kadının gibi davranılmasını sevmiyorum. Benim kv de, ay çocuklarıma iş yaptırıyorlar vs diye hayıflanıyor ama kendisi öğretmiş sağolsun yemek yapmayı da temizlik yapmayı da :D ayrıca ben bu çocuğu yaparken korkularımı söyledim, tek başıma çocuk, ev, eş ilgilenemem diye. Eşim de ben sana yardım ederim dedi ve sözünde durmalı değil mi ama?

demlicaykeyfi demlicaykeyfi anlıyorum seni cnm daha dikkatli olmalı , sonuçta bebeklerin hastalığı nasıl zor atlttıklarını herkes biliyor biz ufak hapşurmada bile eyvah derken... Umarım size geçmez canım:dua:,alsın bir kilo mandalina yesin
suanda onun sorumsuzlugu yuzunden yatak odasina tikildik, akil hastanesi mi ev mi belli degil. Bugun keske tatil olmasaydi :KK12::KK12:

Hasta olma konusunda bebekten uzak durursa bulaştırmaz inşallah.

Uyku konusunda seni çok iyi anlıyorum, 2 saat aralıksız uyuyamıyorum hiç, 2 saat aralıksız uyuyunca kendim uyanıyorum o derece :) neyse uyku konusunda iyileştiği bir haftasonu yapma şansınız yok mu, öyle yapsanız?

Yemek konusuna gelince, bildiğin ö..zlük yapmış. Dua etsin yemek yapabildiğine. Ben bazen yemek yapamıyorum çocuk kucağımda uyuduğu için, ki bu konuda da kv kp bırak yatağına orda uyusun diyip duruyor, sanki ben bırakmıyorum :KK43: bırakıyorum 5 dk sonra ağlıyor :KK43: neyse sonuç olarak bazı günler bir çorba bile yapamıyorum. Eşim geldiği zaman o çocukla ilgileniyor ben makarna falan yapıyorum ya da eşim bize tost tarzı şeyler yapıyor. Bak kendisine değil, ikimize. Yani eşin de azıcık anlayışlı olup bazı haftasonları yemeği iyi besleneceğiniz şekilde yapsa o zaman ikiniz de hasta olmazsınız. Tüm iş kadının gibi davranılmasını sevmiyorum. Benim kv de, ay çocuklarıma iş yaptırıyorlar vs diye hayıflanıyor ama kendisi öğretmiş sağolsun yemek yapmayı da temizlik yapmayı da :KK70: ayrıca ben bu çocuğu yaparken korkularımı söyledim, tek başıma çocuk, ev, eş ilgilenemem diye. Eşim de ben sana yardım ederim dedi ve sözünde durmalı değil mi ama?
cok haklisin canim. 6 aydir cok doluyum. Yalnizim. Tum sorumluluklar bende. Makinede 1 tane yikanmis nevresim var onu bile zahmet edip asmiyor. Cocuk desen biliyorsun gazi surdu 3 ay, bronsiti 1 ay, uykusuzlugu 6 aydir var... Hala kucakta uyuyor. Hakkimi helal etmiyorum ama. Hadi bakalim...

cok haklisin canim. 6 aydir cok doluyum. Yalnizim. Tum sorumluluklar bende. Makinede 1 tane yikanmis nevresim var onu bile zahmet edip asmiyor. Cocuk desen biliyorsun gazi surdu 3 ay, bronsiti 1 ay, uykusuzlugu 6 aydir var... Hala kucakta uyuyor. Hakkimi helal etmiyorum ama. Hadi bakalim...
neden yardım etmiyor. Söyle yapsın ya ne demek yani çocuk yapmakla olmuyor sadece..yardım da edecek. Çamaşır asabilir temizlik yapabilir, bulaşık yıkayabilir. Hadi yemek her erkek bilmiyor sonradan da öğrenmesi için senin ona ayıracak zamanın olmaz zaten anca başında iken söylersin şöyle şöyle yap diye. Ya da çocuğa bakacak sen yapacaksın biraz da hazırdan gidersiniz yapacak bir şey yok.

4 4 lük bana da hizmet etsinler kim istemez, oh ne ala.

hastalık konusunda kendisine iyi baksın, bak daha yeni toparladınız sayılır, o da bi zahmet ilacını vs alsın. Kemikleriyle havuç patates soğan sarımsakla kaynamış tavuk suyu kaynatıp içine az şehriye koysun çorba yapıp içsin sen de iç. Yoksa dışarı da içsin bol limonlu bir an önce düzelsin ki sana yardımcı olabilsin.

neden yardım etmiyor. Söyle yapsın ya ne demek yani çocuk yapmakla olmuyor sadece..yardım da edecek. Çamaşır asabilir temizlik yapabilir, bulaşık yıkayabilir. Hadi yemek her erkek bilmiyor sonradan da öğrenmesi için senin ona ayıracak zamanın olmaz zaten anca başında iken söylersin şöyle şöyle yap diye. Ya da çocuğa bakacak sen yapacaksın biraz da hazırdan gidersiniz yapacak bir şey yok.

4 4 lük bana da hizmet etsinler kim istemez, oh ne ala.

hastalık konusunda kendisine iyi baksın, bak daha yeni toparladınız sayılır, o da bi zahmet ilacını vs alsın. Kemikleriyle havuç patates soğan sarımsakla kaynamış tavuk suyu kaynatıp içine az şehriye koysun çorba yapıp içsin sen de iç. Yoksa dışarı da içsin bol limonlu bir an önce düzelsin ki sana yardımcı olabilsin.
yemek dahil her seyi yapmayi biliyor canim. Bu yuzden 2 kat sinirleniyorum zaten.
Bugunler gececek, evlatlar buyuyecek insallah. Geriye dönup bakinca neler hatirlanacak... Neler yitirilecek...

yemek dahil her seyi yapmayi biliyor canim. Bu yuzden 2 kat sinirleniyorum zaten.
Bugunler gececek, evlatlar buyuyecek insallah. Geriye dönup bakinca neler hatirlanacak... Neler yitirilecek...
Erkeklerin gecmise bakip pisman olma gibi bir huylari olmuyor genelde. Keske ne kadar yoruldugumuzu anlayıp destek olsalar. Bir seyi on kez soyleyip yaptirinca da bir kiymeti kalmiyor .Ha yapmadiklari zaman insan ıyice sinirleniyor.
Insallah size hastalığını bulaştırmaz .

Vallahi çok şey yazasım geliyor sizlere ama hiçbir şey yazamıyorum şu an oğlunun feci huzursuzluğu var Diş salya dişler çıkıyor artı kabız oldu ağlayıp ağlayıp duruyor sürekli ...bir de gözüne parmağını da değdirmiş hafif kızartmış ...ancak Google Sesli mesajdan yazıyorum size onu da abuk sabuk çeviriyor sinir oluyorum.

Allah kolaylık versin canım seni çok iyi anlıyorum :( dediğin gibi ileride hatırlanacak bu günler. Ben bu durumlar yüzünden çok soğudum açıkçası nasıl toparlanacak bilmiyorum :(

Vallahi çok şey yazasım geliyor sizlere ama hiçbir şey yazamıyorum şu an oğlunun feci huzursuzluğu var Diş salya dişler çıkıyor artı kabız oldu ağlayıp ağlayıp duruyor sürekli ...bir de gözüne parmağını da değdirmiş hafif kızartmış ...ancak Google Sesli mesajdan yazıyorum size onu da abuk sabuk çeviriyor sinir oluyorum.
Umarım çabucak toparlanır. Birkaç gün önce benimkinin de aşırı huzursuzluğu vardı. Ben de dişler gelecek herhalde dedim. Emerken inliyor kaç gündür. Sabah kalktık ki burnu tıkalı, şu an ateşimiz 37.5 civarlarında. Meğer dişten değilmiş. Umarım yine hasta olmaz. :( bronşitimiz yeni yeni geçmişti

Kızlar biz ek gıda olarak yoğurt tadımına başladık

Yanakları kızarıyor ama bundan dolayı mı emin değilim.
Birde yoğurttan sonra siz hangi sebzeyi tattirdiniz

Yumurtanın sarısı için erken mı.

Söylesen de mi asmıyor? Mesela ben makine bitirmişse yıkamayı, çamaşırları çıkarır mısın makineden kokuyor aşkım diyorum, tamam diyip çıkarıyor ya da çok acil kuruması gereken şeyi kendisi asıyor. Bulaşık makinesi falan boşaltmaz mesela ama yemek konusunda anlayışlı. Hatta çok sağolsun, ben doymadım diyince gece 12de bana kalkıp ekmek arası falan yapıyor. Yani ne biliyim sen söylesen, kendini naza çeksen de mi yapmaz? Benimki de bazen yapmıyor oyun oynadığı için, ben de ne kadar zorlandığımı anlatmaya başlayınca sanırım çeneme dayanamıyor :D

Kızlar biz ek gıda olarak yoğurt tadımına başladık

Yanakları kızarıyor ama bundan dolayı mı emin değilim.
Birde yoğurttan sonra siz hangi sebzeyi tattirdiniz

Yumurtanın sarısı için erken mı.
3 gün denemeyi unutma olur mu, alerjisi varsa boşuna acı çekmesin yavrucak. Ben karışık ilerliyorum, kafama göre valla. 3 gün kuralına uyuyorum sadece şu sıra. Havuç, kabak, tatlı patates denedim sebze olarak. Meyve olarak, muz, elma denedim. Bugün avokado denemeye başladım, hiç sevmedi ama 3 gün 1 2 çay kaşığı verip deneyeceğim alerjisi var mı diye, sonra başka yiyeceklere katıp veririm artık. Sonra da normal patates deneyip sebze çorbasına geçmeyi düşünüyorum.

Yok anladım bizimki havucu sevmedi zeytinyağı ekledim kapattı ağzını yedirene aşk olsun. Suyunu sıkıp verdim suratını büzüştüre büzüştüre zorla içti azıcık. Neyse yarında tattırıp inşallah havucu tamamlayacağız :)
Yemek seçmeye başladı desene şimdiden :)

İnanamıyorum ogluş yoğurtlu tarhanaya bayıldı. Galiba babasına çekti bu cocuk
Canım tadimlari bitirdikten sonra mı çorbaya geçti

3 gün denemeyi unutma olur mu, alerjisi varsa boşuna acı çekmesin yavrucak. Ben karışık ilerliyorum, kafama göre valla. 3 gün kuralına uyuyorum sadece şu sıra. Havuç, kabak, tatlı patates denedim sebze olarak. Meyve olarak, muz, elma denedim. Bugün avokado denemeye başladım, hiç sevmedi ama 3 gün 1 2 çay kaşığı verip deneyeceğim alerjisi var mı diye, sonra başka yiyeceklere katıp veririm artık. Sonra da normal patates deneyip sebze çorbasına geçmeyi düşünüyorum.
Havucu çiğden mı verdin canım
Birde evde lor ve labne yapayım diyorum ama şimdilik
Yoğurt ve sebze diye mi gitmek lazım emin değilim.

buarada sen de yazar misin hocanin ek gida konusunda dediklerini, ya keske izin alip kaydetseydim, hicbir sey kalmiyor aklimda benim. Sorularimi yaziyorum, cevaplarini dinledikten sonra unutuyorum o anda cocugu giydir soy muayene bilmen ne derken
tabi yazarım canım. hakikaten telaslı oluyor. Ben de yarın ilk kez tek götüreceğim bakalım nasıl olacak...

Back