- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #76.381
Canım bizde evde toplanılır. Buğday haşlanır haşhaşla ya da bademle ikram edilir. İkramdan önce bebek yere oturtulur önüne makas kitap kalem telefon vb birşeyler koyulur ve üzerine yazma açıp önü eğimli tutularak buğdaylar dökülür. Buğday dökülürken makas tutarsa terzi işte kitap tutarsa okuyacak falan der büyükler. Yer içer oynarsın:)Nasıl yapılıyor canım diş buğdayı? Evde mi toplanılıyor yoksa senmi kapı kapı dağıtıyorsun? Bende her özel anında ufakda olsa bişey yapmak istiyorum ama hiç bilgimde yok :)
Bizimkide arabada uyur asansörde uyanır.. eşim bigün merdivenden çıkıcam bu çocuk asansörü biliyor dedi ve öyle yaptı. Şaka gibi ama uyanmadı bende hiç dokunmadım sadece beresini alıyrm başından, montununda ön kısmını açıyorum ilk mızırdanma da çıkartyrm emzirip yatağına alıyorum. Yoksa asansörde ışıklara bakmaktan uykusunu açıyor..Benimki misafirlikte 5 saat uykusuz kalinca gelirken arabada sızdı. Bu cok nadir olan bir sey .Arabada uyusa bile girerken uyanirdi .Uyanmadi cok şükür .Tabii ben şok .Montunu cikarsam mi cikarmasam mi diye düşündüm. Esim dokunma uyanir dedi. Koydum yataga 10 dk sonra ya bu cocuk terleyecek dedim cikartmaya calisirken uyandirdim .
Bunun formülü filan var mi yolda uyuyan bebek evde uykuya nasil devam ettirilir
Benim de üst komsu öyle ahh ahh. Uyardık insan gibi tamam dedi. Ama degisen hiçbir şey yok. Asil bu müteahhitlerde de suç. Ses yalitimi denen şeyi yapmiyorlar. Ben yan komşunun telefonunun titreşimini duyuyorum. Geriye kalan sesleri var sen düşünBu saatte süpürge açıp 1 saattir zorla uyuttugum cocugu uyandıran batasıca ruh hastası alt komşu, tepesinde zıplamak içimi soğutmadı. Uyumuyor işte sabahın köründe işe giderken kapısını falan yumruklayasım var. Adi pislik kadın
Aynen dün ben vurunca üst kat vuruyo sus diyo kadına, ayağı kopsun diyo sürtük. Senin elin kopsun pislik diye bağırdım duyuyo diyo kocası insan değilsiniz ki duyuluyo evet. Bu kadın ayarsız ben ise giderken sabahın 6 sında açıyordu bebek yokken bende inatlastım bir dönem uyarmak yetmeyince, sabah 6 30 ta açıp hazırlanana kadar boş süpürge çalışıyordum anlayıp 9 a çekti. 9 ama yani 9Benim de üst komsu öyle ahh ahh. Uyardık insan gibi tamam dedi. Ama degisen hiçbir şey yok. Asil bu müteahhitlerde de suç. Ses yalitimi denen şeyi yapmiyorlar. Ben yan komşunun telefonunun titreşimini duyuyorum. Geriye kalan sesleri var sen düşün
Alerji değil muhtemelen canım ilk tanıştığı besinler gaz yapıyor. Havuç bize de aynısını yaptiYa zeytinyağı alerjisi olur mu? Havuç verdim dün 3 4 çay kaşığı kadar, içine de zeytinyağı damlattım. Çocuk geceden beri ağlayıp duruyor. Kendini kasıyor bir şey de çıkmadı. En son hiçbir şekilde sakinleşmedi sürekli ağladı, fitil verdik biraz kaka yaptı, yine mukuslu. İçinde de biraz havuç. Gerçi daha önce kabak ile zeytinyağı vermiştim, onda böyle olmadı diye hatırlıyorum. Havuç mu alerji acaba? Bugün de zeytinyağsız deneyeceğim havucu.
Gaz yapıyordur bende dün balkabağı verdim gece çıldırdıYa zeytinyağı alerjisi olur mu? Havuç verdim dün 3 4 çay kaşığı kadar, içine de zeytinyağı damlattım. Çocuk geceden beri ağlayıp duruyor. Kendini kasıyor bir şey de çıkmadı. En son hiçbir şekilde sakinleşmedi sürekli ağladı, fitil verdik biraz kaka yaptı, yine mukuslu. İçinde de biraz havuç. Gerçi daha önce kabak ile zeytinyağı vermiştim, onda böyle olmadı diye hatırlıyorum. Havuç mu alerji acaba? Bugün de zeytinyağsız deneyeceğim havucu.
Of ne zormuş çocuk büyütmek ya.Alerji değil muhtemelen canım ilk tanıştığı besinler gaz yapıyor. Havuç bize de aynısını yapti
Ek gıdaya geçince rahatlarız diye düşündüğüm zamanlar ne kadar da aptalmışım diyorum. Çocuk kocaman olup bağırsakları çalışana kadar bana rahat yok anlaşıldı.Gaz yapıyordur bende dün balkabağı verdim gece çıldırdı
Boşver en azından çalışmıyorsun yarım saat uykuyla ise geldim benEk gıdaya geçince rahatlarız diye düşündüğüm zamanlar ne kadar da aptalmışım diyorum. Çocuk kocaman olup bağırsakları çalışana kadar bana rahat yok anlaşıldı.
Ben dünden beri hiç uyumadım dahaBoşver en azından çalışmıyorsun yarım saat uykuyla ise geldim ben
Küçük bebeği olan çalışan annelere aslında iş yerinde 1 saat uyuma izni verilmeli ya.Boşver en azından çalışmıyorsun yarım saat uykuyla ise geldim ben
Neler aldn canm.Ek gıda alışverişi 220 lira tuttutabi e bebek ayağı bu, daha irmik bekmez tarhana falan almadım
Yani büyük amaç yiyip içip eğlenmek çocuğa sadece kura mı çektiriyoruz :))Canım bizde evde toplanılır. Buğday haşlanır haşhaşla ya da bademle ikram edilir. İkramdan önce bebek yere oturtulur önüne makas kitap kalem telefon vb birşeyler koyulur ve üzerine yazma açıp önü eğimli tutularak buğdaylar dökülür. Buğday dökülürken makas tutarsa terzi işte kitap tutarsa okuyacak falan der büyükler. Yer içer oynarsın:)
Cam rende, alıştırma bardağı, yarım kollu önlük 2 tane, 2 tane mama kaşığı, 1 tane kapaklı mama kasesi mycey, meyve sebze filesi plastik olandan, 2 tane pp biberon dr browns. Ben annemlerde haftaiçi kaldığım için taşımamak adına çift takıldım. Ek gıdaya geçişi yavaş yapacağım o yüzden vakumlu tabak falan şubat indiriminde bakacağım. Bende cam biberon vardı kendisi tutmak istiyor ama kavrayamıyor biberon o yüzden aldım. Birde uç almam lazım stokta yoktu ona magazadan bakacağımNeler aldn canm.
:))) aynen öyle . Birde hatıra videosu büyüyünce izlesin diye:) napsın bebişler anneleri sosyalleşmek istiyorYani büyük amaç yiyip içip eğlenmek çocuğa sadece kura mı çektiriyoruz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?