Su tv tablet tel konusuna yazmak icin 3 kere girdim .Bir turlu yazamadim .
Kızlar sandığımız kadar masum değil teknolojik aletler maalesef.Hepimiz biliyoruz .Ancak bazi detaylar var.Benim karşı olmamdaki en buyuk sebep ogrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite (dehb) ,otizme sahip ogrencilerle çalışıyorum. Tecrubelerim beni dehsete düşürüyor.
Mesela otizmin tam sebebi bilinmiyor .Ama teknolojinin etkisi uzerinde çalışılıyor .
Otizmli cocuklarin bagisiklik sistemleri zayif oluyor.Ekran bağışıklık sisteminde zayifliga yol aciyor .Bu korkunc bir sey .Down sendromu gibi anne karninda otizmli olmuyor çocuklar.
Diğer yandan su an ilkokul cağında çocukların buyuk bir kisminin dehb tanisi var .Ekranlardaki hizli akış ,renkler ,ayni anda farkli islere yogunlasmaya calisma (tabletle oynarken yemek yeme gibi)gibi bir cok etken var .
Hâl böyleyken tedirginlik artiyor .Hepimiz çocuklarımızin iyi seyler ogrenmesini ,sağlıklı olmasini istiyoruz .Her birimiz bir demir ilacini bile didik didik arastirip oyle kullanmaya çalışıyoruz ki ekran konusunda topikteki herkesin bilinçli olduğunu düşünüyorum.
Teknoloji çağındayız. Onlar da ic ice büyüyecekler.Sadece daha cok kucukler.Beyini etkilemesini gectim en basitinden gözleri o ışıklara maruz kalamayacak kadar zayif henüz.
Yazdiklarimi şahsi algilamayin lutfen .
@cisse0932 @Forse yazdiklarinizda katildigim kisimlar var .Hazir konu açılmışken sizin sayenizde ben de bu konuya deginmis oldum .
Belki burdan veya disardan birileri okur faydalanir