2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 4. Denemede aldım:))
Ben sepeti hazırladım, 00:00 olmasını bekledim, 00:02de aldım kolayca. Sonra gözüm doymadı fazla bez göz çıkarmz bir daha alayım dedim, baktım kilitlenmiş :) Aynı anda çok kişi tıklayınca server kilitleniyor diye hata verdi , ben de gece kalkınca ikinci sepeti de saat 5 gibi aldım . no 4 156lı ve no 5 120li 142 tl gibi birsey oldu, güzel cidden.

Geçmiş olsun, şimdi gördüm ben de acil şifa olsun.
Ek gıda için listen iyi, eksik olan alıştırma bardağı su içmesi için.
Silikon mama önlüğü çok işe yarıyor dökülenler akanlar önünde toplanıyor yıkayıp kaldırıyorsun önlüğü. Kollu önlük için erken zira deneyince göreceksin mama sandalyesine oturması bile büyük adım, bu yüzden al ama sonrası için kullanılır derim ben... ayrıca blw için yürek lazım normal püreyi bile boğazdan geçirirken öğürüyor blw ile benim bebek anca bir kaç ay sonra tanışır. Sizi bilemiyorum tabii belki daha kolay olur. Ben çatalla pütürlü yapıyorum elma püresi rende veriyorum zaten. O meyve süzgeçleri bir halta yaramıyor , oğlana file ile verdim ağladı bolcana bizim blw süreci daha orada bitti :KK70: dokunacak çocuk... bu yüzden elini ağzına sokup püreyi iteklemesini daha keyifle izliyorum ben şahsen :)
ya acaba püreleri blw gibi versek olmaz mı? Benimki kokoreçi avuçladıgı gibi elma püresini de avuclayıp yese mesela. Neden olmasın:)?

Su tv tablet tel konusuna yazmak icin 3 kere girdim .Bir turlu yazamadim .
Kızlar sandığımız kadar masum değil teknolojik aletler maalesef.Hepimiz biliyoruz .Ancak bazi detaylar var.Benim karşı olmamdaki en buyuk sebep ogrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite (dehb) ,otizme sahip ogrencilerle çalışıyorum. Tecrubelerim beni dehsete düşürüyor.
Mesela otizmin tam sebebi bilinmiyor .Ama teknolojinin etkisi uzerinde çalışılıyor .
Otizmli cocuklarin bagisiklik sistemleri zayif oluyor.Ekran bağışıklık sisteminde zayifliga yol aciyor .Bu korkunc bir sey .Down sendromu gibi anne karninda otizmli olmuyor çocuklar.
Diğer yandan su an ilkokul cağında çocukların buyuk bir kisminin dehb tanisi var .Ekranlardaki hizli akış ,renkler ,ayni anda farkli islere yogunlasmaya calisma (tabletle oynarken yemek yeme gibi)gibi bir cok etken var .
Hâl böyleyken tedirginlik artiyor .Hepimiz çocuklarımızin iyi seyler ogrenmesini ,sağlıklı olmasini istiyoruz .Her birimiz bir demir ilacini bile didik didik arastirip oyle kullanmaya çalışıyoruz ki ekran konusunda topikteki herkesin bilinçli olduğunu düşünüyorum.
Teknoloji çağındayız. Onlar da ic ice büyüyecekler.Sadece daha cok kucukler.Beyini etkilemesini gectim en basitinden gözleri o ışıklara maruz kalamayacak kadar zayif henüz.
Yazdiklarimi şahsi algilamayin lutfen . @cisse0932 @Forse yazdiklarinizda katildigim kisimlar var .Hazir konu açılmışken sizin sayenizde ben de bu konuya deginmis oldum .
Belki burdan veya disardan birileri okur faydalanir :KK54:
Canım ben de bu konudan muzdaribim biraz. Memleketteyim, babam çocuğu kucagına almış tv izletiyor,bunu da öğrensin (!) diyor. Hayır dedim sonra tvnin önüne koltugunda bırakıp gelmiş ben kahvaltı hazırlarken, ısrarıma ragmen bu tip egilimleri var. KV tv bagımlısı, sürkli uyarmam gerekiyor. Amaaçıkcası bunları altyapım olmadan uyarıyorum, yani içgüdüsel olarak tv zararlı diye düsündügüm için. Bu konuda önerebileceğin kaynak var mı okuyayım?, hem kendim bileyim hem elim güçlensin :)

Ben sepeti hazırladım, 00:00 olmasını bekledim, 00:02de aldım kolayca. Sonra gözüm doymadı fazla bez göz çıkarmz bir daha alayım dedim, baktım kilitlenmiş :) Aynı anda çok kişi tıklayınca server kilitleniyor diye hata verdi , ben de gece kalkınca ikinci sepeti de saat 5 gibi aldım . no 4 156lı ve no 5 120li 142 tl gibi birsey oldu, güzel cidden.

Benimde sepet hazırdı :))

Güzel stok canım, güle güle pisletsin :)

Günaydın kızlar dün yazamadım. Bende tv konusunda sizinle aynı düşünüyorum ancak telefon konusunda farklı. Eşiminde benimde ailem şehir dışında onlar kızımı görmek istiyor bende kızım onları görsün aşina olsun yarın bigün yabancılamasın istiyorum çünkü sürekli gidemiyoruz başka iletişim kaynakları yok şu an
Öyle olunca görüntülü konuşma ile aradıklarında açıyorum 3-5 dk. Bu kadarının bi zararının olacağını düşünmüyorum nedense içgüdüsel olarak :)

Iyı pazarlar
Oğlum cok kötü kaç gündür öksürük burun tıkanıklığı vardı zaten birde diş çıkardı perişan oldu yavrum sürekli eli ağzında acıdan inliyor :(:(:(

Iyı pazarlar
Oğlum cok kötü kaç gündür öksürük burun tıkanıklığı vardı zaten birde diş çıkardı perişan oldu yavrum sürekli eli ağzında acıdan inliyor :KK43::KK43::KK43:
Ahh canım yaa geçmiş olsun.. bizimki de hastydı biraz toparladı şükür. Sizin diş mahvetmşş çoçuğu bizde diş yok henüz..inşallah biran önce patlatır dişlerini de kendine gelir yavrucuk

E bebek indirimden bende nasibimi aldım 2 tane 156 lı 4 nolu paket aldım. 5 no alsam mı bilemedm zira bez bağlamak gitgide zorlaşıyor külot bez nasıl olur diye düşünyrm.. kullanan var mı?

Ahh canım yaa geçmiş olsun.. bizimki de hastydı biraz toparladı şükür. Sizin diş mahvetmşş çoçuğu bizde diş yok henüz..inşallah biran önce patlatır dişlerini de kendine gelir yavrucuk
Çok sagol cnm allah razı olsun inşallah sıze de çok geçmiş olsun bebeler hasta olmasın ya :(

Kızlar geçen hafta rejim yapayım artık dedim, günde iki öğün karatay tarzı beslendim, oğlumda emmeyi iyice azalttı o hafta, süt sağdığımda 3 saatte 30-40 cc falan gelmeye başladı. Sütümün azalmasını önce oğlumun emmemesine bağladım. İki gündür diyeti biraz esnettim, birer dilim ekmek ve acıkınca gece peynir, füme et vs. Yedim eskisi gibi :) Bugün sütümü sağdığımda yine 80-90 cc süt geldi :)

Yani diyeceğim o ki, benim gibi olan varsa aman diyim. Bize emzirme bitene kadar diyet falan yalan :)

Ya arkadaşlar bu arada doğalgaz faturamız daha şimdiden, kar yok kış yok 600 tl gelmiş. Sizde durumlar nasıl? Biz bi kaç odayı kapatmaya karar verdil oğlanın girmediği :KK43:
Bizim geçen ay 350 geldi. Butun odalar yanıyor ama en düşükte. Sizin dubeksti sanırım ondan öyledir

Bizim geçen ay 350 geldi. Butun odalar yanıyor ama en düşükte. Sizin dubeksti sanırım ondan öyledir

Dubleks ama 4+1 canım ya, salonu ve banyoları yakmıyorduk bizde. Ona rağmen çok geldi. Bizimde gündüz düşükte ama gece oğlan üstünü açarsa üşümesin diye açıyorduk, ondan baya yüksek geldi sanırım:( şimdi giyinme odasını ve oğlanın odasını da kapatmaya karar verdik bakalım ısınabilecekmiyiz böylede :(

Ya arkadaşlar bu arada doğalgaz faturamız daha şimdiden, kar yok kış yok 600 tl gelmiş. Sizde durumlar nasıl? Biz bi kaç odayı kapatmaya karar verdil oğlanın girmediği :KK43:
Benim evim 2+1 sadwce 3 petek acik 250 tl gelmisti gecrn ay bu ay arttirdim 350 bekliyorum

Back