2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben biberonla vermek istemedim az da olsa döke saça alıştırma bardağının birisiyle ısırıyor ısırırken de azıcık içiyor günde ne kadar içmeliler? Zorlamayın diyor kimisi mama aldığı için , kimisi ise 100 ml den bahsediyorlar
Canım benim bebeler 6.5 ayi gecti artık ben su veriyorum. Kendisi ne kadar içerse ben ara sıra veriyorum yani ama 5 ay hiç vermedim son bir ay sadece mamalardan sonra 1 kaşık vermistim.
Alıştırma bardağı avent penguenli olandan aldım damlatmiyor ama bebekler çekmeyi beceremiyor henüz.

Lh testi de biraz koyu gibi çıktı. Bı garip oldum ya
Vallahi ben de çok heyecanlandım hayırlısı inşallah haber verirsin :)
Canım benim bebeler 6.5 ayi gecti artık ben su veriyorum. Kendisi ne kadar içerse ben ara sıra veriyorum yani ama 5 ay hiç vermedim son bir ay sadece mamalardan sonra 1 kaşık vermistim.
Alıştırma bardağı avent penguenli olandan aldım damlatmiyor ama bebekler çekmeyi beceremiyor henüz.

Bende de o var Aynen çekemiyor silikonu ile dişlerini kaşıyor :) iki tane daha akıtmayan başka bir bardak var onunla damakların sıkıştırınca su çekebiliyor Ben de onunla veriyorum mecbur bu arada Maşallahın var ya tebrik ediyorum seni iki bebeğe güzel yetişiyorsun

Kızlar rahat olun ya. Kurallarla uğraşalım derken güzel anılar kaçıyor. Ben hergün dedesiyle kameralı görüştürüyorum babamlarda oğluş da çok seviniyor. Kuzenimin 2 çocuğu da 24 saat tv açık büyüdüler ve ikiside üstün zekalı şuan özel okuldalar. Hiçbirşey olmaz. Sevgiden daha değerli birşey olamaz bence. Sevsinler kameradan yanına gelip. Sonuçta yanlış tavırları da olsa sevdiklerini düşünüyorum kendilerince. Yakın arkadaşıma götürdüm geçen gün aldı oğlumu soydu ayaklarını bacaklarını heryerini eve gelene kadar öptü. O öptükçe oğlum bayıldı sevinçten bende çok mutlu oldum. Ki yyku saati de geçiverdi biraz çok da önemli değil.
Çocuklara koşulsuz sevgi verilmesi konusunda katılıyorum ama diğer şeyler ebeveynlerin kişisel tercihi bence hele ki uykusuz anneler olarak binbir emek ve zahmetle oluşturmaya çalıştığımız uyku saati düzeni tanıdıklarımızın bebek sevelim şeyiyle bozulunca şahsen ben fıttıracak gibi oluyorum

Su tv tablet tel konusuna yazmak icin 3 kere girdim .Bir turlu yazamadim .
Kızlar sandığımız kadar masum değil teknolojik aletler maalesef.Hepimiz biliyoruz .Ancak bazi detaylar var.Benim karşı olmamdaki en buyuk sebep ogrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite (dehb) ,otizme sahip ogrencilerle çalışıyorum. Tecrubelerim beni dehsete düşürüyor.
Mesela otizmin tam sebebi bilinmiyor .Ama teknolojinin etkisi uzerinde çalışılıyor .
Otizmli cocuklarin bagisiklik sistemleri zayif oluyor.Ekran bağışıklık sisteminde zayifliga yol aciyor .Bu korkunc bir sey .Down sendromu gibi anne karninda otizmli olmuyor çocuklar.
Diğer yandan su an ilkokul cağında çocukların buyuk bir kisminin dehb tanisi var .Ekranlardaki hizli akış ,renkler ,ayni anda farkli islere yogunlasmaya calisma (tabletle oynarken yemek yeme gibi)gibi bir cok etken var .
Hâl böyleyken tedirginlik artiyor .Hepimiz çocuklarımızin iyi seyler ogrenmesini ,sağlıklı olmasini istiyoruz .Her birimiz bir demir ilacini bile didik didik arastirip oyle kullanmaya çalışıyoruz ki ekran konusunda topikteki herkesin bilinçli olduğunu düşünüyorum.
Teknoloji çağındayız. Onlar da ic ice büyüyecekler.Sadece daha cok kucukler.Beyini etkilemesini gectim en basitinden gözleri o ışıklara maruz kalamayacak kadar zayif henüz.
Yazdiklarimi şahsi algilamayin lutfen . @cisse0932 Forse Forse yazdiklarinizda katildigim kisimlar var .Hazir konu açılmışken sizin sayenizde ben de bu konuya deginmis oldum .
Belki burdan veya disardan birileri okur faydalanir :KK54:
Kesinlikle katılıyorum sana şimdiden tv ye büyülenmiş gibi bakıp beni duymuyor ilerisini düşünemiyorum zaten tüm uzmanlar beyin gelişimini ekranın kötü etkilediğini söylüyor mümkün olduğu kadar uzak tutmak lazım hatta çocuklara bile tablet vermeyin makas verin diyorlar

Bende de o var Aynen çekemiyor silikonu ile dişlerini kaşıyor :) iki tane daha akıtmayan başka bir bardak var onunla damakların sıkıştırınca su çekebiliyor Ben de onunla veriyorum mecbur bu arada Maşallahın var ya tebrik ediyorum seni iki bebeğe güzel yetişiyorsun
Tesekkurler canım yetişmeye çalışıyorum ama bu arada neleri de kaçırıyorum yani dün bakıcı varken ne güzel vakit geçirdim bebeklerle. Işe başladıktan sonra bu günleri çok arayacağım.

Oğlusun uyku problemi sebebiyle aksam dışarı çıkmıyoruz ve misafir almiyoruz .(kv kendi kafasina gore gelip bu kurali ihlal ediyor zaman zaman )
Gunduz arkadaslara gidecektik. Bir sey oldu aksama sarkti .Kadın da hazirlik yapmis gitmesek ayip olacaktı .Neyse gittik .Benimki bilmem kac saattir uykusuz .Biz uyutalim siz dinlenin dediler .Hep ayakta hoplayıp zipladilar .Tabii benimki memede uyur tek .Simdi eve geldik
Sonuç yorgunluktan uyuyamiyor .

Kızlar bu gün giremedim. Evle uğraştık oğluş da mızmız yine. Yarım saat önce uyumuştu güya banyo yaptı güzel uyur dedim. Uyandı tekrar emiyor yine :işsiz:
TV ekran vs konuşulmuş. Ben de tv açmadım ama memlekette annem ne olacak izlesin ben size izlettim hep çocuk değişik şeyler (!) görsün diye oturdu çocukla karşısına. Laf dinleyen kim artık tükenmiştim ben de. Ki sürekli ağlayan bi bebeğe dönüşmüştü oğlum da. Neyse ki yine ağladı ve alıp kaçtım yawrumu odadan... tv becerebilirsem 2 yaşına kadar izletmek istemiyorum.
Ama görüntülü konuşma yapıyoruz dedesiyle teyzesiyle konuşuyor gülücükler atıyor yawrum. Elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz bebişlerimizi Allah sağlık versin inş hepsine :)

Bu arada Forse Forse canım bebek patatesi nasıl oluyor? Normal patates versek olmuyor mu bebeğimize? Bide nasıl pişirdin dilimleyip buharda mı yoksa suda mı haşladın?

Oğlusun uyku problemi sebebiyle aksam dışarı çıkmıyoruz ve misafir almiyoruz .(kv kendi kafasina gore gelip bu kurali ihlal ediyor zaman zaman )
Gunduz arkadaslara gidecektik. Bir sey oldu aksama sarkti .Kadın da hazirlik yapmis gitmesek ayip olacaktı .Neyse gittik .Benimki bilmem kac saattir uykusuz .Biz uyutalim siz dinlenin dediler .Hep ayakta hoplayıp zipladilar .Tabii benimki memede uyur tek .Simdi eve geldik

Dün bendede misafir vardı mecbur aldım başka zaman olmayacaktı. Yoksa ben de akşam mecbur olmadıkça bi yere gitmek yada misafir almak istemiyorum. Çünkü 8de başlıyor bizimki huysuzluğa. 8gibi geldiler. Bi posta ağladı. Artık yabancılama başladı benim oğlan da. İlk gördüğü herkeste ağlıyor sonra alışıyor. 9da ıhh ıhhh diye ağlamalar mızmızlıklar başladı. Kucakta durmuyor emmek istemiyor geriye atıyor kendini oynamak istemiyor. 10a kadar böyle devam etti ben odada turluyorum artık hoplaya zıplaya yine susmuyor. En son 10da kalktılar. Emerken bayıldı uyuyup kaldı benimki de. Uyku düzenini oturtsam sorun olmaz uyur her yerde ama şu an kendim mahvoluyorum akşamları.

Gece uykusuna oda lutfederse 12 den sonra geçen tek velet benimkimi ya ? Babasına bırakıp banyo yapayım dedim 20 dk ağlattı çocuğu ben duyayım diye yüksek sesle nolduuu nolduuuu diye bağırıyor birde. Devirmiş poposunu uzanıyor çocuğun yanında kalkıp gezdirirse kilo verir mazallah ! Evlilik kurumu dar geliyor bu aralar

Seni çok iyi anlıyorum walla kabul etmek lazım 2 yıl akşam programlarımızdan fedakarlık yapmak lazım bi gün olurda akşam 7 sabah 7 uyuyan versiyona geçebilirsek yanına birini koyup akşam çıkabiliriz belki ama bana uzak ihtimal geliyor şu an

Senin beyaz minnoşun nasıl oldu

Benim minnoş biraz duruldu canım ama dişleri mi geliyor kararsızım bir beyazlık var sanki ama tam emin olamıyorum :)) sadece eskisinden daha hırçın ısırıyor nesneleri ne dersin dişmi geliyordur ?

Benim minnoş biraz duruldu canım ama dişleri mi geliyor kararsızım bir beyazlık var sanki ama tam emin olamıyorum :)) sadece eskisinden daha hırçın ısırıyor nesneleri ne dersin dişmi geliyordur ?
öyle diye diye dişleri bir getiremedik :) kimbilir belki de geliyordur canım

:skandal:Cesaretine hayranım arkadaşım hayırlısı olsun inşallah.

İstiyordun dimi? Hayırlısı olsun, haberini bekliyorum :)

Senin yerine ben heyecanlandım :KK49: senin oğluşa kardeş bi oğluş gelecek gibi bi his oluştu birden :anne: Allah gönlüne göre versin​

Yoksa kardes mi geliyor ?Hadi hayirlisi olsun .
Bugun uyuyamazsin artik :)

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim bebiş haberi mi geliyor yoksaaaa?? :) bize de haber ver

Korunmuyoruz demiştin ya canım olabilir :) Allah sağlıklı sihatli hayırlı zamanda nasip etsin :KK200:
sağolun kızlar gebelik testim yok sadece lh var elimde. bakalım yarın sabah tekrar yapıcam. pazartesi de hala adet olmamışsam gebelik testi alırım

Biz
Ben de biberonla su vermeye çalışıyordum hiçbir şekilde icmiyordu. Weebabynin alıştırma bardağını aldım bayıldı. İçiyor simdi
Bizimki de Onunla gayet rahat içiyor bazen çorbasını çok sulu yapmissam onunla veriyorum
Bizim kaka sorunumuz var kayisi denedigim halde sorun devam ediyor hem geç hemde biraz kati (çok değil) nasilgecicek bağırsakları ne zaman alisicak acaba yasa çok üzülüyorum onu oyle ikinirken görünce
Çorbasında patates yok baklabagi brokoli pirasa ispanak sarımsak Z yag var genelde bu malzemeleri kullanıyoruz ama durum vahim yani

Back