2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

C cisse0932 shealemon . Geçen hafta çarşamba ek Gıdalara başladık. KV sordu yapabileceğim bir şey var mı diye, ben de balkabağı falan alırsan bir dilim ayırmasını söyledim O da evet brokoli falan da olur doğru dedi sonra pazartesi günü Pazar oldu ertesi gün görüştük pazara çıktın mı dedim Yok param yoktu çıkamadım dedi ben böyle bir şey soracağım gelinime ve bana bunu söyleyecek Ben daha o gün balkabağını alıp getirip koyarım önüne .. Onun için boş iş bunlar anca sevmeye varlar. Kendisi de geliri olan bir insan Yani öyle geliri olmayan bir insan da değil.
 
Rica ederim canım Ama 3 gün dene yine de. Bizde Armut 3. gün çıktı alerjisi
 
Su tv tablet tel konusuna yazmak icin 3 kere girdim .Bir turlu yazamadim .
Kızlar sandığımız kadar masum değil teknolojik aletler maalesef.Hepimiz biliyoruz .Ancak bazi detaylar var.Benim karşı olmamdaki en buyuk sebep ogrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite (dehb) ,otizme sahip ogrencilerle çalışıyorum. Tecrubelerim beni dehsete düşürüyor.
Mesela otizmin tam sebebi bilinmiyor .Ama teknolojinin etkisi uzerinde çalışılıyor .
Otizmli cocuklarin bagisiklik sistemleri zayif oluyor.Ekran bağışıklık sisteminde zayifliga yol aciyor .Bu korkunc bir sey .Down sendromu gibi anne karninda otizmli olmuyor çocuklar.
Diğer yandan su an ilkokul cağında çocukların buyuk bir kisminin dehb tanisi var .Ekranlardaki hizli akış ,renkler ,ayni anda farkli islere yogunlasmaya calisma (tabletle oynarken yemek yeme gibi)gibi bir cok etken var .
Hâl böyleyken tedirginlik artiyor .Hepimiz çocuklarımızin iyi seyler ogrenmesini ,sağlıklı olmasini istiyoruz .Her birimiz bir demir ilacini bile didik didik arastirip oyle kullanmaya çalışıyoruz ki ekran konusunda topikteki herkesin bilinçli olduğunu düşünüyorum.
Teknoloji çağındayız. Onlar da ic ice büyüyecekler.Sadece daha cok kucukler.Beyini etkilemesini gectim en basitinden gözleri o ışıklara maruz kalamayacak kadar zayif henüz.
Yazdiklarimi şahsi algilamayin lutfen . C cisse0932 Forse yazdiklarinizda katildigim kisimlar var .Hazir konu açılmışken sizin sayenizde ben de bu konuya deginmis oldum .
Belki burdan veya disardan birileri okur faydalanir
 
Bu konuda çok haklısın cnm mümkün mertebe ben de uzak tutmaya calisiyorum. Bazen tel elimdeyken kizim telefona saldırıyor. Zamanı gelince onlarda teknoloji ile zaten tanışacaklar.
 
Günaydınnnn inşallah herkes iyi uyumustur
Gece 1 e doğru uyuttum zorla, sabah 7.15 uyandı. 7.40 a kadar emdi uyuttum 9.30 ta uyandı. Yanıma aldım emerek uyudu yine 11 de kalktık. Haftanın yorgunluğu gitti valla. Keşke hep böyle olsa haftaiçi yarım saat uykuyla işe gidiyorum
 
Ayy kızlar evim 2+1 ve balkonlar açık marmara nemli malum asla balkona asamıyorum kışın oğluş yokken çalılırken idare ediyorsuk içeri falan hatfasonu asıp kurutuyorduk boş odamız vardı. Ama artık sürekli çamaşır çıkıyor ve içerisi çamaşır tozundan geçilmiyordu. Kuzenimin kullanmadığı kurutmasını aldım geçen ay ve o kadar rahat ettim ki anlatamam size. Çamaşırların tüylerini de topluyor. Şimdiye kadar niye almamışım ddm yani:)
 
Kurutma makinesi bende almak istiyorum. Kurutmak için değil ama sırf tüyler için. Evimde pofuduk kedim var kıyafetlerim full tüy oluyor. Yazın tiraslatiyoruz ama kisin mumkun degil.
 
Selam kızlar uzun zamandır giremedim. Oğlumun enfeksiyonu bronşiolite ilerledi bir haftadır evde hava veriyoruz, antibiyotikle beraber. Son sayfalara baktım anladığım kadarıyla ek gıdalarla ilgili bir hayli fikir alışverişi olmuş ama ben kaçırdım. Bu arada tv konuşulmuş. Afilim92 e katılıyorum. Ben de evde tv izletmiyorum. Daha doğrusu izletmiyordum. Hava verirken durmuyor mecburen hava bitene kadar çizgi film açıyorum ve inanamyorum hipnotik bir şekilde izliyor. Gözünü kırpmadan bizim de büyükler hep izletme taraftarıydı sürekli karşı çıktım şimdi kendim vicdanım sızlaya sızlaya açıyorum. Yanımda biri varsa o oyalıyor ama tek olunca başka seçenek kalmıyor. Maskeyi 15 dakika bir bebeğin suratında tutmak sanırım mümkün değil. Bir an önce iyileşse de normal hayatımıza dönsek. Mahvoldu yavrum. Yeni yeni yemeye ve uyumaya başladı.
Bu arada ek gıda için neler almak gerekiyor. Tecrübe edineneler gerekli veya gereksizleri yazarsa sevinirim. Aklımdakiler şunlar;
-Tencere içi buharda pişirme aparatı
-Cam rende
-Püre kaşığı (kendisinin kullanması için belki yoğurda falan kaşık atmak ister)
-İçine meyve sebze konulan emzik gibi olan şeyler gerekli mi mesela? Blw planlıyorum ama oldu ki dışarda beslemek gerekirse içine koyup kendisinin çok döküp saçmadan yemesini sağlayabilir mi acaba?
-Kollu önlük (kaç adet alınmalı?)
-kolsuz önlük
-vakumlu tabak (gerekli mi emin olamadım, şubat indirimini mi beklemeli sizce?)
-Silikon önlük
-tek kullanımlık mama önlüğü (dışarıda ihtiyaç halinde kullanmak için düşündüm)
Silikon kaşığımız, eğitici biberonumuz var.
 
Kurutma makinesi bende almak istiyorum. Kurutmak için değil ama sırf tüyler için. Evimde pofuduk kedim var kıyafetlerim full tüy oluyor. Yazın tiraslatiyoruz ama kisin mumkun degil.
Evet ben de çamaşır tozundan bıkmıştıö içeri seriyosun dağınıklığı ayrı. Eski bir model ablamdan 2. El aldım ama gayet memnunum. Tavsiye ederim kesinlikle
 
Ben suyu biberona koydum alıştırma bardağını beceremiyor benimkiler.
 
Ben de biberonla su vermeye çalışıyordum hiçbir şekilde icmiyordu. Weebabynin alıştırma bardağını aldım bayıldı. İçiyor simdi
 
Ben de biberonla su vermeye çalışıyordum hiçbir şekilde icmiyordu. Weebabynin alıştırma bardağını aldım bayıldı. İçiyor simdi

Alıştırma bardaklarını her bebek kabul edip kullanımıyırmuş , senin adına sevindim canım , ben şimdilik biberon yada kaşıkla devam edicem ilerde de fincanla içmeyi öğretmek istiyorum , biraz daha büyüdüpünde suluk alırım :)
 
Canım Sen özel eğitimcisin sen daha iyi görüyorsun bazı şeyleri ve kesinlikle katılıyorum verdiğin bilgiler için ayrıca teşekkürler
Ben suyu biberona koydum alıştırma bardağını beceremiyor benimkiler.

Ben de biberonla su vermeye çalışıyordum hiçbir şekilde icmiyordu. Weebabynin alıştırma bardağını aldım bayıldı. İçiyor simdi

Ben biberonla vermek istemedim az da olsa döke saça alıştırma bardağının birisiyle ısırıyor ısırırken de azıcık içiyor günde ne kadar içmeliler? Zorlamayın diyor kimisi mama aldığı için , kimisi ise 100 ml den bahsediyorlar
 
Zorlamiyorum canım 100 falan içmiyor. Belki en fazla 40-50 CC en fazla o da
 
Kızlar biz dr.un verdiği ek gıda broşürüne göre 6 ay 3. Hafta itibarıyla sebze çorbalarımıza kuzu kıyma eklemeye başladık, kabak, havuç, brokoli, soğan, patates, kereviz, bir çorba kaşığı pirinç ve bir çorba kaşığı kuzu kıyma ekleyip az su ile pisiriyorum sonra blender ile pütürlü bırakıyorum.
Tam yemiyorlar diye bir ölçü yaptım ama ilerde ikisinede birer kase yaparım.
Bu çorbayı öğlen 2 gibi veriyorum.
Dün tarhanayı kıyma ile pişirdim onu yedirdim. Doyumluk yemiyorlar ama sonrasında da emmiyorlar yada mamayı az içiyorlar. Yani yeme düzenimiz ek gida ile biraz aksadı umarım bu durum kilolarını etkilemez.
Sabah kahvaltı için bu çocuk aç kitabınıdan tarifler bakıyorum ama kafama gore eklemeler yapabiliyorum yani avokadolu kahvaltı kolayıma geliyor genelde ve içine buharda pişmiş balkabağı ekliyorum.
Sabah ve öğlen arasında elma püresi, avokado ve pekmez yada şeftali, avokado ve kokulu üzümle yaptığım buz küplerini karıştırıyorum.
Akşam yatmadan önce muhallebi yapayım istiyorum ama yoğurdu bile ancak yedirebiliyirum be 7.30 da uyuyorlar sonrada emmek için sırayla uyanıyorlar. Yatış saatleri dr.larin önerisiyle tutuyor ama kalkış en geç 6 çoğu zaman 5.30 oluyor. Sabaha kadar emzirme derken ben pert.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…