• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Merhaba kızlar. Fazla sabırlı bir bebeğim yoksa ben de Kasım annesi olacağım inşallah :)
Bu başlığa yeni giriyorum ve danışmak istediğim bir şey var. Ben çocukluğumdan beri hep kilo problemi olan biri oldum ama hiç hareket güçlüğü çekmedim, hep aktif ve hareketliydim. Aranızda çok kilolu hamile kalan var mı? Ama nolur bana 70 kilolarla gelmeyin :) Zira ben hamile kaldığımda 114,5 kiloydum. Hamile kalamadım sanıp bunu da kiloma yorup yürüyüşe başladım ve iki haftada 2 kilo verip 112,5 a düştüm. Sonra hamile olduğumu öğrendim. Şimdiki doktoruma başladığımda 113,1 dim ve ilk 3 ay kilo almazsan iyi olur dedi. Kilomu korudum ve şu son 2 güne kadar sabit kaldım. Ama iki gündür iştahım çok açık ve yarım kiloya yakın yükselmiş gözüküyor.
İki defa kanamam oldu yattım, en sonuncusu 3 hafta önceydi ama 2 günde kesildi şükür. O yüzden yürüyüş yapamadım uzun süredir ve baya hamladı vücudum.
Ben kiloma alışığım ama bebeğime zarar veririm diye çok korkuyorum. O yüzden size danışmak istedim. kilosu olanlar kilo kontrolünü nasıl sağladı? Kanaması olanlar ne kadar sonra yürüyüş/spora devam etti? Tecrübeli arkadaşlar varsa aranızda önerilerine açığım. Doktor kontrolüme 2 hafta var, ona da danışacağım ama tecrübelerinizden faydalanmak isterim :)
Uzun oldu ama kendimi tam ifade etmek istedim. Şimdiden teşekkürler :)
Cnm benim kg problemim yok ama hamile diyeti yapabilirsin diyetisyene gidince yardımcı olur en azından bebeğin sağlıklı sen saglıklı beslenirsiniz

bizimkide hiç torun taraftarı değildi, hamile olduğumu duyunca dumura uğradı kadın :KK70: zaten kendini babaanne olmaya hazır hissetmiyomuş.
ben de aramıyorum beni bu durumda aramayanı hiç arayamam. oğlu gidip görüyo yeter ona. zaten o da bana meraklı değil, oğlu gitsin sevsin onu yeter:63:

pinkstrap pinkstrap bak bu sefer kaynana konusunu ben açmadım ama açılınca da yorum yapmadan edemiyorum :KK12::-):-)

Aaaa Pinko’cuğum kaynana konusu konulmayı yasaklamış mıydı :bicak:

bizimkide hiç torun taraftarı değildi, hamile olduğumu duyunca dumura uğradı kadın :KK70: zaten kendini babaanne olmaya hazır hissetmiyomuş.
ben de aramıyorum beni bu durumda aramayanı hiç arayamam. oğlu gidip görüyo yeter ona. zaten o da bana meraklı değil, oğlu gitsin sevsin onu yeter:63:

pinkstrap pinkstrap bak bu sefer kaynana konusunu ben açmadım ama açılınca da yorum yapmadan edemiyorum :KK12::-):-)
Kaçırma tabi fırsatı:KK51: O değil oğlun olursa görcem ben seni, insan bi düşünür ya bende kaynana olursam diye:-)

Kızlar kusura bakmayın amacım sorun çıkarmak değil sadece fikir alışverişinde bulunmaktı..
Tutan cogunluktaysa kendime destek görür tutabilirim diye düşünmüştüm..
Önceki sayfaları okuyamadım 11 aylık bir oğlum var fırsatım olmadı..

Hayırlı ramazanlar :)
canım sorun çıkartmadın zaten bende 2 kere sordum. tutan olacaksa kendime destek görecektim, ama tutamayacağımı anladım ki beni bilen biliyo kusmam vs olmadı çok şükür. burada herşeyin bilgi alışverişini yapıyoruz, bunu sormak birbirimize danışmak en doğal hakkımız tabikide..
sanada hayırlı ramazanlar canımcım

Benim de ananemlerin bahçede bolca kedi var, yaklaşık 20 tane :) ben dokunmadan seviyorum onları bir sorun olacağını da düşünmüyorum.

Ben de kiloluyum. 70lerin üstündeyim yani :) ama 2 farklı doktora gittim ikisi de kilo konusunda bişey demedi. Yürüyüş yap, denizde yüz, hamur işini pek yememeye çalış vs. Onları da herkese diyorlar herhalde.
Kanamam olmadığı için o konuda bişey diyemem. Kilo konusunda da mide bulantısından sebep çok dikkat edemiyorum ama henüz kilo almaya başlamadım. Baştan 2 kilo vermiştim öyle de duruyorum hala. Ama bebeğin gelişimi iyi şükür.
Çok kafaya takmamaya çalış, ben pozitif enerjinin herşeyden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Yalandan ilgileniyor işte aklınca. Vicdanını rahatlatıyor herhalde aklınca.
Benim kayınvalidede bu kadarı da yok. Arada eşimi arıyor beni sormadan direk bebek nasıl diye soruyor. Takılmıyorum ben de.
Haftasonu gittik onlara, bir sürü yemek yapmış zaten pek yiyemiyorum. İnsan yalandan da olsa kalanları koyayım yanınıza yemek yapamıyorsun sen der dimi, teklif bile etmedi.
Garip geliyor düşününce ama onların da karakter bu diyip kabulleniyorum. Sıfır beklenti bol huzur :)
Aman benim -1 beklenti super gereksiz bir insan

Kızlar kusura bakmayın amacım sorun çıkarmak değil sadece fikir alışverişinde bulunmaktı..

Canım kusurluk birşey yok, herkes her konuda muhabbet açıyor. Hayırlı Ramazanlar

Canim kayinvaldem aradi.kayinvaldem diye soylemiyorum cok tatli kadin.her gun ariyo (ama ben 3 gunde 1 aciyorum her gun ayni konusma mideme iyi gelmiyor) ah canim kizim cok mu kotusun aklim sende guzel kizim gelemedim de aklim hep sende sıkışırsan alo de hemen gelirim diyo.ne tatli dimi :) ilk haftalarda inandim ben ogluşu gitti aldı getirdi 2 gün ingiliz kralicesi gibi kosede oturdu kadini haftada 3 gun al ev uçmuş boyle olmaz ütüleri kurutemizlemeye gonder yemegi disardan soyleyin diye akil verip gitti...akli niye bizde hic anlamiyorum gelip oturup boyle akil veremiyo diyemi uzuluyo acaba...hayir koyde yetismis kadin elinden her is gelir guclu kuvvetlidir zeytinlikleri var bu yil bile toplanirken basindaydi masallah.hayatinda neyi kurutemizlemeye vermis evine kac kez temizlige birini almis bilmiyorum ama buraya gelince ingiliz kralicesi kesiliyo hayir 1 corba yapsa oglu ve torunu icecek ben zaten su bile icemiyorum is yapmak nasil zoruna gidiyo anlamiyorum....hayirdir aklin burda madem 20dklik mesafedeyiz niye gelipte bas kosede oturup akil vermiyosun bize annecim diyemedim tabi.canım ya
Yerim seni cok tatlısın bnmde 7 yıldır kulağımı kuruttular torun diye diyorum ev mokuyla oynuyo diyoki kadın tutarsın :)) sonra ben yaparım dedi yrm ağız uzağız gelecekmiş dün müjdeli haberi verdi bakalım napacak beklemedeyim:)

Benim yutma sıkıntım olmadığı halde hap bazen takılıyor. Havanla dövülüp suya karıştırılır mı acaba?
Şimdi birini kestim bıçakla içi sıvı bunun.
Canım ilaçların suda eritilip içilmesi zararlı diye biliyorum bence deneme

Kızlar selam yarin doktor kontrolum sabahtan ikili test icin gidicem cinsiyetide ozaman sölerim demisti doktorum inşallah yan cizmez insallah ikili testimizde temiz cikar herkes hemen hemen yaptirdi sanirim ikili testlerini bende insallah kotu bi süprizle karsilasmam bu arada bende decaviti yutuyorum ama sabaha kadar midemden ilac kokulari geliyor sabah ta su icsem bile cikariyorum bitmedi gitti bulantilar
Bende varım benimde cumartesi inşallah bizde cinsiyeti öğreniriz

Merhaba kızlar. Fazla sabırlı bir bebeğim yoksa ben de Kasım annesi olacağım inşallah :)
Bu başlığa yeni giriyorum ve danışmak istediğim bir şey var. Ben çocukluğumdan beri hep kilo problemi olan biri oldum ama hiç hareket güçlüğü çekmedim, hep aktif ve hareketliydim. Aranızda çok kilolu hamile kalan var mı? Ama nolur bana 70 kilolarla gelmeyin :) Zira ben hamile kaldığımda 114,5 kiloydum. Hamile kalamadım sanıp bunu da kiloma yorup yürüyüşe başladım ve iki haftada 2 kilo verip 112,5 a düştüm. Sonra hamile olduğumu öğrendim. Şimdiki doktoruma başladığımda 113,1 dim ve ilk 3 ay kilo almazsan iyi olur dedi. Kilomu korudum ve şu son 2 güne kadar sabit kaldım. Ama iki gündür iştahım çok açık ve yarım kiloya yakın yükselmiş gözüküyor.
İki defa kanamam oldu yattım, en sonuncusu 3 hafta önceydi ama 2 günde kesildi şükür. O yüzden yürüyüş yapamadım uzun süredir ve baya hamladı vücudum.
Ben kiloma alışığım ama bebeğime zarar veririm diye çok korkuyorum. O yüzden size danışmak istedim. kilosu olanlar kilo kontrolünü nasıl sağladı? Kanaması olanlar ne kadar sonra yürüyüş/spora devam etti? Tecrübeli arkadaşlar varsa aranızda önerilerine açığım. Doktor kontrolüme 2 hafta var, ona da danışacağım ama tecrübelerinizden faydalanmak isterim :)
Canım buranın en tombişi bendim bana seslendin galiba:halay:şöyleki 94 le hamile kalıp ilk ay 5 kilo alıp 99 u gördüm deli gibi iştahım açıldı sonrasında bulantılarla 3 kiloyu verdim doktorum sana 9 kilo bile çok dedi buyüzden diyetisyenle devam etmemi tavsiye etti ben gittim bana dediği nerdeyse sana minimum kilo aldırarak bebeği beslicez ama devam edemedim bulantılar geçsin yemek yemeye başlıyayım direk diyetisyene gidicem hareket bende yok ama eşime eliptik aldırdım halsizliğim geçince ona binicem kendimi yormadan çünkü biraz şehir dışında tenha bi sitedeyim yürüyemem sanada tavsiyem diyetisyene git çünkü kilolu hamilelikte en büyük risk şeker oluyo onuda endokrinle takip altında tutarsın

Merhaba güzel anneler pazartesi günü dr gittim ama adanada metro hastanesine gittim istanbul da yaşıyorum sadece kontrole gittim ilgili bir dr denk geldim yola tekrar çıkmadan bebeğe bakmak istedim iyi mi diye çok şükür iyidi ve dr cinsiyeti de söyledi %91 erkek dedi :) haftaya cuma da kendi dr gidicektm cinsiyet için oda erkek derse artık yavaş yavaş başlarım hazırlıklara :) haftaya cuma günü 15+ 4 olcak bakalım kendi dr ne dicek kendi özel aracımizla gidip geldik bu arada ona rağmen biraz korktum ama dr içimi rahatlattı kaza vs başka bir sorun olmadığı sürece korkma dedi hamilelerin son ayları yol için uygun olmaz dedi sadece bu aylar da sorun olmaz dedi:) cinsiyet te bir yanılma olur mu bilemedim bakalım önümüz deki cuma ne dicek dr :)
Gözün aydın canım Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin

Benimki 5dk yürüme mesafesinde ama eşimi aradığında ne beni ne bebeği soruyo seninki yine bebeği soruyomuş :-)
bizimki işe başla gelin bizde yiyinlerle başladı, işe başladım ne yemeğe çağıran ne de yemek yapabiliyomusun diyen oldu. hamile kaldım sevinmedi bile. sonra kanamam oldu gel bende kal ben sana bakarım dedi elalemin yanında, sonra ne bir telefon ne başka bişey kanama varmı yokmu hala onu dahi bilmiyo. artık kestim tamamen iletişimi ne arıyorum ne soruyorum önceden eşim için arardım artık o da kalmadı. bide eşime yağmur beni aramıyo diye ağlanıyomuş. bende annen beni yada bebeği soruyomu ki arıyıcam dedm bidaha konu kapandı.
başkalarının yanında melekler sağolsunlar :KK75:
Ay hepsi ayni ya tribunlere oynamada ustlerine yok.bazen milletin yaninda oyle konusuyoki inancak oluyorum da sonra icinin kotulugu geliyo aklima....gecen yil eltimin annesi yogunbakima alindi sonra hastanede yatti bir hafta.karsilikli apartmanda oturuyolar.bizimki orda yemek yapip cocuklara bakti aradim anne yardima geliymmi diye yok kizim yardimlik bisey yok gelsin evinin isini kendi yapsin o orda annesine bakicak diye ben burda onun cocuklarina bakip evinin isinimi yapicam dedi.terbiyesiz ya onun cocuklari dedigin senin torunlarin.kadinin annesi hastanede gezmeye gitmedi ya....ay o lafi duydum ya notunu verdim ölsem gel yardim et demem...hepsi ayni...gelinin evinde iş yapmak nasil zorlarina gidiyoaa artik

Yerim seni cok tatlısın bnmde 7 yıldır kulağımı kuruttular torun diye diyorum ev mokuyla oynuyo diyoki kadın tutarsın :)) sonra ben yaparım dedi yrm ağız uzağız gelecekmiş dün müjdeli haberi verdi bakalım napacak beklemedeyim:)
Gelir oturur akil verir bide...gelmeseymis daha iyiymis

Canım rahat ol. hiçbirimiz burada kimseyi rencide etmek zan altında bırakmak için birşey yazmıyoruz. Birbirimize destek olmak ve sorularımıza cevap bulmak , paylaşmak , bölüşmek rahatlamak için buradayız. Yoksa kimse kimseyi zaten tanımıyor. senin sorduğun soruda rahatsız olunacak bir durum yok. Ramazan bizim için mübarek bir ay ve içimizde onu yaşama arzusu olması gayet normal.. Kusma ve bulantı olunca zorlanmamak imkansız. Bu nedenle sen bünyeni durumunu daha iyi bilirsin. sahur ve iftarda iyi beslenebilirim enerjim var evde de dinlenebiliyorum dersen deneyebilirsin. Ama küçük bebeğinde var :emir_bebek: kendini çok zorlama. Dinimiz kolaylık dini. Oruç tutamasakta Kur'an okuyabilir teravih namazını evde kılabilir, dualar edebilir, güzel iftar sofraları hazırlayarak oruçlulara iftar ettirerek kendimizde oruçlu sevabını alabiliriz:halay: Bende ileriki günlerde kendimi ara ara deneyeceğim etkilerini paylaşmaya çalışırım. Ama sahuru iyi yapamayan, tansiyonu olan, bulantı kusması olan anneler kendilerine zulmetmesin.

Hayırlı Ramazanlar canım.

Ay hepsi ayni ya tribunlere oynamada ustlerine yok.bazen milletin yaninda oyle konusuyoki inancak oluyorum da sonra icinin kotulugu geliyo aklima....gecen yil eltimin annesi yogunbakima alindi sonra hastanede yatti bir hafta.karsilikli apartmanda oturuyolar.bizimki orda yemek yapip cocuklara bakti aradim anne yardima geliymmi diye yok kizim yardimlik bisey yok gelsin evinin isini kendi yapsin o orda annesine bakicak diye ben burda onun cocuklarina bakip evinin isinimi yapicam dedi.terbiyesiz ya onun cocuklari dedigin senin torunlarin.kadinin annesi hastanede gezmeye gitmedi ya....ay o lafi duydum ya notunu verdim ölsem gel yardim et demem...hepsi ayni...gelinin evinde iş yapmak nasil zorlarina gidiyoaa artik
ay inanmıyorum bencede asla söylenmez ona :KK57:

Hayirli olsun bebegini saglikla kucagina alirsin insallah. Kilo icin bir sey diyemem. Gecen hafta ciddi bir kanama gecirdim. 2 gun hastanede yattim. Kanamanin oldugu gun 25 dk filan yuruyus yapmistim ondan midir bilmiyorum. Dr hep dinlen uzan dedi. Evde hicbir sey yapmayip yatiyorum mecburen. Bi de ikiz gebelik benimki..Dr un yuruyus icin ne diyor o da onemli

Back
X