• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canim kayinvaldem aradi.kayinvaldem diye soylemiyorum cok tatli kadin.her gun ariyo (ama ben 3 gunde 1 aciyorum her gun ayni konusma mideme iyi gelmiyor) ah canim kizim cok mu kotusun aklim sende guzel kizim gelemedim de aklim hep sende sıkışırsan alo de hemen gelirim diyo.ne tatli dimi :) ilk haftalarda inandim ben ogluşu gitti aldı getirdi 2 gün ingiliz kralicesi gibi kosede oturdu kadini haftada 3 gun al ev uçmuş boyle olmaz ütüleri kurutemizlemeye gonder yemegi disardan soyleyin diye akil verip gitti...akli niye bizde hic anlamiyorum gelip oturup boyle akil veremiyo diyemi uzuluyo acaba...hayir koyde yetismis kadin elinden her is gelir guclu kuvvetlidir zeytinlikleri var bu yil bile toplanirken basindaydi masallah.hayatinda neyi kurutemizlemeye vermis evine kac kez temizlige birini almis bilmiyorum ama buraya gelince ingiliz kralicesi kesiliyo hayir 1 corba yapsa oglu ve torunu icecek ben zaten su bile icemiyorum is yapmak nasil zoruna gidiyo anlamiyorum....hayirdir aklin burda madem 20dklik mesafedeyiz niye gelipte bas kosede oturup akil vermiyosun bize annecim diyemedim tabi.canım ya

kızlar , bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz ve bahçelerinde besledikleri bir kedi var. Kedinin aşısı filan yok tabi ve ben toksoplazma riskinden dolayı çok tedirginim.sizce ne yapmalıyım bilgisi olan var mı.Ne gibi durumlarda risk altındayız acaba
Sana aşı yapabiliyorlar diye biliyorum, doktoruna sor, onaylarsa yaptırırsın.

Canım bir şey sorucam bu Mommy’s Bliss Türkiye de yok Amerika’da tanıdık da yok. Nasıl bulucam ben ilk bebeğimde çok çektim 7 ay kucaktaydı kolikten. Sürekli ağlardı. Ayak tırnaklarımda batma oldu doktor ağır kaldırmaktan dedi oğlumunda maşallahı vardı. Sen getirttin mi?
Evet gizem diye bir arkadasim var eczaci orda.valla seneler icinde arkadas olduk diyebilirim.ondan istedim gecen yine bir arkadasima aldik 120 tl dedi en son fakat o arkadasim ben gittigidiyorda buldum 95tl dedi ordan aldi.gizemin nunarasinida verebilirim.d vitamini balik yagi hepsini ordan aldiriyorum bitmiyoki momys blisle ;)

Canim kayinvaldem aradi.kayinvaldem diye soylemiyorum cok tatli kadin.her gun ariyo (ama ben 3 gunde 1 aciyorum her gun ayni konusma mideme iyi gelmiyor) ah canim kizim cok mu kotusun aklim sende guzel kizim gelemedim de aklim hep sende sıkışırsan alo de hemen gelirim diyo.ne tatli dimi :) ilk haftalarda inandim ben ogluşu gitti aldı getirdi 2 gün ingiliz kralicesi gibi kosede oturdu kadini haftada 3 gun al ev uçmuş boyle olmaz ütüleri kurutemizlemeye gonder yemegi disardan soyleyin diye akil verip gitti...akli niye bizde hic anlamiyorum gelip oturup boyle akil veremiyo diyemi uzuluyo acaba...hayir koyde yetismis kadin elinden her is gelir guclu kuvvetlidir zeytinlikleri var bu yil bile toplanirken basindaydi masallah.hayatinda neyi kurutemizlemeye vermis evine kac kez temizlige birini almis bilmiyorum ama buraya gelince ingiliz kralicesi kesiliyo hayir 1 corba yapsa oglu ve torunu icecek ben zaten su bile icemiyorum is yapmak nasil zoruna gidiyo anlamiyorum....hayirdir aklin burda madem 20dklik mesafedeyiz niye gelipte bas kosede oturup akil vermiyosun bize annecim diyemedim tabi.canım ya
Canım bazıları akıl vermeyi sever benimki de çok sever :))) ben o akıl verirken öyle bakıyorum çok alakasız bir şey söylüyorum karşıya da biri mi taşındı ne oldu aaaa Çiçek’te ne güzelmiş gibi deli oluyor :)

Evet gizem diye bir arkadasim var eczaci orda.valla seneler icinde arkadas olduk diyebilirim.ondan istedim gecen yine bir arkadasima aldik 120 tl dedi en son fakat o arkadasim ben gittigidiyorda buldum 95tl dedi ordan aldi.gizemin nunarasinida verebilirim.d vitamini balik yagi hepsini ordan aldiriyorum bitmiyoki momys blisle :KK66:
Olur canım alırım.

Merhaba kızlar. Fazla sabırlı bir bebeğim yoksa ben de Kasım annesi olacağım inşallah :)
Bu başlığa yeni giriyorum ve danışmak istediğim bir şey var. Ben çocukluğumdan beri hep kilo problemi olan biri oldum ama hiç hareket güçlüğü çekmedim, hep aktif ve hareketliydim. Aranızda çok kilolu hamile kalan var mı? Ama nolur bana 70 kilolarla gelmeyin :) Zira ben hamile kaldığımda 114,5 kiloydum. Hamile kalamadım sanıp bunu da kiloma yorup yürüyüşe başladım ve iki haftada 2 kilo verip 112,5 a düştüm. Sonra hamile olduğumu öğrendim. Şimdiki doktoruma başladığımda 113,1 dim ve ilk 3 ay kilo almazsan iyi olur dedi. Kilomu korudum ve şu son 2 güne kadar sabit kaldım. Ama iki gündür iştahım çok açık ve yarım kiloya yakın yükselmiş gözüküyor.
İki defa kanamam oldu yattım, en sonuncusu 3 hafta önceydi ama 2 günde kesildi şükür. O yüzden yürüyüş yapamadım uzun süredir ve baya hamladı vücudum.
Ben kiloma alışığım ama bebeğime zarar veririm diye çok korkuyorum. O yüzden size danışmak istedim. kilosu olanlar kilo kontrolünü nasıl sağladı? Kanaması olanlar ne kadar sonra yürüyüş/spora devam etti? Tecrübeli arkadaşlar varsa aranızda önerilerine açığım. Doktor kontrolüme 2 hafta var, ona da danışacağım ama tecrübelerinizden faydalanmak isterim :)
Uzun oldu ama kendimi tam ifade etmek istedim. Şimdiden teşekkürler :)
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Diğerlerine cevap veremiyorum :)

Benim de çatlamamış yumurtam vardı canım. Benimki kiste dönüşmüştü, 6,5cmdi. Çok şükür kendi kendine küçüldü. En son 2cme düşmüştü. Bir süre sonra tamamen gidecek diyor doktorum.
Korkma, senin yumurtan da kendi kendine gider inşallah.
Alla alla ne tuhaf sımdıye kadar ne duydum nede bıseyım vardı . İnş bi sonrakınde gitmiş olur demek oda catlasa 2 iz mi olcaktı:skandal::KK17:

Kızlar selam yarin doktor kontrolum sabahtan ikili test icin gidicem cinsiyetide ozaman sölerim demisti doktorum inşallah yan cizmez insallah ikili testimizde temiz cikar herkes hemen hemen yaptirdi sanirim ikili testlerini bende insallah kotu bi süprizle karsilasmam bu arada bende decaviti yutuyorum ama sabaha kadar midemden ilac kokulari geliyor sabah ta su icsem bile cikariyorum bitmedi gitti bulantilar
Bizimde yarin :)

Merhaba kızlar. Fazla sabırlı bir bebeğim yoksa ben de Kasım annesi olacağım inşallah :)
Bu başlığa yeni giriyorum ve danışmak istediğim bir şey var. Ben çocukluğumdan beri hep kilo problemi olan biri oldum ama hiç hareket güçlüğü çekmedim, hep aktif ve hareketliydim. Aranızda çok kilolu hamile kalan var mı? Ama nolur bana 70 kilolarla gelmeyin :) Zira ben hamile kaldığımda 114,5 kiloydum. Hamile kalamadım sanıp bunu da kiloma yorup yürüyüşe başladım ve iki haftada 2 kilo verip 112,5 a düştüm. Sonra hamile olduğumu öğrendim. Şimdiki doktoruma başladığımda 113,1 dim ve ilk 3 ay kilo almazsan iyi olur dedi. Kilomu korudum ve şu son 2 güne kadar sabit kaldım. Ama iki gündür iştahım çok açık ve yarım kiloya yakın yükselmiş gözüküyor.
İki defa kanamam oldu yattım, en sonuncusu 3 hafta önceydi ama 2 günde kesildi şükür. O yüzden yürüyüş yapamadım uzun süredir ve baya hamladı vücudum.
Ben kiloma alışığım ama bebeğime zarar veririm diye çok korkuyorum. O yüzden size danışmak istedim. kilosu olanlar kilo kontrolünü nasıl sağladı? Kanaması olanlar ne kadar sonra yürüyüş/spora devam etti? Tecrübeli arkadaşlar varsa aranızda önerilerine açığım. Doktor kontrolüme 2 hafta var, ona da danışacağım ama tecrübelerinizden faydalanmak isterim :)
Ben ilk gebeligimde 92ydim bulanti kusmadan hic alamadigim gibi verdim...kilolu gebelik zor oluyo bende cok hareketliydim ama aon aylar ne hareketi berbat durumdaydim...simdi 65le hamile kaldim.insallah verirsin dogumdan sonra

Kilo degil ama kanama ve yürüyüş hakkında birşeyler söyleyebilirim. Benim de kanamalarım oldu 5. Haftadan başladı 8. Haftaya kadar ara ara devam etti. fitildi, iğneydi tedaviye bakıldı. Kese etrafında kanama görüldü. Sadece 2 gün istirahat ettim. Sonra yürüyüşüme gezmeme devam ettim. 9. Haftada kese etrafında kanama gözükmüyordu. 3 ay doldurduysan doktoruna danışıp hareket etmeye başlayabilirsin. Çoğu insan kabul etmese de ben düşeceği varsa düşecek diyenlere inanıyorum.
Belki bu yüzden benim söylediklerimi dikkate almayabilirsin. Doktoruna danış. İştahım açık diyorsan da salatalık ya da eriği bol bol tüketebilirsin. Kalorisi az şeyler bunlar. Tabi tuzdan uzak dur.

Merhaba güzel anneler pazartesi günü dr gittim ama adanada metro hastanesine gittim istanbul da yaşıyorum sadece kontrole gittim ilgili bir dr denk geldim yola tekrar çıkmadan bebeğe bakmak istedim iyi mi diye çok şükür iyidi ve dr cinsiyeti de söyledi %91 erkek dedi :) haftaya cuma da kendi dr gidicektm cinsiyet için oda erkek derse artık yavaş yavaş başlarım hazırlıklara :) haftaya cuma günü 15+ 4 olcak bakalım kendi dr ne dicek kendi özel aracımizla gidip geldik bu arada ona rağmen biraz korktum ama dr içimi rahatlattı kaza vs başka bir sorun olmadığı sürece korkma dedi hamilelerin son ayları yol için uygun olmaz dedi sadece bu aylar da sorun olmaz dedi:) cinsiyet te bir yanılma olur mu bilemedim bakalım önümüz deki cuma ne dicek dr :)

kızlar , bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz ve bahçelerinde besledikleri bir kedi var. Kedinin aşısı filan yok tabi ve ben toksoplazma riskinden dolayı çok tedirginim.sizce ne yapmalıyım bilgisi olan var mı.Ne gibi durumlarda risk altındayız acaba

Benim de ananemlerin bahçede bolca kedi var, yaklaşık 20 tane :) ben dokunmadan seviyorum onları bir sorun olacağını da düşünmüyorum.

Ben de kiloluyum. 70lerin üstündeyim yani :) ama 2 farklı doktora gittim ikisi de kilo konusunda bişey demedi. Yürüyüş yap, denizde yüz, hamur işini pek yememeye çalış vs. Onları da herkese diyorlar herhalde.
Kanamam olmadığı için o konuda bişey diyemem. Kilo konusunda da mide bulantısından sebep çok dikkat edemiyorum ama henüz kilo almaya başlamadım. Baştan 2 kilo vermiştim öyle de duruyorum hala. Ama bebeğin gelişimi iyi şükür.
Çok kafaya takmamaya çalış, ben pozitif enerjinin herşeyden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Yalandan ilgileniyor işte aklınca. Vicdanını rahatlatıyor herhalde aklınca.
Benim kayınvalidede bu kadarı da yok. Arada eşimi arıyor beni sormadan direk bebek nasıl diye soruyor. Takılmıyorum ben de.
Haftasonu gittik onlara, bir sürü yemek yapmış zaten pek yiyemiyorum. İnsan yalandan da olsa kalanları koyayım yanınıza yemek yapamıyorsun sen der dimi, teklif bile etmedi.
Garip geliyor düşününce ama onların da karakter bu diyip kabulleniyorum. Sıfır beklenti bol huzur :)

Alla alla ne tuhaf sımdıye kadar ne duydum nede bıseyım vardı . İnş bi sonrakınde gitmiş olur demek oda catlasa 2 iz mi olcaktı:skandal::KK17:
Evet canım çatlayıp tutsa ikiz olurdu çift yumurta ikizi :KK48:
Benim tedaviyle iki yumurtam oluşmuştu, o yüzden hep takibinde kaldık. Haftada bir, iki haftada bir gidince. Bir gebelik olduktan sonra diğer yumurtalar çatlamıyor zaten. 5 yumurta oluşmuş olsaydı mesela ilki tuttu bebek oldu, 4 yumurta kalırdı... Çok normal, olağan bir durummuş bu. Telaşlanma canım hiç. Çatlıyor olsa hamileyken adet de görmemiz gerekirdi ki bebek tutunduğu için rahme o adet bebeği de düşürürdü yani sağlıkçı değilim ama fizyolojik olarak mümkün değil diye biliyorum canım.

Benim de ananemlerin bahçede bolca kedi var, yaklaşık 20 tane :) ben dokunmadan seviyorum onları bir sorun olacağını da düşünmüyorum.

Ben de kiloluyum. 70lerin üstündeyim yani :) ama 2 farklı doktora gittim ikisi de kilo konusunda bişey demedi. Yürüyüş yap, denizde yüz, hamur işini pek yememeye çalış vs. Onları da herkese diyorlar herhalde.
Kanamam olmadığı için o konuda bişey diyemem. Kilo konusunda da mide bulantısından sebep çok dikkat edemiyorum ama henüz kilo almaya başlamadım. Baştan 2 kilo vermiştim öyle de duruyorum hala. Ama bebeğin gelişimi iyi şükür.
Çok kafaya takmamaya çalış, ben pozitif enerjinin herşeyden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Yalandan ilgileniyor işte aklınca. Vicdanını rahatlatıyor herhalde aklınca.
Benim kayınvalidede bu kadarı da yok. Arada eşimi arıyor beni sormadan direk bebek nasıl diye soruyor. Takılmıyorum ben de.
Haftasonu gittik onlara, bir sürü yemek yapmış zaten pek yiyemiyorum. İnsan yalandan da olsa kalanları koyayım yanınıza yemek yapamıyorsun sen der dimi, teklif bile etmedi.
Garip geliyor düşününce ama onların da karakter bu diyip kabulleniyorum. Sıfır beklenti bol huzur :)
Benimki 5dk yürüme mesafesinde ama eşimi aradığında ne beni ne bebeği soruyo seninki yine bebeği soruyomuş :-)
bizimki işe başla gelin bizde yiyinlerle başladı, işe başladım ne yemeğe çağıran ne de yemek yapabiliyomusun diyen oldu. hamile kaldım sevinmedi bile. sonra kanamam oldu gel bende kal ben sana bakarım dedi elalemin yanında, sonra ne bir telefon ne başka bişey kanama varmı yokmu hala onu dahi bilmiyo. artık kestim tamamen iletişimi ne arıyorum ne soruyorum önceden eşim için arardım artık o da kalmadı. bide eşime yağmur beni aramıyo diye ağlanıyomuş. bende annen beni yada bebeği soruyomu ki arıyıcam dedm bidaha konu kapandı.
başkalarının yanında melekler sağolsunlar :KK75:

Benimki 5dk yürüme mesafesinde ama eşimi aradığında ne beni ne bebeği soruyo seninki yine bebeği soruyomuş :-)
bizimki işe başla gelin bizde yiyinlerle başladı, işe başladım ne yemeğe çağıran ne de yemek yapabiliyomusun diyen oldu. hamile kaldım sevinmedi bile. sonra kanamam oldu gel bende kal ben sana bakarım dedi elalemin yanında, sonra ne bir telefon ne başka bişey kanama varmı yokmu hala onu dahi bilmiyo. artık kestim tamamen iletişimi ne arıyorum ne soruyorum önceden eşim için arardım artık o da kalmadı. bide eşime yağmur beni aramıyo diye ağlanıyomuş. bende annen beni yada bebeği soruyomu ki arıyıcam dedm bidaha konu kapandı.
başkalarının yanında melekler sağolsunlar :KK75:

Bebeği soruyor çünkü evlendiğimiz ilk Aydan itibaren torun diye tutturdu kadın :KK53:
Biz istemiyoruz dedikçe yaşınız da var çocuğunuz olmayacak diye dövündü ki kendisinin 4 tane torunu var zaten diğer çocuklarından. Benim hatrıma sormuyor yani bebeği de :KK70:
Ben de aramıyorum sormuyorum. İlk başlarda haftada bir arıyordum 30 sn sürüyor konuşmalar bıraktım ben de.
Evimin huzurunu bozmasınlar da ben böylesine razıyım. Annem babam başımda, onlara ihtiyacım yok şükür.

Ben ilk gebeligimde 92ydim bulanti kusmadan hic alamadigim gibi verdim...kilolu gebelik zor oluyo bende cok hareketliydim ama aon aylar ne hareketi berbat durumdaydim...simdi 65le hamile kaldim.insallah verirsin dogumdan sonra

Çok teşekkür ederim. Peki ilk hamilelikte hep bulantı devam etti mi yoksa özel bir şey yapmış mıydın, ne sebep oldu kilo almamana?

Bebeği soruyor çünkü evlendiğimiz ilk Aydan itibaren torun diye tutturdu kadın :KK53:
Biz istemiyoruz dedikçe yaşınız da var çocuğunuz olmayacak diye dövündü ki kendisinin 4 tane torunu var zaten diğer çocuklarından. Benim hatrıma sormuyor yani bebeği de :KK70:
Ben de aramıyorum sormuyorum. İlk başlarda haftada bir arıyordum 30 sn sürüyor konuşmalar bıraktım ben de.
Evimin huzurunu bozmasınlar da ben böylesine razıyım. Annem babam başımda, onlara ihtiyacım yok şükür.
bizimkide hiç torun taraftarı değildi, hamile olduğumu duyunca dumura uğradı kadın :KK70: zaten kendini babaanne olmaya hazır hissetmiyomuş.
ben de aramıyorum beni bu durumda aramayanı hiç arayamam. oğlu gidip görüyo yeter ona. zaten o da bana meraklı değil, oğlu gitsin sevsin onu yeter:63:

pinkstrap pinkstrap bak bu sefer kaynana konusunu ben açmadım ama açılınca da yorum yapmadan edemiyorum :KK12::-):-)

Kızlar kusura bakmayın amacım sorun çıkarmak değil sadece fikir alışverişinde bulunmaktı..
Tutan cogunluktaysa kendime destek görür tutabilirim diye düşünmüştüm..
Önceki sayfaları okuyamadım 11 aylık bir oğlum var fırsatım olmadı..

Hayırlı ramazanlar :)

Back
X