2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar normal doğumdan korkuyorum. Panik atak geçiren biriyim karamsarlığa kapılıyorum. Ama Allah gücünü veriyor değil mi? Ağır sancılı kısım kısa sürüyor değil mi? Adetleri ağrılı olan biriyim ve ilaç içecek kadar ağrırdı. Evlendikten sonra pek ilaç içmemeye çalışıyordum sabredebiliyordum yani evdeyim diyeydi o da. Böyle şeyleri şimdi okumamalı mıydım acaba. Elim ayağım buz oldu uyuştu ya.

Panik atak geçiriyorsan normal doğum yaptırmazlar ya da epidural le normal doğum yapabilirsin. Ben Normal doğum sancısı çekmiş biri olarak söyleyeyim Doğumun başladığını anlamadım, o kadar korkutuyorlar ki üst düzey ağrılar bekliyordum, gaz sancısı sandığım için açılmam gittikçe arttı doğum önlenemedi. Ablam son yarım saatin zor olduğunu söylemişti, en kolay anı doğumun gerçekleştiği anmış, bağırmadan doğurdu onu da söyleyeyim. Uzun bir süreç var şimdiden strese sokma kendini

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/panik-atak-yasayan-hamileler-hamile-adaylari.334552/

Merhaba, şirketten acıbadem sigortam var 6200 tl limitli. Medicana international a gittim geçen haftaya kadar. Zaten bi toksoplazma tahlilleriyle 850 lira limit gitti. İlk öğrendiğimden beri herkes kalp atımından sonra, 1 ay sonra giderken medicana 2 haftaya bir çağıyor muayeneye. Nts de pahalıymış baya. Dışardan nts yaptırabilirsiniz diyorlar.
Doğum fiyatlarını aldım,
Medicana normal doğuma:6000
epidural normal doğuma:6000+2000
Sezaryen doğuma 7200
Epidural sezaryen doğuma:7200+2000 lira diyor.
İlk muayenem hariç çok ilgiliydiler diyemem. Geçen muayenem 5 dakika sürdü. Medicanaya gidersem limit falan kalmayacak. Son haftalar zırt pırt nts ye girilecek zaten. Nts nin bile pahalı olması ayrı bir dert. Üstelik bu fiyata neler dahil diye sorduğumuzda bilmem gibisine abuk subuk cevaplar aldım. Yani parayı verecem ama profesyonel de değiller, ne yaoacaklarını bile bilmiyorlar.
Siz olsanız ne yaparsınız?

Benim kardeşim de doğumunun başladığını kontrolünde öğrenmişti ve 4 cm falan açılmıştı. Ağrı eşiği yüksek dedik. Ben yumurtalık kisti ameliyatı oldum (kapalı yöntemle) onda da yumurtalığımı kaybetme ihtimalim vardı ve o zaman da agrım çoktu. Onun gibiyse dayanırım da. Panik atak geçirdiğimi farkettiğimde kendimi telkin edip geçiriyorum ama öyle bir boyutta nefes darlığına kadar gelmişse zor geçiyor. Tam olarak Panik atak hastası değilim ama 4-5 kez atak geçirdim. Sanırım şimdiden araştırmamalıyım çünkü isteyerek hamile kaldığım halde bi ara duygusal boşluğa da düşmüştüm. Zaman geçtikçe bebeğimle bağımız kuvvetlendikçe farklı olur inşallah.

http://www.gorkemkarman.com/2017/11/dogum-korkusunu-alt-etmek-ve-gonlumden.html?m=1
Burada güzel normal doğum videolarını derlemiş, bi bak istersen. Ben izledim hepsini, filmlerdeki gibi değiller.

Benim panik atak 2 arkadaşım var 2sininde doğumu sezeryan oldu, birinin isteğe bağlı diğerinin bebekten kaynaklı, belki de doğum yapanların neler yaşadığını okuyarak kendini alıştırmalısındır. Bir anda doğuma giderek iyice şok geçirmez misin?

Bence dogum konusunda insanlari korkutmamak gerek normali cok zor gecen de var sezaryeni kolay atlatan da her dogum kendine ozel. Ben vajinismus oldugum icin sezaryen olacagim buyuk ihtimalle ve insanlar ne ameliyatlar geciriyor ben sonunda melegime kavusacagim raziyim cekecegim agri siziyada diye dusunuyorum. Dogmadan anne karninda kalbi duran bebekler dunyaya geliyor bi sekilde ve annenin kucagi bos oysa o ne acilara razi gelirdi yeter ki bebegi kucaginda olsaydi. Fazla buyutmeyin saglikla dogsunlar da onlar icin cekilir her aci.

Hokus pokusla çıkarmıycaz arkadaşlar acı çekcez tabi, konu hamilelik konusu e bu bebeklerin bir çıkma şekli var, tecrübelerimizi paylaştığımız konu da bu konu. Bende bebeğim için çektim o acıyı ve bebeğimi kaybettim, (yok beni kesmeyin bebek ölsün demedim) ölçülecek birşey değil, ikisi farklı olgular.
Mecburi durumları ve kesik acısını göze alanları geçiyorum, normal doğum yapma imkanı olup korkanlar için söylüyorum, sezeryan normal doğumdan daha acısız bir uygulama değil.
Yine Normal doğum yapma imkanı olan arkadaşlar için söylüyorum SSVD boşuna oluşturulmadı. İyi düşünsünler.

Herkesin doğumu farklı demekki:) ben ilk doğumumu normal yaptım. Ama ne normal 2 ay ec haricinde yataktan kalkamadım. Açılmam olmadığı halde doğuma zorladılar beni mahvoldum. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ilk doğumu olacak arkadaşlar var. Bende kalıcı bir hasar bıraktı. Kuyruk sokumumu yamulttular ve ben 8 senedir doğru düzgün oturamıyorum. Biyerde yarım saatten fazla oturamıyorum ağrı yapıyor. Psikolojimden bahsetmiycem bile.
İkinci kızımda isteğe bağlı sezaryen oldum. Akşamına ayakta geziyordum. Eğer sezaryen böyle birşeyse ben 40 tane daha çocuk yaparım dedim:)
Demem o ki kimse illa normal yapıcam diye kendini şartlamasın. Eğer yapısı buna müsait değilse kendini mahvedebilir.

Demek istedigim buydu aslinda. Normali zor gecenler de yazsa buraya neler okuruz kim bilir. Benim ablamin da normal dogumu cok zor gecti ve daha nice ornekler var. Dr lar bile soyluyor iki dogumunda birbirinden ustunlugu yok aslinda diye. Kotu dogum hikayesi okumak beni cok olumsuz etkiliyor keske daha duyarli olsak.. Sagolun yorumunuz icin icim biraz rahatladi:)

Ya zaten mesele isteyerek hareket etmekte, ben çok istemiştim normal doğumu açılmam da kolay oldu bebekte küçüktü, normal doğumla beyin kanaması geçirir dedikleri için sezeryana tamam dedim, normalde hiç canım tatlı değildir ama çok zorlandım. Uyuşmadı canlı kestiler falan bir sürü de aksilik yaşadım, Evet tam tersi normal doğumda sen zorlanmışsın bu aslında tam doğum anında doktorun karar vermesi gereken birşey, boşuna en baştan tercih yapılıp acı çekilmesin. Aslında ben çok acı çektim ya kıyamıyorum, kimse çekmesin istedim :) Allah herkese kolay doğum nasip etsin, sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin.

Yok tabii ki okuyacağım,araştıracağım ama şöyle bi 6. Aydan sonra bebeğimin hareketini iyice hissettikçe bakmak daha mantıklı geldi. Şimdi daha minicik ve strese girdiğim için ona yazık. Ve 11. Hafta dolmuş olsa da hamilelik durumuna yeni alışıyorum kusmalı bir dönem geçirdiğim için.

Ben sonlara doğru biraz baktım güzel bilgiler vermişler, sadece sohbet edilen boş bir yer olmamış. Kendini hazır hissettiğinde bakabilirsin.

Sezeryan çok kötü bir şey ya bende hiç istemiyorum normal Doğum yapmayı çok isterim oluyor muymuş ki benim 27 ay olmuş olacak o kadar çok isterim ki.. başka platformda dediler bir bakayım diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…